Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، وی از عقد قرارداد تولید یک میلیون و ۱۱۵ هزار اصله نهال توت در سطح هفت استان تا اسفندماه امسال خبر داد و گفت: گیلان با ۴۰۰ هزار اصله نهال توت بیشترین سهم را در تولید دارد.

عدیل سروی در گفت وگو با ایسنا، سال ۹۹ را سال خوبی برای نوغانداری کشور دانست و اظهار کرد: علیرغم اینکه با شرایط متاثر از ویروی کرونا در تامین، توزیع و پرورش کرم ابریشم مواجه بودیم، اما میزان توزیع تخم نوغان در سطح کشور طی دو سال گذشته از ۲۵ هزار و ۷۱۰ جعبه به ۴۶ هزار و ۱۰۰ جعبه رسیده که بیشترین میزان توزیع تخم نوغان طی ۱۲ سال اخیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تعداد بهره برداران کشور از ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانوار به ۲۹ هزار و ۵۰۰ خانوار طی امسال رسید، تصریح کرد: از ۹۸۰ تن تولید پیله تر ابریشم در سال ۹۷ به ۱۳۸۵ تن در سال ۹۸ رسیدیم و پیش بینی می شود با توزیعی که امسال در سطح کشور اتفاق افتاده، ۱۶۵۰ تن پیله تر ابریشم تولید کنیم. میزان خوداتکایی صنعت فرش و منسوجات ابریشمی به تولید داخل نیز از ۲۸ درصد به ۴۸ درصد خواهد رسید.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، با اشاره به جایگاه ممتاز و رفیع استان گیلان به عنوان مهمترین تولیدکننده پیله ابریشم طی سالیان دور، گفت: امسال ۱۶ هزار و ۱۰۰ جعبه تخم نوغان در گیلان توزیع شده که معادل ۳۵ درصد توزیع تخم نوغان در کشور است؛ البته ۱۱ هزار و ۴۵ جعبه در سال ۹۷ و ۱۳ هزار و ۸۰۰ جعبه در سال ۹۸ توزیع شده که افزایش ۱۶ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.

سروی، با بیان اینکه میزان تولید پیله تر ابریشم در گیلان از ۴۰۵ تن در سال ۹۷ به ۴۸۰ تن در سال ۹۸ رسیده است، خاطرنشان کرد: برداشت پیله تر ابریشم از ۲۰ خرداد آغاز شده و انتظار داریم به ۵۴۰ تن در گیلان برسد.

وی قیمت مصوب شورای اقتصاد برای خرید تضمینی پیله تر ابریشم طی سال جاری را به ازای هر کیلو ۳۳ هزار تومان دانست و یادآور شد: معمولا قیمت بازار از قیمت تضمینی بالاتر است، اما امسال شاهد رشد ۵۶ درصدی قیمت تضمینی نسبت به سال گذشته هستیم که موجب تحریک بازار و افزایش قیمت شده و به نفع نوغانداران است.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، با تاکید بر لزوم افزایش حمایت های دولتی از بیمه پرورش کرم ابریشم، عنوان کرد: خوشبختانه حمایت دولت طی امسال دو برابر شده و حق بیمه به ازای هر جعبه تخم نوغان از ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان به ۹۲ هزار تومان رسیده است. همچنین دولت به ازای هر جعبه خسارت دیده ۲۴۰ هزار تومان پرداخت خواهد کرد که قبلا ۱۲۰ هزار تومان بود.

وی برگ توت را تنها منبع تغذیه کرم ابریشم دانست و اضافه کرد: باید توتستان های کشور را به اندازه کافی توسعه دهیم، زیرا طی سال های گذشته بخشی از توتستان ها به واسطه شرایط اقتصادی از بین رفته است؛ البته در چند سال اخیر شاهد مراجعه کشاورزان برای تامین نهال توت هستیم.

سروی، با تاکید بر لزوم تامین نهال توتستان های جدید و نوسازی توتستان های فرسوده، افزود: باید قلمه های مربوط به نهال های اصلاح شده را به اندازه کافی تولید کنیم. مزرعه آهنگرکلاه مازندران تنها مزرعه نهال توت ما بود، اما اکنون مزرعه ۵۲.۵ هکتاری فومن را در اختیار مرکز توسعه نوغانداری کشور قرار دادیم.

وی از عقد قرارداد تولید یک میلیون و ۱۱۵ هزار اصله نهال توت در سطح هفت استان تا اسفندماه امسال خبر داد و گفت: گیلان با ۴۰۰ هزار اصله نهال توت بیشترین سهم را در تولید دارد. با برداشت این نهال ها شاهد یک جهش تولید واقعی در حوزه نوغانداری خواهیم بود، زیرا شش برابر میانگین سال های گذشته است و علاوه بر حفظ محیط زیست، موجب پایداری تولید خواهد شد.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، با اشاره به شناسایی هفت واریته برتر جهانی برای کاشت نهال در اقلیم های مختلف کشور، ادامه داد: این ژرم پلاسم ها تا سه برابر تولید برگ توت را افزایش می دهند.

سروی، صنعت ابریشم از تولید تخم نوغان تا پرورش کرم و نخ کشی و نهایتا صنایع دستی را یک زنجیره کامل و عالی دانست و اظهار کرد: بیشترین تولید پیله ابریشم در گیلان اتفاق می افتد، اما در مرحله نخ کشی با خلاء مواجه هستیم و لذا در راستای پروژه های اقتصاد مقاومتی، راه اندازی ۱۵ ابریشم کشی خانگی را پیش بینی کردیم. به ازای هر یک از این واحدهای ابریشم کشی نیز ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه ثابت و در گردش تخصیص می یابد.

وی خواستار تکمیل زنجیره صنعت ابریشم در استان و استفاده حداکثری از ارزش افزوده این محصول شد و تصریح کرد: کاهش تعرفه واردات نخ ابریشم از ۲۰۰ درصد در سال ۸۰ به ۱۰ درصد، آسیب جدی به نوغانداری وارد کرد لذا با حمایت دولت این تعرفه از ۱۰ درصد به ۲۶ درصد افزایش یافته و انتظار داریم به ۴۰ درصد برسد.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، با اشاره به نیاز ۵۵۰ تنی صنعت به نخ ابریشم، یادآور شد: پیش بینی می شود با جهش تولید امسال، ۷۰ تن واردات نخ ابریشم کاهش یابد. اگر به پیله های داخلی توجه نکنیم، صنعت فرش ما با نخ ابریشم های مصنوعی وارداتی آسیب خواهد دید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی نوغانداری جاده ابریشم نهالستان رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور هزار اصله نهال توت پیله تر ابریشم هزار تومان نخ ابریشم تخم نوغان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۲۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد

عبدالرسول پیشاهنگ در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با وزیر نیرو به عملکرد صنعت برق حرارتی در طول سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: سال قبل ۳۸۹ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در نیروگاه‌های کشور تولید شده است که نیروگاه‌های حرارتی با تولید ۳۶۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی بالغ بر ۹۲.۵ درصد برق مورد نیاز کشور را تامین کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۲ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است، ادامه‌داد: ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی در دوره اوج بار سال گذشته به ۹۸ درصد رسیده بود که در تلاشیم امسال نیز عملکرد بسیار مناسبی را در این بخش به ثبت برسانیم.

پیشاهنگ با تاکید بر اینکه بازده نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال گذشته از ۳۹.۱ درصد به ۳۹.۳ درصد رسیده است، گفت: در دولت سیزدهم به منظور کاهش ناترازی میان تولید و مصرف برق، اشتغال‌زایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری، برنامه‌ای برای افزایش ۲۰ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در این راستا تاکنون هشت هزار و ۹۶۴ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است، اضافه‌کرد: این اقدام از طریق سنکرون ۴۶ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۶ هزار و ۵۸۴ مگاوات، ۲ هزار مگاوات افزایش توان عملی و رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و ۳۸۰ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده و تا پایان دولت سیزدهم نیز ۹ هزار و ۱۶۱ مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده خواهد شد.

ایران نهمین تولیدکننده برق حرارتی جهان

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور با افتتاح پروژه‌های جدید در دولت سیزدهم به ۷۵ هزار و ۵۸۴ مگاوات رسیده است، افزود: در حاضر ۶۲۸ واحد تولید برق حرارتی در ۱۴۵ نیروگاه کشور وظیفه تامین ۹۴ درصد انرژی مورد نیاز مشترکان سراسر کشور را بر عهده دارند و کشورمان به لحاظ ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های حرارتی رتبه نهم جهان را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد نیروگاه‌های کشور ساخت داخل است، گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد تجهیزات مورد نیاز نیروگاه‌های کشور توسط متخصصان داخلی ساخته می‌شود و تا پایان سال نیز با تولید پره‌های توربین کلاس F (با بازده بالا) در کشور، کاملا در عرصه ساخت این نوع توربین‌ها بی‌نیاز خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی اضافه کرد: با توجه به اینکه بخش اعظم تولید برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است؛ بدین منظور همکاران پرتلاش صنعت نیروگاهی کشورمان از مهرماه سال گذشته به منظور افزایش آمادگی نیروگاه‌های حرارتی برای ورود به روزهای اوج مصرف برق تابستان امسال افزون بر ۱۰۴ هزار مگاوات( تعمیرات ۲ و یا چند باره برخی واحدها) برنامه تعمیرات نیروگاهی را در دستور کار قرار داده‌اند.

رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود

پیشاهنگ با بیان اینکه ۹۸ درصد از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی عملیاتی شده است، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده است طی چند روز آینده با اتمام برنامه‌های پیش‌بینی شده در این بخش ضمن ثبت رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی کشور، شاهد آمادگی کامل این واحدها برای ورود به فصل گرم سال باشیم.

وی تاکید کرد: پرسنل صنعت برق حرارتی از ماه‌ها قبل به صورت شبانه‌روزی در تلاش هستند تا با انجام به موقع برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی، افتتاح واحدهای جدید نیروگاهی، ارتقای ظرفیت عملی و رفع محدودیت‌های تولید واحدهای حرارتی موجود بتوانند بخش اعظم برق مورد نیاز پیک تابستان امسال مشترکان سراسر کشور را به صورت بی‌وقفه تامین کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته معیشتی در «قرار دوازدهم» بقاع متبرکه گیلان
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور
  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان