Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@18:48:51 GMT

طراحی شهرهای هوشمند برای کاهش پاندمی‌ها در آینده

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۱۲۳۶۸

طراحی شهرهای هوشمند برای کاهش پاندمی‌ها در آینده

مردم ساکن در کلانشهرها، با ادامه گسترش ویروس کرونا بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند، چرا که به طور مؤثر قادر به رعایت فاصله اجتماعی نبوده و اغلب تحت تأثیر شرایط بحرانی نظیر آلودگی هوا با خطرات جدی‌تری نسبت به سایر مردم مواجه هستند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، به نظر می‌رسد که معماران و برنامه‌ریزان تا ظهور ویروس کرونا در طراحی‌های جدید شهری احتمال انتقال بیماری در بافت اجتماعی را نادیده گرفته‌اند و همین امر منجر به سرعت گرفتن انتقال این بیماری خطرناک در میان مردم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در سیاره شهری زندگی می‌کنیم و سرنوشتمان در گرو اتفاقاتی است که در آن رخ می‌دهد پس باید در بهبود کیفیت زندگی شهری بکوشیم. پاندمی کووید -۱۹ فرصتی است تا بر لزوم ایجاد تغییراتی در بافت و ارزیابی دوباره زندگی شهری توجه بیشتری شود.

برنامه‌ریزان در بسیاری از شهرهای جهان هم‌اینک در حال ایجاد تغییراتی در طراحی شهری هستند تا در نتیجه از انتشار بیشتر ویروس کرونا در میان مردم پیشگیری کنند. برخی از آن‌ها خیابان‌های شهر را به روی وسایل حمل و نقل موتوری بسته‌اند و به منظور ترویج جداسازی اجتماعی در میان مردم، پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری را در این خیابان‌ها گسترش داده‌اند. این در حالی است که برخی دیگر نیز پناهگاه‌های شهر را برای افراد بی‌خانمان افزایش داده‌اند تا از این طریق انتشار ویروس کرونا را به حداقل برسانند. اما چیزی که عیان است این که خودداری از ظهور یک بیماری بسیار کارآمدتر از مبارزه برای مهار آن است.

بسیاری از بیماری‌های همه‌گیر به عنوان عوامل بیماری‌زای حیوانی ظهور پیدا کرده است با این حال، چنین بیماری‌هایی از جمعیت حیوانات وحشی به انسان منتقل نیافته است. پاندمی‌ها از پاتوژن‌هایی ناشی می‌شود که بر حیوانات اهلی تأثیر می‌گذارد؛ به عنوان مثال آنفولانزای مرغی از پرندگان، سندرم تنفسی خاورمیانه از شتر و آنفولانزای خوکی از خوک به انسان منتقل شده است. هنوز محققان به اتفاق نظر برای منشأ ظهور ویروس آنفولانزای اسپانیایی ۱۹۱۸ نرسیده‌اند با این حال، تقریباً همه به این نتیجه رسیده‌اند که بیماری فوق یک انتقال بین گونه‌ای بود که شاید از یک پرنده یا اسب به انسان منتقل شده باشد.

بسیاری از طراحان شهری بر این باورند که به منظور پیشگیری از وقوع پاندمی‌ها باید تغییرات سریع در فضاهایی که شهرسازی و کشاورزی همزمان در حال وقوع است، به خوبی مدیریت شود. به عنوان مثال، در اغلب نقاط کشور چین، توسعه شهری و گسترش مزارع به طور همزمان در حال اتفاق است که همین امر می‌تواند گسترش کرونا را تشدید کند.

محققان با بررسی بیماری‌های فراگیر مختلف به این نتیجه رسیده‌اند که این بیماری‌ها تنها در شهرهایی با کم‌ترین دسترسی به زیرساخت‌های بهداشتی یا مناطق فقیرنشین گسترش پیدا نمی‌کند، بلکه شهرهایی که در حال احداث زیرساخت‌های اولیه هستند، بیشتر در معرض انتشار یک ویروس همه‌گیر نظیر کرونا قرار می‌گیرند. بنابراین، در طراحی شهری تنها توجه به زیرساخت‌های مسکونی، اداری و تفریحی کفایت نمی‌کند، بلکه باید چگونگی احداث مزارع شهری و زیرساخت‌ها برای نگهداری حیوانات از توجه ویژه‌ای برخوردار باشد.

نابرابری مردم در دسترسی به منابع بهداشتی و زیرساخت‌های مسکونی نیز به نوبه خود نقش مهمی در سرعت یافتن انتقال یک بیماری ایفا می‌کند. در شهرهای آمریکایی امکانات بهداشتی ابتدا در اختیار افرادی قرار می‌گیرد که از توانایی مالی بیشتری برخوردار هستند و افراد فقیری که بیشتر به این امکانات نیاز دارند، اغلب نادیده گرفته می‌شوند یا در اولویت‌های بعدی برای دریافت خدمات قرار می‌گیرند. تراکم، آلودگی و نبود امکانات بهداشتی در کنار شرایط جسمی از پیش نامساعد آن‌ها، که به واسطه وضعیت زندگی‌شان به وجود آمده است، به طور ملالت‌باری گسترش ویروس کرونا را سرعت بخشیده است.

بر این اساس، منتقدان استدلال می‌کنند که با ایجاد برابری از طریق اختصاص بودجه‌های بیشتر برای زیباسازی مناطق فقیرنشین و بهبود شرایط بهداشتی این مناطق با قاطعیت می‌توان گفت که انتشار بیماری‌های فراگیر به حداقل ممکن خواهد رسید.

افزایش خانه‌سازی اجتماعی برای افراد نیازمند یا بی‌خانمان و مراکز مشاوره درمانی از راه دور و ترویج سبک زندگی سالم از طریق گسترش مسیرهای دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی از جمله اقداماتی است که در صورت انجام می‌تواند از انتشار بیماری‌های همه‌گیر در آینده خودداری کند.

کد خبر 429077

منبع: ایمنا

کلیدواژه: برنامه ریزی شهری ویروس کرونا کرونا ویروس پاندمی کرونا فاصله اجتماعی آلودگی هوا طراحی شهری شهر هوشمند هوشمند سازي شهرها شهر هوشمند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ویروس کرونا زیرساخت ها بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۲۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم به منظور تبادل تجربیات فنی، فرهنگی و سرمایه‌گذاری و تعاملات بین‌المللی در دیپلماسی شهری، میان شهرها برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم به منظور تبادل تجربیات فنی، فرهنگی و سرمایه گذاری و تعاملات بین‌المللی در دیپلماسی شهری بین شهرها فردا _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ به صورت وبینار برگزار می‌شود.

این سلسله نشست‌ها به ابتکار شهرداری تبریز برگزار می‌شود و در ماه های آینده به صورت مستمر بین شهرداران شهرهای جاده ابریشم ادامه خواهد یافت.

یعقوب هوشیار، شهردار تبریز در این نشست که در قالب وبینار برگزار خواهد شد به ارائه ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی و توریستی شهر تبریز و تبیین جایگاه ژئوپلتیک این شهر در مسیر جاده ابریشم می پردازد.

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت با حضور موتونوبو ناکاگاوا شهردار نارا (از شهرهای ژاپن)، فضل‌الدین عمراف شهردار سمرقند (از شهرهای ازبکستان) و یعقوب هوشیار شهردار تبریز برپا خواهد شد.

معرفی شهر نارا، جایگاه بین المللی و نقش آن در مسیر جاده ابریشم و همچنین معرفی شهر سمرقند توسط شهردار این شهر از دیگر بخش‌های این وبینار خواهد بود.

رویداد دوجانبه «مجمع ژاپن و ایران در زمینه معماری و مسائل شهری» که در ژاپن بین فوریه و می در سال ۲۰۱۸ برگزار شد، بستر این تبادل فرهنگی را تشکیل داده است. در این راستا و در ادامه فعالیت‌های دیپلماسی شهری و پس از ارایه نامه رسمی شهردار تبریز به شهردار نارا، گفتگو های مابین دو شهر برای اولین بار آغاز شده و امید است گفت‌وگوی شهرداران نتایج خوب و ملموسی را برای شهروندان طرفین داشته باشد.

این نشست به عنوان پیش زمینه‌ای برای نشست دوم که همزمان با همایش فرصت‌های سرمایه گذاری تبریز در سال جاری برگزار می‌شود، خواهد بود.

از نتایج پیش‌بینی شده برای این نشست می‌توان به برگزاری هفته‌های فرهنگی در شهرهای جاده ابریشم، مفاهیم مدرن و بروز در حوزه تعاملات بین المللی در دیپلماسی شهری بین شهرها، توسعه شهری شهرهای تاریخی حول محور تاریخی، تبیین سیاست‌های جاده ابریشم در حوزه‌های تبادلات فرهنگی، گردشگری و احیای بافت‌های تاریخی و توسعه و گسترش تعاملات علمی بین شهرهای جاده ابریشم از طریق برگزاری جلسات و کنفرانس‌ها و بسترسازی توسعه این ارتباطات اشاره کرد.

کد خبر 749269

دیگر خبرها

  • ظرفیت شهرهای خواهرخوانده در گسترش دیپلماسی فرهنگی در اصفهان
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند