Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-05@13:12:30 GMT

نخستین زنی که به اعماق اقیانوس شیرجه زد

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۵۰۱۵۰

نخستین زنی که به اعماق اقیانوس شیرجه زد

ایتنا - کتی سالیوان فضانورد، نخستین زنی است که به عمیق‌ترین نقطه روی زمین شیرجه زده است. کتی سالیوان هفته گذشته به نقطه‌ای موسوم به Challenger Deep که پست‌ترین مکان شناخته‌شده کرهٔ زمین است، شیرجه زد. وی اکنون نخستین زن و هشتمین نفری است که از ارتفاع ۱۱ کیلومتری به قعر درازگودال ماریانا در نزدیکی گوام واقع در اقیانوس آرام غربی شیرجه زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا و به نقل از Space، مشارکت سالیوان در ماجراجویی «حلقه آتش» ۳۶ سال پس از آن صورت گرفت که به فضا پرتاب شد در خارج از شاتل فضایی چلنجر در سال ۱۹۸۴، یک پیاده‌روی فضایی انجام داد. هم مدارگرد و هم بستر اقیانوس به افتخار ام‌ام‌اس چلنجر (کشتی تحقیقاتی نیروی دریایی شاهنشاهی بریتانیا) نام‌گذاری شد که در سال ۱۸۵۷ برای نخستین‌بار عمق ناحیه‌ای را که بعدها به ژرفای چلنجر نامیده شد، اندازه‌گیری کرد.
 
کار سالیوان در یکشنبه گذشته با استفاده از دستگاه غوطه‌وری ژرف (DSV) انجام شد. ویکتور ویکووو (سرمایه‌گذار و اکتشاف‌گر) که پشتیبان طراحی و ساخت این زیردریایی چندمیلیون‌دلاری بوده، به‌عنوان راهنمای سالیوان عمل کرد. این شیرجه، نشانگر سومین بازدید وسکووو از ژرفای چلنجر بود.
 

وسکووو ۱۲ ساعت پس از شروع غواصی در توییتر نوشت: «از ژرفای چلنجر عقب نمانید! همراه من دکتر کتی سالیوان بود و حالا نخستین زنی است که به اقیانوس رسیده. او پیشتر یک فضانورد سابق بود. به او خیلی تبریک می‌گویم!»
 
وسکووو و سالیوان با استفاده از یک کشتی پشتیبانی متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده که برای این کار به‌روز شده بود، به ماجراجویی پرداختند. آنها به بررسی یکی از گودال‌های ژرفای چلنجر پرداختند که بخشی از مجموعه برنامه‌های شیرجه‌های علمی بود و قرار است سه گودال را مورد بررسی قرار دهند.
 
این گروه پژوهشی امیدوار است در طی هشت شیرجه بتواند گودال‌های آتشفشانی را مشاهده کند، گونه‌های جدیدی از زندگی دریایی در اعماق دریا را شناسایی کند و به درخواست سازمان ملی اقیانوس‌شناسی و جوّی ایالات متحده، به نقشه‌برداری از منطقه اقتصادی انحصاری ایالات متحده بپردازد.

 

گفتنی است کلی والش یکی دیگر از اعضای گروه است که قرار است شیرجه بزنند. پدر او آقای دان والش، نخستین فردی بود که ۶۰ سال پیش توانست خودش را به ژرفای چلنجر برساند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فضانورد اقیانوس فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۰۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس

ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه پاسداران به تازگی با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو لجستیکی شهید مهدوی یک ناو جنگی ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعال است، این ناو در یک مراسم رسمی در ۱۸ اسفند سال ۱۴۰۱ به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس الحاق شد.

نامگذاری این ناو براساس فرمانده ایرانی؛ نادر مهدی صورت پذیرفته است که در سال ۱۳۶۶ خورشیدی و در جنگ نفتکش‌ها توسط نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا به شهادت رسیده بود.

ناو شهید مهدوی، اما چه ویژگی‌هایی دارد که آن را نسبت به سایر نمونه‌های خود در کشور متمایز می‌کند.

ناو اقیانوس‌پیمای شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده به نوعی بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد و یک پایگاه دریایی متحرک به طول ۲۴۰ متر، عرض ۳۲ متر، تناژ سبک ۱۴ هزار تن، ظرفیت بارگیری ۴۱ هزار تن تجهیزات و ادوات است که قابلیت پیمایش دریانوردی ۱۸ هزار هزار مایل دریایی با سرعت ۱۸ گره را دارد.

این ناو مجهز به تجهیزات رزم دریایی و هوایی، دارای رادار آرایه فازی سه بعدی، موشک‌های سطح به سطح، سطح به هوا، سامانه‌های مخابراتی یکپارچه بسیار پیشرفته جنگال و موشک کروز دریایی با برد بیش از ۷۰۰ کیلومتر، قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگردها، پهپاد‌ها و آبگیری و به آب‌اندازی شناور‌های مختلف که بازسازی و تغییر کاربری کاربرد جدید آن توسط جوانان متخصص، مؤمن و انقلابی کشور عزیزمان طراحی و عملیاتی شده است.

این ناو انواع رادار‌های پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناو‌های خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

سردار علیرضا  تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط با ناو شهید مهدوی تصریح کرد: ناو اقیانوس پیمای رزمی، اطلاعاتی و پشتیبانی شهید مهدوی به مثابه یک شهر دریایی متحرک است که با تمام تجهیزات و امکانات لازم آماده انجام مأموریت‌های اقیانوسی برای ایجاد امنیت پایدار در خطوط مواصلاتی دریایی، حفاظت و صیانت از منابع و منافع کشور جمهوری اسلامی و ملت قهرمان ایران، امدادرسانی به ناوگان تجاری و صیادی جمهوری اسلامی و کشور‌های منطقه و درخواست‌کننده و حضور در آب‌های دور دست است.

سردار تنگسیری این را هم گفت که ناو اقیانوس پیمای شهید نادر مهدوی قابلیت حمل و عملیاتی کردن انواع بالگردها، پهپادها، شناور‌های تندرو موشک انداز و سامانه‌های موشکی، پدافندی و راداری را داراست و با پیوستن این شناور سنگین به ظرفیت‌های نیروی دریایی سپاه، ماموریت دریادلان سپاه برای حضور مقتدر در آب‌های دوردست، آغاز شده است.

سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه نیز با اشاره به این توانمندی در نیروی دریایی سپاه، گفت: ناو‌های اقیانوس‌پیمای ما می‌توانند در هر نقطه‌ای از اقیانوس‌ها ظاهر شوند و طبیعتاً وقتی می‌توانیم از آنها موشک شلیک کنیم، هیچ نقطه امنی برای قدرتی که بخواهد برای ما ناامنی ایجاد کند، وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • شیرجه در سرسبزی طبیعت با سفر به این مکان‌ها
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • کاخ سفید: کمک نظامی اخیر به کی‌یف حملات روسیه را متوقف نمی‌کند
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • ۸۰۰۰ سال پیش، انسان‌ها به اعماق غار تاریک فرانسوی رفتند؛ اما چگونه؟ (+عکس)
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس