Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@17:13:09 GMT

خوش بینی به بازگشت اقتصادجهان از رکود

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۰۱۷۹۹

خوش بینی به بازگشت اقتصادجهان از رکود

ساعت 24 - درحالی که هرکشوری در جهان برای عبور از تنگنای ساخته شده از پیامدهای گسترش کرونا راهی را می رود اما نگرانی عمومی وجود دارد که اقتصاد جهان به طور کلی آیا به مسیر رشد برمی گردد و اگر جواب مثبت است این اتفاق چه زمانی رخ می دهد؟

در میان بیم ها و هراس هی موجود اما کارشناسان بانک سرمایه‌گذاری «مورگان استنلی» نسبت به بهتر شدن وضعیت امیدوارند و  پیش‌بینی کرد ه اند که اقتصاد جهانی تا سه ماهه چهارم سال میلادی جاری به شرایط پیش از شیوع ویروس کرونا باز خواهد گشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بانک با انتشار گزارشی که بر پایه تازه‌ترین ارزیابی اقتصاددانان این موسسه تامین مالی چند ملیتی انجام شده اعلام کرد که رکود اقتصادی جهان با سرعتی بالا از میان خواهد رفت؛ چرا که با وجود عمق زیاد آن، ماندگاری کوتاهی خواهد داشت.

ارزیابی این بانک نشان می‌دهد که رشد اقتصاد جهان در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸.۶ درصد کاهش خواهد یافت ولی این سطح از رکود در سه ماهه نخست سال میلادی آینده جای خود را به رشد مثبت ۳ درصدی خواهد داد.کارشناسان این بانک در گزارش خود تاکید کرده‌اند که به تاخیر افتادن کشف و تولید واکسن ویروس کرونا و وقوع موج دوم سرایت آن مهمترین عوامل تهدید رفع سریع رکود اقتصاد جهانی است؛ رکودی که به زعم آنها به دلیل این که ناشی از یک شوک ناشی از عدم تعادل عظیمی نیست و حمایت قاطع بانک‌های مرکزی و وزرات‌خانه‌های دارایی را جلب کرده، نباید چندان طولانی باشد.این پیش‌بینی بر پایه این پیش‌فرض صورت ‌گرفته که واکسن بیماری کووید-۱۹ تا تابستان سال ۲۰۲۱ به طور گسترده در دسترس عموم قرار خواهد داشت و مقابله با موج دوم شیوع ویروس کرونا که در پاییز سال جاری رخ خواهد داد، قابل مدیریت خواهد بود و با انجام قرنطینه‌های گزینشی ممکن خواهد بود.با این حال بانک سرمایه‌گذاری مورگان استنلی یاد آور شده که آغاز شیوع ویروس کرونا در پکن می‌تواند این فرضیه بدبینانه را تقویت کند که شیوع دوباره ویروس کرونا با شتابی بیش از مرحله نخست آن رخ دهد که در آن صورت تبعات منفی اقتصادی آن تشدید خواهد شد و با سلطه عدم قطعیت فراگیر بر مناسبات اقتصادی احتمال دارد دولت‌ها تحت فشار بدهی و کسری بودجه از ادامه اجرای بسته‌های محرک مالی عقب‌نشینی کنند.این موسسه مالی بر پایه فرض بدبینانه خود پیش‌بینی کرد که بازگشت اقتصاد جهانی به شرایط پیش از شیوع ویروس کرونا تا پایان سال ۲۰۲۱ به طول بینجامد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: شیوع ویروس کرونا اقتصاد جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۱۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی که برای شرکت در پنجمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • بازگشت ۴۴۹ طرح راکد و غیرفعال به چرخه تولید با حمایت بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • چرخ اقتصاد و تولید کشور با دست‌های توانمند کارگران می‌چرخد
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی
  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود