Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@18:21:21 GMT

شناسایی ۸ هزار گونه گیاهی در کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۷۹۹۹۵

شناسایی ۸ هزار گونه گیاهی در کشور

خبرگزاری میزان- به گفته رییس گروه گیاهی دفتر موزه تاریخ طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست بیش از ۸ هزار گونه گیاهی در کشور به ثبت رسیده است. تاریخ انتشار: 06:45 - 25 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۸۶۴۴

مریم مغانلو در گفت‌وگو با میزان گفت: گیاهان در حوزه‌های مختلف زیست محیطی مانند تامین غذای جانوران، حفاظت از خاک، قدرت باروری، تنظیم ذخایر آب زیرزمینی، مدیریت سیلاب تغییرات اقلیمی، کاهش آلایندگی بسیار تاثیر گذار هستند بنابراین برای توجه بیشتر به اهمیت گل و گیاه، در چنین روزی یک روز در تقویم جهانی به نام آن‌ها ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پوشش گیاهی یکی از اساسی‌ترین ارکان حیاتی یک اکوسیستم بوده و اهمیت بسیاری دارد. به طوریکه گفته می‌شود پوشش گیاهی هر کشور بیانگر شرایط زیستی آن است.

ایران چند نوع پوشش گیاهی دارد؟

این کارشناس حوزه محیط زیست درباره ذخایر ژنتیکی این سازمان اظهار کرد: کشور ما تنوع آب و هوایی مناسبی دارد که باعث شده پوشش گیاهی بسیار غنی باشد به طوریکه ۸ هزار گونه عالی شناسایی شده که این تعداد ۸۰ درصد گونه‌های گیاهی اروپا است. همچنین ایران بعد از ترکیه، دومین کشوری در خاورمیانه است که اینچنین تنوع زیستی دارد.

وی ادامه داد: ۲ هزارو ۳۰۰ گونه گیاهی شناخته شده، در حوزه دارویی مورد مصرف قرار گرفته و ارزش بسیاری دارند بنابراین تجارت آن‌ها انجام می‌شود. همچنین بسیاری از این گونه‌ها به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شوند و نیازمند نظارت بیشتر در این حوزه هستیم. همچنین گونه‌های نادر گیاهی از لحاظ زیبایی حائز اهمیت هستند نیز قاچاق می‌شوند.

این فعال حوزه گیاهان اظهار کرد: بر اساس قوانین کشور‌های مختلف، امکان انتقال نمونه‌های ژنتیکی به کشور‌های دیگر وجود دارد. اما قاچاقچیان برداشت بی رویه از گیاهان دارند.

مغانلو با اشاره به گونه‌های انحصاری ادامه داد: ۱۵ درصد از گیاهان انحصاری رویشی ایران، شکل علفی، درختچه ای، درختی و بوته‌ای یک ساله دارند. همچنین سایر گیاهان انحصاری به شکل رویشی علفی چندساله هستند.

رییس گروه گیاهی دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متاسفانه روند نابودی گونه‌ها و فرسایش ژنتیکی آن‌ها بسیار نگران کننده است و اهمیت حفاظت از آن‌ها را بیشتر از پیش مشخص می‌کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸ میلیون و ۸۴۰ هکتار از مساحت کشور تحت حفاظت از سازمان قرار دارد؛ افزود: ما در سازمان محیط زیست به عنوان متولی حفظ ذخایر ژنتیکی به منظور حفاظت از گونه ها، مناطق مهمی را مانند پارک ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده را شامل بیش از ۲۷۴ مرکز را تحت نظر خود مدیریت می‌کنیم و در این مناطق از گونه‌های زیستی و جانوری به طور استاندار محافظت می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: افزایش گشت‌های پلیس در شهر

مغانلو بیان کرد: چرای دام، تخریب زیستگاه، ایجاد اراضی کشاورزی و برداشت بی رویه گیاهان برای زیبایی یا استفاده‌های دارویی و خوراکی باعث می‌شود این گونه‌ها در معرض تهدید قرار گیرند.

این فعال محیط زیست با اشاره به پراکندگی گیاهان در کشور ادامه داد: در کشور ما پنج نقطه رویشی ارسباران، خزری، زاگرسی، ایرانی- تورانی و خلیج -عمانی وجود دارد. هر کدام از این مناطق گونه‌های منحصر به فرد خود را دارند که در مرکز ذخایر ژنتیکی ما از تمام گونه‌ها نمونه وجود دارد.

ذخایر ژنتیکی گونه‌های گیاهی چگونه انجام می‌شود؟
رییس گروه گیاهی دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «هرباریوم» بخشی در سازمان محیط زیست است که محل نگهداری گونه‌های جمع آوری شده از مناطق تحت مدیریت سازمان و شناسنامه پوشش گیاهی کشور ما است و نمونه ژنتیکی گیاهان در این بخش نگهداری می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت گیاهان گفت: از مردم درخواست می‌کنیم در راستای حفظ گونه‌های مختلف گیاهان که در حوزه‌های زیبایی، خوراکی و دارویی اهمیت بسیار دارند، کوشا باشند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پوشش گیاهی محیط زیست ذخایر ژنتیکی پوشش گیاهی محیط زیست گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۹۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه