Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:54:40 GMT

میزان شیوع مصرف الکل در محیط‌های صنعتی

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۶۱۲۷۲

میزان شیوع مصرف الکل در محیط‌های صنعتی

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد میانگین کشوری شیوع مصرف الکل در کارکنان محیط‌های صنعتی ۲.۳ درصد است.

به گزارش ایسنا، مصرف الکل یکی از معضل‌های جدی در محیط‌های شغلی به شمار می رود. از جمله مشکلات ناشی از آن، غیبت از کار، کاهش نرخ کارآمدی، بروز رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی و مخرب حین کار و ایجاد خسارت به تجهیزات محیط کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان در یک پژوهش بر اساس خوداظهاری کارکنان محیط‌های صنعتی کشور، مصرف الکل در میان آن‌ها را بررسی کرده‌اند.

در این پژوهش آمده است:« این بررسی، یک مطالعه توصیفی مقطعی است که از آذر ۱۳۹۲ آغاز و به مدت یک سال ادامه یافت. داده‌ها از طریق مصاحبه پرسشگر آموزش‌دیده بر مبنای پرسشنامه ساختارمند گردآوری شدند. جهت اجرای مطالعه، ۳۷ نفر به عنوان پرسشگران مرد و ۲۹ نفر به عنوان پرسشگران زن در سطح استان‌ها تعیین و توسط تیم پژوهش، آموزش داده شدند.»

بر اساس آن چه در این مقاله بیان شده است، جامعه آماری پژوهش حاضر، مشتمل بر کلیه کارکنان مراکز صنعتی کشور است که لیست آن‌ها با همکاری اداره کل کار و امور اجتماعی به دست آمد. انتخاب نمونه‌ها با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای بر اساس جمعیت شاغلان کارگری و مراکز استان‌ها بود. نهایتا حجم نمونه، ۱۳۵۰۰ نفر در مجموع استان‌ها به دست آمد.

به گفته‌ی نویسندگان این مقاله، این مطالعه جزئی از طرح ملی بزرگ‌مقیاس برای تعیین شیوع مصرف مواد مخدر، محرک و الکل بوده است.

در این مقاله نوشته شده است:« در مجموع ۱۳۱۲۸ نفر از نمونه‌ها در مطالعه شرکت کردند و نرخ پاسخگویی مطالعه ۹۷.۲ درصد به دست آمد.  محدوده و میانگین سن افراد به ترتیب ۸۲-۱۴ سال و ۸±۳۶ سال بود. در میان شاغلان شرکت‌کننده ۱۲۰۷۷ نفر مرد و ۱۰۵۱ نفر زن بودند. مصرف فعلی الکل بر اساس خوداظهاری در مجموع برابر ۲.۳ درصد است. مصرف فعلی الکل براساس خوداظهاری در مردان برابر ۲.۵ درصد و در زنان برابر ۰.۵ درصد است.»

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد شیوع مصرف الکل در شاغلین شهرهای اردبیل، ۱۰.۷ درصد، کرمانشاه ۱۰.۶ درصد و گیلان ۷.۱ درصد بوده است.همچنین  استان‌های چهارمحال و بختیاری، لرستان، هرمزگان، سمنان، کردستان، ایلام، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، خراسان رضوی و خراسان شمالی کمترین شیوع مصرف الکل در میان شاغلین را دارا هستند.

پژوهشگران می‌گویند:« بیشترین شیوع مصرف الکل در نوع کار نقلیه(۳ درصد) و کمترین شیوع در نوع کار فنی(۱.۸ درصد) است. بر اساس خوداظهاری شاغلین، درصد قابل توجهی(۱۲.۴ درصد) در طول عمرشان سابقه مصرف الکل داشته‌اند و ۴.۷ درصد از آن‌ها در طول سال گذشته از زمان مرجع پرسشگری، الکل مصرف کرده بودند.»

میزان شیوع مصرف الکل در شاغلان محیط‌های صنعتی به تفکیک استان‌ها در جدول‌های زیر آمده است:

میزان شیوع مصرف الکل به تفکیک مشاغل در جدول زیر نشان داده شده است:

در بخش پایانی این مقاله آمده است:« از آن جایی که در این مطالعه، از پرسشنامه خوداظهاری استفاده شده است بنابراین نرخ شیوع برآورد شده پایین‌تر از وضعیت واقع‌بینانه تلقی می‌شود. به نظر می‌رسد به منظور برآورد دقیق‌تری از شیوع مصرف بایستی این روش با سایر آزمایش‌ها به صورت ترکیبی به کار گرفته شود. همچنین براساس یافته‌های این بررسی، در محیط‌های کاری کشور به ویژه در مناطقی با شیوع بالاتر نیاز به سیاست‌گذاری و مداخله جهت کاهش شیوع مصرف الکل و به حداقل رساندن صدمات ناشی از آن احساس می‌شود.»

این پژوهش توسط بهزاد دماری، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، مریم چگینی، دانشجوی دکترای اپیدمیولوژی، ایرج اسماعیلی، پزشک عمومی، حمید صرامی، مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، حسین المدنی، کارشناس ارشد روانشناسی، هومن نارنجی‌ها، پزشک عمومی و پژوهشگر حوزه اعتیاد، فریما مینائی، پژوهشگر موسسه ملی تحقیقات سلامت و مهین احمدی پیشکوهی، دانشجوی دکترای اپیدمیولوژی انجام شده است.

مقاله حاصل از این مطالعه در چهارمین شماره‌ی پانزدهمین دوره‌ی مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مصرف الکل شیوع مصرف الکل اساس خوداظهاری محیط های صنعتی استان ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۱۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل های حاوی متانول و یا سایر الکل های سمی استفاده می کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل های سمی دچار نشانه های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می شوند. نشانه هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل های سمی با تاخیر بروز می کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می شود. بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است.

کد خبر 6092803 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بنوش و بمیر!
  • استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است
  • علائمی که نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور