Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس یازدهم با اشاره به نامه یکی از فعالین طب سنتی به مجلس در خصوص آسیبی که به طب سنتی وارد شده است، گفت : برنامه ما گسترش همه جانبه طب سنتی است که اتفاقا در قانون برنامه ششم هم دیده شده و آورده ایم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اخیرا دکتر روازاده یکی از فعالین طب سنتی خطاب به مجلس یازدهم نامه ای نوشته و از آسیب جدی به این طب با تنزل آن به دفتر طب ایرانی از معاونت در وزارت و لزوم توجه جدی به این طب با توجه به نقش موثری که در درمان برخی بیماری ها دارد، اشاره کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خصوص با «سید مرتضی خاتمی»، منتخب مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس یازدهم که خود دکترای پزشکی دارد به گفتگو نشسته ایم. این مصاحبه را پیش رو دارید.

*جناب دکتر خاتمی ! اخیرا یکی از فعالین و پژوهشگران طب ایرانی و اسلامی در خصوص آسیب جدی به  طب ایرانی – اسلامی با تنزل جایگاه آن در وزارت بهداشت و لزوم توجه به ارتقای آن با توجه به ابلاغ سیاست های رهبری در خصوص سلامت، نامه ای خطاب به مجلس نوشته اند؛ نظر شما در این رابطه چیست؟ شما به عنوان نماینده مردم در مجلس یازدهم نظرتان در این خصوص چیست؟ شما چه کاری می توانید انجام دهید؟

ببینید جایگاه طب سنتی در قوانین بالا دستی ما خصوصا در سیاست های کلی سلامت، ابلاغی مقام معظم رهبری خیلی پررنگ و روشن است و ما باید همان راه را در پیش بگیریم.
ما می بایست هم در آموزش طب سنتی بتوانیم در مسیر ارتقای آن گام برداریم و هم بتوانیم پا به پای پزشکی نوین آن را در جامعه اشاعه دهیم  و این گسترش چنان باشد که حتی داروهای گیاهی و سنتی بتواند فرموله و در داروخانه ها در دسترس باشد و در درمان های پزشکی ما نفوذ داشته باشد.
قاعدتا  لازمه چنین جایگاهی نیازمند بیشتر از یک دفتر در تشکیلات وزارت بهداشت است؛ بنده با تنزل جایگاه طب سنتی با توجه به الزامات قانونی در خصوص اشاعه آن موافق نیستم و جایگاه این طب دیرینه باید خیلی بیش از اینها باشد.

*شما در خصوص لزوم گسترش طب سنتی با توجه به سیاست های ابلاغی رهبری گفتید؛ خودتان چه برنامه ای برای این امر دارید؟
وظیفه نظارتی ما ایجاب می کند همین موضوع ارتقاء را پیش بگیریم و دنبال کنیم؛ ارتقای طب سنتی از دفتر طب ایرانی به جایگاه والاتر تنها جزئی از آن چیزی است که می باید در جهت ارتقای این طب انجام شود. نباید طب سنتی را نازل ببینیم که بگوییم تنها با ارتقاء جایگاه چارت تشکیلاتی، جایگاه آن درست می شود بلکه باید در عرصه آموزش طب سنتی و تدریس آن هم تلاش مضاعفی به خرج بدهیم و با توجه به وظیفه قانونگذاری و نظارتی مجلس برای آن برنامه های مشخص و هدفمندی در پیش بگیریم.
طب سنتی قطعا جایگاه والا و بزرگی دارد و اداره کردن آن هم  قطعا باید خیلی جدی تر از وضعیت موجود باشد اینکه طب سنتی صرفا از نظر جایگاه تشکیلاتی ارتقاء یابد، مشکلی را حل نمی کند بلکه باید خیلی عمیق تر از آن در پیش گرفته شود. لذا برنامه ما همان برنامه سیاست ها و قوانین بالادستی است یعنی قانونی است که باید اجراء شود. چنانچه اکنون آغاز شده و دانشگاه های مادر ما الان تدریس طب سنتی و گسترش این علم کهن را شروع کرده اند ولی باید این امر بیش از پیش تقویت شود.

*آیا طب سنتی و ایرانی باید مکمل طب نوین باشد یا می تواند به عنوان یک طب مستقل و با تشکیل برخی کلینیک های ویژه در درمان بیماری های مختلف موثر باشد؟
هم بصورت مکمل و هم مستقل باید دنبال شود ولی جایگزین تعریف نمی کنیم و در تضاد با هم هم این دو را نمی بینیم. چنانچه هر دو می توانند  در برخی جهات مستقل و در برخی جهات مکمل هم باشند.

*در خصوص دانشگاه های طب سنتی اشاره ای داشتید؛ آیا با توجه به خواسته فعالین این حوزه در خصوص تاسیس دانشگاهها می توان دانشگاهی مستقل از طب نوین ایجاد کرد؟
طب سنتی می تواند در دانشگاهها دانشکده داشته باشد اینکه مستقلا یک دانشگاه شود فقط توسعه زائد دیوانی و نظام اداری است و ما را به نتیجه نهایی و ارتقای جایگاه طب سنتی نمی رساند ولی اینکه در دانشگاههای مختلف باشد هم با آموزش طب نوین عجین می شود و هم درمان طب سنتی را اشاعه خواهد داد.

منبع: دانا

کلیدواژه: جایگاه طب سنتی مجلس یازدهم طب ایرانی طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۸۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیداری در دانشگاه های جهانی حاصل دوراندیشی مقام معظم رهبری است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید قاسم میرصادقی در خطبه‌های نماز جمعه خمین گفت: اعتقاد استکبار جهانی به خروج رژیم اشغالگر قدس از غزه، استعفای سران نظامی رژیم صهیونیستی و باور به شکست در غزه و مجازات این رژیم نسل کش در دیوان بین المللی دادگستری از دستاوردهای بزرگ مقاومت در غزه است.

خطیب جمعه خمین افزود: جنگ در غزه پس از گذشت هفت ماه دستاوردی جز آوارگی هزاران صهیونیست برای این رژیم نداشته است.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی در کشور اظهار کرد: امروز در یک جنگ ترکیبی هستیم و اقتصاد نیز بخشی از این جنگ است.

امام جمعه خمین گفت: بیداری دانشجویان در دانشگاه‌های غرب و آمریکا نتیجه دوراندیشی مقام معظم رهبری است که سال‌ها قبل برای جوانان اروپایی و آمریکایی نامه نوشت.

وی عنوان کرد: همانگونه که در بخش نظامی و دفاعی با عملیات وعده صادق به اقتدار رسیدیم در جنگ اقتصادی نیز به چنین عملیاتی نیاز داریم.

حجت الاسلام میرصادقی گفت: بخشی از مشکلات اقتصادی کشور به دلیل مفسدان و سوداگران این بخش است.

کد خبر 6095668

دیگر خبرها

  • بیداری در دانشگاه های جهانی حاصل دوراندیشی مقام معظم رهبری است
  • آموزش و پرورش محوری‌ترین دستگاه در شکل‌گیری هویت نسلی است
  • بیانات رهبری در جمع معلمان شور امید آفرین و انگیزه بخش بود
  • برنامه‌های بزرگداشت سالروز سفر مقام‌ معظم رهبری به کردستان
  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»
  • کارگران فولاد اکسین ثابت کرده‌اند در عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری پیشرو هستند / همه روزهای سال، "روز کارگر" است
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • مهم‌ترین بیانات رهبر انقلاب در دیدار با معلمان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳