Web Analytics Made Easy - Statcounter

گیاهان دارویی مانند گنج نهفته ای در دل طبیعت کردستان است که ایجاد صنایع تبدیلی یکی از راه های جلوگیری از خام فروشی و ایجاد اشتغال در این استان می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی،  تنوع آب و هوایی کشورمان آن را به رویشگاه گونه های بسیاری از گیاهان دارویی تبدیل کرده است ، که استان کردستان از این امر مستثنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان کردستان از نظر گیاهان دارویی و صنعتی بسیار غنی است ، بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی در مناطق مختلف کردستان می‌رویند که حدود ۱۰۰ گونه اقتصادی از این گیاهان شناسایی شده است.

کشت گیاهان دارویی در یک نقطه از کشور، بهره برداری و صادرات آن به سایر نقاط، می تواند نقش بی بدیلی در توسعه اقتصادی آن منطقه داشته باشد.

استان کردستان با دارا بودن تنوع بسیار بالای گیاهان دارویی، از ظرفیت عظیمی برای اشتغالزایی و رشد اقتصادی برخوردار است اما متاسفانه به دلیل سهل انگاری و نادیده گرفتن این نعمت بزرگ الهی توسط متولیان امر، تاکنون هیچ اقدامی در راستای بهره گیری از ظرفیت گسترده گیاهان دارویی صورت نگرفته است.

تک محصولی بودن اقتصاد ایران و وابستگی آن به صادرات نفتی، ضربات جبران ناپذیری را در سالیان اخیر به بدنه اقتصادی کشور وارد آورده که این امر می تواند تلنگری باشد تا با نگاهی عمیق تر به ظرفیت های طبیعی موجود در اطرافمان بنگریم.

استان کردستان با دارا بودن بیش از یک هزار و  نوع گیاه دارویی این ظرفیت را دارد که با حمایت مسئولان در راستای ایجاد صنعت کشت، برداشت و صادرات فرآورده های گیاهی در داخل و خارج کشور گامی بلند جهت رشد اقتصادی منطقه بردارد.

کشت گیاهان دارویی در بیش از یک هزار هکتار از اراضی کردستان

مدیر امور باغبانی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: ثبت و کشت داروهای گیاهی در سطح استان کردستان بر اساس پارامترهای مختلف متغیر است و در حال حاضر بیش از یک هزار هکتار از اراضی استان کردستان زیر کشت گیاهان دارویی است.

وی افزود: زعفران، گل محمدی، سنجد ، بیدمشک، آویشن، آویشن شیرازی، سیاه دانه، نعناع فلفل و نعناع ، گلرنگ ، موسیر، سیر از جمله گیاهیان دارویی کشت شده در این استان است.

حاجی‌میرزایی با تاکید بر اینکه شهرستان های شرقی استان کردستان مانند بیجار، دهگلان و قروه زیر کشت گیاهان دارویی است ، بیان داشت: کشت این گیاهان از پاییز آغاز می شود و متقاضیان این کشت ها نیز از محل تبصره ۱۸ اعتبارات استانی و ملی تسهیلات اشتغالزایی می گیرند.

مدیر امور باغبانی استان کردستان از آغاز بکار چند واحد صنایع تبدلی جهت خام فروشی گیاهان دارویی در استان کردستان خبر داد و افزود: اسانس گیری، فراوری محصولات و ایجاد زنجیره تولید از برنامه های محوری سازمان جهاد کشاورزی پس از توسعه کشت گیاهان دارویی در این استان است.

برگزاری جشنواره گیاهان دارویی در دیواندره

فرماندار دیواندره در گفتگو با خبرنگار کردتوی با تاکید بر اینکه اقتصاد این شهرستان تحت تاثیر کشاورزی و دامپروری است ، اظهار داشت: استفاده بهینه از این ظرفیت ها با برنامه ریزی و مدیریت صحیح موجب توسعه شهرستان می گردد.

وی با بیان اینکه شهرستان دیواندره یکی از قطب های گیاهان دارویی در استان کردستان است از برگزاری جشنواره گیاهان دارویی با هدف جذب سرمایه گذار در سال 99 خبر داد.


شناسایی 220 نوع گیاه دارویی در بیجار

عضو انجمن علمی گیاهان دارویی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: شهرستان بیجار از لحاظ پتانسیل و استعدادهای گیاهان دارویی رنگین تر از سایر مناطق کشور است، با توجه به ارتفاع آن از سطح دریا ماده موثر بیشتری دارد و به دلیل اینکه از زمان جنگ جهانی دوم تا به امروز زمین های آن رادیو اکتیو نخورده است داری طبیعت بکر و دست نخورده ای است.

وی افزود: طبیعت بیجار دارای 800 گونه گیاهان دارویی است که 220 نوع آن شناسایی و معرفی شده است و لازم به ذکر  است که از این 220 نوع هفت نوع آن در هیچ جای ایران شناخته نشده و در خصوص آن به مرکز تحقیقات گیاهان دارویی گزارش نشده است.

علیرضا پیران با بیان اینکه تا کنون کسی در بیجار به صورت صنعتی اقدام به کشت و برداشت گیاهان دارویی نکرده است، گفت: تخریب مراتع توسط دام و انسان صدمه بسیاری بر بدنه این صنعت وارد آورده است و با توجه به محدود بودن منابع آبی و تعداد بسیار زیاد دام در بیجار بیشتر زمین های کشاورزی زیر کشت علوفه جهت تامین غذای دام قرار گرفته است.

وی گفت: اما بهتر است که مسئولان ما این مهم را مد نظر خود قرار دهند که گیاهان دارویی در بیجار مهمترین زمینه اشتغال جوانان می تواند باشد که نیازمند تدبیر آنها است.

عضو انجمن علمی گیاهان دارویی ادامه داد : با توجه به اینکه شهرستان بیجار دارای مساحت قابل توجهی در زمینه رویش گیاهان دارویی است ، افراد جویای کار در سه بخش تولید ،فرآوری و توزیع گیاهان دارویی می توانند مشغول به کار شوند.

وی تاکید کرد: با توجه به اطلاع رسانی و ورود سرمایه گذار در این قسمت و ایجاد کارخانه فرآوری گیاهان دارویی می توان موجب اشتغالزایی جوانان جویای کار در این شهرستان شد.

پیران تصریح کرد: با توجه به اینکه شهرستان بیجار با رویش 800 گونه گیاهی جادویی نهفته در دل خود دارد و با توجه به جایگاه گیاهان دارویی در تامین بهداشت و سلامت جوامع این گیاهان همواره از لحاظ درمان و پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار هستند و با برنامه ریزی مناسب باید از انقراض آنها جلوگیری شود.

عضو انجمن علمی گیاهان دارویی بر اطلاع رسانی گسترده از طرق مختلف بویژه صدا و سیما در حوزه گیاهان دارویی تاکید کرد و افزود: رسانه ملی به دلیل چند رسانه ای بودن، نقش بی بدیلی در معرفی انواع گیاهان دارویی به مردم دارد و باید به طور مداوم و با دعوت از کارشناسان و صاحب نظران این رشته طبیعی در راستای احیای مجدد و ترویج فرهنگ استفاده از داروهای گیاهی به جای داروهای شیمیایی تلاش نماید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کشت گیاهان دارویی گیاهان دارویی گیاهان دارویی استان کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۴۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در نقشه ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهمی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این زمینه ما شرکت‌های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی، تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پر رنگ شده است و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنهاست. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، نوع غذا‌ها و کم تحرکی باوجود کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی همچنین «رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی» را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

دیگر خبرها

  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها