Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی ضمن اشاره به تولید حدود ۴ میلیارد گل شاخه بریده، گلدان و درخت و درختچه در کشور، از رشد ۲۵ تا ۳۰ درصدی تولیدات گل و گیاه زینتی طی ۷ سال گذشته خبر داد.

غلامرضا تقوی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر در کشور بیش از ۷۸۰۰  هکتار اراضی تحت کشت گل و گیاه زینتی  اعم از گلخانه و فضای باز وجود دارد، اظهار کرد:از این میزان سطح زیرکشت حدود ۴ میلیارد گل شاخه بریده، ‌ گلدان، درخت و درختچه زینتی تولید می شود و تولیدات نسبت به سال‌های گذشته و به طور میانگین طی ۷ سال گذشته در حوزه های مختلف  ۲۵ تا ۳۰ درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سال ۱۳۹۸ با توجه به شیوع کرونا ۴۰ میلیون دلار صادرات داشتیم و این در حالیست که میزان واردات گل و گیاه کمتر از ۱۵ میلیون دلار بوده است و تراز تجاری گل و گیاه مثبت است.

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: گل و گیاه زینتی تولید شده در کشور به کشورهای ارمنستان، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قطر و عراق  صادر می شود. اکثرا صادرات به صورت گلدان، درخت ودرختچه بوده اما استان خراسان رضوی توانسته به کشورهای هم مرز خود گل شاخه بریده صادر کند.

وی در ادامه صحبت‌هایش به روز ملی گل اشاره کرد و گفت:در سال ۱۳۸۴  روز ۲۵ خرداد به عنوان روز ملی گل نامگذاری شد و قرار شد که به مدت  یکسال این روز گرامی داشته شود و چناچه اگر در سال‌های بعد این موضوع مورد پذیرش قرار گرفت، ادامه یابد. تولیدکنندگان گل و گیاه نیز سال بعد این روز را گرامی داشتند تا اینکه این روز فقط برای همان یکسال در تقویم درج شد و سال های بعد در تقویم دیده نشد و علی رغم پیگیری تولیدکنندگان، این روز مجددا به تقویم بازنگشت.

تقوی تصریح کرد:هرسال این روز با اهدای گل، برگزاری مراسم هایی مانند سخنرانی یا گلباران مزار شهدا و یا ایجاد بزرگترین سبدهای گل گرامی داشته می‌شود و امسال نیز اتحادیه‌ها و صنوف مرتبط با گل و گیاه تصمیم گرفتند برای تقویت روحی جامعه به صورت خودجوش این روز را گرامی دارند و آن را پررونق تر و بهتر از سال های گذشته برگزار کنند.

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی در پایان گفت: به دلیل اینکه بهار نماد طبیعت است، گل و گیاه سمبل رویش و زیبایی هستند و  هفته جهاد کشاورزی نیز در همین ایام است، تمام این موارد باعث شد تا ۲۵ خرداد روز ملی گل اعلام شود تا میان مردم و  گل و گیاه آشتی ایجاد شود و بازار نیز رونق یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گل و گياهان زينتي جهاد کشاورزی گل و گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۰۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قربان قربانی صبح یکشنبه در همایش توسعه کشت محصولات کم‌آب بر در راستای الگوی کشت با محوریت پنبه اظهار کرد: در گذشته ۲۵۰ هزار هکتار پنبه در کشور کشت می‌شد که از این میزان ۱۸۰ هزار هکتار مربوط به استان گلستان بود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته ۷۰ درصد پنبه کشور در استان گلستان تولید می‌شد، افزود: کشت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار هکتار می‌تواند ما را در محصول پنبه به خودکفایی برساند.

رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: باتوجه به تأکیدات وزیر جهاد کشاورزی ما باید در بحث محصولاتی چون گندم، برنج، شکر، چغندرقند و پنبه به خودکفایی برسیم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته سطح زیر کشت پنبه در گلستان به دلیل کم آبی به ۱۴ هزار هکتار رسید و گلستان بیشترین کاهش سطح زیر کشت را در کشور تجربه کرد.

قربانی با اشاره به اینکه استان گلستان به رقم سرسبز بودن مشکل کم آبی دارد، گفت: در کشت محصولات کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر حرکت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۷۵ تنها دو رقم پنبه در کشور موجود بود که برای بهره برداری این محصول نیاز به ۲۲۰ روز زمان بود اما اکنون ۱۴ رقم تجاری پنبه در کشور موجود است که طی ۱۱۰ روز به بهره برداری می‌رسد.

قربانی اظهار کرد: پنبه یک محصول اشتغالزا است که هر چهار هکتار پنبه‌کاری یک شغل مستقیم و پنج شغل در صنایع جانبی ایجاد می‌کند.

کد خبر 6090878

دیگر خبرها

  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • مرگ ۱۷۸ نفر در حوادث هفته گذشته در کشور/ بیش از ۱۳۰۰ تن مصدوم شدند