Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@03:03:55 GMT

با کاریکاتور علیه دیکتاتور

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۶۴۷۳

با کاریکاتور علیه دیکتاتور

 هفته گذشته نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «نمی‌توانم نفس بکشم» با نمایش ۷۲ اثر از ۴۵ هنرمند ایرانی و خارجی در گالری عالی حوزه هنری و زیرگذر میدان ولیعصر(عج) افتتاح شد.  

مهدیه قمری/

 هفته گذشته نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «نمی‌توانم نفس بکشم» با نمایش ۷۲ اثر از ۴۵ هنرمند ایرانی و خارجی در گالری عالی حوزه هنری و زیرگذر میدان ولیعصر(عج) افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مازیار بیژنی، هنرمندی است که در این نمایشگاه با دو اثر حضور دارد.

بیژنی متولد ۱۳۵۱ بابل و دانش‌آموخته دانشگاه امام‌صادق(ع) است. بیشتر آثار او در زمینه کاریکاتور بوده و تاکنون در این زمینه در چندین نمایشگاه گروهی شرکت کرده و تعدادی نمایشگاه انفرادی برگزار کرده است.  

این هنرمند با بیان اینکه ۴۵ کارتونیست از ۲۷ کشور جهان در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند، در خصوص نمایشگاه «نمی‌توانم نفس بکشم» گفت: آثار این نمایشگاه در محکومیت رفتار ضدحقوق بشری و نژادپرستانه آمریکا، خلق و به نمایش گذاشته شده است. در این رویداد هنرمندانی از کشورهایی همچون بلژیک، فرانسه، آلمان، ترکیه، اندونزی، مکزیک، آرژانتین، برزیل، سوریه، مصر، مراکش و ۱۶ کشور دیگر آثار خود را به نمایشگاه ارسال کردند.

بیژنی که با دو اثر در این نمایشگاه حضور دارد، با بیان اینکه موج رفتار نادرست و خشن پلیس با سیاه‌پوستان در گذشته نیز وجود داشته، افزود: این مسائل سبب شده تا همه هنرمندان کاریکاتوریست چه ایرانی چه خارجی نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند و نوعی همدلی میان هنرمندان جهان به وجود آید.

وی در توضیح بیشتر گفت: موضوعاتی مانند محکومیت رفتار ضدحقوق بشری و نژادپرستانه آمریکا و آزادی‌قدس، از جمله مواردی است که سبب همبستگی هنرمندان کاریکاتوریست و کارتونیست شده، زیرا این موضوعات از جمله مباحث پرتکراری است که کاریکاتوریست‌ها و کارتونیست‌های ایران و جهان را به هم متصل می‌کند.

نمایش کارتون و کاریکاتور در فضای ‌مجازی و شهری

بیژنی، برگزاری نمایشگاه‌ها را در واکنش به اتفاقات روز جهانی، مبارک اما ناکافی دانست. وی معتقد است: برگزاری چنین رویدادهایی اتفاق خوبی است، اما کافی نیست. کاریکاتور و کارتون لازم است در فضای‌مجازی و شهری به نمایش درآیند تا همه مردم آثار هنرمندان را تماشا و پیام‌های این هنر را دریافت کنند.

به بیان این هنرمند، کارتون و کاریکاتور زبانی بین‌المللی است و از  میان سایر هنرهای تجسمی، هنری است که می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان خلق شود  و تأثیرگذاری شگرفی روی مخاطب داشته باشد.

بیژنی به مخاطب این هنر هم اشاره کرد و گفت: برخلاف تصور برخی از هنرمندان که  معتقدند کاریکاتور و کارتون هنری خاص است و مخاطبان تخصصی دارد، باید بگویم اتفاقاً مخاطبان این هنر عام هستند و همه مردم می‌توانند از آن بهره ببرند.

وی در همین راستا، برگزاری نمایشگاه کاریکاتور «نمی‌توانم نفس بکشم» در زیرگذر میدان ولیعصر(عج) را ایده خوبی دانست و بیان کرد: کاریکاتور فقط برای مخاطبان روشنفکر نیست، چون کاریکاتور و کارتون در حوزه مطبوعات بسیار به‌روز بوده و با موضوعات روز جامعه تناسب دارد.

افزایش دانش و آگاهی کارتونیست‌ها

بیژنی بر افزایش دانش و آگاهی هنرمند کارتونیست تأکید کرد و گفت: هنرمند برای خلق یک اثر هنری باید تحقیق و بررسی بسیاری انجام دهد تا یک اثر به‌روز و بامحتوا تولید کند. البته برخی از هنرمندان این کار را انجام می‌دهند، اما برخی نیز از انجام این کار صرف‌نظر می‌کنند.

گفتنی است، مازیار بیژنی، برنده چندین جایزه از جمله رتبه اول مسابقه قلم در ستیز با تهاجم فرهنگی، نمایشگاه بین‌المللی کتاب سال ۷۴، رتبه اول مسابقه کاریکاتور با موضوع فیلم، جشنواره مطبوعات سال ۷۵،   جایزه ویژه از مسابقه کاریکاتور، جشنواره مطبوعات سال ۷۶، رتبه سوم و لوح‌ تقدیر از مسابقه کاریکاتور، لوح‌تقدیر از دومین همایش نویسندگان و هنرمندان انقلاب و دفاع‌مقدس سال ۷۸ و لوح‌تقدیر از مسابقه کاریکاتور انتفاضه، کسب کرده است.

گفتنی‌است، نمایشگاه «نمی‌توانم نفس بکشم» تا نیمه تیرماه (هفته حقوق بشر آمریکایی) ادامه دارد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کاریکاتور سیاهپوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۶۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس، محمد ثابت اقلیدی امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو با اشاره به قول مساعد وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و حمایت‌های معاون صنایع‌دستی کشور مبنی بر حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی، اظهار کرد: با همکاری دولت سیزدهم، حمایت‌های دکتر ایمانیه استاندار فارس، بیمه ۵۶۱ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی استان فارس تائید شده است.

وی افزود: طی روزهای آینده این هنرمندان برای تکمیل مدارک به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس مراجعه خواهند کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با بیان اینکه ملاک تائید بیمه تأمین اجتماعی هنرمندان، دارا بودن مدرک مرتبط با رشته فعالیت و مجوز فنی‌وحرفه‌ای است، اضافه کرد: با تلاش‌های انجام‌شده پس از ۱۵ سال بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس به نتیجه رسید.

ثابت اقلیدی با بیان اینکه اقدامات اولیه این مهم از سال گذشته در معاونت صنایع‌دستی استان فارس انجام شده بود، ابراز امیدواری کرد: این موضوع نوید بخش روزهای خوب هنرهای سنتی و صنایع‌دستی این مرز و بوم باشد.

وی تاکید کرد: فارس بیشترین تعداد شهرها و روستاهای جهانی و ملی صنایع‌دستی در سطح کشور را به خود اختصاص داده است و هم اکنون صنایع دستی شهرهای ملی و جهانی صنایع دستی آباده، شیراز و فیروزآباد در نمایشگاه ایران اکسپو در معرض دید عموم علاقه مندان قرارگرفته است و در این نمایشگاه ۲۶ هنرمند بیش از ۳۰ رشته صنایع‌دستی را در این معرفی و عرضه می کنند.

کد خبر 749496

دیگر خبرها

  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • رونمایی از پوستر رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد