Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان گفت: مهمترین آفت پسته، پسیل ( شیره خشک ) است و ۸۰ درصد از سمومی که برای مبارزه با آفات پسته در رفسنجان مورد استفاده قرار می گیرد در راستای از بین بردن پسیل است.

عباس حاج عبدالهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان افزود: بیش از 80 هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد که در طول سال باید از آن ها نگهداری و حفاظت شود یکی از این حفاظت ها مبارزه با آفت هایی است که این درختان به آن ها گرفتار می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان ادامه داد: 4 نوع آفت سن، سنک، پروانه چوبخوار و پسیل بر درختان پسته عارض می شود که مهمترین و بیشترین آفت از نوع پسیل یا همان شیره خشک است؛ آفت های پروانه چوبخوار و سن در فصل بهار و ماه های فروردین و اردیبهشت پدیدار می شوند و پسیل هم در اواسط اردیبهشت هر سال تا پایان فصل پائیز و برداشت محصول پسته گریبانگیر درختان پسته می شود.

 

وی تصریح کرد: کشاورزان رفسنجان سمومی که برای مبارزه با این آفت ها تهیه می کنند 80 درصد این سموم را صرف مقابله با آفت پسیل می کنند و 20 درصد سموم جهت مبارزه با آفت های دیگر به کار می رود لذا توصیه به کشاورزان دارم که برای استفاده از سموم کشاورزی حتماً با کارشناسان گیاهپزشکی مستقر در جهاد کشاورزی مشورت کنند و راهنمایی بگیرند و یا می توانند زمانی که درختان باغ دچار آفت شدند برگ درخت را برای آزمایش به جهاد کشاورزی آورده و با نظر کارشناسان نوع سم را انتخاب، خریداری و در باغات منتشر کنند.

 

حاج عبداللهی با اشاره به اینکه 3 واحد تولید سم در رفسنجان وجود دارد؛ گفت: این واحد ها در میزان کم سم تولید می کنند و سموم مورد نیاز باغات شهرستان رفسنجان از مبادی ورودی کشور به طور قانونی وارد می شود معمولاً از کشورهای هندوستان، چین و کشورهای اروپایی سموم کشاورزی خریداری و به ایران وارد می شود و بخشی از آن ها در باغات رفسنجان منتشر می شود.

 

وی با اشاره به وجود 40 هزار بهره بردار پسته در رفسنجان تصریح کرد: همچنین کشاورزان در زمان انتشار سموم در باغات ضمن رعایت نکات ایمنی و زدن ماسک و پوشیدن دستکش قوطی های سم را پس از تخلیه در تانکر های سمپاشی به طور بهداشتی دفع کنند و از رهاسازی آن ها پرهیز کنند.

 

 

این مسئول خاطرنشان کرد: متأسفانه در بسیاری از باغات پسته شهرستان رفسنجان مشاهده می شود که قوطی های سم در سطح باغ و بدون رعایت موارد محیط زیستی رها شده اند لذا ضروری است که پس از مصرف سموم قوطی های خالی آن ها نباید به عنوان ظروف نگهداری مواد غذایی یا برای نگهداری غذای حیوانات استفاده شود .

 

 

وی ادامه داد: این قوطی ها نبايد به اطراف پرتاب شود چون ممکن است مورد استفاده قرار گيرد، بلکه باید سوراخ شوند تا افراد سودجو از آن‌ها استفاده مجدد نکنند و بعد آن ها را باید له کرد و در محل امنی نگهداری و يا در زيرخاک دفن کرد محل دفن ظروف خالی باید غیر قابل نفوذ بوده و از محل زندگی و مسیر رودخانه و مزارع دور باشد و حداقل در عمق 1.5 متری خاک دفن شوند.

 

 

حاج عبدالهی با توصیه به اینکه کارتن خالی سم را بايد با احتياط سوزاند تا مورد استفاده قرار نگيرد؛ اظهار کرد: کارتن قوطی های سموم کشاورزی نباید بازیافت شوند؛ متاسفانه بعضی از افراد اقدام به فروش قوطی های خالی به افرادی می کنند که دوره گرد این امر بسیار خطرناک است.

پایان پیام/605

منبع: شبستان

کلیدواژه: آفت پسیل رفسنجان پسته جهاد کشاورزی سموم کشاورزی قوطی ها آفت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۳۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیگر چیزی از بخش کشاورزی و شیلات غزه باقی نمانده است

دیگر از مزارع، باغ‌های زیتون و میوه و گلخانه‌های زیبای غزه اثری نیست؛ هواپیماها و بولدوزرهای صهیونیست‌ها هر چه بوده را با خاک یکسان کرده‌اند، بخش دامپروری و شیلات هم از این قاعده مستثنا نبوده‌اند؛ این ویرانی چنان گسترده است که به گفته کارشناسان بازسازی و احیای آنها چند دهه زمان می‌برد.

به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی از تخریب زیرساخت‌های بخش کشاورزی غزه در حملات رژیم صهیونیستی آورده است: «با گذشت بیش از ۶ ماه از حمله اسرائیل به نوار غزه، زیرساخت‌های تولید غذا و آب آشامیدنی در این باریکه شدیدا آسیب دیده است. مزارع و باغهای غزه توسط حملات هوایی و بولدوزرهای اسرائیلی با خاک یکسان شده‌اند. غلاتی که توسط کشاورزان حین فرار برای یافتن سرپناه در جنوب غزه، به حال خود رها شده‌اند پوسیده‌اند و دام‌ها نیز به حال خود رها شدند تا بمیرند.»

«اشرف عمر الاخرس»، صاحب یک مزرعه خانوادگی در شهر بیت لاحیا در شمال غزه در نزدیکی مرز با سرزمین‌های اشغالی بود. او می‌گوید بولدوزرهای اسرائیلی اواخر ماه ژانویه آنجا را به همراه گلخانه‌ها و پروژه‌های انرژی خورشیدی از بین بردند تا فضا را برای ایجاد یک منطقه حائل نظامی مناسبت کنند.

او در حالی که تصاویر و ویدیوهایی از گذشته مکان را نشان می‌دهد به واشنگتن پست می‌گوید: «ما روی مزرعه بزرگ خودمان که از نیاکانمان به ارث بردیم کار می‌کردیم. محصولات ما شامل پرتقال، لیمو، سیب زمینی، گوجه فرنگی، خیار و بادمجان بود.»

مزرعه کشاورزی الاخرس قبل و بعد از جنگ غزه

سرنوشت مزرعه الاخرس ماجرایی است که بر کلیت بخش کشاورزی غزه رفته است.

تجزیه و تحلیل واشنگتن پست از داده‌های کشاورزی، تصاویر ماهواره‌ای و مصاحبه با کارشناسان و فلسطینیان در نوار غزه نشان می دهد که چگونه بخش کشاورزی این باریکه که از قبل آسیب پذیر بود به فروپاشی رسیده است.

به نوشته این نشریه آمریکایی، قبل از جنگ کنونی علیه غزه بخش عمده میوه و سبزی ساکنان این باریکه از راه واردات تامین می‌شدند. بالغ بر دو دهه است که قابلیت غزه برای تامین غذای مردم این باریکه به دلیل محاصره‌ بیرحمانه‌ای که مصر و رژیم صهیونیستی علیه آن اعمال کردند با محدودیت مواجه شده است؛ محاصره‌ای که در پی تسلط حماس در سال ۲۰۰۷ بر این باریکه اجرا شد.  رژیم صهیونیستی کنترل همه گذرگاه‌های ورودی به غزه را به جز یک گذرگاه در اختیار گرفته است؛ برای تامین آب و برق غزه محدودیت ایجاد کرده است؛ دسترسی غزه‌ای‌ها به آبهای عمیق‌تر برای صید شیلات را ممنوع ساخته و برای واردات و صادرات مربوط به غزه محدودیت به وجود آورده است.

نتیجه اقدامات صورت گرفته علیه غزه  در دو دهه گذشته کوچکتر شدن بخش کشاورزی و شیلات این باریکه بوده اما همچنان نقشی ضروری برای تامین مواد غذایی در آنجا داشتند. مردم غزه در مواجهه با محدودیت‌ها در هر جایی که می‌توانستند کشاورزی و ماهیگیری می‌کردند، روی پشت‌ بامها گلخانه می‌ساختند، آب باران را برای آبیاری استحصال می‌کردند و قایق‌های خود را دستکاری می‌کردند تا با موتور خودرو و روغن پخت و پز آنها را به کار بیندازند. باغهای میوه و زیتون کوچک نیز در جای جای این باریکه پراکنده بودند.

واشنگتن‌پست در ادامه آورده است: «طبق اعلام دفتر آمار مرکزی فلسطین، تولیدات کشاورزی داخلی در نوار غزه تا سال ۲۰۲۲ تامین کننده بیش از ۴۰ درصد مایحتاج مصرفی مردم این باریکه بوده است. طبق اعلام مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل (یونوسات)، قبل از جنگ اخیر علیه غزه زمین‌های کشاورزی حدود نیمی از مجموع اراضی غزه را به خود اختصاص داده بودند اما این جنگ تا کنون ۴۵ درصد از این زمین‌های کشاورزی را تخریب کرده است. کارشناسان حقوقی می‌گویند طبق قوانین بشردوستانه بین‌المللی هیچ یک از طرف‌های یک جنگ نباید دسترسی مردم غیرنظامی گرفتار در جنگ به آب یا مواد غذایی را بگیرند. این ممنوعیت همچنین شامل هدف گرفتن زیرساخت‌های بخش مواد غذایی در جنگ می‌شود.»

«تام داننبائوم»، یک استاد حقوق بین‌الملل در مدرسه حقوق و دیپلماسی فلچر در دانشگاه تافتز اظهار کرد: «به جز یک سری موارد استثنایی بسیار نادر، انهدام، حذف و بی استفاده کردن چنین موادی ممنوع است.»

«هه یین»، یک تحلیلگر تصاویر ماهواره‌ای و استادیار دانشگاه ایالتی کنت گفت که طبق تحلیل‌هایش دریافته که تا تاریخ سوم آوریل نزدیک به نیمی از درخت‌های زیتون و میوه در نوار غزه آسیب دیده یا از بین رفته‌اند. او اظهار کرد در شمال غزه میزان خسارات به آنها تا ۷۱ درصد می‌رسد. او گفت که فن‌آوری یادگیری ماشینی – نوعی از هوش مصنوعی که الگوهای بصری در داده‌ها را شناسایی می‌کند – برای شناسایی آسیب‌های وارد شده به درختان میوه و گلخانه‌ها از طریق تصاویر ماهواره‌ای را به خدمت گرفته است.

تصویر ماهواره‌ای از زیرساخت‌های کشاورزی تخریب شده غزه

یین تاکید کرد حدود یک چهارم از ۷۰۰۰ گلخانه متعلق به غزه در اثر جنگ اخیر از بین رفته‌اند؛ ۴۲ درصد از آنها نیز آسیب دیده و احتمالا غیرقابل استفاده هستند.

این روزنامه آمریکایی در گزارش خود آورده است:  «مردم غزه در حالی که تا پیش از این به کمک های آژانس سازمان امداد و کاریابی آوارگان فلسطینی سازمان ملل وابسته بودند اکنون حتی بیش از پیش به کمک‌های محدودی که اجازه ورود به آنجا را پیدا می‌کنند تکیه کرده‌اند. بسیاری از این مردم به جستجوی گیاهان خوراکی می‌پردازند و به گفته سازمان ملل، تعداد قابل توجهی از آنها حتی از فرط کمبود مواد غذایی رو به خوردن علوفه و خوراک حیوانات آورده‌اند. چند نفر از ساکنان شمال غزه به واشنگتن پست گفتند که از گیاهی به نام خوبیزا که به طور طبیعی در زمستان رشد می کند تغذیه کرده و زنده ماندند اما وقتی فصل بهار آمد این منبع تغذیه آنها از بین رفت.»

باغ زیتونی در شهر دیرالبلح قبل از جنگ

«ماکسیمو توررو»، اقتصاددان ارشد سازمان کشاورزی و غذای سازمان ملل اظهار کرد سطح ناامنی غذایی در نوار غزه به مرحله‌ای حیاتی رسیده است. این وضعیت کاملا به دست انسان رخ داده و حالا به صورت بالقوه جان صدها هزار نفر در خطر قرار گرفته است.

بخش‌هایی از غزه کاملا زیرساخت‌های تامین آب خود را نیز از دست داده‌اند که این امر باعث تشدید تبعات جنگ می‌شود. به گفته توررو، ۵۰ درصد این زیرساخت در شمال غزه، ۵۴ درصد آن در مرکز غزه، ۵۰ درصد زیرساخت در خان یونس و ۳۳ درصد در رفح غیرقابل استفاده است. طبق اعلام دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، از مجموع سه تاسیسات آب شیرین‌کن در غزه، دو تاسیسات به طور مقطعی فعال هستند و بسیاری از مردم غزه با استفاده از آب شور زنده‌اند. جبران تمام این خسارات ممکن است چند دهه طول بکشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهاد کشاورزی یزد درباره تنش گرمایی درختان پسته هشدار داد
  • دیگر چیزی از بخش کشاورزی و شیلات غزه باقی نمانده است
  • توصیه‌های هواشناسی کشاورزی
  • توصیه های هواشناسی کشاورزی
  • مهار ۶۳۰ هزار متر مکعب رواناب در سد نهرین طبس
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • لزوم مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه
  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری