Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-اخیرا، بسیاری از کارشناسان غربی اعلام کرده اند که بهار عربی در خاورمیانه و در اواخر سال 2010 الی اوایل 2011 میلادی، به شدت، تصویر سیاسی منطقه را تغییر داده است: سرنگونی رژیم پرزیدنت بن علی در تونس، حسنی مبارک در مصر و رویدادها در لیبی، یمن و سوریه.

 تاراسوف استانیسلاف در یادداشتی با عنوان «احتمال قرابت امریکا و روسیه در خاورمیانه» در وب سایت خبری رگنیوم روسیه نوشت:


امریکایی ها معتقد بودند که به ماموریت دموکراتیک خود در خاور میانه ادامه خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل واشنگتن، سناریوی تطبیق دادن سیاستش با وضعیت داخلی در کشورهای منطقه بود. در واقعیت، همه چیز برعکس آن چیزی که امریکا فکر می کرد، پیش رفت. برای نمونه، ترکیه نه فقط از بهار عرب استقبال کرد، بلکه در آن مشارکت نیز داشت. تهران نیز باور داشت که ریشه بهار عرب در انقلاب اسلامی ایران نهفته است.
در عرصه سیاست خارجی، رویدادهای بهار عرب برای تهران به عنوان امکانی برای تحکیم مواضعش در رویارویی با عربستان سعودی و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تلقی شد. بی جهت نبود که ایران از بروز تحولات در بحرین، تونس و مصر حمایت کرد. ایران بر نقشه شیعه و قبل از همه، بحرین و یمن و سپس، نقشه وسیع تری نه فقط در خاور میانه، بلکه در آسیایی مرکزی و ماورای قفقاز تکیه کرد.
در رابطه با جهان عرب، این سناریو مطرح بود: تحکیم ناسیونالیسم عربی با سرکردگی عربستان سعودی. تا زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ به قدرت، خاورمیانه دستخوش تحولات جدی شد. در وهله نخست، ترامپ تلاش کرد، موازنه نیرو در خاورمیانه به نفع بلوک عرب – سنی را از سرگیرد و روابط میان نیروهای سنی و شیعه را به نفع خود تغییر دهد.

 از سال 2014 میلادی، واشنگتن و متحدانش در سوریه و عراق، با داعش مبارزه کردند و در خاک سوریه بدون کسب موافقت از سوی دولت این کشور حضور یافتند. در مجموع، واکنش امریکا و متحدانش در خاورمیانه، قابل پیش بینی و چند وجهی و براساس این تفکر بود که اسرائیل، تنها نیروی دموکراسی در خاورمیانه است و باید اهمیتش حفظ شود.

به نوشته نشریه The Financial Times، یاران عربی و اسرائیلی به تدریج، به این باور می رسند که امریکا بیش از این، نمی تواند، متحد معتمد در خاور میانه محسوب شود و دیپلماسی امریکا دارای نکات ضعف جدی است. در وهله نخست، این تفکرات به خاطر فعال شدن کانال های سیاسی میان امریکا و ایران و نقش این کانال ها در امضای توافق هسته ای بوده است.

زمانی، توافق های حاصل میان امریکا و ایران، شرایط را برای خروج ایران از انزوای بین المللی و ارتقای نقشش در سیاست منطقه ای و از جمله، در خاورمیانه مهیا ساخته بود. اما، با بروز تحولات اخیر، این تصور مطرح است که به زودی، در خاورمیانه، چین حکمفرما خواهد شد. پکن از امکانات لازم برای رسیدن به چنین قدرتی برخوردار است.

در حال حاضر، مسکو نیز به عنوان یار راهبردی وارد عرصه خاورمیانه شده است. این موضوع قابل توجه است که امریکا و روسیه با تمامی اختلاف نظراتی که دارند، در خاورمیانه قرابت بیشتری با یکدیگر دارند. بی جهت نیست که در حال حاضر، کارشناسان امریکایی سناریوهایی را برای تشکیل اتحاد در منطقه مطرح می کنند: اتحاد اسرائیل - عربستان سعودی و روسیه – امریکا.
هنوز مشخص نیست که رویدادها چگونه توسعه خواهند یافت، اما در واشنگتن به ضرورت همکاری با مسکو برای حل و فصل مناقشه ها در خاور میانه آگاه هستند، زیرا این منطقه به زودی، در عرصه جهانی ژئو سیاسی، از اهمیت راهبردی درجه اول برخوردار خواهد شد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: خاور میانه بهار عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۳۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقامه نماز جماعت ۵ هزار نفری در قلب آمریکا (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ۲۰۰ روز پس از جنگ اسرائیل علیه غزه: تحلیلی از مهمترین سلاح‌های مقاومت فلسطین علیه ارتش اسرائیل (فیلم) وزیر دفاع پاکستان: اسرائیل به ایران حمله کند آسیب می بیند (فیلم) گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا (فیلم)

دیگر خبرها

  • هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • اقامه نماز جماعت ۵ هزار نفری در قلب آمریکا (فیلم)
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟