Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت گوشت در بازار در حالی طی هفته گذشته افزایش یافته که دامداران استان‌ها از تولید مازاد خبر می‌دهند، به حدی که از افزایش بیش از اندازه نگرانند. این تناقض به دلیل وجود حلقه‌های معیوب در زنجیره تولید است که معلوم نیست چه زمانی مسؤولان آن را اصلاح خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، قیمت گوشت در بازارهای تهران طی هفته گذشته از ثبات‌ چند هفته گذشته خود فاصله گرفت و میل به افزایش داشته است، این در حالی است که قیمت گوشت گوساله در چند هفته پیش تقریبا ثابت بود و انتظار می‌رفت که قیمت به کف رسیده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش میدانی خبرنگار خبرگزاری فارس از منطقه 19 تهران حاکی است، قیمت گوشت ران گوساله به کیلویی 80 هزار و 500 تومان رسیده و قیمت گوشت ران و دست گوساله هم کیلویی 87 هزار تومان است. هفته گذشته قیمت‌ها در هر کیلو 5 هزار تومان پایین تر به فروش می‌رفت.

قیمت گوشت در دو سال گذشته از کیلویی 55 هزار تومان به یکباره 120 هزار تومان افزایش یافت و از آن موقع تاکنون کاهش‌ قطره‌چکانی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داشته و هنوز این قیمت مورد رضایت مردم نیست. این قیمت‌ها به اندازه‌ای روی مصرف کننده فشار وارد کرده که میزان خرید آنها به حداقل رسیده است.

مشاهدات خبرنگار فارس در جنوب تهران حاکی از این است که بسیاری از مشتریان حتی وزن‌های کمتر از نیم کیلوگرم گوشت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نیز درخواست می‌کنند. برخی از آنها محصولات دیگری مانند قارچ و سویا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ جایگزین گوشت می‌کنند.

یک مشتری میانسال که در فروشگاه بزرگی در حال خرید است به خبرنگار فارس گفت: قیمت‌ها آن چنان بالا است که با حقوقی که می‌گیریم، هیچ تناسبی ندارد.

یک فرد دیگری هم به خبرنگار فارس گفت: پس از کرونا برخی از مردم بیکار شده‌اند. صنف‌هایی مانند رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها کاملا بیکار شده‌اند و به سر کار خود برنگشته‌اند. بعضی از آنها به کارهای پاره وقت روی آورده‌اند و در مجموع هیچ کدام از این درآمدها با قیمت‌های بالایی که در بازار وجود دارد، کفاف زندگی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نمی‌دهد.

محمد دلاور یک فرد دیگری که قبل از کرونا در یکی از رستوران‌ها آشپز بوده، گفت که اکنون کار خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از دست داده است.

وی گفت:‌ اوایل کار مجبور شدم به توزیع مواد ضد عفونی کننده و شوینده روی بیاورم که در شرایط کرونا بازار خوبی داشت، اما این کار یکی دو هفته بیشتر طول نکشید و باز دوباره بیکار شدم. مدتی در ایستگاه‌های مترو به فروش ماسک مشغول بودم، اما این کارها هم تقریبا دو هفته طول کشید، بنابراین اکنون در شرایطی هستم که با 15 سال سابقه کار آشپزی درجه یک و تجربه در هتل‌های پنج ستاره اکنون بیکارم و اولا کاری نیست، ثانیا اگر باشد، هم کار غیر مرتبط است که مجبور هستم حداقل حقوق را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دریافت کنم که با خانواده 4 نفره برای تأمین زندگی کافی نیست.

افزایش قیمت‌ها در بازار که پیش از این در بازار میوه هم اوج داشت، شرایط سختی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای مردم به ویژه مناطق جنوب با درآمدهای پایین و متوسط رقم زده است که معمولا این افزایش قیمت‌ها به دلیل عدم نظارت بر بازار است و سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و سازمان تعزیرات حکومتی گویی وجود ندارند و قیمت‌ها بدون حساب و کتاب افزایش می‌یابد.

افزایش قیمت گوشت در بازار در حالی اتفاق می‌افتد که دامداران استان‌ها مرتب می‌گویند تولیدشان بسیار بالاست، به طوری که نگرانند تا حجم تولید دام، آنها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مبتلا به بیماری کند؛ چراکه تراکم بالا در دامداری‌ها باعث افزایش بیماری‌ها می‌گردد.

ظاهرا پارادوکس و معمایی در این میان وجود دارد که از یک سو دامداران نگران تولید بیشترشان هستند، اما از سوی دیگر قیمت‌ها مرتب بالا می‌رود، این تناقض باورکردنی نیست، اما اشکال کار کجاست؟

نخست این که دامداران تولید می‌کنند اما قیمت تمام شده آنها به دلیل دو برابر شدن قیمت نهاده‌ها بسیار افزایش یافته است. قیمت انواع ذرت و کنجاله که به عنوان خوراک دام استفاده می‌شود در ماه‌های گذشته به شدت رشد کرده و بیش از 200 درصد افزایش قیمت داشت.

برخی دامداران در گفت و گو با خبرنگار فارس اعلام کردند که «قیمت خوراک دام گرفتار دلالی‌ها و واسطه‌گری‌ها و انحصار در این بخش است که اجازه نمی‌دهند قیمت‌های خوراک کاهش یابد.» 70 درصد قیمت محصولات پروتئینی مانند گوشت، مرغ و تخم مرغ وابسته به خوراک دام است، بنابراین هر گونه افزایش قیمت روی تولید آنها تأثیر می‌گذارد. مسأله دوم ورود دلالی و واسطه گری در خرید دام است؛ یعنی از زمانی که دام را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از تولیدکننده می‌گیرند تا به مصرف کننده نهایی برسد، چندین دست می‌چرخد. 

مرتضی رضایی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: واسطه‌ها در این بخش از زمانی که از دامدار می‌خرند و به کشتارگاه می‌رسانند بعضی اوقات 4 دست می‌چرخد. عدم تناسب بین قیمت دام زنده و قیمت مصرف کننده را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم می‌توان کاملا مشاهده کرد به طوری که قیمت دام زنده حدود 35 هزار تومان است و بر اساس فرمول سنتی که وجود دارد قیمت بازار باید دو برابر این رقم باشد، اما قیمت بازار 28 هزار تومان بالاتر از این قیمت است و مشخص است این میزان به جیب دلالان می‌رود.


وضع مناسب مراتع برای دامداران

گزارش میدانی خبرنگار فارس حاکی است که قیمت سایر محصولات جانبی گوشت نیز به این شرح است: گوشت چرخ کرده گوساله 66 هزار و 500 تومان و گوشت منجمد 66 هزار تومان به فروش می‌رود.

بر اساس این گزارش قیمت مرغ در روزهای گذشته تقریبا کاهشی بوده به طوری که هر کیلوگرم مرغ در بازار کیلویی 10 هزار و 900 تومان به فروش می رسد قیمت سایر مشتقات مرغ نیز به این ترتیب است: هر کیلو ران مرغ 8 هزار و 500 تومان،‌ ران مرغ بدون کمر 10 هزار و 900 تومان، سینه مرغ با استخوان 13 هزار و 800 تومان، سینه کبابی 19 هزار و 800، فیله 27 هزار تومان، کمر مرغ 18 هزار تومان، کتف و بال 21 هزار تومان، گردن مرغ 3 هزار تومان، ساق مرغ 20 هزار تومان، دل مرغ 7 هزار و 500، پای مرغ 3 هزار و 500، گردن مرغ 4 هزار، جگر مرغ 2 هزار تومان است.

در حال حاضر قیمت مرغ در بازار متعادل است. البته تولید کنندگان از این قیمت‌ها راضی نیستند و می‌گویند در فروش هر کیلوگرم مرغ 2 هزار و 500 تومان ضرر می‌کنند.

عباس کشاورز سرپرست سابق وزارت جهاد کشاورزی اخیرا در واکنش به اعتراض مرغداران گفت: حداقل اجازه بدهید مردم بتوانند مرغ ارزان خریداری کنند، حالا که توان خرید گوشت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ندارند.

مدتی است در همه صنوف راحت‌ترین کار برای حفظ حاشیه سود دست‌درازی به جیب مردم شده است؛ یعنی به محض این که حاشیه سود یک صنفی به خطر می‌افتد سریع قیمت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش می‌دهند، اما آیا واقعا باید چنین بشود؟ آیا راهکاری برای افزایش سود تولید وجود ندارد؟ یک راهکار ساده این است که تولیدکننده قیمت تمام شده خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پایین بیاورد. کاهش قیمت تمام شده از افزایش عملکرد، راندمان، گرفته تا به کارگیری کارگران متخصص و مدیریت صحیح را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شامل می‌شود. آیا مرغداران از خود پرسیده‌اند که مرغ‌هایی که پرورش می‌دهند ضریب تبدیل دان‌شان چقدر است؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد ضریب تبدیل دان به گوشت در مرغداری‌های ما بالا است و از آنجایی که خوراک دام در کشور ما کاملا وارداتی و بسیار گران به دست تولیدکننده می‌رسد، بنابراین قیمت تمام شده آنها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش می‌دهد.

مرغداران باید از نژادهای با عملکرد بالای مرغ استفاده کنند تا ضمن افزایش تولید، هزینه کمتری داشته باشند. همچنین نژادهایی وجود دارد که درصد بخش‌های اضافه به بخش‌های گوشتی بسیار کم است؛ یعنی گردن کوتاهی دارند، پاهای کوتاه دارند، تاج کمتری دارند و همه اینها باعث می‌شود که یک مرغ، گوشت بیشتری تولید کند. اما تولیدکنندگان داخل کشور این شرایط را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کمتر در نظر می‌گیرند.

راهکار بعدی این است که پرت انرژی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در مرغداری‌ها به حداقل برساند و از کارگران متخصص استفاده کنند. بسته‌بندی‌های مناسبی داشته باشند و بازاریابی کنند و مهم‌تر از همه اینها مدیران مجرب مرغداری‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اداره کنند تا با افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها حاشیه سودشان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حفظ کنند. اما در حال حاضر مرغداران بدون در نظر گرفتن اینها راحت‌ترین کار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش قیمت می‌دانند.

بررسی میدانی خبرنگار فارس حاکی از این است که قیمت ماهی هم در بازار رشد داشته  است به طوری که قیمت هر کیلوگرم تیلاپیا 69 هزار و 500 و ماهی قزل آلا 23 هزار و 500 تومان به فروش می‌رسد. تیلاپیا ماهی وارداتی است و سال‌های گذشته بحث‌های زیادی شد که این ماهی برای محیط‌زیست هم بسیار دردسرساز است.

برخی علما از نظر شرعی هم برای خوردن این نوع ماهی شک داشتند. گفته می‌شد،♦ این ماهی همه چیز خوار است و علما آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مشکوک می‌دانستند. ایران در تولید ماهی قزل آلا جایگاه نخست در جهان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارد و منابع آبی زیادی در شمال و جنوب کشور وجود دارد و همچنین ایران در سال‌های گذشته رشد زیادی در پرورش انواع ماهی داشته است، با این شرایط چه نیازی وجود دارد که ماهی تیلاپیا وارد کنند و کیلویی 70 هزار تومان هم به فروش برسانند؟

به هر حال آنچه مسلم است مشکل بازار ما نه صرفا در مورد محصولات وارداتی حتی در محصولاتی که تولید بالا داریم و جایگاه‌های معتبر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در دنیا تصاحب کرده‌ایم وجود دارد. اشکال در اینجاست که اولا نظارت بر بازار تعطیل شده است، دوم این که از نظر ساختاری حلقه‌های معیوبی در زنجیره‌های تولید وجود دارد که حتی با وجود کافی بودن تولید به دلیل اشکال در این زنجیره‌ها بازار خوبی نداریم؛ مثلاً در زنجیره تولید گوشت و مرغ حلقه‌های تأمین نهاده‌، حلقه‌های توزیع و نظام دلالی و نیز مدیریت‌های جزیره‌ای بین وزارتخانه‌ها و همچنین آماده نبودن بسترهای مناسب صادراتی و وارداتی از اشکالات کار است.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ب

منبع: فارس

کلیدواژه: گوشت دامداری تنظیم بازار قیمت گوشت در بازار هزار و 500 تومان قیمت تمام شده خبرنگار فارس افزایش قیمت هفته گذشته هزار تومان مصرف کننده خوراک دام قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۳۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

امتداد - نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازارهای جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازارهای جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخوردهای نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت‌ سکه و طلا اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه‌ و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روزها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته‌ شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عددهایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستدها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • ترفندی برای خوشمزه‌تر شدن خورش بادمجان که هر کسی نمی‌داند
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی