Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان، در رشته توییتی به گزارش اخیر وزارت خارجه آمریکا درباره ترکیب جمعیتی افغانستان واکنش نشان داده است.

به گزارش ایسنا، در گزارش تازه وزارت خارجه آمریکا درباره آزادی مذهبی در افغانستان به نقل از یک نهاد تحقیقاتی آمده است که هزاره و شیعه در افغانستان ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بی.بی.سی با آن که در این گزارش آمده است که منبع قابل اعتمادی درباره جمعیت سنی و شیعه در این کشور وجود ندارد و اداره آمار افغانستان (احصائیه) جمعیت تفکیک‌شده این کشور را دنبال نمی‌کند، اما محمد سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان گفته که این "نشان‌دهنده درصد واقعی جمعیت هزاره و شیعه در این کشور نیست".

در این گزارش همچنین آمده که دولت آمریکا جمعیت افغانستان را حدود ۳۵.۷ میلیون نفر تخمین می‌زند.

دانش می‌گوید که نبود ارقام قابل اعتماد درباره جمعیت اقوام مختلف در افغانستان همواره از مشکلات این کشور بوده و دولت مصمم به رفع مشکل از طریق صدور شناسنامه الکترونیک است.

دانش افزوده که از نهادهای مرتبط می‌خواهد که روند توزیع شناسنامه الکترونیک را سرعت ببخشد.

دولت افغانستان توزیع شناسنامه‌های الکترونیک را بهار سال ۱۳۹۷ آغاز کرد که افزون بر مشخصات فردی، معلوماتی در مورد قومیت، ملت و دین نیز درج می‌شود. روند توزیع این شناسنامه نیز به کُندی پیش می‌رود و تاکنون شمار کسانی که شناسنامه گرفته‌اند به حدود هشتصد هزار نفر می‌رسد.

وزارت خارجه آمریکا افزوده که براساس اظهارات رهبران مذهبی ۹۰ درصد از جمعیت شیعه را مردم هزاره تشکیل می‌دهند که اغلب جعفری هستند و همچنین شیعه اسماعیلیه نیز وجود دارد.

در این گزارش آمار پیروان سایر مذاهب مثل هندو، سیک، بودایی و مسیحی کمتر از ۰.۳ درصد جمعیت ذکر شده و آمده که تخمین می‌شود ۱۲۰ خانواده هندو و سیک که شمار جمعیت آنان به ۵۵۰ تن برسند در افغانستان زندگی می‌کنند.

مسئله سرشماری و به ویژه تعیین میزان جمعیت اقوام در افغانستان از موضوعات جنجالی و حساس بوده است.

در دست کم چهار دهه اخیر در افغانستان، موضوع میزان حضور اقوام مختلف در ساختار قدرت سیاسی بر اساس شمار جمعیت آنها به شدت مورد بحث بوده است.

به همین دلیل در اجلاس بن آلمان در دسامبر ۲۰۰۱ میلادی، که منجر به تشکیل دولت موقت به رهبری حامد کرزای شد، نیز بر حضور مناسب اقوام مختلف در قدرت سیاسی تاکید شد.

در سال ۱۳۹۱ آکادمی علوم افغانستان دایره المعارف (دانشنامه) آریانا را بازنگری و بازچاپ کرده و در بخشی از جلد اول آن درصد اقوام افغانستان را مشخص کرده است.

مسئولان آکادمی در این آمار نوشته‎اند که قوم پشتون ۶۲ درصد، قوم تاجیک حدود ۱۲ درصد، قوم هزاره ۹ درصد و ازبکها ۶ درصد هستند.

انتشار این دانشنامه واکنش تند شماری از فعالان اقوام افغانستان را بر انگیخت و در نهایت احصائیه مرکزی (مرکزآمار) افغانستان آمار منتشر شده از سوی آکادمی علوم در باره درصدی اقوام افغانستان را رد کرد و آن را "مضر" خواند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۲۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان

سازمان جهانی بهداشت به تازگی اعلام کرد که در ماه جاری میلادی به ۸۱۲ هزار نفر در افغانستان خدمات بهداشتی و درمانی ضروری ارائه کرده است. 

سازمان جهانی بهداشت با انتشار گزارش ماه جاری میلادی(فروردین-اردیبهشت) بیان کرد: این خدمات در ۹۳۳ مرکز بهداشت مستقر در سراسر افغانستان ارائه شده است.

این گزارش ضمن تاکید بر تعهد این سازمان نسبت به رسیدگی به نابرابری جنسیتی در زمینه ارائه مراقبت های بهداشتی و درمانی، اعلام کرد که ۴۴ درصد این افراد را زنان تشکیل می‌دهند. ۳۳ درصد دیگر را کودکان و سایر افراد آسیب پذیر تشکیل می‌دهند تا این سازمان نسبت به نادیده گرفته نشدن این جمعیت در معرض خطر اطمینان حاصل کند.

بر اساس این گزارش، در این بازه زمانی، عفونت‌های حاد تنفسی، مشکلات گوارشی و سرخک در میان مردم افغانستان بیشتر شایع بوده است.

در این گزارش همچنین آمده است که ۳۴۱ کادر درمان در یک ماه اخیر در بخش‌های سلامت روان، حمایت روانی-اجتماعی، آموزش، مراقبت و درمان استاندارد خدمت رسانی کرده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • عوامل کشتار نمازگزاران در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • حمله مسلحانه به نمازگزاران شیعه در هرات
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا