Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: با آغاز فصل تابستان تب اسباب کشی‌های منازل و انتقال به خانه‌ای دیگر نیز داغ می‌شود؛ هرچند در سال جاری به علت شیوع کرونا ۲ ماه تمام قراردادها تمدید شده اما از ابتدای خرداد ماه دوباره این روند آغاز شده است.

از سوی دیگر افزایش ناگهانی بسیاری از اقلام مصرفی مردم باعث شده این تفکر به وجود بیاید که باید اجاره‌ها نیز رشد کند؛ عقیده‌ای که ابداً به مذاق مستاجرها خوش نمی‌آید اما چاره‌ای جز پذیرش این مسئله ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها باید سال به سال سفره خود را کوچک‌تر کنند و مبلغ بالاتری را برای اجاره منزل بپردازند.

موضوع دیگر مربوط به این حوزه افزایش قیمت‌های زمین و مسکن است که بسیاری از زوج‌ها را با مشکلاتی رو به رو کرده است. قیمت‌های مسکن برای خرید روز به روز بالاتر می‌رود و قدرت خرید خانه کاهش می‌یابد.

برای بررسی برخی قیمت‌ها و مشکلات زوج‌های ساکن در بجنورد به چند بنگاه املاک سر زدیم. هرچند بنگاه داران سعی داشتند هر جور شده تخفیف‌هایی از صاحب خانه‌ها بگیرند اما باز هم قیمت‌ها با آنچه مستاجرها در نظر داشتند متفاوت بود.

با اسعدی که به همراه همسرش در بنگاه‌ها به دنبال خانه اجاره‌ای می‌گشت مواجه شدیم و از احوالش جویا شدیم. او که ۷ سال از زندگی مشترکش می‌گذشت از افزایش اجاره بها گلایه داشت و معتقد بود گرانی اجاره‌ها باعث شده به بخش‌های حاشیه شهر رجوع کند.

اسعدی ادامه داد: منزلی که سال گذشته در آن حضور داشتیم با افزایش بیش از ۲۰ درصدی اجاره‌اش، باعث شد تصمیم به ترکش بگیریم اما پس از گذشت یک هفته از جستجوی خانه، قیمت مناسب‌تری پیدا نکرده‌ایم.

کف قیمت اجاره یک منزل

حبیب الله فرهادی که یک بنگاه دار است نیز در خصوص قیمت‌ها اظهار کرد: اجاره‌های منازل در بجنورد قیمت‌های مختلفی دارد و بسته به نوع ساخت منزل و محله، متفاوت است. اما در یک محله متوسط شهر خانه‌ای با اجاره کمتر از حدود ۶۰۰ هزار تومان و با رهن نزدیک ۱۰ میلیون تومان پیدا نخواهد شد. این اعداد را می‌توان کف قیمت برای اجاره یک واحد معمولی در سطح شهر دانست.

بازارگردی را ادامه می‌دادیم که در بنگاه دیگری زوجی را مشاهده کردیم. پس از خروج از بنگاه املاک جلویشان را گرفته و از شرایطشان پرسیدیم. این زوج نیز به دنبال منزلی برای اجاره می‌گشتند اما از افزایش ناگهانی قیمت مسکن گلایه داشتند.

افزایش قیمتی که خرید خانه را تعویق انداخت

سالاری بیان کرد: چند ماه گذشته پولی را برای خرید منزل پس‌انداز کرده بودیم و به دنبال وام برای تکمیل هزینه خرید خانه بودیم که ناگهان قیمت‌ها بیش از ۵۰ درصد رشد کرد و آب سردی بر وجودمان ریخته شد.

وی افزود: ما تصمیم داشتیم سال جاری به منزل خود برویم اما با افزایش قیمت‌ها این امر قطعاً دو یا سه سالی به تعویق افتاده است.

این شهروند بجنوردی تصریح کرد: قیمت‌ها به نسبت سه سال قبل سرسام‌آور گران شده است؛ اگر سه سال قبل می‌شد با ۱۰۰ میلیون تومان یک واحد آپارتمان خریداری کرد اکنون با بیش از ۵۰۰ میلیون تومان نیز نمی‌توان همان خانه را خرید.

درد و دل این خانواده و سایر خانواده‌ها زیاد بود. با هرکدام که صحبت می‌کردیم افزایش قیمت‌ها را عذاب‌آور عنوان می‌کردند و سعی داشتند هرطور شده یک منزل با قیمت مناسب یا برای خود خریداری کنند و یا اجاره.

مشاورین املاک مقصر افزایش قیمت‌ها نیستند

جلیل محمدزاده، رئیس اتحادیه املاک بجنورد در گفتگو با مهر اظهار کرد: در کشور ما آن فاکتورهایی که باعث افزایش قیمت مسکن می‌شود و در دست دولت نیز است بررسی نمی‌شود و دولت از تمام آنها می‌گذرد و به مسئله‌ای می‌پردازد که شاید کمترین اثر را در افزایش قیمت دارد و آن مشاورین املاک هستند.

رئیس اتحادیه املاک بجنورد ادامه داد: زمین به عنوان فاکتوری که نزدیک به یک سوم قیمت مسکن را شامل می‌شود اکثراً در اختیار دولت است و دولت می‌تواند با واگذاری زمین این هزینه را کاهش دهد اما هیچ گاه جز دولت هشتم و نهم این کار انجام نشد؛ بعد می‌گویند چرا قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند؟

وی مصالح ساختمانی را دیگر عامل افزایش قیمت مسکن دانست و افزود: به عنوان نمونه تولید آهن دست اشخاص نیست و در اختیار دولت است؛ دولت باید روی روند رشد قیمت‌های مصالح ساختمانی اثر بگذارد و آن را کنترل کند تا قیمت تمام شده مسکن کاهش یابد.

محمدزاده با اشاره به افزایش چند برابری قیمت مصالح ساختمان گفت: چطور باید توقع داشته باشیم قیمت مسکن افزوده نشود؟ اما عده‌ای توپ را به زمین مشاوران املاک می‌اندازند در حالی که این افراد حق ارزیابی و قیمت گذاری ندارند.

سیاست‌های غلطی که افزایش قیمت را در پی دارد

این مسئول تصریح کرد: شنیده شده شهرداری به دنبال افزایش ۳۰ درصدی پروانه‌های ساخت منازل است که اگر این اتفاق رخ دهد به افزایش قیمت‌ها دامن زده می‌شود.

رئیس اتحادیه املاک بجنورد با انتقاد از برخی اظهارات مسئولان در خصوص افزایش چند برابری اجاره‌ها در استان بیان کرد: مسئولی مصاحبه کرده که اجاره ۳۰۰ درصد رشد داشته اما نمی‌دانم او بر چه اساس چنین آماری ارائه داده در حالی که در بجنورد در قیاس با شش ماه گذشته اجاره بها رشد اندکی داشته است.

قیمت مسکن نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد کرده

وی افزود: البته بخشی از عدم افزایش اجاره به علت تمدید قراردادهای اجاره به مدت ۲ ماه است اما با توجه به افزایش قیمت خرید و فروش مسکن، پیش بینی می‌کنیم از تیرماه اجاره‌ها بالاتر رود.

محمدزاده در انتها گفت: قیمت‌های مسکن در خراسان شمالی در قیاس با خردادماه سال گذشته حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش داشته که اکثر این تغییرات در حواشی شهر رقم خورده زیرا استنباط مردم این است که در مرکز شهر قیمت‌ها بالاست و شهروندان برای خرید خانه به حاشیه شهر بیشتر رجوع می‌کنند.

کد خبر 4947813

منبع: مهر

کلیدواژه: اجاره بها مسکن اجاره ای اتحادیه مشاورین املاک ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد شیوع کرونا قزوین آتش سوزی ایلام سالروز ارتحال امام خمینی بیرجند امام خمینی ره آتش سوزی جنگل ها گرگان یاسوج افزایش قیمت ها خرید خانه قیمت مسکن اجاره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۷۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون حمایت از مستأجران جور شد

به گزارش همشهری آنلاین، جواد سادات فیرزنی، مشاور وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه برای نخستین بار است که بعد از شکل‌گیری دولت مدرن در ایران یک قانون یکپارچه در حمایت از مستأجران و زنجیره تشکیل‌دهنده بازار اجاره و مسکن مصوب می‌شود، تأکید کرد: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، همه‌جانبه به موضوع ساماندهی می‌پردازد و شامل زمین و مسکنی که می‌خواهد وارد بازار اجاره و یا خریدوفروش شود نیز می‌شود، چندین ماده در حمایت از مستأجران دارد که یکی از مواد مهم آن ماده ۸ است که به سقف قیمتی اجاره‌بها می‌پردازند.

وی ادامه داد: ماده ۸ این طرح که منتظر تصویب و ابلاغ است، به دولت مجوز می‌دهد تا چنانچه تورم حوزه بازار مسکن بیش از تورم استانی باشد بتواند به شکل استانی و شهرستانی نرخ‌گذاری قیمتی داشته باشد.

سادات فیرزنی اضافه کرد: همچنین در این ماده تبصره‌هایی وجود دارد که مستأجران می‌توانند چنانچه تخلفی شکل بگیرد و بیش از میزان ملک باشد، پس از گذشت حتی پنج سال اعلام شکایت کنند. این ماده و تبصره‌هایش حتی شامل واحدهای صنفی که واحدها را گران به مستأجران عرضه می‌کنند نیز می‌شود و به دولت و سازمان تعزیرات حکومتی این اختیار را می‌دهد تا بتوانند به واحد صنفی اخلال‌گر دسترسی داشته باشند و بتوانند ۱۰ برابر جریمه و پلمب کنند.

بیشتر بخوانید:

تورم اجاره از قیمت مسکن سبقت گرفت | روایت تازه بانک مرکزی از بازار مسکن

نگرانی از چینی شدن صنعت خودرو

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: وابستگی به چین در صنعت خودرو به شکل غیرقابل‌باوری در حال افزایش است. آنچه که در جلسه اخیر با وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز تأکید شد، دغدغه امسال تولیدکنندگان و فضای پیرامونی صنعت خودرو به‌ویژه نگرانی از چینی شدن این صنعت است.

آرش محبی‌نژاد، صریح کرد: هدف‌گذاری تولید ۱.۷ میلیون دستگاهی خودرو که البته رکورد تولیدی کشور در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۶ بوده است، به‌شرط تأمین پیش‌نیازها و ملزومات، قابل وصول است و دور از دسترس نیست. خوشبختانه وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز، ضمن استماع نظرات اعضای انجمن، به‌منظور تأمین پیش‌نیازها و رفع موانع قول مساعد دادند.

دبیر انجمن قطعه سازان همگن ادامه داد: به‌طورقطع با اتحاد و همدلی و جلب مشارکت عموم مردم توسط سیاست‌گذاران و مسئولان، این اهداف دست‌یافتنی است؛ باید گفت بالاترین مشارکت مردم می‌تواند در حوزه تأمین نقدینگی و سرمایه‌گذاری باشد.

تکذیب واردات روغن آلوده به کشور

شرکت بازرگانی دولتی ایران واردات روغن آلوده به کشور را تکذیب و اعلام کرد: اساساً هیچ‌گونه کالایی بدون مجوز سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ایران، امکان ورود به بازار ندارد و درصورتی‌که کالایی مورد تأیید سازمان‌های مذکور قرار نگیرد، نه‌تنها به مجاری توزیع و مبادی مصرف وارد نمی‌شود که حتی ترخیص آن از گمرک نیز عملاً امکان‌پذیر نیست.

این شرکت درباره خبر واردات و توزیع ۴۷ هزار تن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته، توضیح داد: روغن موردادعا در اسفند ۹۹ خریداری و در تیرماه ۱۴۰۰ وارد شده است که یک ماه بعد یعنی مرداد ۱۴۰۰ نیز وجه آن پرداخت شده است. در ادامه، سازمان غذا و دارو در مهر ۱۴۰۰ از این محموله‌ها نمونه‌گیری کرده و در ادامه از مجموع ۹۱ هزار تن روغن وارداتی، سلامت ۴۷ هزار تن در دی‌ماه ۱۴۰۱ تأیید شده و سلامت ۴۴ هزار تن به تأیید نرسیده که در حال مرجوع شدن به شرکت فروشنده است.

مردم چقدر سکه حراجی خریدند؟

یازدهمین حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران با تخصیص ۱۴ هزار و ۹۳۴ قطعه ربع‌سکه، ۱۰ هزار و ۳۷۸ قطعه تمام سکه و ۴۶۲۳ قطعه نیم‌سکه به پایان رسید.

در این حراج که در (۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳) برگزار شد، از مجموع ۲۹ هزار و ۲۶۳ قطعه ربع‌سکه ثبت سفارش شده، ۱۴ هزار و ۹۳۴ قطعه با میانگین قیمت ۱۳ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد.

همچنین از مجموع ۷۸۰۲ قطعه نیم‌سکه ثبت سفارش شده، ۴۶۲۳ قطعه با میانگین قیمت ۲۲ میلیون و ۳۶ هزار تومان تخصیص داده شد و در حراج سکه تمام نیز ۱۹ هزار و ۵۸۲ قطعه سکه ثبت سفارش شد که ۱۰ هزار و ۳۷۸ قطعه با میانگین قیمت ۳۹ میلیون و ۲۶۵ هزار تومان تخصیص داده شد.

دریافت ۵۶ همت مالیات در فروردین

بر اساس آمار و اطلاعات سازمان امور مالیاتی کشور، فروردین امسال بالغ‌بر ۵۶ هزار و ۷۱۹ میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده که نسبت به مدت مشابه پارسال (حدود ۴۳ هزار میلیارد تومان) ۳۰ درصد رشد داشته است.

از مجموع درآمدهای مالیاتی یک‌ماهه امسال، ۳۱ هزار و ۹۳۲ میلیارد تومان (معادل ۵۶ درصد) از محل مالیات‌های مستقیم شامل مالیات بر اشخاص حقوقی با ۱۸ هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان، مالیات بر درآمدها با ۱۱ هزار و ۸۷۴ میلیارد تومان و مالیات بر ثروت با یک هزار و ۲۸۴ میلیارد تومان است.

همچنین بیش از ۲۴ هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان (معادل ۴۴ درصد) از محل مالیات بر کالاها و خدمات وصول شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ درصد رشد داشته است.

در یک‌ماهه سال ۱۴۰۲، ‌ سهم مالیات مشاغل ۶ درصد از کل وصولی در حدود یک هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۱۰ درصد از کل وصولی و حدود ۹ هزار و ۶۹۴ میلیارد تومان است.

تأمین ۵.۶ میلیارد دلار برای واردات

علی طرزعلی، معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، گفت: از ابتدای فرودین ماه امسال تا ۱۶ اردیبهشت برای کالاهای اساسی یک میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۳ میلیارد و ۳۰۱ میلیون دلار و برای خدمات ۱۴۵ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات یک میلیارد و ۵ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.

او اظهار کرد: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و ۶۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱۶۸ میلیون دلار و درمجموع یک میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

وی افزود: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل‌ونقل و خودرو» معادل ۶۲۳ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۳۳۵ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۲۳۷ میلیون دلار، «ماشین‌آلات و تجهیزات تولید» معادل ۲۰۲ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۲۶ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۲۹۷، ۴۰، ۲۳۷، ۱۳۱ و ۶ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز شانزدهم اردیبهشت‌ماه سال جاری دریافت کردند.

این مسئول بانک مرکزی خاطرنشان کرد: یک میلیارد و ۶۷۸ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۹۴ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

کد خبر 850152 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قیمت مسکن و زمین مسکن اجاره خودرو - ایرانی

دیگر خبرها

  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • قانون حمایت از مستأجران جور شد
  • فرمول جدید تعیین سقف اجاره‌بها
  • ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن تدوین شد
  • پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید
  • اجاره خانه در شمال تهران چقدر آب می خورد ؟ اجاره نشینی خوش نشینی یعنی همین !
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • قیمت اجاره آپارتمان در منطقه ۱ و ۳ تهران
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول