Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@18:10:48 GMT

گشودن باب توبه برای مجرمان زندانی

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۳۱۱۸

گشودن باب توبه برای مجرمان زندانی

آفتاب‌‌نیوز :

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای خواستار در نظرگرفتن «فرصت توبه» برای مجرمان شد. معاون اول قوه قضاییه از «توبه» به عنوان یکی از نعمت‌های پروردگار یاد کرده و معتقد است که باید بستر را برای این کار فراهم کنیم.

او که از زمان ریاست سیدابراهیم رییسی بر دستگاه قضایی، نقشش به عنوان سخنگوی این قوه را به غلامحسین اسماعیلی واگذار کرده، مدتی از حضور در عرصه عمومی و اظهارنظر‌های جنجالی‌اش در نشست‌های خبری دور مانده بود و حالا به عنوان معاون در مراسم تکریم و معارفه رییس سازمان زندان‌ها در برابر دوربین رسانه‌ها حاضر شد تا حرفی بزند که در سال‌های اخیر کمتر شنیده شده است: فصل توبه؛ اما سخن جنجالی او به سوالی برگشت که یکی از خبرنگاران پرسید: احتمال کاندیداتوری رییسی برای ۱۴۰۰ که او آن را رد کرد و زمزمه‌ها در این رابطه را «زمزمه بی‌خود» توصیف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی دیروز، معاون اول امروز

از نهم دی‌ماه که رهبری، صادق آملی لاریجانی را به سمت ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو فق‌های شورای نگهبان منصوب کرد، گزینه‌های متفاوتی برای تکیه زدن بر صندلی ریاست دستگاه قضایی مطرح شدند که در افواه نام محسنی‌اژه‌ای نیز برده می‌شد. اما سرانجام این ابراهیم رییسی بود که بر مسند قاضی‌القضاتی نشست. اگرچه او پس از خروج آیت‌الله آملی‌لاریجانی از عدلیه و ریاستِ رییسی، گفته بود که بهتر است افراد «جوان» و «تازه‌کار» جایگزینش شوند، اما چندی بعد تاکید کرد که از ابتدا در قوه قضاییه بوده و در خدمت آقای رییسی هم خواهد ماند.

با وجود اینکه برخی گمانه‌زنی‌ها حکایت از آن داشت که ممکن است تغییرات رییس جدید قوه قضاییه، خداحافظی اژه‌ای با این قوه را رقم بزند، اما این تغییر تنها در حد به پا خاستن از کرسی سخنگوی عدلیه بود و اژه‌ای که از سال ۹۳ به عنوان معاون اول آملی‌لاریجانی در دستگاه قضایی بود، دوران ریاست سید ابراهیم رییسی را نیز همچنان معاون اول باقی‌ماند. اما منصب سخنگویی را او به اسماعیلی واگذار کرد و رفته رفته از صدر اخبار کنار رفت و در صفحات روزنامه‌ها حضورش کمرنگ‌تر شد. اژه‌ای از زمان ترک جایگاه سخنگویی یک بار خردادماه ۹۸ و در مراسم تودیع و معارفه روسای دادگستری کل استان هرمزگان با طرح این پرسش که «چرا فیلم قانون‌گریزی و بی‌عفتی‌ها را برای مقامات قضایی نمی‌فرستید» جنجال به پا کرد و بار دیگر در شهریورماه ۹۸، سخنان حسن روحانی، رییس‌جمهوری مبنی بر اینکه «با بگیر و ببند فساد از بین نخواهدرفت» را تایید و تاکید کرد که «این را که با بگیر و ببند فساد از بین نمی‌رود، رد نمی‌کنیم.»

بازگشت آقای معاون

معاون اول قوه قضاییه که طول این مدت به جز چند مورد خاص، در سکوت و به دور از حواشی معمول سیاسی- رسانه‌ای سرگرم انجام فعالیت‌های قضایی بود، دیروز با طرح موضوعی با عنوان «فصل توبه» بار دیگر به صدر اخبار بازگشت. محسنی اژه‌ای در مراسم تکریم و معارفه رییس سازمان زندان‌ها از لزوم در نظرگرفتن فرصت «توبه» برای مجرمان سخن گفت؛ سخنی که اگرچه کمتر شنیده شده، اما به نظر می‌رسد فصل جدیدی در رویکرد قوه قضاییه به اقدامات تنبیهی آغاز شده است. اژه‌ای در این مراسم گفت که تلاش نظام جمهوری اسلامی از ابتدا بر این بوده که بیش از آنکه به فکر مجازات باشد، به فکر تربیت باشد، اما موضوعاتی به ما تحمیل و موجب شده که از این موضوع فاصله بگیریم. او معتقد است که اگر اقدامات دشمنان و ترور‌های اول انقلاب نبود، قطعا رویکرد ما براساس تعلیم و تربیت و آموزش بود، اما ناچار شدیم مجازات در نظر بگیریم و امروز باید به آن رویکرد سابق بازگردیم. معاون اول قوه قضاییه مقررات و دستورالعمل‌های در نظر گرفته شده را موثر، اما «ناکافی» خواند و تاکید کرد با وجود اینکه اقدامات بسیاری انجام شده، اما باید بیشتر استفاده کنیم و رویکرد اصلاح و تربیت را پررنگ‌تر ببینیم.

اژه‌ای با بیان اینکه «ناگزیر هستیم برای کسانی که فساد می‌کنند، مجازات در نظر بگیریم»، گفت «اگرچه فرد متخلفی غفلتی کرد، خدا به او فرصتی می‌دهد و اگر توبه کرد نه‌تن‌ها او را می‌بخشد، بلکه او را دوست دارد.»

معاون اول دستگاه قضایی با طرح این پرسش که «آیا در طول این ۴۰ سال ما این باب توبه و فرصت مجدد برای مجرمان را مدنظر قرار داده‌ایم؟» از رییس جدید (سازمان زندان‌ها) خواست که برای این فصل راهکاری بیندیشد و در ادامه از مجلس و نظام و همه خواست تا فرصت داده و بستر را فراهم کنند تا مجرمان توبه کنند.

معاون اول قوه قضاییه همچنین با تاکید بر اینکه «ایجاد ساز و کار برای کاستن مشکلات زندانی و خانواده‌اش باید در دستور کار قرار گیرد»، گفت که باید در زندان‌ها ترتیبی قرار دهیم که زندانی مورد آزار قرار نگیرد و حق او در زندان زیر پا گذاشته نشود.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: آفتاب

کلیدواژه: غلامحسین محسنی اژه ای توبه مجرمان زندانی معاون اول قوه قضاییه دستگاه قضایی برای مجرمان زندان ها اژه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۳۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران بیشترین زندانی غیرعمد را دارد

استان تهران با اختلاف بسیار از اصفهان، کردستان و خراسان‌رضوی بیشترین تعداد زندانیان جرایم غیرعمد را به خود اختصاص داده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عباس کشانی؛ مدیر نمایندگی ستاد مردمی دیه استان تهران اظهار کرد: زندان‌های سطح پایتخت با میزبانی از 1794 زندانی بدهکار مالی و محکوم به پرداخت دیات حوادث کارگاهی و سوانح رانندگی در صدر فهرست عددی زندانیان جرایم غیرعمد قرار دارد.

وی با بیان این که 119 نفر از این محبوسان را بانوان شامل می‌شوند، افزود: طبق فرآیند رسیدگی به پرونده مددجویان تحت پوشش ستاد دیه و بنا به ملاحظات مندرج در اساسنامه و شیوه‌نامه اجرایی از جمعیت تقریبا یک‌هزار و هشتصد نفره زندانیان جرایم غیرعمد استان تهران در شرایط فعلی تنها 319 نفر مشمول شرایط کمک و مستحق دریافت حمایت‌های حقوقی و مردمی در راستای آزادی قرار دارند و الباقی یا بابت سوء سابقه یا تعدد جرایم عمد و غیرعمد در فهرست مددجویان واجد شرایط قرار نگرفته‌اند.

دانش‌آموزان مدرسه‌ای در تهران بدهی 3 زندانی را پرداخت کردند

کشانی با اشاره به این که بنا به موقعیت جغرافیایی و جمعیت بالا زمینه بروز جرایم و ورود ناخواسته افراد به داخل بندها در شهرستان‌های استان تهران بالاست، گفت: هر چند سال گذشته و در قالب برپایی جشن‌های گلریزان فیزیکی و مجازی و بدنبال راه‌اندازی پویش‌های انساندوستانه تعداد 660 نفر از زندانیان بدهکار غیربزهکار با کمک‌های نیکوکاران استان تهران و در قالب تلاش مددکاران ستاد مردمی دیه استان با رقم بدهی بالغ بر یک هزار و 171 میلیارد تومان از بند آزاد و به آغوش پرمهر جامعه بازگشتند اما بنا به ارقام سنگین بدهی و شرایط بعضا نامساعد معیشتی برای برخی از طبقات اجتماعی همچنان جمعیت زندانیان غیرعمد در این استان بالا بوده و برای استخلاص این زندانیان اغلب عائله‌مند و سرپرست خانه مساعدت هرچه بیشتر شخصیت‌های حقیقی و حقوقی را می‌طلبد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این شهر بیشترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
  • بیشترین زندانی غیرعمد در تهران
  • تهران بیش‌ترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
  • تهران بیشترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
  • تهران بیشترین زندانی غیرعمد را دارد
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • ماجرای ضرب و شتم در اتوبوس BRT/ هشدار پلیس به مجرمان
  • آزادی بانوی زندانی پس از ۶ سال حبس در البرز
  • رئیس پلیس پایتخت به مجرمان هشدار داد