Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزارت بهداشت افغانستان پس از گسترش سریع ویروس کرونا و بی اعتمادی مردم به سیستم بهداشت ودرمان، مجوز گرفتن تست و همکاری با بیماران کرونایی را برای تمام بیمارستان‌های دولتی و خصوصی در این کشور صادر کرد. تاریخ انتشار: 08:18 - 25 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۸۷۸۷

خبرگزاری میزان - شیوع ویروس کرونا طی روزهای اخیر به شدت رو به افزایش گذاشته و وزارت بهداشت افغانستان که توانایی گرفتن تست از همه مردم و ثبت آمار مبتلایان در این کشور را ندارد، گرفتن تست کرونا را برای تمام بیمارستان‌های دولتی و خصوصی آزاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که تا کنون گرفتن تست کرونا در بیمارستان‌های خصوصی ممنوع بود.

براساس گزارش رسانه‌های افغانستان، اکثر مردم که علائم بیماری کرونا را دارند به بیمارستان‌ها مراجعه نمی‌کنند و باور دارند که دولت توانایی همکاری و گرفتن تست به موقع را ندارد.

محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان که هفته گذشته از ابتلای خود و شماری از اعضای خانواده‌اش به بیماری کرونا خبر داد، به رسانه‌ها گفت که بطور معمول نتیجه تست بیماران کرونایی پس از مرگ و یا بهبودی افراد در دسترس خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

«احمدجواد عثمانی» سرپرست و نامزد وزیر بهداشت افغانستان که به تازگی به این سمت منصوب شده، گفت: پس از این در تمام مراکز بهداشتی کشور برای بیماران کووید-۱۹ خدمات بهداشتی ارائه خواهد شد.

وی در نشست خبری با حضور نماینده سازمان جهانی بهداشت در کابل گفت که برنامه کاری اش را برای بهبود خدمات بهداشتی به ویژه مقابله با ویروس کرونا اعلام کرده و از یک بسیج ملی در تمام مراکز بهداشتی برای رسیدگی به بیماران کووید-۱۹ در کشور خبر داد.

عثمانی با اشاره به تغییرات بنیادی در خدمات بهداشتی افزود: فراهم سازی زمینه تشخیص و درمان بیماران ویروس کرونا در تمام مراکز بهداشتی با توجه به معیارهای این وزارتخانه بر اساس علایم و نشانه‌ها به منظور شناسایی افراد مبتلا به ویروس کرونا، انجام می‌شود.

وی اضافه کرد که با همکاری سازمان‌های بین‌المللی ۷۰ میلیون دلار تجهیزات پزشکی خریداری شده و قرار است بزودی به افغانستان انتقال داده شود.

اما شماری از پزشکان بر این باورند که طرح جدید وزارت بهداشت افغانستان برای درمان و تست کرونا در بیمارستان‌های خصوصی اگر با دقت و اختصاص بخش‌های ویژه با مسیر و تجهیزات جداگانه در نظر گرفته نشود، امکان دارد این طرح به گسترش بیماری بیانجامد.

منابع خبری افغانستان به نقل از برخی پزشکان نوشته‌اند که اکثر بیمارستان‌های خصوصی ساختمان‌های معتبری برای این کار در اختیار ندارند و این امر بجای کمک به مشکل خواهد افزود.

این در حالی است که بیماران کرونایی از نبود اکسیژن در بیمارستان‌ها خبر می‌دهند و گفته‌اند که شماری زیاد از بیماران به دلیل نبود اکسیژن جان خود را از دست داده‌اند.

کمبود و تقاضای بالا برای گاز اکسیژن در روزهای اخیر در کابل سبب شده که موج بزرگی از نگرانی بین ساکنان پایتخت به بوجود آید. هرچند وزارت بهداشت برای مدیریت اوضاع، تعهد کرده که روزانه تا مرز یک هزار بالن گاز اکسیژن را برای دو بیمارستان ویژه کرونایی فراهم خواهد کرد اما بی‌اعتمادی نسبت به وزارت بهداشت افغانستان هر روز رو به افزایش است.

پس از کمک‌های بهداشتی چین، هند، ایران، ازبکستان، ترکمنستان و سازمان جهانی بهداشت؛ محموله کمکی ترکیه نیز روز پنجشنبه گذشته به کابل رسید که شامل دستگاه‌های تنفس مصنوعی، پی سی آر، ۳۰ هزار کیت تشخیص کرونا و کیت‌های محافظتی و ماسک است.

«اوغوز خان ارطغرل» سفیر ترکیه در کابل هنگام تحویل این محموله به وزارت بهداشت افغانستان گفت که این کمک‌ها باید به نیازمندان برسد. ترکیه در آینده نیز آماده کمک و همکاری با افغانستان خواهد بود.

رسانه‌های افغانستان به نقل از «رجب طیب اردوغان» نوشته است که کشورش ارائه کمک‌ها به مردم افغانستان را به عنوان وظیفه برادری خود انجام می‌دهد. وی گفته است که برای مقابله با ویروس کرونا ۱۰۰ هزار ماسک و یکهزار کیت محفاظتی صورت تولید کرده و در اختیار مقامات افغانستان قرار داده و ترکیه همواره در کنار مردم افغانستان خواهد ایستاد.

بیشتر بخوانید: شمار مبتلایان به کرونا در افغانستان از ۲۴ هزار نفر گذشت شیوع ویروس کرونا در چندین کشور جهان بازگشت مسافران از خارج کشور،دغدغه دولت پاکستان برای مهار کرونا پیش ‌بینی ابتلای ۱۵۰ هزار نفر به کرونا در پاکستان تا اوایل خرداد شورای امنیت ملی افغانستان اعلام کرد: مرز افغانستان و ایران باز شد
۸۰ درصد مبتلایان به کرونا بهبود می‌ یابند کرونا، تجارت "پاکستان و چین" را نشانه رفت آنچه روس‌ها برای مقابله با "شیوع کرونا" انجام دادند کرونا مرز پاکستان و افغانستان را هم بست طرح مقابله با شیوع کرونا به مدارس روسیه کشیده شد کرونا، تاجران پاکستانی را مجبور به تغییر مسیر صادرات کرد تبدیل واگن های قطار در هند به بیمارستان‌ برای درمان کرونا ابتکارهای هندی‌ها برای مقابله با کرونا

براساس آخرین آمار وزارت بهداشت افغانستان، ۲۳ هزارو ۵۴۶ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این جمله ۴۴۶ تن جان باخته و ۳ هزارو ۹۲۸ تن دیگر هم بهبود یافته‌اند.

این آمار رسمی توسط وزارت بهداشت منتشر شده است اما استاندار کابل ۱۰ روز پیش در کنفرانس مطبوعاتی به رسانه‌ها گفت که براساس وضعیت موجود احتمالا تنها در کابل یک میلیون نفر به ویروس کرونا مبتلا شده باشند.

انتهای پیام/

ایرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان کرونا وزارت بهداشت افغانستان برای مقابله بیمارستان ها ویروس کرونا گرفتن تست رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۰۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه

وزیر دفاع ایران در دیدار دبیرکل وزارت دفاع هند با توجه به تحرکات داعش در منطقه بر ضرورت همکاری مشترک جهت پیشگیری از قدرت گیری این گروه تروریستی و نیز رایزنی در خصوص تحولات منطقه افغانستان تاکید کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس شانگهای در آستانه قزاقستان با دبیر کل وزارت دفاع هند دیدار و گفتگو کرد.

امیر آشتیانی در دیدار با دبیر کل وزارت دفاع هند با اشاره به اشتراکات تمدنی، تاریخی و فرهنگی بر ضرورت رایزنی در خصوص موضوعات دو جانبه، منطقه ای و بین المللی میان دو کشور تاکید کرد.

وزیر دفاع ایران با اشاره به واقع شدن دو کشور در یک منطقه راهبردی اظهار داشت: ظرفیتهای متعدد همکاری تهران و دهلی نو می‌تواند در برقراری صلح و امنیت در منطقه حساس غرب آسیا و شبه قاره هند به کار گرفته شود.

وزیر دفاع ایران با توجه به تحرکات داعش در منطقه بر ضرورت همکاری مشترک جهت پیشگیری از قدرت گیری این گروه تروریستی و نیز رایزنی در خصوص تحولات منطقه افغانستان تاکید کرد.

امیر آشتیانی با اشاره به اهمیت همکاری‌های دفاعی و نظامی دو کشور در برقراری ثبات و امنیت در منطقه آمادگی خود را جهت توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی میان دو کشور با طرف هندی در حوزه های مختلف اعلام کرد.

دبیر کل وزارت دفاع هند نیز در این دیدار ضمن ابراز همدردی و تسلیت شهادت مستشاران نظامی جمهوری اسلامی ایران در سوریه بر ضرورت برقراری امنیت و وآرامش منطقه تاکید کرد.

وی با اشاره به حوزه تمدنی مشترک دو کشور بر ضرورت توسعه همکاری‌های اقتصادی و زیر ساختی به ویژه مشارکت دهلی نو در پروژه بندر چابهار تاکید کرد.

دبیر کل وزارت دفاع هند با اشاره به اهمیت همکاری های دفاعی دو کشور بر ضرورت توسعه هرچه بیشتر مناسبات فیمابین در حوزه های دریایی، شرکت در رزمایش دریایی،  تحقیقات دفاعی، آموزشی و  تبادل دانشجو تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ها در غزه از دست مقامات در رفته است
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه تاکید کرد
  • تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • طرح های بهداشت ودرمان خراسان شمالی افتتاح و کلنگ زنی می شود
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد