Web Analytics Made Easy - Statcounter

کلان‌شهر شیراز در مدل الگوی توسعه لیبرال به سمت شهری مدرن به سبک غربی پیش می‌رود که با راهبرد کلان سومین حرم اهل بیت و تحقق توسعه بر مبنای ایرانی اسلامی متفاوت است.

فاطمه خسروپور/ خبرگزاری فارس/ شیراز؛ راهبرد رهبر معظم انقلاب در معرفی شیراز به‌عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) به این مبنا بود که افق روشن، گفتمان  و نقشه راهی فراروی توسعه کلان این شهر گشوده شود و در سبک زندگی و مدل توسعه شهری شیراز به این سمت حرکت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز باید پرسید برای این راهبرد کلان چه کرده‌ایم؟ آیا فقط یادگرفته ایم این شعار را تکرار کنیم؟ چرا باید این دیار با آن همه ظرفیتی که رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم این استان فارس فرمودند: «فارس در قله است» مظلوم واقع شو و  آمار بعضا بالایی در ناهنجاری‌های فرهنگی، اجتماعی و معضلات اقتصادی داشته باشد؟ پس مصداق عینی و اجتماعی «امر به معروف و نهی از منکر» کجا باید نمود کند؟

آیا توسعه دیار سومین حرم اهل بیت فقط در بلندمرتبه سازی به سبک غربی و ایجاد بازار مصرف خارجی نمود دارد؟ آیا شیراز را باید در آینده شهری سرمایه سالار برای یک طبقه خاص بدانیم و از صدقه این توسعه لیبرال سرمایه‌داری، بقیه مردم شهر زیر چرخ‌های اقتصادی آن له شوند؟ پس جایگاه مردم مستضعف و حاشیه شیراز در این مدل توسعه کجاست؟

و به راستی شعار سومین حرم اهل بیت(ع) و ثمره خون ده‌ها هزار شهید بایستی کی و کجا در شیراز نمود پیدا کند؟ و کی وقت آن می رسد که به ندای امام امت در رفع ناهنجاری‌های دیار حضرت احمد بن موسی(ع) لبیک گوییم؟

به نظر می‌رسد که توسعه فرهنگی مقدم بر توسعه اقتصادی و سیاسی است؛ چرا که اگر نهادینه کردن فرهنگ انقلاب و اسلام در رأس همه امور قرار می‌گرفت، علاوه بر پیگیری کردن هدف اصلی انقلاب اسلامی، تمام عرصه‌های زندگی از جمله اقتصاد و سیاست نیز شکل دینی به خود می‌گرفت و از گرایش‌های لیبرالی و غربی محفوظ می‌ماند.

مدل الگوی توسعه لیبرال، مدیران را برای مدرنیزه کردن به سبک غربی تشویق کرده است ولی پشت ایده مدرنیزاسیون نکته اصلی که فرهنگ حذف می‌شود که راهبرد کلان سومین حرم اهل بیت و تحقق توسعه بر مبنای ایرانی اسلامی متفاوت است.

عنوان سومین حرم اهل بیت، رسالت برنامه‌ریزان و سیاستگذاران را دوچندان ساخته است و باید با نگاهی انقلابی و ترسیم نقشه راه در راستای تبیین این فرموده گرانقدر امام امت نقشه‌ حرکت کنیم تا مدل توسعه اسلامی در قبال توسعه لیبرال مظلوم و معفول واقع نشود.

منبع: فارس

کلیدواژه: شیراز توسعه سبک زندگی فرهنگ شیراز توسعه سبک زندگی فرهنگ سومین حرم اهل بیت فرهنگ سومین حرم اهل بیت توسعه لیبرال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۰۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، امام جمعه بندر ریگ سه‌شنبه شب در این آئین با تبریک روز شوراها با بیان اینکه شوراهای شهر و روستا باید همواره صدای مردم باشند اظهار داشت: مردم از منتخبین خود در شوراها انتظار دارند که حقوق آنها را ار مسئولان پیگیری و مطالبه کنند.

حجت الاسلام علی مصلح افزود: رعایت زیست بوم منطقه ای در شهرسازی باید مدنظر و مورد توجه مسئولان در باشد و به معماری اسلامی ایرانی توجه شود.

وی گفت: در کارهایی که برای شهر و روستا انجام می شود پیوست فرهنگی نسبت به تمام ساخت و سازها باید رعایت شود و توجه به امور فرهنگی شهر نیز لازمه ساخت و ساز و آبادانی است.

وی بیان کرد:، زیباسازی و معماری یک وجه عمران و آبادانی است و وجه دیگر آن باید در مباحث و بخش های فرهنگی است که باید یاور ارگان های فرهنگی بود تا بتوان توسط این ارگان های فرهنگی مطالبات دیگر مردم را هم تحقق بخشید.

شوراها تجلی مردم سالاری اسلامی دینی هستند

امام جمعه بندر ریگ با بیان اینکه شوراها تجلی مردم سالاری اسلامی دینی هستند، گفت: در تمام جنبه های انقلاب اسلامی رکن مردم سالاری دیده می شود و یکی از ارکان آن شوراهای شهر و روستا هستند.

وی بیان کرد: منتخبین مردم در شوراهای شهر و روستا با نگاه مردم سالارانه و گفتمان مردمی و از دل مردم با مسئولان سخن گفته و مطالبه کنند و دعدغه حقوق را مردم داشته و بر این امر تداوم داشته باشند.

مسئولان نگاه ویژه ای به جایگاه شوراها داشته باشند

رئیس شورای اسلامی شهرستان گناوه در این آئین با تبریک روز شوراها با بیان اینکه یکی از رویدادهای بزرگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ۹ اردیبهشت، روز شورا ها است، اظهار داشت: شورای اسلامی که خلا آن در قبل از انقلاب احساس می شد با پیروزی انقلاب به فرمان امام راحل شکل گرفت تا مردم بتوانند در آینده و امورات و تصمیم های گرفته شده در شهر و روستاها خود دخیل باشند.

روح الله یگانه افزود: امام راحل (ره) نگاه ویژه ای به جایگاه شورا داشتند اما بعد از ایشان برخی از مسئولان این نگاه را به جایگاه شوراها نداشته اند.

وی گفت: شوراها حلقه اتصال میان مردم و دولت ها و بازوان توانمندی برای دستگاه‌های اجرایی در شهر و روستا هستند و اگر شوراها نبود به جرات می توان گفت که مسئولان در ارائه خدمات با مشکلاتنی زیادی روبرو می شدند.

وی بیان کرد: شوراها نقش مهمی در انتخابات و دعوت و حضور گسترده مردم پای صندوق های رای و نقش انکار ناپذیری در توسعه شهری و روستایی دارند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان گناوه گفت: انتظار می رود مسئولان احترام و جایگاه شورا های اسلامی را آنگونه که شایسته است حفظ کنند و به جایگاه شوراها نگاه ویژه ای داشته باشند.

در پایان این آئین از رؤسا و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستاهای گناوه و بندر ریگ تجلیل شد.

کد خبر 6093670

دیگر خبرها

  • سند سومین حرم اهل بیت (ع) رونمایی می‌شود
  • سند جامع سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود
  • نشست فصلی سران حزب اعتدال و توسعه با هدف برنامه ریزی کلان در سال ۱۴۰۳
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • ذوب‌آهن به‌دنبال سومین برد خانگی مقابل نساجی
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)
  • شورای راهبردی توسعه گردشگری در ساری شکل گرفت
  • استقبال فعالان عرصه‌های اقتصادی از پروژه‌های تفریحی شرکت توسعه اصفهان
  • ظرفیت‌های مختلف تولیدی و صادراتی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ معرفی می شود
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد