Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، بسیاری از والدین به دلیل زیرساخت‌های آموزش مجازی که در مدارس غیردولتی فراهم‌شده است، در صورت ماندگاری کرونا و آغاز سال جدید به صورت مجازی ترجیح می‌دهند فرزندانشان در این مدارس درس بخواند. از طرفی این امر مطالبه‌گری برای کیفیت‌بخشی مدارس دولتی را با مشکل مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا نیک‌نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان اینکه تمامی دست‌اندرکاران حوزه آموزش هنگام شیوع کرونا در کشور غافلگیر شدند اظهار کرد: با این حال از اسفندماه تا کنون، تجربه‌های خوبی در زمینه آموزش‌های مجازی به دست آمده که می‌تواند بسیار مفید واقع شود. باتوجه به تعطیلی مدارس و ایده‌هایی که در زمینه گرم شدن هوا و ضعیف شدن کووید-19 مطرح می‌شود، مسئولان آموزش و پرورش باید در این فرصت سه ماهه به سمت کارآمدسازی شبکه‌های مجازی پرداخته و زیرساخت‌های لازم در زمینه آموزش‌های آنلاین را فراهم کنند.

وی ادامه داد: باید برای آموزش‌های مجازی یک ردیف بودجه در نظر گرفته شود. اگر چه سال گذشته بودجه کافی به این امر اختصاص داده نشده است، اما نمایندگان مجلس می‌توانند تخصیص بودجه برای آموزش‌های مجازی را در یک طرح به مجلس ارائه دهند تا این روش نوعی از آموزش‌های مکمل و رایج در کشور ما تبدیل شود.

این کارشناس آموزش و پرورش گفت:‌ همان‌طور که می‌دانید در طول سال تحصیلی مدارس به دلایلی مانند آلودگی هوا، برودت هوا و غیره تعطیل می‌شوند. آموزش‌های مجازی می‌تواند در این ایام موثر واقع شود.

ضرورت تقویت زیرساخت‌های آموزش مجازی

وی با اشاره به انتقادهایی که پیرامون سامانه شاد مطرح شده بیان کرد: با این حال هزینه‌های مالی استفاده از این اپلیکیشن زیاد نیست، پس می‌توان در راستای کیفیت‌بخشی محتوای ارائه شده در این سامانه بیشتر تلاش کرد. به‌گونه‌ای دیگر می‌توان گفت مسئولان باید بخشی از هزینه‌های خود را به شاد اختصاص دهند تا زیرساخت‌های لازم مشابه اپلیکیشن‌های تلگرام، واتس‌آپ و غیره در آن‌ تقویت شود.

نیک‌نژاد افزود: سناریوهای مختلفی مانند شیفت‌بندی مدارس، گروه‌بندی دانش‌آموزان، طرح زوج و فرد در مدارس و غیره برای آغاز سال تحصیلی در نظر گرفته شده است، ‌همچنین ایده‌هایی در زمینه دسته‌بندی دروس اختصاصی و عمومی مطرح می‌شود، بر این اساس که دانش‌آموزان برای دروس تخصصی و مهم‌تر در مدرسه حضور یافته و کلاس‌های دروس عمومی به صورت رفع اشکال برگزار شود.

وی خاطرنشان کرد:‌ فارغ از تمامی سناریوهایی فوق، چه سال تحصیلی به‌صورت مجازی و چه به‌صورت حقیقی آغاز شود، نیازمند تقویت زیرساخت‌های آموزش مجازی هستیم. ممکن است کرونا از بین برود، اما مدارس به دلیل زلزله، برف، آلودگی هوا تعطیل خواهند شد. آموزش مجازی می‌تواند مهم‌ترین و کاربردی‌ترین ابزار برای این امر به‌شمار رود.

این کارشناس آموزش و پرورش با اشاره به شهریه مدارس غیردولتی گفت: بیشتر خانواده‌ها به دلیل شهریه‌های سنگین مدارس غیردولتی نمی‌توانند فرزندان خود را در این مدارس ثبت‌نام کنند. از طرفی مدارس غیردولتی به صورت متفاوت در زمینه آموزش‌های مجازی ورود کرده‌اند، به‌طوری که مشاهده شده امکانات برخی مدارس غیردولتی نسبت به مدارس دولتی نیز ضعیف‌تر است.

استقلال مدارس غیردولتی برای تامین ابزاری آموزش مجازی بیشتر است

وی بیان کرد: مدارس غیردولتی به دلیل شهریه‌ای که از والدین اخذ می‌کنند، استقلال مالی بیشتری برای تامین تجهیزات و زیرساخت‌های آموزش از راه دور دارند. در چنین شرایطی مسئولان تمایل دارند ظرفیت مدارس غیردولتی با تکیه بر این موارد افزایش و این مدارس را گسترش دهند. در این راستا شاهد افزایش خصوصی سازی آموزش و تضعیف مدارس دولتی خواهیم بود.

نیک‌نژاد با ذکر مثالی یادآور شد:‌در شرایط کنونی فرض کنید میزان جذب دانش‌آموزان به مدارس غیردولتی نیز افزایش پیدا کند، آیا مشکل آموزش مجازی حل خواهد شد؟ استدلال اولیه تاسیس مدارس غیردولتی خلوت‌سازی مدارس دولتی بود، در راستای شهریه محور بودن مدارس خصوصی، بودجه دولتی‌ها افزایش پیدا خواهد کرد، مسئولان با توجه به این امر می‌خواستند به کیفیت بخشی مدارس دولتی بپردازند، هم‌اکنون آموزش و پرورش از این هدف دور شده است.

وی با بیان اینکه 16 درصد مدارس کشور غیردولتی هستند، اما تاسیس این مدارس کمکی به مدارس دولتی نکرده اظهار کرد: فرض کنید 14 میلیون دانش‌آموز در یک منطقه وجود داشته که 2 میلیون نفر آن‌ها در مدارس غیردولتی جذب شده‌اند. اما بر اخلاف اهداف از پیش تعیین شده، برای 12 میلیون دانش‌آموز بودجه در نظر گرفته می‌شود؛ نه 14 میلیون دانش‌آموز.

دولت موظف برای آموزش مجازی دولتی‌ها، بودجه در نظر بگیرد

این کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش، بهداشت و درمان از وظایف عمومی دولت به‌شمار می‌رود خاطرنشان کرد: اگر قرار است آموزش‌ها به صورت مجازی پیش رود، دولت موظف است بودجه‌ای برای مدارس دولتی در نظر بگیرد. البته پیشنهاداتی برای دانش‌آموزان مناطق محروم و افرادی که فاقد توانایی لازم هستند، مطرح شده است، به همین منظور دولت باید با همکاری مجلس شورای اسلامی و نهادهای فرادولتی راهکارهایی برای فراهم‌کردن زیرساخت‌های مجازی در نظر بگیرد.

مطالبه‌گری برای افزایش کیفیت‌ آموزش در مدارس دولتی با مشکل مواجه شده است

وی تاکید کرد:‌ برخی از خانوادهایی که از لحاظ مالی در وضعیت مناسبی قرار دارند، ترجیح می‌دهند فرزندان خود را از مدارس دولتی به مدارس غیرانتفاعی منتقل کنند،‌ این امر مطالبه‌گری برای کیفیت‌بخشی مدارس دولتی را با مشکل مواجه کرده است. افرادی که به دلیل عملکرد ضعیف مدارس دولتی از مسئولان پاسخ می‌خواهند، به‌دلیل مورد توجه قرار نگرفتن مطالباتشان ترجیح می‌دهند فرزند خود را به مدارس غیردولتی بفرستند. به همین منظور مدارس دولتی از والدین مطالبه‌گر خالی می‌ماند، این امر منجر به تضعیف این مدارس می‌شود.

انتهای پیام/

31 / 320 محمدرضا نیک‌نژاد کارشناس آموزش و پرورش مدارس غیردولتی آموزش مجازی کرونا سال تحصیلی جدید

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کارشناس آموزش و پرورش مدارس غیردولتی آموزش مجازی کرونا سال تحصیلی جدید کارشناس آموزش و پرورش زیرساخت های آموزش آموزش های مجازی مدارس غیردولتی مدارس دولتی آموزش مجازی دانش آموزان کیفیت بخشی سال تحصیلی نیک نژاد آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۰۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان

فاطمه میرزانژاد، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان گیلان از اجرای طرح شهید محمودوند در گردآوری اطلاعات کودکان بازمانده از تحصیل در سامانه وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در مراحل بعدی اسامی دانش‌آموزان ترک‌تحصیل کرده شناسایی نشده به سایر نهاد‌ها مانند کمیته امداد، بهزیستی، اداره کار و نیز استانداری ارسال و از ظرفیت آنها برای شناسایی سایر کودکان استفاده می‌شود. 

او همچنین افزود: اداره کار با اعطاء بسته‌های حمایتی مالی و معیشتی به خانواده‌های دارای فقر مالی، بهزیستی با کمک به کودکان با بیماری‌های خاص و حمایت از کودکان بد سرپرست و بی سرپرست، دادگستری با حمایت قضایی از کودکان بد سرپرست و بی سرپرست، ثبت احوال با کمک برای ثبت مشخصات و دریافت شناسنامه برای ایجاد هویت و ثبت‌نام در سامانه‌های آموزش و کمک به ادامه تحصیل دانش‌آموزان پای کار هستند تا هیچ دانش‌آموزی از تحصیل باز نماند.

معاون آموزش و پرروش گیلان تصریح کرد: در این طرح از تمامی ظرفیت‌های استان برای شناسایی و بازگرداندن دانش‌آموزان به تحصیل استفاده می‌شود.

به گفته میرزانژاد، ۱۵۴ دانش‌آموز در مقطع ابتدایی و ۱۲۸ دانش‌آموز در مقطع متوسطه با اجرای این طرح در سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۱ به تحصیل بازگردانده شدند.

طرح شهید علی محمودوند که شهید شاخص گروه تفحص با ۷۰ درصد جانبازی شیمیایی، قطع پا و ۲۵ ساچمه در دست بود، برای شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل و بازگرداندن آنها به مدارس در کشور و از جمله استان گیلان اجرا می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • مدیران مناطق تصمیم گیر نهایی شهریه مدارس غیردولتی هستند
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • خبر مهم برای معلمان غیردولتی؛‌ کاهش محسوس ساعات کاری در هفته با بیمه کامل
  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • ۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان