Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@12:38:54 GMT

نصب یک بخش ضروری در تلسکوپ جدید ناسا

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۶۰۲۶۶

نصب یک بخش ضروری در تلسکوپ جدید ناسا

تیم تحقیقاتی "تلسکوپ فضایی جیمز وب" (James Webb Space Telescope) ناسا با موفقیت توانستند یک بخش ضروری از این تلسکوپ را روی آن را نصب کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از ناسا وب، تلسکوپ فضایی جیمز وب(James Webb Space Telescope) به اختصار "JWST"، یک تلسکوپ فضایی است که قرار است جانشین تلسکوپ فضایی هابل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تلسکوپ فضایی وضوح و حساسیت بسیار بالایی را در مقایسه با تلسکوپ فضایی "هابل" داشته و امکان گستره وسیعی از تحقیقات در زمینه‌های نجوم و کیهان‌شناسی را ازجمله مشاهده برخی از وقایع و اجرام دوردست در جهان مانند شکل‌گیری و تکامل اولین کهکشان‌ها فراهم می‌کند.

اهداف دیگر این تلسکوپ شامل فهم چگونگی شکل‌گیری ستارگان و سیاره‌ها و تصویربرداری مستقیم از سیاره‌های فراخورشیدی و نواخترها  هستند.

ناسا به تازگی اعلام کرد که یک بخش ضروری را روی این تلسکوپ مستقر کرده است.

این برج قابل استقرار برای این ساخته شده که بین بخش بالا و پایین تلسکوپ یک فاصله بزرگ ایجاد کند.

در بخش بالای تلسکوپ آینه‌های طلایی و ابزارهای علمی قرار گرفته و در بخش پایین سیستم‌های نیروی محرک و الکترونیکی نسبتا گرم تلسکوپ تعبیه شده است.

با ایجاد فاصله میان این دو بخش، سیستم خنک‌کننده فعال و غیرفعال تلسکوپ وب می‌تواند آینه‌ها و حسگرهای خود را برای انجام عملیات علمی، خنک سازد.

طی آزمایش این بخش، برج در عرض چند ساعت ۱.۲ متر بالا کشیده شد.

این تلسکوپ باید بسیار سرد نگه داشته شود تا بتواند اشعه مادون قرمز را بدون تداخل دریافت کند، بدین منظور تلسکوپ در فضا در نزدیکی نقطه لاگرانژی خورشید قرار خواهد گرفت و یک آفتابگیر بزرگ، آینه و دیگر قطعات تلسکوپ را در دمای زیر منفی ۲۲۲۳ درجه سانتی‌گراد نگه می‌دارد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب توسط ناسا و با مشارکت آژانس فضایی کانادا و آژانس فضایی اروپا توسعه داده می‌شود و به افتخار "جیمز ای. وب" که از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۸ به عنوان مدیر ناسا مشغول به کار بوده و نقش مهمی در برنامه فضایی آپولو داشته نام‌گذاری شده است.

پیش از این ناسا اعلام کرده بود که پرتاب این تلسکوپ در ماه مارس ۲۰۲۱ میلادی انجام می‌شود ولی شرایط بحرانی ناشی از شیوع کروناویروس در سراسر جهان سبب شده پرتاب تلسکوپ  جیمز وب به تاخیر بیفتد.

ناسا هنوز زمان جدید پرتاب این تلسکوپ را مشخص نکرده و تصمیم‌گیری زمان پرتاب در ماه آتی انجام خواهد شد.

ساخت این تلسکوپ ۹.۸ میلیارد دلار برای ناسا هزینه برداشته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تلسکوپ جیمز وب ناسا تلسکوپ فضایی جیمز وب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۰۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا / عکس

به گزارش خبرآنلاین، بردن نشانگرهای ریزگرانشی (جاذبه صفر)، حرکتی سنتی است که به اولین پرواز فضایی انسان در سال ۱۹۶۱ (۱۳۴۰) برمی‌گردد، زمانی‌که «یوری گاگارین» کیهان‌نورد شوروی، عروسک کوچکی را با خود برد تا شناور شدن آن را درمدار زمین تماشا کند. زمانی‌که موتورهای موشک خاموش شوند و فضاپیما فقط تحت تأثیر جاذبه گرانشی زمین به حرکت خود ادامه دهد، شرایط ریزگرانشی (جاذبه صفر، بی‌وزنی) پدیدار می‌شود و عروسک و دیگر اجسامی که مهار نشده‌اند، شناور می‌شوند.

تا سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) فقط روس‌ها به سنت نخستین فضانورد تاریخ پایبند بودند، تا این‌که اسپیس‌ایکس تصمیم گرفت خدمه کپسول سرنشین‌دار دراگون (دراگون کرو) هم عروسک‌های خود را در مدار زمین شناور کنند. به دنبال آن بود که ناسا هم از این سنت استقبال کرد و اولین نشانگر ریزگرانشی خود را در مأموریت بدون سرنشین آرتمیس ۱، در اطراف ماه به پرواز درآورد.

به نقل از ایسنا، سونیتا ویلیامز (Sunita Williams)، فضانورد کهنه‌کار ناسا که در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به دستور شخص او از پروازهای فضایی کنار گذاشته شده بود، برای نخستین پرواز تاریخ‌ساز کپسول استارلاینر، عروسک پولک‌دار مخملی به شکل نهنگ تک‌شاخ را به‌عنوان نشانگر ریزگرانشی به همراه می‌برد.

این عروسک که کالیپسو نام دارد، به نهنگ تک‌شاخ یا «ناروال»، پستاندار آبزی مقیم آب‌های قطبی شمال اشاره دارد. این نهنگ‌ها جثه متوسطی دارند و در جنس نر، یکی از دندان‌های نیش به شکل عاج رشد می‌کند و از آرواره‌شان بیرون می‌زند. طول این عاج می‌تواند تا ۳ متر هم افزایش یابد.

ویلیامز از خواهرزاده و برادرزاده‌اش خواست تا عروسک ریزگرانشی را از میان چیزهایی که به دریا مربوط باشند، پیشنهاد دهند. او علاقه خاصی به اقیانوس و اقیانوس‌شناس معروف «ژاک کوستو» دارد و نام «کالیپسو» را برای ادای احترام به ژاک کوستو و کشتی تحقیقاتی‌اش انتخاب کرد.

ویلیامز می‌گوید: «کوستو با کشتی شگفت‌انگیز «کالیپسو» کاوش‌های شگفت‌انگیزی را در سراسر جهان انجام داد و چشمان بسیاری از مردم را باز کرد تا در مورد اقیانوس بیاموزند. من فکر می‌کنم فضاپیمای استارلاینر نیز کار مشابهی انجام خواهد داد».

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904258 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • پرتاب ۴ ماهواره با یک موشک به مدار زمین
  • نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا / عکس
  • جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!
  • تصاویر نجومی هجدهم اردیبهشت (۷ مه)
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • تصاویر نجومی هفدهم اردیبهشت (6 مه)
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!