Web Analytics Made Easy - Statcounter

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ بود که رئیس جمهور طی حکمی بدون قدردانی از فعالیت حدود 20 ماهه «رضا رحمانی» وزیر وقت صمت، او را برکنار کرده و «حسین مدرس خیابانی» قائم مقام او به عنوان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب کرد؛ موضوعی که حواشی زیادی به همراه داشت و همچنان خبرهایی از چرایی این اتفاق گه گاه منتشر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، آنچه از درون دولت درباره دلایل برکناری وزیر سابق صمت منتشر شد، این بود که «رضا رحمانی» به همراه تیمش در مدت زمان تصدی تصدی این مسئولیت و بواسطه انجام لابی های متعدد از رأی آوری طرح دولت برای تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن تلاش کرده و مانع از این مساله شده است؛ موضوعی که اگر با رأی مثبت مجلس همراه می شد، شاید امروز هم مدرس خیابانی وزیر بازرگانی بود و هم رحمانی وزیر صنعت و معدن.

البته در زمان تصدی مسئولیت وزارت صمت توسط رحمانی مشکلات عدیده ای از قبیل مسائل اقتصادی در شرکت آزکوتک، بحران صنعت خودرو و بالارفتن بی رویه قیمت ها و مسائلی از این دست نیز رخ داده بود که می توان آن را به دلایل برکناری او از مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد؛ اما روایت خود رحمانی که امروز در جایگاه مدیرعاملی شرکت توسعه عمران ستاد فعالیت می کند، این بود که «محمود واعظی» نقش جدی در برکناری او داشته است.

حالا ماجرای برکناری وزیر سابق موضوعیت خود را از دست داده، اما مساله قابل تامل این است که چه کسی در سال پایانی دولت و 14 ماه باقی مانده مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت را بر عهده خواهد گرفت. در این ارتباط گفته می شود از سوی چهره های مختلف لابی های گسترده ای در حال انجام است تا در نهایت بتوانند بر کرسی عالی این وزارتخانه تکیه بزنند.

گفته می شود، «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهور هم در این بین بیکار نبوده و با چند نفر پیرامون این موضوع صحبت کرده است، اما بر اساس اخبار به دست آمده رئیس جمهور از قرار معلوم این بار خیلی زیر بار حرف و مشورت رئیس دفتر خود نرفته و بنا دارد، تصمیم خودش در ارتباط با وزارت صنعت، معدن و تجارت را عملی کند.

از آنجا که مدرس خیابانی گزینه جدی دولت برای وزارت بازرگانی در صورت تکفیک از وزارت صنعت و معدن بوده، «حسن روحانی» بنا دارد وی که توانسته اقدامات در خور شانی در یک ماه و اندی اخیر سرپرستی بر وزارت صمت انجام بدهد را به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی کرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت به مجلس شورای اسلامی معرفی کند.

گفته می شود، اگرچه رئیس جمهور می تواند طی سه ماه که یک ماه و چند روز آن گذشته از سرپرست در وزارت صمت بهره بگیرد، اما از آنجا که به تصمیم قطعی پیرامون مدرس خیابانی رسیده، او را ظرف هفته های آینده و نهایتا تا اواسط تیرماه به مجلس معرفی خواهد کرد تا مجلس یازدهم درباره اولین وزیر پیشنهادی دولت به این مجلس تصمیم گیری کند.

«حسین مدرس‌خیابانی» پیش از سرپرستی بر وزارت صمت، حدود ۱۷ سال در وزارت بازرگانی در مسئولیت‌های مختلفی حضور داشته‌است. او دانش‌آموخته دانشگاه علم و صنعت بوده و در مسئولیت‌هایی چون قائم‌مقامی معاونت بازرگانی داخلی، مدیرکلی برنامه‌ریزی وزارت بازرگانی، مدیر کلی تامین و توزیع کالا، مدیر کلی دفتر تنظیم بازار، هیات مدیره شرکت بازرگانی دولتی ایران فعالیت کرده است.

سرپرست فعلی وزارت صمت همچنین مدیرعاملی و عضو هیات مدیره چند واحد تولیدی و صنعتی از جمله شرکت‌های سیمان زنجان، سیمان فیروزکوه، مجتمع فولاد خراسان، موتور سازان (تراکتورسازی ایران) ، سیمان مازندران، سیمان غرب و شرکت توسعه صادرات را در کارنامه خود دارد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اکبر طبری بندر کنگ بازار گل امام رضا هتل کپسولی سیاتل بیمه بیکاری کرونا لابی محمود واعظی بی تاثیر حسین مدرس خیابانی اولین وزیر پیشنهادی دولت مجلس یازدهم رضا رحمانی حسن روحانی رئیس جمهور اکبر طبری بندر کنگ بازار گل امام رضا هتل کپسولی سیاتل بیمه بیکاری کرونا وزارت بازرگانی مدرس خیابانی معدن و تجارت وزارت صنعت رئیس جمهور وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۷۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) خیابانی که قرار بود شانزلیزه ایران شود

خیابان لاله‌زار قدمتی به درازای تاریخ پایتخت دارد. زمانی تنها یک باغ خارج از حصار شاه طهماسبی بود و به مرور به یکی از شلوغ‌ترین و پررفت‌وآمدترین خیابان‌های تهران تبدیل شد.

روزگاری لاله‌زار مدرن‌ترین خیابان تهران نام داشت و بسیاری از اولین تجربه‌های مدرنیته را در حافظه خود ثبت کرده است. زمانی نیز به‌عنوان خیابان فرهنگی تهران قدیم از آن یاد می‌کردند.

شواهد امر می‌گوید که لاله زار باید پیش از سال ۱۱۹۰ خورشیدی به وجود آمده باشد. در عصر قاجاریه، این باغ مکان تفریح و تفرج پادشاهان به حساب می‌آمد و در سال ۱۱۵۴ خورشیدی و دوران فتحعلی‌شاه قاجار نیز، باغ لاله زار را محل سکونت رییس هیئت اعزامی ناپلئون بناپارت در نظر گرفتند. با توسعه شهر تهران، این باغ و اراضی اطراف آن نیز جزئی از محدوده پایتخت شد و روند رو به رشد خود را با سرعت پشت سر گذاشت.

سال ۱۲۵۲ خورشیدی و در عهد ناصری، ناصرالدین شاه در سفری به فرنگ، از تماشای خیابان شانزلیزه پاریس به وجد می‌آید. در بازگشت او، باغ لاله زار ۹۰ هزار تومان فروخته می‌شود و مسیری از میان این باغ می‌کشند تا خیابانی به سبک خیابان‌های اروپایی و شبیه شانزلیزه پاریس، در طهران آن روز‌ها ساخته شود.

اولین سیم تلگراف را از باغ لاله زار کشیدند، اولین چراغ گاز تهران قدیم را در شب‌های لاله زار روشن کردند، اولین سالن سینما و اولین مغازه گل فروشی هم در همین خیابان افتتاح شد.

یک خط واگن اسبی، برای گشت‌زنی در خیابان لاله زار تدارک می‌بینند. «محله دولت» نیز در غرب باغ لاله زار، به‌عنوان جدیدترین محله مسکونی تهران، یکی از زیباترین و مصفاترین کوچه باغ‌ها و از مرغوب‌ترین اراضی شهر معرفی شد.

در دوران مشروطه، لاله‌زار اوج رونق و شکوفایی خود را پشت سر گذاشت و تا پایان عصر قاجاریه نیز، یکی از مهم‌ترین نقاط گردشگری پایتخت بود. در پایان عصر قاجار و اوایل دوره پهلوی نیز، خیابان لاله زار یا «شانزه‌لیزه تهران» نماد نوگرایی و هنر ایران را بر پیشانی داشت. خیابانی که ترکیبی از هنر و تجارت را در دل خود جای داده و تئاترها، سینماها، رستوران‌ها و ویترین مغازه‌های مختلف آن، رفت و آمد بسیاری را در این خیابان رقم می‌زد.

امروزه از آن لاله زار طهران قدیم تنها «خانه امین‌السلطان» یا «خانه و باغ اتحادیه» باقی مانده که خوشبختانه از دام تخریب رها شده و به دست مرمت و بازسازی رسیده است. خیابان لاله‌زار قدیمی که امروزه به آن قسمت جنوبی لاله‌زار می‌گویند، حد فاصل خیابان جمهوری تا میدان توپخانه را شامل می‌شود؛ میدانی که خود داستان‌های شنیدنی در خاطر دارد.

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • (تصاویر) خیابانی که قرار بود شانزلیزه ایران شود
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • محمودزاده: پرونده چای دبش لاپوشانی شد، در پرونده کاظم صدیقی هم کوتاهی شد /چرا تا قبل از عذرخواهی صدیقی ورودی به پرونده زمین خواری در ازگل نشد؟
  • محمودزاده: موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • ابهامات خط و نشان ارزی در دقیقه ۹۰ مجلس یازدهم