Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی تورم و افزایش قیمت‌ها در کشور و از طرف دیگر گریبانگیر شدن جامعه با مسئله‌ای به نام کرونا بسیاری از نهادها و بنگاه‌های تولیدی با مشکلات فراوان در تهیه و تامین مواداولیه و مورد نیاز خود مواجه شدند.

برهمین اساس کشاورزان با قرارگیری در ابتدای چرخه تولید مواد غذایی با افزایش قیمت‌ها با مشکلات بسیاری در کشت و حتی برداشت محصول روبه‌رو شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنج نیز به دلیل محصول استراتژیک از این مشکلات در امان نماند. مطرح شدن افزایش هزینه سه برابری در تبدیل برنج صدای اعتراض بسیاری از برنج‌کاران را درآورده و از همان ابتدا سعی کردند با ارسال نامه‌های فراوان به اتحادیه شالیکوبی‌داران استان مازندران، این اتحادیه را از این میزان پیشنهادی منصرف کنند.

مسئله‌ای که در این مورد مطرح است، این است که تمام کشاورزان به تورم و افزایش قیمت محصولات در کشور و اجبار به اعمال آن در هزینه‌های تبدیل واقف هستند، اما افزایش قیمت سه برابری در هزینه تبدیل را غیرمنصفانه و افزایش بار بردوش کشاورز بیان می‌کنند.

بر همین اساس یک تولیدکننده برنج در گفت‎وگو با ایلنا، عنوان کرد: مشکلی فعلی مربوط به کشت برنج و هزینه‌های تبدیل است. در سال گذشته هزینه تبدیل هر کیلو شالی حدود 360 تومان بود، اما در سال جاری اتحادیه شالیکوبی استان مازندران پیشنهاد افزایش 3 برابری آن یعنی 955 تومانی را به وزارت صمت و جهاد کشاورزی استان ارائه کرده است.

این تولیدکننده ادامه داد: این اتحادیه سعی دارد که با تورم و افزایش هزینه‌ها این رقم را توجیه کند، در صورتی که این رقم بسیار زیاد بوده و افزایش هزینه هرچقدر هم که باشد این میزان نخواهد بود و درصورت موافقت با آن مشکلات فراوانی برای تولیدکنندگان ایجاد خواهد کرد.

وی با بیان اینکه موافقت با این رقم، هزینه تولید در هر هکتار را به شدت افزایش می‌دهد، گفت: این رقم به هیچ عنوان منطقی نیست. زیرا در این صورت اگر هزینه تبدیل در هر هکتار در سال گذشته حدود 3 میلیون تومان بود با این اتفاق میانگین برداشت برای کشاورزان بسته به نوع شلتوک بین 6 تا 8 میلیون تومان خواهد بود و زمانی که هزینه تبدیل حدود 6 میلیون تومان باشد حداقل هزینه حدود 4 میلیون تومانی نیز برای برداشت مطرح شده و در مجموع فقط هزینه برداشت و تبدیل برنج حدود 10 میلیون تومان در هر هکتار خواهد بود.

این منبع آگاه ادامه داد: اگر موارد دیگر دخیل در برداشت را نیز به این میزان اضافه کنیم هزینه‌های کشت برنج سر به فلک کشیده و بیش از 25 میلیون تومان خواهد بود، درصورتی که در گذشته کمتر از 12 میلیون تومان بوده است.

وی درخصوص اعمال این هزینه‌ها در قیمت محصول نیز گفت:‌ قیمت نرخ فروش برنج وابسته به بازار بوده و در دست کشاورز نیست. اگر این اتفاق رخ دهد هزینه تولید در هر هکتار حدود 25 میلیون تومان شده و در نتیجه حتی اگر از این مقدار کشاورز فقط حدود 30 درصد را دریافت کند، قیمت برنج در زمین‌های کشاورزی حداقل حدود 30 هزار تومان خواهد بود.

این تولیدکننده تاکید کرد: هیچکدام از تولیدکنندگان با این پیشنهاد موافق نبوده و تقاضا دارند که با این رقم موافقت نشود، زیرا در این صورت هزینه‌های تولید افزایش یافته در نتیجه تولید برنج دیگر برای کشاورز اقتصادی نخواهد بود.

به دنبال اوج گرفتن اعتراضات برنجکاران مسئله را از جهاد کشاورزی استان مازندران پیگیری کرده و عزیزالله شهیدی‌فر رئیس جهاد کشاورزی استان مازندران در این خصوص گفت: این مبلغ فقط در حد پیشنهاد است و فعلا این مسئله تایید و یا تصویب نشده است.

وی با بیان اینکه هر ساله اتحادیه شالیکوبی‌داران مبلغی را براساس گزارشات خود پیشنهاد می‌دهند، اما در نهایت جلسه‌ای با حضور تعزیرات وزارت صمت، اتحادیه شالیکوبی‌داران و صنف کشاورزان برگزار می‌شود، پیشنهادها ارائه شده و مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر همین اساس پس از برآورد هزینه دستگاه اجرایی قیمت کارشناسی شده اعلام می‌شود.

رئیس جهادکشاورزی مازندران اظخار داشت: این قیمت براساس تورم اعلام شده از طرف بانک مرکزی بوده و خارج از عرف نخواهد بود. و با توجه به آنکه فعالیت شالیکوبی‌داران از مردادماه آغاز می‌شود، بنابراین فرصت دوماهه‌ای برای بررسی قیمت و اعلام نرخ نهایی در پیش رو داریم. توجه شود که هر ساله برطبق تورم سالانه با اختلاف یکی یا دو درصد قیمت نهایی اعلام ‌شده و نرخ نهایی به میزانی خواهد بود تا هم کشاورز و هم شالیکوبی‌داران رضایت داشته باشند. بنابراین نگرانی بابت این مورد وجود ندارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان مازندران برنج تورم مشکلات کشاورزان شالیکوبی داران استان مازندران میلیون تومان افزایش قیمت هزینه تبدیل هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۰۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز چهارشنبه برای سومین روز پیاپی کاهش یافته است. افزایش ذخایر نفت خام و تولید نفت آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا به همراه بالا رفتن امید نسبت به قرارداد آتش بس در خاورمیانه از عوامل افزایش قیمت نفت بوده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۴ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۸۰ سنت معادل ۰.۹۸ درصد کاهش ۸۱ دلار و ۱۳ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۴.۹۰۶ میلیون بشکه در هفته گذشته افزایش داشته، در حالی که ذخایر بنزین و میعانات گازی آن کاهش یافته است.

آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ذخایر بنزین این کشور ۱.۴۸۳ میلیون بشکه و ذخایر میعانات گازی ۲.۸۷ میلیون بشکه پایین آمده است.
تولید نفت آمریکا هم در ماه فوریه تا ۱۳.۱۵ میلیون بشکه در روز افزایش داشته در حالی که در ژانویه برابر با ۱۲.۵۸ میلیون بشکه در روز بوده است.

انتظار بسته شدن یک قرارداد آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حماس به دنبال از سرگیری مذاکرات صلح توسط مصر قیمت نفت را پایین آورده است. پایان این جنگ می‌تواند نگرانی در مورد گسترش درگیری و مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه را کاهش دهد.

به نظر می‌رسد تولید اوپک صد هزار بشکه در روز در آوریل کاهش یافته و به ۲۶.۴۹ میلیون بشکه در روز رسیده است که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه و تعهد به سایر اعضا به قرارداد تولید اوپک پلاس است.

کد خبر 6093919 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • هوشمند سازی در سند تحول جهت تسریع خدمت‌رسانی به مردم است
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • اعتبارات طرح‌های آبرسانی دو سال اخیر استان مرکزی با بودجه عمرانی ۱۰ سال استان برابری می‌کند
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کمبودی در عرضه چای نداریم