Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا عباسی کارشناس مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه در گفت  گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: تحریم‌ها،کرونا و رکود حاکم بر اقتصاد جهانی و رویداد‌های سیاسی و نظامی سبب شده تا الزام به پیاده سازی روش‌های نوین صادراتی مطابق با شرایط‌ موجود اهمیت بیشتری پیدا کند. ضرورت اجرای استراتژی همگرایی صادراتی در مواجه با رکود اقتصادی او افزود: در ‌سالیان اخیر با وجود همه تهدید‌ها وتحریم‌ها، صادرکنندگان کشورمان در خط مقدم نبرد اقتصادی تلاش صدچندان داشته و در میدان‌های مواجهه نزدیک با سیاست‌های تخریبی کشور‌های تحریم کننده، تجربه‌ای پیروزمندانه‌ای را بنام خود ثبت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: از سوی دیگر افزایش ریسک‌های سیاسی و ژئوپلیتیک منطقه و جهان، تجارت خارجی را تحت تاثیر خود قرار داده است. به نحوی که واردات، صادرات و همچنین رکودی را که در امر سرمایه‌گذاری و تجارت دنیا به وجود آمده تحت تاثیر خود قرار داده است.

عباسی بیان کرد: طی دو سه سال اخیر حجم تجارت جهانی به شدت کاهش یافته و پیش بینی می‌شود با وجود بیماری کرونا این مقدار کاهش بیشتری داشته باشد.

او تصریح کرد: این ریسک‌های سیاسی با توجه به بی‌ثباتی دولت‌ها، اعمال تحریم‌های دوجانبه و چندجانبه و ناآرامی‌ها و جنگ‌های داخلی و خارجی بر روی شرایط مربوط به صادرات و واردات اثر گذاشته‌اند.

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: در منطقه ما نیز تجارت خارجی تاثیر مستقیمی از این وضعیت دریافت کرده است. به هر حال جنگ یمن، سوریه، عراق و تنش‌های چین و آمریکا فضا‌های ناامنی را درست کرده که این فضا‌های ناامن سبب می‌شود تا ریسک‌های تجاری افزایش پیدا کند؛ بنابراین موضوع تحریم‌ها از یک سو و موضوع کرونا و رکود حاکم بر اقتصاد جهانی و رویداد‌های سیاسی و نظامی از سوی دیگر سبب شده تا الزام به پیاده سازی روش‌های نوین صادراتی مطابق با شرایط‌موجود اهمیت بیشتری پیدا کند.   بیشتربخوانید: ریز و درشت صادرات خراسان رضوی زیر ذره بین / از استخوان های لای گلو تا التیام زخم های صادرات ایجاد منافع دوجانبه، استراتژی موثر در ارتقای تعاملات تجاری با کشور‌های همسایه دستگاه‌های اجرایی شرایط را برای ترغیب سرمایه‌گذاران فراهم کنند

عباسی اظهار کرد: با وجود این مسائل ضرورت دارد از یک طرف دولت به بهبود فضای کسب‌وکار در کشور کمک کند تا بخش تجارت خارجی کشور، بخصوص صادرات که در نوک‌پیکان تنگنا‌ها و مشکلات قرار دارد با صرف هزینه‌های مالی کمتر در مسیر توسعه اقتصادی کشور قدم بردارد و از سوی دیگر ضرورت دارد صادرکنندگان به طرق مختلف و با درک شرایط موجود با وفاق و همدلی بیشتر و در قالب یک استراتژی همگرایی صادراتی فعالیت نمایند. استراتژی همگرایی صادراتی در قالب شرکت‌های مدیریت صادرات استانی او افزود: شرایط تحریم و رکود اقتصادی که به موازات یکدیگر تولید و صادرات کشور را هدف قرار داده در صورت نبود برنامه ریزی اصولی و صحیح می‌تواند مشکلات اساسی برای اقتصاد هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت ایجاد نماید.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: همانطور که می‌دانیم شرکت‌های مدیریت صادرات، شرکت‌های مستقلی می‌باشند که بعنوان یک دپارتمان فروش صادرات برای تولیدکنندگان و یا صادرکنندگانی که بنا به دلائل مختلف "منجمله تحریم‌های اقتصادی "قدرت صادراتی پایینی دارند عمل می‌نماید.

عباسی بیان کرد: حال‌از این منظر که تولیدکننده به سبب مشکلات تخصصی در حوزه فعالیتی خود توانایی و قدرت تمرکز بالایی در زمینه ایجاد، حفظ و توسعه بازار‌های هدف صادراتی بخصوص در شرایط تحریم‌ها را ندارد محصولات وخدمات تولیدی خود را در اختیار شرکت‌های مادرتخصصی در حوزه صادرات قرار‌می دهد تا با استفاده از پتانسیل‌های ویژه از بالاترین توان در زمینه صادرات محصولات استفاده نمایند.

او تصریح کرد: محصولات شرکت‌های مدیریت صادرات در یک گروه کالایی به صورت خوشه‌ای بوده و از این جهت بازار‌های مشترک ایجاد می‌کند و ممکن است محصولات چندین شرکت را پوشش دهد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: برای‌این منظور لازم است ابتدا استراتژی‌های ورود به هر بازار متناسب با هر گروه کالایی براساس مزیت‌های استان‌های کشور به تفکیک مشخص شود و سپس خوشه‌های مرتبط با آن در قالب شرکت‌های مدیریت صادرات استانی که می‌تواند تلفیقی از صادرکنندگان تخصصی آن محصول در بازار هدف خاص باشد ایجاد گردد.

عباسی اظهار کرد: فرضا در حوزه گروه کالایی محصولات غذایی که خود می‌تواند متشکل از چندین خوشه تخصصی باشد، می‌بایست ترکیبی از صادرکنندگان تخصصی محصولات این گروه مثلا خوشه رب گوجه فرنگی در بازار‌های هدف پرمصرف همچون افغانستان در قالب شرکت مدیریت صادرات ایجاد گردد.   او افزود: این اقدام در شرایط تحریم و رکود اقتصادی که تولید کننده درگیر مشکلات تامین مواد اولیه و تامین نقدینگی و مشکلات اداری و منابع انسانی شرکت می‌باشد سبب می‌شود تا‌شرکت مدیریت صادرات با استفاده از ارتباطات‌ و امکانات پیشرفته خود از مبداء تا مقصد به نحو مطلوبی صرفاً درگیر فرایند تخصصی خود همچون حمل، ترخیص، بازارگردانی و بازاریابی و در نهایت تحویل کالا به مشتری گردد.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: شرکت‌های مدیریت صادرات بواسطه قدرت ارتباطی بالا و همچنین پشتوانه حمایتی دولتی می‌توانند در خصوص برگشت پول حاصل از فروش کالا چه ازطریق شبکه بانکی و چه از طریق سیستم صرافی و یا سایر مبادی رسمی و غیررسمی اطمینان خاطر تولید کننده را فراهم سازند.
عباسی بیان کرد: اقدام همگرایی در حوزه صادرات بخصوص در شرایط تحریم سبب می‌شود تا ضمن ایجاد سبک تخصص گرایی، شرکت‌های تولیدی و حتی صادرکنندگان از فرایند جزیره‌ای عمل کردن فاصله بگیرند و با حمایت‌های مکمل و با یک استراتژی قیمت گذاری دقیق و هدفمند و همچنین ظرفیت سنجی دقیق از میزان تقاضا در بازار‌های هدف تحت مدیریت شرکت‌های مدیریت صادرات از مشکلات فعلی بکاهند.

انتهای پیام//ف. س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رکود اقتصادی تحریم اقتصادی ویروس کرونا صادرات و واردات شرکت های مدیریت صادرات کارشناس مسائل اقتصادی شرایط تحریم تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۰۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد

به گزارش همشهری آنلاین، اوایل سال ۲۰۲۴ بود که گازپروم روسیه غول انرژی این کشور، با هیاهوی زیادی اعلام کرد از ترکمنستان به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده گاز طبیعی چین ازنظر حجم عرضه، سبقت گرفته است؛ اما وقتی از درآمدهای صادراتی صحبت می‌شود، عشق‌آباد همچنان بالاتر از مسکو قرار دارد.

طبق گزارش پورتال نفت و گاز ترکمنستان، عشق آباد در سه ماهه 2024 بالغ بر ۲.۴ میلیارد دلار از صادرات گاز به چین درآمد داشته در حالی که روسیه در همین بازه زمانی فقط ۲ میلیارد دلار به چین گاز فروخته است.

هراس خطوط کشتیرانی از تداوم تنش در دریای سرخ

مرسک، غول کشتیرانی جهان هشدار داد در بحبوحه عدم نشانه‌ای از کاهش تنش‌ها در دریای سرخ و کانال سوئز، اختلالات کشتیرانی در این منطقه، ممکن است در سال ۲۰۲۵ هم ادامه یابد.

نیروهای مسلح یمن در همبستگی با مردم فلسطین، از اواسط نوامبر، کشتی‌های مرتبط با شرکت‌های اسرائیلی، آمریکایی و انگلیسی که حدود ۱۵ درصد از ترافیک کشتیرانی جهان را تشکیل می‌دهد را هدف حمله قرار داده است.

طلای جهانی عقب نشست

قیمت جهانی طلا دومین کاهش هفتگی متوالی را تجربه کرد و در هفته گذشته با یک درصد افت به ۲۳۰۲ دلار و ۵۱ سنت رسید. اس‌پی‌دی‌آر گلدتراست، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری تحت پشتوانه طلا در جهان اعلام کرده است که دارایی‌های آن ۰.۱۷ درصد کاهش یافته و از ۸۳۱.۰۴ تن در روز چهارشنبه به ۸۲۹.۶۰ تن در روز پنجشنبه گذشته رسیده است.

کف سازی نفت روی ۸۰ دلار

تحلیلگران در نظرسنجی ماهانه رویترز، برآورد خود از قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ را با فرض عقب ماندن رشد عرضه از تقاضا در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیکی، برای دومین بار بالا بردند و پیش‌بینی کردند که قیمت جهانی نفت بالاتر از ۸۰ دلار در هر بشکه می‌ماند.

در نظرسنجی رویترز از ۴۳ اقتصاددان و تحلیلگر در دو هفته گذشته، پیش‌بینی شد قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۴، به ۸۴ دلار و ۶۲ سنت می‌رسد که بالاتر از برآورد ۸۲ دلار و ۳۳ سنت در نظرسنجی مارس رویترز است. میانگین قیمت نفت برنت از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، ۸۳ دلار و ۵۰ سنت بوده است.

قیمت جهانی مواد غذایی بالا رفت

آژانس مواد غذایی سازمان ملل متحد اعلام کرد که قیمت جهانی مواد غذایی در ماه آوریل ۲۰۲۴ برای دومین ماه افزایش یافته است؛ زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس دیروز (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به‌طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که نسبت به ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. بااین‌حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود.

اقتصاد کانادا غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

بر اساس آمارها، کانادا در ماه مارس با کسری ۱.۶۶ میلیارد دلاری مواجه شده که بزرگ‌ترین کسری در ۹ ماه گذشته است. اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام بود.

تورم ترکیه به ۶۹.۸ درصد رسید

گزارش جدید مؤسسه آمار ترکیه نشان می‌دهد نرخ تورم ترکیه در ماه آوریل ۲۰۲۴ به ۶۹.۸ درصد افزایش یافته که بالاترین رقم در ۱۷ ماه اخیر است. طبق این گزارش، تورم ماهانه ترکیه در آوریل ۲۰۲۴ به ۳.۲ درصد رسید.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که طی ۱۲ ماه گذشته، تورم در هیچ‌یک از گروه‌های کالا و خدمات در کشور ترکیه، کمتر از ۵۰ درصد نبوده و در میان گروه‌های هزینه‌ای، بالاترین تورم مربوط به گروه آموزش با ۱۰۳.۹ درصد بوده است.

کد خبر 849155 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها گاز ترکمنستان تجارت جهانی

دیگر خبرها

  • کسب درآمد ارزی شرکت ایپکو از محل صادرات خدمات فنی مهندسی
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • لبه تیغ
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است