Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@03:37:18 GMT

عدم تأمین حق آبه تالاب‌ها مشکل اصلی زیست محیطی قم است

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۵۱۸۸۴

عدم تأمین حق آبه تالاب‌ها مشکل اصلی زیست محیطی قم است

به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا موسوی مشکینی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: روزانه حدود ۷۰۰ تن پسماند عادی در شهر قم تولید می‌شود که حدود ۱۹ درصد در مبدأ تفکیک شده و باقی پسماند به سایت دفع پسماند البرز منتقل می‌شود.

وی با اشاره به جانمایی مناسب سایت البرز افزود: در این سایت یک خط تفکیک با ظرفیت ۳۰۰ تن ایجاد شده و خط دیگری نیز در دست احداث است بنابراین بخش قابل توجه پسماند تولید شده در این سایت یا دفن شده و یا تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم بیان کرد: به منظور حفظ محیط زیست در زمینه پسماند ابتدا باید تولید پسماند را کاهش داد و در مرحله بعد به تفکیک از مبدأ توجه ویژه داشت و در نهایت نیز باید با تبدیل پسماند میزان دفن آن را به حداقل برسانیم.

وی با بیان اینکه با وجود هماهنگی‌های خوبی که در زمینه پسماندهای بیمارستانی وجود دارد اما هنوز به طور کامل منطبق با استانداردها نیست، افزود: پسماندهای بیمارستانی باید در مبدأ مرحله بی خطرسازی را طی کنند که خوشبختانه در بیمارستان‌های قم این اقدام انجام می‌شود و پس از تبدیل به پسماند بی خطر در سایت البرز با شیوه‌ای متفاوت از پسماند عادی دفن می‌شوند.

موسوی ادامه داد: با مطب‌ها نیز در حال رایزنی هستیم تا پسماندهای آنها نیز همانند پسماندهای بیمارستانی جمع آوری شوند.

وی در خصوص پسماندهای صنعتی افزود: پسماندهای صنعتی دارای اشکال مختلفی هستند بنابراین نیازمند مدیریت خاص هستند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم بیان کرد: اشکالی که در بحث صنعت وجود دارد این است که تولید کننده به بهترین نحو تولید را انجام می‌دهد اما پسماند را به عنوان یک عامل مضر می‌داند.

وی گفت: سامانه‌ای برای مدیریت پسماند صنعتی ایجاد شده که واحدهای صنعتی باید در این سامانه ثبت نام و میزان پسماندهایشان را خود اظهاری کنند.

موسوی ابراز داشت: از سال گذشته برنامه ریزی انجام شده و اکنون محلی به عنوان مکان مجاز مدیریت پسماند ویژه تعیین و منتظر ورود سرمایه گذار برای انجام سایر اقدامات هستیم.

وی گفت: تالاب‌ها عرصه‌های کم عمقی هستند که به دلیل جذب رسوبات حاصل خیز مکان مناسبی برای کشاورزی محسوب می‌شوند اما ممکن است به کانون بحران تبدیل شوند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم عمده مشکل تالاب‌ها را عدم تأمین حق آبه زیست محیطی آنها دانست و افزود: ۱۵۰ میلیون متر مکعب حق آبه زیست محیطی دریاچه نمک است که عملاً تخصیص داده نشد اما سال گذشته ۴۵ میلیون متر مکعب از سد ۱۵ خرداد آب آزاد شد که پنج میلیون متر مکعب برای کشاورزی و ۴۰ میلیون متر مکعب برای تأمین حق آبه زیست محیطی صرف شد.

وی بیان کرد: مجوزهایی برای برداشت نمک طی سال‌های گذشته از دریاچه حوض سلطان داده شده که تأثیر منفی برای این دریاچه ندارد.

وی گفت: قانون جدیدی تحت عنوان قانون مدیریت و احیای تالاب‌های کشور مصوب شده که هر گونه فعالیتی که منجر به تخریب تالاب‌ها شود، ممنوع است بنابراین در تمدید مجوزهای حوض سلطان باید تلاش کنیم ضوابطی داشته باشیم که منجر به تخریب آن نشود.

کد خبر 4946776

منبع: مهر

کلیدواژه: دریاچه نمک قم ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد شیوع کرونا قزوین ایلام گرگان سالروز ارتحال امام خمینی بیرجند آتش سوزی آتش سوزی جنگل ها امام خمینی ره یاسوج میلیون متر مکعب زیست محیطی محیط زیست تالاب ها حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۱۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 

 به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،مجید رستگاری در این خصوص گفت: این مرحله از رهاسازی در فاز اول از محل سد سیلوه از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین و در ادامه پشت سد مخزنی کانی سیب رها سازی گردید.

وی افزود در این فاز ۱۲ متر مکعب بر ثانیه آب رها سازی می‌گردد و در فاز دوم و در ادامه تکمیل رها سازی میزان ۵ متر مکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپر آباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه گردید. 

رستگاری اظهار داشت در مجموع ۱۷ متر مکعب آب در حال طی مسیر از طریق سامانه‌های انتقال بین حوضه‌ای از حوضه زاب به سمت حوضه دریاچه ارومیه در حال رها سازی می‌باشد. 

وی خاطر نشان کرد: در مرحله اول رها سازی در سال آبی جاری میزان ۱۲ میلیون متر مکعب آب از محل حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از محل سد سیلوه رها سازی شده بود.

دیگر خبرها

  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند