Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگه زدن پرونده اعتراضات اساتید حق‌التدریس هربار مشکل و بی‌عدالتی دیگری از وزارت علومی‌ها را نمایان کرده و افشا می‌کند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی – باز کردن پرونده اساتید حق‌التدریس مشکلات زیادی را نمایان کرد به گونه‌ای که هر برگ از این پرونده نشانی از یک بی‌عدالتی یا قانونی اعمال نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به عنوان مثال وقتی موضوع جذب آن‌ها را پیگیری می‌کردیم به نامه‌ای از رییس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی به علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم رسیدیم که خبر از وجود رشته‌های یکبار پذیرش و مشکل عدم همراهی وزارت با غیرانتفاعی‌ها می‌داد.   بیشتر بخوانید: «راه‌اندازی رشته دانشگاهی بدون داشتن عضو هیئت علمی / حق‌التدریس‌ها قربانی درآمدزایی»     درواقع این نامه مشخص می‌کند که شورای گسترش وزارت علوم در زمان مدیریت مجتبی شریعتی نیاسر با پذیرش دانشجو در رشته‌های یکبار پذیرش دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی تا سال ۹۹-۹۸ موافقت کرده و حال پذیرش دانشجویان در این رشته‌ها منوط به تامین شرایط علمی و آموزشی یا دقیق‌تر بگوییم داشتن هیئت علمی با مرتبه استاد تمام شده است.   برای آنکه این موضوع روشن‌تر شود با علی آهون‌منش رییس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور به گفتگو پرداختیم.

داشتن رشته محل‌های مجاز به برکت فعالیت اساتید حق‌التدریس آهون‌منش درباره رشته‌های یکبار پذیرش به خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، توضیح داد: زمانی که محمد فرهادی، مسئولیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را بر عهده داشت، طی توافقی با دانشگاه آزاد اسلامی که در آن زمان قریب به ۱۸۰۰ کدرشته محل‌شان، غیرقانونی شناخته شده بود به توافق رسید که این دانشگاه می‌تواند به ازای هر سه استاد حق‌التدریس خود، یک نفر را به عنوان استاد تمام وقت در نظر بگیرد و به واسطه این اعضای هیئت علمی، کد رشته محل‌های مجاز داشته باشد.

رییس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور ادامه داد: این توافق باعث شد تا دانشگاه آزاد بتواند تعداد زیادی از اساتید حق‌التدریس را بعنوان اعضای هیئت علمی مورد نیاز معرفی کند و در نتیجه بخش اعظم کدرشته محل‌های غیرقانونی آن‌ها مجوز رسمی بگیرد. در آن زمان دانشگاه‌های غیرانتفاعی نیز چنین خواسته‌ای را به وزیر وقت اعلام و درخواست کردند که این شیوه برای آن‌ها هم اجرایی شود. ابتدا با مخالفت روبرو شد، اما پس از اعتراض‌های فراوان درنهایت پذیرفته شد که حداکثر، فقط یک یا دو رشته در مقطع ارشد با این شیوه راه‌اندازی شوند، مشروط بر اینکه اعضای هیئت علمی مورد نیاز را بعد از اعلام موافقت مزبور، استخدام کنند.

به گفته وی، درواقع به دانشگاه‌های غیرانتفاعی این فرصت داده شد که استخدام عضو هیئت علمی پس از اخذ مجوز کدرشته صورت پذیرد و برای پذیرش مجدد دانشجو نسبت به جذب هیئت علمی اقدام لازم را انجام داده باشند.  
آهون‌منش اظهار داشت: این موضوع علیرغم موافقت وزیر، از سوی مجتبی شریعتی نیاسر، معاونت آموزشی وقت وزارت علوم، در حد صحبت باقی ماند و بعد از پیگیری فراوان موافقت شد فقط به تعدادی از دانشگاه‌ها و موسسه‌های غیرانتفاعی اجازه داده شود، یک یا حداکثر دو کدرشته محل ارشد، را راه‌اندازی کنند. اکنون که معاون آموزشی جدید روی کار آمده است با اجرای این مصوبه مخالفت و اعلام کرده که دانشگاه‌های غیرانتفاعی باید برای پذیرش در رشته‌های مزبور نیز حتما یک دانشیار و دو استادیار دائم داشته باشند، در غیر اینصورت مجوز پذیرش دانشجو برای آن رشته‌ها داده نمی‌شود.

اختلاف وزارت علومی‌ها کار دست زیرنظام‌ها می‌دهد وی با بیان اینکه اجرای این دستور، کار را برای غیرانتفاعی‌ها سخت و اختلاف دفتر گسترش (معاونت آموزشی وزارت علوم) را تشدید کرده است، عنوان کرد: اینگونه شد که برای علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم نامه‌ای ارسال شد، تا این فرصت مجددا احیا شود و داشتن دو استادیار برای پذیرش دانشجو در آن رشته‌ها کفایت کند، اما تاکنون هیچ پاسخی از وزارت علوم داده نشده است.

رییس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور تصریح کرد: درخواست‌ها و اعتراضات موسسات غیرانتفاعی به اجرایی شدن این موضوع در دانشگاه آزاد و عدم اجرای آن در غیرانتفاعی‌ها نشان می‌دهد، وزارت علوم بین زیر نظام‌های آموزشی خود با عدالت برخورد نمی‌کند؛ بنابراین ما همچنان منتظر هستیم تا معاونت آموزشی وزارت علوم به این درخواست توجه کرده و در این باره پاسخی بدهد.

  آمادگی دانشگاه‌های غیرانتفاعی برای جذب اساتید حق‌التدریس افزایش درخواست‌هایی این چنینی و عدم رسیدگی وزارت علوم به این موضوع مطمئنا باعث می‌شود که دانشگاه‌ها روز به روز نسبت به جذب اساتید حق‌التدریس ترغیب شوند و هیچگاه تقاضایی از سوی دانشگاه‌ها برای جذب اعضای هیئت علمی و درنهایت ایجاد فراخوانی از سوی وزارت علوم برای جذب نباشد. اینگونه می‌شود که اساتید حق‌التدریس آینده نیز در وعده جذب مو سفید می‌کنند و مشکلات زنجیره‌وار ادامه پیدا خواهد کرد، اما آهون‌منش در این خصوص توضیح داد: اگر وزارت علوم اجازه بدهد، غیر‌انتفاعی‌ها حاضرند به ازای عقد قرار داد با سه نفر از حق التدریسی‌ها، به عنوان یک عضو هیئت علمی تمام وقت، بتوانند کد رشته مورد نظر را مجوز بگیرند. این کار هم باعث اشتغالزایی فارغ‌التحصیلان و هم مشغول به کار دائم شدن حق التدریسی‌ها می‌شود.

به گفته وی، درحال حاضر بین ۲۰ تا ۳۰ هزار استاد حق‌التدریس و ۸ هزار عضو هیئت علمی تمام وقت در دانشگاه‌های غیردولتی- غیرانتفاعی مشغول کار هستند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا به درخواست جذب اساتید حق‌التدریس، بیمه شدن و بالابردن حق‌الزحمه آن‌ها ترتیب اثری داده نمی‌شود، گفت: قرارداد اساتید حق‌التدریس اینگونه نیست که به جذب دائم آنان منجر شود، بلکه آنان از ابتدا می‌دانند که صرفا برای چند ماه یا تدریس چند واحد درسی مکلف هستند و پس از آن دانشگاه تعهدی برای جذب یا سپردن تدریس واحد‌های درسی به آن‌ها در ترم‌های آینده ندارد، اما می‌شود در آینده از توانایی آن‌ها در قالب حق‌التدریسی مجدداً بهره گرفت.

رییس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور ادامه داد: با توجه به آنکه جذب اساتید حق‌التدریس و در نظر گرفتن اولویت جذب برای آن‌ها در فراخوان‌های وزارت علوم، مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی است؛ بنابراین اگر اساتید حق‌التدریس گلایه‌مندی یا پیشنهاداتی در این باره دارند بهتر است درخواست‌شان را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کنند، تا پس از بررسی و برآورد نیاز، دستور لازم به وزارت علوم داده شود که از طریق فراخوان آنان را استخدام کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت علوم اساتید حق التدریس جذب اعضای هیئت علمی علی خاکی صدیق جذب اساتید حق التدریس اعضای هیئت علمی عضو هیئت علمی پذیرش دانشجو حق التدریسی وزارت علوم آهون منش رشته محل برای جذب برای آن رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۴۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید ثبت نام امریه سربازی در وزارت علوم تا ۶ اردیبهشت

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛  مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور بهره‌مندی از ظرفیت و توانایی علمی جوانان تحصیل کرده در پیشبرد اهداف سازمانی خود، از دانش آموختگان دانشگاهی به منظور گذراندن دوره ضرورت خدمت سربازی به صورت امریه در سال ۱۴۰۳ (اعزام ۱ تیر ۱۴۰۳) با داشتن شرایط دعوت به همکاری می‌کند.

مهلت شرکت در این فراخوان که  از ۲۷ فروردین ماه الی ۲ اردیبهشت ماه بود تا ۶ اردیبهشت ماه تمدید یافته است و افراد واجد شرایط  می‌توانند مدارک لازم را به ایمیل amriye@markazjazb.ir ارسال نمایند.

شرایط تخصصی:

الف) دارا بودن دانشنامه کارشناسی ارشد

ب) رشته‌های مورد نیاز شامل رشته‌های فنی و مهندسی، کامپیوتر، حقوق عمومی، علوم پایه و سایر رشته‌های مسلط به مهارت‌های ذکر شده در ذیل

پ) مسلط به مهارت‌های هفت گانه ICDL

ت) علاقه‌مند به انجام کار تیمی

افراد دارای مهارت‌های ذیل در اولویت جذب می‌باشند:

برنامه نویس با انگیزه در زمینه‌های C#.NET CORE و توسعه وب با JAVASCRIPT، HTML، CSS
توانمندی در کار بانک اطلاعاتی SQL SERVER
تجربه برنامه نویسی با C# و.Netcore یا Asp.net به همراه نمونه پروژه
آشنایی با javascript، jQuery، css، HTML و Ajax
شرایط عمومی:

الف) اعتقاد به دین مبین اسلام

ب) اعتقاد و التزام به ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی

پ) عدم اشتهار به فساد اخلاقی و تجاهر به فسق

ت) عدم وابستگی تشکیلاتی به سازمان‌ها و گروه‌های غیر قانونی اعلام شده از سوی مقامات صالحه.

ث) عدم اعتیاد به مواد دخانی، مخدر و روان گردان و سابقه محکومیت کیفری موثر

ج) عدم سابقه خدمت قبلی یا غیبت

چ) عدم ارائه درخواست همزمان در سایر ارگان‌های غیر نظامی به عنوان نیروی امریه

ح) بومی تهران و یا سکونت در تهران

خ) عدم دارا بودن سابقه کیفری و محکومیت

مدارک لازم 

الف) تصویر صفحه اول و دوم شناسنامه (در صورت داشتن توضیحات ارسال تصویر صفحه آخر)

ب) تصویر کارت ملی پشت و رو

پ) تصویر برگه اعزام به خدمت بدون مهر غیبت. (ارائه برگه اعزام پس از تایید در مصاحبه الزامی است)

ت) تصویر گواهی مدرک تحصیلی با فراغت از تحصیل با قید معدل

ث) تصویر مدارک عائله تحت تکفل در صورت وجود (تصاویر کارت ملی و صفحات کامل شناسنامه، صفحه اول و دوم)

ج) آدرس محل سکونت و شماره تماس

چ) تصویر رزومه و مدارک پژوهشی مرتبط

ح) رزومه فعالیت فرهنگی و اجتماعی (در صورت داشت سوابق)

تبصره ۱: این وزارتخانه پس از دریافت و بررسی اولیه مدارک متقاضیان در صورت داشتن شرایط نسبت به معرفی متقاضیان برای انجام مراحل جذب و گزینش اقدام خواهد نمود.

تبصره ۲: مدت زمان خدمت نیرو‌های امریه برابر قوانین ستاد کل نیرو‌های مسلح می‌باشد.

پیش از این مهلت ثبت نام در فراخوان از تاریخ ۲۷ فروردین لغای

دیگر خبرها

  • محکومیت دبستان غیرانتفاعی دخترانه به علت گران فروشی خدمات آموزشی
  • پشت پرده اتفاقات جالب کنکور ۱۴۰۳؛ از سختی سوالات تا داوطلبی که در جلسه حاضر شد اما آزمون نداد!
  • جریمه ۲۳ میلیارد ریالی برای مدرسه غیرانتفاعی متخلف
  • تلاش سازمان سنجش برای تحقق عدالت آموزشی در کشور
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • تمدید ثبت نام امریه سربازی در وزارت علوم تا ۶ اردیبهشت
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود