Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، دومین روز هفته در حالی آغاز شد که در دوره پیش‌گشایش به مانند چند روز اخیر صف‌های خرید سنگینی مشاهده می‌شد، اما پس از شروع معاملات رفته‌رفته عرضه‌ها شدت گرفت و به خصوص در شرکت‌های بزرگ قیمت برخی نمادها به محدوده منفی وارد شد. امروز تقریبا 19 هزار میلیارد تومان سهام توسط فعالان بازار دست به دست شد که در یک ماه اخیر، بی‌سابقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجم بالای معاملات ناشی از فعالیت پرشور دو طرف بازار یعنی خریداران و فروشندگان است. از هفتم خردادماه تا کنون نمادهای بازار به طور متوسط رشد ۳۰ درصدی قیمت را تجربه کرده‌اند که افزایش عرضه‌ها بیشتر به خاطر شناسایی سود نگهداری سهام توسط سهامداران تلقی می‌شود.

اگر هفت هزار میلیارد تومان صف‌های خرید ابتدای بازار را کنار بگذاریم، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان سفارش خرید جدید بعد از ساعت ۹ ثبت شد که نشان می‌دهد علاوه بر صف‌نشینان روزهای گذشته عده زیادی هنوز هم قیمت‌های فعلی را ارزنده می‌دانند. به نظر می‌رسد بازار سهام امروز، محلی برای برخورد جدی نیروهای عرضه و تقاضا شد و همین موضوع سبب افزایش نسبی ارزش معاملات شد.

برخی مقاومت‌های ذهنی و روانی قیمت‌ها در سطوح فعلی را بهانه‌‌ای برای فروش می‌دانند، برخی دیگر در هفته‌های گذشته اقدام به خرید سهام کرده‌اند و در نتیجه به صورت بالقوه می‌توانند سود معقولی شناسایی کنند، در نتیجه در سمت عرضه قرار می‌گیرند. در طرف مقابل خریداران تورم فعلی بازارها، افزایش قیمت در بازارهای جهانی، رشد ملایم نرخ ارز و همچنین ادامه هجوم نقدینگی به بازار سهام را دلیل ارزندگی سهام در قیمت‌های فعلی می‌دانند.

صدور مجوزهای افزایش نرخ

از ابتدای امسال مجوزهای افزایش قیمت زیادی صادر شده که نسبت به سال قبل از نظر تعداد رشد سرسام‌آوری را نشان می‌دهد و سازمان‌هایی که وظیفه قیمت‌گذاری را برعهده دارند بی‌پرواتر از گذشته به افزایش قیمت‌ها آن هم با درصدهای بالایی اقدام می‌کنند.

افزایش نرخ‌ها در صنعت خودرو، برق، لوازم خانگی، قندو شکر، مواد غذایی، تایر و ... تنها نمونه‌هایی است که در ماه اخیر اتفاق افتاده است. سیاست دلار چهار هزار و 200 تومانی پس از اعتراضاتی که از ابتدا به همراه داشت گویا به ایستگاه آخر رسیده و تخصیص ارز دولتی به صنایعی مانند دارو اقلام کمتری را تحت پوشش قرار می‌دهد. در گروه سیمان نیز در حالی که عمر افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت‌ها به یکسال نمی‌رسد زمزمه‌هایی از تصمیم برای افزایش نجومی به گوش می‌رسد.

تغییر رفتار حقوقی‌ها

پس از آزاد شدن سهام عدالت و فروش موفقیت‌آمیز سهام بیش از ۷۰۰ هزار مشمول، همزمان با تبدیل بحران سهام عدالت به فرصتی تاریخی، روند معاملات روزانه رنگ دیگری به خود گرفته و اشخاص حقوقی که اغلب در روزهای منفی در نقش خریدار ظاهر می‌شدند دیگر انتظار اصلاح قیمت‌ها را نمی‌کشند.

امروز معاملات نماد پالایش نفت اصفهان به دلیل تغییرات ۲۰ درصدی قیمت با وقفه‌ای همراه بود که فرصتی شد تا افراد زیادی که صف روزهای قبل را مانعی برای خرید خود می‌دیدند بتوانند سهام مدنظر خود را به دارایی‌های خود اضافه کنند. پالایش نفت تهران که به دلیل اهمال در انتشار صورت‌های مالی تعدیل شده خود چند روز با توقف نماد همراه بود همچنان از قافله پالایشگاه‌ها عقب مانده و معامله‌گرها در انتظار روزنه‌ای برای تصاحب سهام این شرکت هستند.

گروه فلزات اساسی بیشترین ارزش معاملات روز جاری را در اختیار داشت که ملی صنایع مس به عنوان لیدر حال حاضر کامودیتی‌ها یکی از پرنوسان‌ترین روزهای خود را پشت سر گذاشت. دلار صرافی‌ها و بانک‌ها بیش از ۱۷ هزار تومان تثبیت شده و به نظر می‌رسد نرخ دلار سامانه نیما کانال ۱۵ هزار تومانی را به راحتی از دست نخواهد داد، با این تفاسیر و توجه به تراز مثبت ارزی «فملی» استقبال مجدد از این سهم در میانه بازار بدون دلیل بنیادی نبوده است.

با نزدیک شدن به فصل مجامع پیش‌بینی می‌شود ارزش بالای معاملات همچنان تداوم داشته باشد و توجهات به صنایعی که نسبت قیمت به درآمد (P/E) کمتر و در عین حال سابقه تقسیم سود بیشتری داشته‌اند بیشتر از پیش جلب خواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران بورس بازار سرمایه شاخص بورس هزار میلیارد تومان قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۸۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی

فرارو- خرید و فروش اقساطی خودرو کارکرده را باید جدید‌ترین راهکار خریداران و فروشنده‌ها در بازار بدانیم.

به گزارش فرارو؛ همزمان با افزایش قیمت خودرو در سال‌های گذشته و انتشار گاه و بیگاه اخبار مربوط به رکود شکل‌گرفته در بازار، بخشی از خریداران راهی جز خرید اقساطی خودرو پیدا نمی‌کنند. همزمان فروشنده‌ها با تن دادن به معامله اقساطی، از یک طرف از شر خودرو باقی‌مانده در پارکینگ و مخارج نگه‌داری از آن خلاص می‌شوند و از یک طرف دیگر به لطف سودی که به معامله تعلق می‌گیرد، دنبال جبران ضرر و زیان می‌روند. فروش اقساطی خودرو برخلاف چیزی که احتمالا تصور می‌کنید، فقط به‌مدل‌های اقتصادی و داخلی محدود نمی‌شود و خیلی از فروشنده‌ها بابت فروش ماشین‌های مونتاژی و میلیاردی بازار، از پیدا کردن مشتری دست‌به‌نقد ناامید شده‌اند.

قیمت پراید صفرکیلومتر با احتساب معدود مدل‌های باقی‌مانده‌ای که در بازار وجود دارد، حول‌وحوش ۳۵۰ میلیون تخمین زده می‌شود، اما فروشنده‌ای حاضر شده پراید دست‌دوم مدل ۹۰ را با قیمتی نزدیک ۲۰۰ میلیون به‌شکل اقساطی بفروشد.

پرایدی که درباره آن صحبت می‌کنیم، در این چند سالی که از عمرش می‌گذرد، حدود ۲۰۰ هزار کیلومتر راه رفته و فروشنده چیزی حدود یک‌چهارم از اصل پول تعیین شده برای خودرو را به‌شکل اقساطی و تحویل چک صیادی دریافت می‌کند.

کوییک دنده‌ای ساده که از خط تولید سایپا کنار رفته در بازار مدل‌های صفرکیلومتر کمی بیش از ۳۶۰ میلیون به خریداران پیشنهاد می‌شود. یکی از فروشنده‌های کوییک دنده‌ای مدل ۹۹ که در این سال‌ها ۳۸ هزار کیلومتر با خودرو راه رفته، آن را با رقمی بالاتر از مدل‌های صفرکیلومتر آگهی کرده است! چقدر؟ ۳۷۰ میلیون.

فروش اقساطی این کوییک به‌شکلی است که خریدار باید در قدم اول پولی در حدواندازه ۲۰۰ میلیون به عنوان پیش‌پرداخت بپردازد و بابت اقساط سه گزینه خواهد داشت. شش ماهه، ۳۵ میلیون. ۱۲ ماهه ۲۰ میلیون و ۲۴ ماهه ۱۳ میلیون. اینطوری خرید اقساطی خودرو با انتخاب بازپرداخت شش ماهه حدود ۱۰۰ میلیون کمتر آب می‌خورد.

فروش اقساطی خودرو فقط محدود به مدل‌های اقتصادی و داخلی نمی‌شود و انگار بخشی از خریداران برای سوار شدن شاسی‌بلند‌های مونتاژی و وارداتی هم از چنین شگردی برای خرید خودرو استفاده می‌کنند.

چانگان CS۳۵ مونتاژی مدل ۹۷ یکی از همین گزینه‌هاست. مدلی که بعد ۸۶ هزار کیلومتر کارکرد، با قیمت پایه ۹۵۹ میلیون به شکل اقساطی فروخته می‌شود. فروشنده حداقل مبلغ مورد انتظار برای پیش‌پرداخت را ۷۰۰ میلیون تعیین کرده و در شش قسط انتظار پرداخت چک‌های ۱۱۱ میلیون و ۱۱۱ هزار تومانی را دارد. نهایتا بعد اتمام اقساط، خریدار چیزی نزدیک یک میلیارد و ۳۶۶ میلیون یعنی ۴۰ درصد بیشتر از رقم پایه اولیه به حساب فروشنده واریز می‌کند.

جک J۴ در دسته ارزان‌ترین مونتاژی‌های بازار قرار می‌گیرد و جزو معدود مدل‌های زیر یک میلیارد است. همین جمله برای افزایش توجه‌ها به خرید جک J۴ کفایت می‌کند و از قضا فروشنده‌ای برای پیدا کردن مشتری سراغ فروش اقساطی رفته است.

قیمت جک J۴ کارکرده‌ای که درباره آن صحبت می‌کنیم، از طرف فروشنده حدود ۷۹۰ میلیون یعنی رقمی نزدیک مدل‌های صفرکیلومتر تعیین شده است. تصمیمی که احتمالا به‌خاطر کارکرد پایین خودرو گرفته شده. شرایط فروش اقساطی این مدل به شکلی است که رقم پیش‌پرداخت اولیه ۵۴۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود و خریدار در ۳۰ قسط باید برای پاس کردن اقساط ۱۱ میلیون ۷۰۰ هزار تومانی دست به کار شود. قیمت جک J۴ کارکرده‌ای که درباره آن صحبت می‌کنیم، با این اوصاف بعد دو سال و شش ماه از آغاز بازپرداخت اقساط به حدود ۹۰۰ میلیون تومان تبدیل می‌شود.

سوبا M۴ را می‌توانیم جزو گران‌قیمت‌ترین سواری‌های مونتاژی فعلی بدانیم. قیمت سوبا M۴ در کارخانه یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون است، اما در بازار آزاد در دسته مدل‌های دو میلیاردی قرار می‌گیرد و به‌طور متوسط دو میلیارد و ۱۵۰ میلیون آگهی می‌شود.

قیمت سوبا M۴ دست‌دوم مدل ۱۴۰۲ که کمتر از پنج هزارکیلومتر راه رفته، در یکی از آگهی‌های فروش دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون قید شده است.

فروشنده که احتمالا یکی از نمایشگاه‌داران غرب تهران است، در ازای ۷۶۰ میلیون به‌عنوان ودیعه اولیه و ۳۰۱ میلیون به‌عنوان ودیعه ثانویه (سه ماه بعد موعد پیش‌پرداخت اول) و اقساط یکساله ۹۰ میلیونی، دنبال مشتری برای سوبا M۴ مدل ۱۴۰۲ می‌گردد. قیمت سوبا M۴ کارکرده به این ترتیب بعد یک سال به حدود دو میلیارد و ۱۵۰ میلیون می‌رسد.

دیگر خبرها

  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • رشد هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید