Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا قهرمانیان با اعلام این خبر که توسعه آموزش‌های صنایع دستی در روستاهای استان در دستور کار این اداره کل است، گفت: با جذب اعتبارات سال مالی 99 دوره های آموزشی در میان پنج روستا در هر شهرستان برگزار خواهند شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدرضا قهرمانیان، سرپرست معاونت صنایع ‌دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار عصر اترک با گرامی داشت روز جهانی صنایع دستی اظهار کرد: در خراسان شمالی بیش از 16 هزار صنعتگر در 61 رشته صنایع دستی فعال و شاغل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قهرمانیان در ادامه با اعلام اینکه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان درصدد برآمده است تا از محل اعتبارات سال مالی 99 برگزاری دوره های آموزشی، مهارتی و استانداری سازی، بسته بندی، بازاریابی، تبلیغات و فروش صنایع دستی در سطح روستاهای استان را توسعه دهد، گفت: در همین راستا، تمامی ادارات تابعه این اداره کل در سطح شهرستان ها را ملزم کرده ایم تا پنج روستا در هر شهرستان را برای برگزاری این دوره ها معرفی کنند.

وی تصریح کرد: پس از تایید روستاهای معرفی شده، دوره های یاد شده با مشارکت شرکت های خصوصی فعال در حوزه صنایع دستی برگزار خواهند شد.

وی عنوان کرد: این برنامه از محل اعتبارات سال مالی 99 اجرایی خواهد شد و تداوم آن به میزان اعتبارات اختصاصی سالانه به حوزه صنایع دستی استان بستگی دارد.

افزون بر این،قهرمانیان  به برنامه در دستور کار این اداره کل در زمینه تعیین روستاهایی از استان برای معرفی و ثبت به عنوان روستاهای ملی صنایع دستی کشور نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این اداره کل در گام نخست روستای الست در شهرستان اسفراین را به عنوان روستایی که 200 زن و مرد آن به فعالیت تولید گلیم و دست بافته های داری مشغول به کار هستند را برای ثبت روستای ملی در حوزه گلیم و دست بافته های داری انتخاب کرده است.

وی بیان کرد: تمامی مستندات و گزارشات از این روستا در زمینه اشتغال به تولید گلیم و دست بافته های داری توسط کارشناسان این اداره کل در حال تهیه هستند که به زودی به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور ارسال خواهند شد.

وی همچنین با بیان اینکه در زمینه اخذ تاییدیه وزارتخانه برای ثبت این روستا به عنوان روستای ملی صنایع دستی در زمینه تولید گلیم و دست بافته های کشور داری خوش بین هستیم، یادآور شد: درصورتیکه این تاییدیه اخذ شود، می توانیم دوره های آموزشی این رشته، برپایی جشنواره های صنایع دستی، برپایی بازارچه های فروش محلی صنایع دستی و راه اندازی خانه ترویج صنایع دستی در این روستا را برگزار کنیم.

سرپرست معاونت صنایع ‌دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی همچنین اعلام کرد: پس از شیوع کرونا در استان که بسیاری از فعالیت های اقتصادی و آموزشی تحت تاثیر آن قرار گرفتند، اخیرا یک آموزشگاه بخش خصوصی فعال در زمینه گلیم و دست بافته های داری تقاضای برگزاری دوره های مجازی این رشته از صنایع دستی را به این اداره کل تقاضا داده است.

وی افزود: در حال حاضر منتظر صدور مجوز از سوی وزارتخانه به این تقاضا هستیم.

وی در بخش دیگری از سخن خود با اشاره به این مطلب که با شیوع بیماری کرونا بسیاری از کارگاه های صنایع دستی که دارای نیروی کار بیمه شده، زیاد بودند همچنین تسهیلات نیز دریافت کرده بودند، آسیب مالی جدی و افرادی که انفرادی به این فعالیت اشتغال داشتند، آسیب مالی کمتری را متحمل شدند، اعلام کرد: با ارزیابی از وضعیت آنان از کارفرماها و صنعتگرانی که در این حوزه فعالیت دارند و متقاضی تسهیلات دولتی 12 درصد هستند، لیستی تهیه و به وزارت میراث فرهنگی ارسال شده است تا آنان مشمول دریافت تسهیلات دولتی شوند.

به گفته قهرمانیان، البته این تسهیلات به کارفرماهایی که نیروهای کار خود را اخراج نکرده اند و بیمه نیروهای خود را پرداخته اند همچنین به صنعتگرانی که در رشته خود برتر هستند، اعطا می شود.

در عین حال، وی اعلام کرد: پس از شیوع کرونا بسیاری از صنعتگران حوزه صنایع دستی استان به فروش تولیدات خود در فضای مجازی روی آورده اند.

سرپرست معاونت صنایع‌ دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی در خاتمه از برپایی نمایشگاه سراسری صنایع دستی در شهر بجنورد طی روزهای 13 تا 17 مرداد ماه امسال خبر داد و گفت: امیدوار هستیم در این ایام شرایط برای برپایی این نمایشگاه فراهم باشد تا برپایی آن کمکی بر رونق بخشی فعالیت حوزه صنایع دستی استان باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی استان حوزه صنایع دستی اداره کل صنایع دستی صنایع دستی خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۵۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران از صدور ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای تفریحات دریایی در این استان مازندران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسین ایزدی، عصر امروز_سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نمایشگاه ایران ا اکسپو ۲۰۲۴- تهران در جمع خبرنگاران یکی از تدابیر مهم دولت سیزدهم در شناسایی و تقویت توانمندی‌های استان‌ها با توجه به زنجیره ارزش در استان‌های مختلف عنوان و اظهار کرد: در این تدبیر، استان مازندران به عنوان قطب کشاورزی و گردشگری تعریف شده و ماهیت استان هم در همین قالب برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: تلاش اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اقتصاد دریا محور است که اقداماتی در این راستا انجام شد.

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ عنوان موافقت اصولی برای فعالیت گردشگری در بستر دریا صادر شده است، گفت: همچنین ۲۰۰ موافقت اصولی برای تفریحات دریایی در مازندران صادر شده است که با موافقت‌ها و مجوزهای صادر شده مازندران بسترسازیهای لازم را برای فعالیت براساس اقتصاد دریاپایه است.

ایزدی ادامه داد: در راستای توسعه زنجیره ارزش مورد توجه این استان، برنامه‌ریزی برای صادرات صنایع دستی به منظور حمایت از هنرمندان تدارک دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه رشته‌های اصلی و بومی مازندران احیا شده و بسته‌بندی صنایع‌دستی و برندسازی این محصولات نیز مورد توجه قرار گرفته است، در خصوص احیای بناهای تاریخی و میراثی مازندران عنوان کرد: در این زمینه به منظور جذب گردشگر برنامه‌هایی در نظر گرفته شد که سال گذشته ۸۰ هزار گردشگر خارجی وارد مازندران شدند؛ پیش‌بینی می‌شود با توسعه گردشگری دریایی در مازندران، این میزان در سال‌های آتی افزایش یابد.

کد خبر 749476

دیگر خبرها

  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • حضور پررنگ صنایع دستی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر