Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه کار محیط زیست طی ماه‌های اخیر و با شیوع بحث کرونا چندین برابر شد، گفت: بر فعالیت مراکز درمانی نظارت عالی داریم تا شاهد تبعات ناگوار نباشیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، مازندران باتوجه به داشتن جاذبه‌های طبیعی و گردشگری همواره مورد توجه گردشگران از تمامی نقاط کشور بوده ولی حضور میلیونی مسافران به این دیار سبز مشکلاتی به همراه دارد از جمله اینکه رهاورد این سیر و سفر زباله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استان سرسبز که چیزی از زیبایی کم ندارد و از سویی دریا، از طرف دیگر جنگل و از طرف دیگر سلسله جبال البرز آن را احاطه کرده است سامان‌دهی زباله مشکلاتی را برای این استان ایجاد کرده چرا که هر نقطه از این استان سرسبز اگر برای بحث زباله در نظر گرفته شود خود مشکلاتی به همراه دارد.

 

در حال حاضر این زباله است که در قلب جنگل‌های بکر، ساحل زیبا و مناطق دشتی استان رهاسازی می‌شود که بحث شیرابه‌ها و مسائل دیگر مشکلات زیست‌محیطی دیگری به همراه دارد که اگر در این زمینه تدبیری جدی اندیشیده نشود باید منتظر فاجعه‌ای در شمال باشیم، شمالی که از زیبایی کم ندارد ولی به‌دلیل مشکلات زیست‌محیطی ناشی از زباله در زباله‌ها غرق خواهد شد.

نفس جنگل‌های مازندران نیز از دفن و دفع زباله و همچنین رهاسازی زباله‌ها توسط گردشگران به شماره افتاده که خود مشکلات زیست‌محیطی به همراه دارد.

زباله تا قبل از کرونا معضل اصلی استان مازندران است که باتوجه به شرایط کرونایی و افزوده شدن حجم زباله‌ها بر مشکلات افزوده شده که بهتر است تا دیر نشده در این زمینه تدبیری جدی اندیشیده شود.

*افزایش ۱.۵ برابری حجم زباله‌های بیمارستانی

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: حفظ زیبایی، جاذبه‌ها و ظرفیت تولیدی استان از موارد اساسی است که همواره در دستور کار محیط زیست است.

 

محمودعلی رکنی بیان کرد: با شیوع بحث کرونا و استفاده از لوازم بیمارستانی ازجمله ماسک، دستکش، گان و سایر حجم زباله‌های بیمارستانی ۱.۵ برابر شد که باید برنامه مدیریت در این زمینه را قوی‌تر کنیم.

وی اضافه کرد: در کنار توجه ویژه به بیمارستان‌ها از شهرداری درخواست کردیم حساسیت بیشتری به خرج دهند و در کنار توجه به زباله‌های بیمارستانی در اماکن مسکونی که بیمار کرونایی نگهداری می‌شود توجه بیشتری کنند.

*بی‌خطرسازی و نظارت بر نحوه امحا و دفن زباله‌های بیمارستانی

معاون محیط زیست مازندران با اشاره به بی‌خطرسازی و نظارت بر نحوه امحا و دفن زباله‌های بیمارستانی، بیان کرد: بیشتر تاکید روی این مهم بود و باتوجه به اینکه افزایش زباله عفونی و کرونایی داشتیم به شهرداری‌ها اعلام کردیم حساسیت بیشتری به خرج دهند.

 

رکنی تصریح کرد: از زمانی‌که کرونا شایع شد بحث استفاده از موادضدعفونی و شوینده خیلی بیشتر شد که این موضوع برای اکوسیستم آبی تبعات دارد که بر این مهم تاکید شد که در بحث مصرف این مواد مدیریت شود.

وی با بیان اینکه برای حفظ سلامت آب و خاک از آهک شود تا جلوی تسری و سرایت بیشتر بیماری  گرفته شود، افزود: در کنار این موارد به کیفیت آب منطقه نیز بیشتر توجه شود تا شاهد مخاطرات ناگوار نباشیم.

معاون محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه کار محیط زیست طی ماه‌های اخیر و با شیوع بحث کرونا چندین برابر شد، گفت: بر فعالیت مراکز درمانی نظارت عالی داریم تا شاهد تبعات ناگوار نباشیم.

رکنی با اشاره به وجود ۲۷ مرکز دفن فاقد استانداردهای زیست‌محیطی، بیان کرد: این مراکز در حاشیه رودخانه، جنگل، اراضی کشاورزی یا حتی سواحل دریا واقع شده که در ارتباط با مکان‌سنجی جایگاه مناسب باید طرح تفضیلی تهیه شد و از تکنولوژی بروز در این مراکز استفاده شود.

 

وی با اعلام اینکه بحث استفاده از تکنولوژی در قالب کمپوست و زباله‌سوز به‌صورت یکپارچه کل استان را باید پوشش دهد، خاطرنشان کرد: برنامه سامان‌دهی و مدیریت پسماند در دو سه سال اخیر دارد اتفاق می‌افتد تا پوشش خاک حداقل آسیب به همراه داشته باشد.

معاون محیط زیست مازندران با بیان اینکه بحث شیرابه یکی از آسیب است، تصریح کرد: یک تن زباله ۲۰۰ تا ۳۰۰ لیتر شیرابه داریم که به منابع آب زیرزمینی وارد می شود که باید با حساب و کتاب باشد برای اینکه الودگی خاک را پایین بیاوریم باید جمع‌آوری و تصفیه شیرابه و پوشش آهکی در دستور کار قرار گیرد.

رکنی یادآور شد: باید در اماکن حساس استان به‌گونه‌ای رفتار شود تا حداقل آسیب را به همراه داشته باشد و اگر سطح ایمنی پایین بیاید در مقابل بیماری‌ها آسیب‌پذیرتر خواهیم بود که رعایت سلامت ما را بیشتر کند.

 

وی در پایان گفت: استفاده از ماسک و با رعایت اصول بهداشتی و درمانی به همراه استفاده به‌جا از شوینده‌ها به‌جا با رعایت ملاحظات بهداشتی باشد تا دوره آسیب‌ها را بگذرانیم تا حداقل آسیب را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: زباله محیط زیست مازندران کرونا معاون محیط زیست مازندران زباله های بیمارستانی کار محیط زیست حجم زباله ها زیست محیطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۷۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام

خبرگزاری مهر-گروه استان ها: در سالیان گذشته ارزش و جایگاه زباله ها و پسماند شهری زیاد شناخته شده نبود و عمده آنها در خارج از محیط شهری و روستایی دفن می شد که به علت آلایندگی زیست محیطی، افزایش روزانه حجم این مواد و از همه مهم تر کمبود مکان هایی برای دفن زباله بدون برانگیختن اعتراضات محلی ساکنان اطراف، دفن زباله ها را برای شهرداری ها تبدیل به یک معضل کرده بود.

خوشبختانه امروزه در اقصی نقاط جهان و در کشورهای مختلف، بهره‌گیری مجدد از پسماندها در قالب بازیافت رواج بالایی دارد، به گونه ای که با به کار گیری روش های مختلف تنها بخش کمی از پسماندها دفن می‌شوند.

کشور ایران نیز به نسبت جمعیت بالای خود یقیناً آمار بالایی در زمینه تولید زباله و پسماند ها در بخش های مختلف صنعتی و خانگی برعهده دارد، با این وجود در بسیاری نقاط کشور پدیده پسماند با مسائل و مشکلاتی مواجه شده که هنوز هم راهکار و تدبیری اساسی برای آن اندیشیده نشده است.

لازم به ذکر است مشکل انباشت زباله در استان ایلام نیز یکی از مسائل پیچیده و جدی به شمار می رود که در حال حاضر به یک بحران زیست محیطی تبدیل شده، این مسئله که یک مشکل قدیمی محسوب می‌شود، با پیشرفت زمان و عدم مدیریت مناسب، وضعیت آن به شدت بحرانی شده است.

در این راستا تلاش‌هایی نیز در گذشته صورت گرفته تا این مشکل حل شود، اما با وجود این تلاش‌ها، چندان پیشرفت چشمگیری در این زمینه اتفاق نیفتاده است؛ چرا که هنوز هم در برخی خیابان‌ها و معابر استان زباله ها انباشته می‌شود که این موضوع نیز خود تبعات منفی بالایی چون بروز بیماری ها و گسترش پدیده زباله گردی به همراه داشته است.

بروز پدیده زباله گردی در ایلام

اکرم یاری یکی از شهروندن ایلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زباله‌ها یا پسماند شهری که به آن طلای کثیف نیز اطلاق می‌شود بخشی از فرایند مصارف مواد و کالاهای زندگی روزمره شهروندها را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: بخشی از زباله های شهری مربوط به زباله های خشک و جامد مانند کاغذ و مقوا، مواد پلاستیکی، شیشه و مواد فلزی هستند که قسمت عمده آنها قابل بازگردانی و تجدیدپذیر است.

این شهروند ادامه داد: متاسفانه به علت اینکه صنایع بازیافت زباله در استان راه اندازی نشده اند و فرهنگ تفکیک زباله نیز چندان رایج نیست، کماکان با معضلی به اسم زباله گردی در استان مواجه هستیم که این موضوع علاوه بر اینکه نمای خوشایندی ندارد بلکه موجب شیوع بیماری ها نیز می شود.

قابلیت ایجاد هرزش افزوده از پسماندها

مراد فتحی زاده یکی دیگر از شهروندان ایلامی به خبرنگار مهر گفت: در سال های اخیر پدیده زباله گردی و پخش شدن زباله ها در کوچه و خیابان ها در استان ایلام گسترش یافته است که مشاهده این افراد در نقاط مختلف شهر به ویژه حاشیه های شهر فارغ از درآمدزایی برای آنها، چهره ناخوشایندی جلوی چشمان سایر شهروندان ترسیم می کند.

وی افزود: پسماند و زباله جدا از وجه منفی که در جامعه دارند، از قابلیت تبدیل به ارزش افزوده برخوردارند و می توانند به یکی از منابع درآمدی شهرداری ها تبدیل شوند که برای تحقق این موضوع نیاز به راه اندازی کارخانه کمپوست و فرهنگ سازی در بین شهروندان برای تفکیک زباله، ارایه مشوق های لازم در این زمینه به شهروندان و جمع آوری زباله ها از در منازل است که با این اقدامات علاوه بر استفاده بهینه از زباله های شهری بجای دفن آنها و جلوگیری از مشکلات زیست محیطی، می توان معضل زباله گردی را نیز در سطح شهر از بین برد.

لزوم مدیریت پسماندها

استاندار ایلام چندی پیش در گفتگو با رسانه‌ها با بیان اینکه یکی از مطالبات مهم استان بحث پسماند است، اظهار داشت: موضوع پسماند به عنوان یکی از مطالبات مهم مردم باید در یک بازه زمانی کوتاه حل شود، زیرا رهاسازی پسماندها علاوه بر اینکه موجب تعدی به حقوق شهروندان است، بلکه آسیب جدی هم به حوزه محیط زیست وارد می کند.

حسن بهرام نیا افزود: سرمایه‌گذاری، هم‌افزایی و تعامل مردم و جدیت مدیران دستگاه‌های مرتبط در این حوزه بسیار ضروری است و چنانچه کوتاهی یا تخلفی از جانبان مدیران و عموم مردم صورت گیرد یقیناً برخوردی جدی به عمل می آید.

وی ادامه داد: همچنین برای جلوگیری از رها شدن پسماند توسط برخی افراد در بسیاری از بلوارهای اطراف شهر ایلام از جمله بلوار شرقی شهر و میدان قرآن نیوجرسی نصب شده است.

روزانه حدود ۲۳ تن زباله‌های پلاستیکی

رضا لطافتی کارشناس مسئول مدیریت پسماند محیط زیست استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زباله یا پسماند به مجموعه مواد ناشی از فعالیت‌های انسان که به‌طور معمول به صورت جامد بوده و غیرقابل استفاده و بی‌مصرف باشد، اطلاق می‌گردد.

وی افزود: رشد شهرها همراه با تراکم جمعیت موجب مصرف مواد متعدد و در نتیجه تولید پسماند شده است، به علاوه توسعه صنایع سبب افزایش کمی مواد زائد از یک سو و تنوع این مواد از سوی دیگر شده است.

این کارشناس تصریح کرد: پسماندها چهره‌ای نازیبا و نامناسب به شهرها می‌دهند و می‌توانند به بروز بیماری‌های گوناگون منجر گردند. به علاوه، پسماندها با آلوده کردن آب، خاک و هوا و نیز اثرات گلخانه‌ای خود خسارت‌های زیادی را به سکونتگاه‌های شهری وارد می‌آورند، به این ترتیب از مهم‌ترین مسائل شهرهای کنونی همچون استان ایلام، مدیریت پسماندهای شهری، جمع‌آوری، دفع و بازیافت آنهاست.

لطافتی ادامه داد: در حال حاضر در استان روزانه حدود ۲۳ تن زباله‌های پلاستیکی تولید می‌شود که با فعالیت هشت واحد بازیافت پلاستیک، حجم قابل ملاحظه‌ای از آن در این واحدها و واحدهای خارج استان بازیافت می‌شوند.

کارشناس مسئول مدیریت پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست ایلام در پایان گفت: در هفته زمین پاک نیز به منظور رفع معزل پسماندها، برنامه‌های مختلفی از قبیل اجرای پاکسازی و کمپین بی زباله، حضور در خبرگزاری‌ها، تبیین حفاظت از زمین توسط ائمه جمعه، برگزاری مسابقات نقاشی در مدارس، برگزاری نشست در محل خانه‌های محیط زیست سراسر استان و… برگزار می‌شود.

صنعت بازیافت زباله از صنایع درآمدزا و سودآور بوده که با راه اندازی کارخانجات مربوط، علاوه بر بازیافت حجم قابل توجهی از زباله‌ها و ضایعات جوامع شهری، معضل دفن زباله، زباله گردی، احتمال بروز بیماری ها و آسیب های زیست محیطی در شهرها و روستاها را تا حدود زیادی از بین می برد.

کد خبر 6092671

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد
  • وضعیت زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • استمرار هوای گرم در مازندران