Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، هرچند انتشار ویروس کرونا بسیاری از کسب و کارها در جهان و کشورمان را تحت تاثیر قرار داده است، اما بهره‌برداران پرورش گل بیشترین خسارت را از این مهمان ناخوانده متحمل شده‌اند.

در حالی که بسیاری از گلخانه‌داران کهگیلویه و بویراحمدی به دلیل کاهش شدید میزان فروش ناچار به تعدیل نیرو هستند، آنان معتقدند با توجه به نامگذاری امسال به نام جهش تولید، مسئولان باید برای ادامه حیات صنعت پرورش گل و گیاه در استان چاره‌اندیشی کنند و می‌گویند پرداخت تسهیلات بانکی به تنهایی نمی‌تواند به زنده بودن صنعت پرورش گل در استان کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌اکنون ۲ هزار نفر در حوزه پرورش گل در کهگیلویه و بویراحمد مشغول به کار هستند.

دیدگاه کارشناسان

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج گفت: هم‌اکنون قیمت تمام شده هر شاخه گل رز در استان ۱۵۰۰ تومان است، در حالی که قیمت تمام شده این محصول ۲۵۰۰ تومان است و این نشان‌دهنده وضعیت تاسف‌بار فعالان این عرصه است.

امیر حسینی افزود: با توجه به افزایش نزدیک به دوبرابری برخی از نهاده‌های کشاورزی در چند روز اخیر و نیاز به تامین هزینه‌هایی چون حق‌الزحمه کارگران بهره‌برداران در این شرایط چاره‌ای جز اخراج نیروهای خود ندارند.

وی با یادآوری اینکه براساس برآوردهای کارشناسی برای احداث یک هکتار گلخانه به ۱۱ میلیارد تومان سرمایه نیاز است، تاکید کرد: بهره‌برداران با تامین اعتبار این هزینه‌های سنگین برای احداث طرح‌های خود که بیشتر آنان از طریق وام انجام شده، توان ادامه فعالیت در این حوزه را ندارند.

حسینی عنوان کرد: ادامه حیات حوزه پرورش گل و گیاه در استان نیازمند پرداخت تسهیلات بلاعوض است.

خسارت‌های صنعت پرورش گل به روایت آمار

رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: انتشار ویروس کرونا سبب ۲۷۰ میلیارد ریال خسارت به بهره‌برداران پرورش گل در این استان خسارت وارد کرد.

الیاس تاج‌الدینی اظهار کرد: رکود بازار و کاهش قیمت گل از مهم‌ترین پیامدهای ویروس کرونا بر صنعت پرورش گل در استان بوده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: دولت به منظور کمک به بهره‌ برداران پرورش گل که در دوران انتشار بیماری کرونا دچار خسارت شده اند تسهیلات بانکی اختصاص داده است.

تاج‌الدینی عنوان کرد:هر یک از بهره‌برداران می‌توانند پس از نام‌نویسی در سامانه کارا ۱۲۰ تا ۱۷۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی دریافت کنند.

وی گفت: ۱۸ هکتار از گلخانه‌های استان به پرورش انواع گل‌های زینتی و آپارتمانی اختصاص دارد.

تاج‌الدینی ادامه داد: کهگیلویه و بویراحمد با تولید سالیانه ۲۱ میلیون شاخه گل رز یکی از قطب‌های تولید این محصول کشور محسوب می‌شود.

وی اعلام کرد: دلسیوتنا، فیستا، آوالانچ، ردوان، تابسان، اورانجیوس، آنجلینا و سامورایی از مهم‌ترین ارقام گل رز تولید شده در این استان است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: میزان فروش گل در استان ۷۰ تا ۸۰ درصد نسبت به قبل از انتشار ویروس کرونا کاهش یافته است.

زواره آزادپور افزود: در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹، ۹۰ درصد از بازار گل تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد راکد بود.

وی بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت تولید سالیانه ۲۳میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه انواع گل‌ رز، کاکتوس و درخت زینتی را دارد.

برنامه‌ریزی برای توسعه گلخانه‌ها

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به نامگذاری امسال به جهش تولید از توسعه گلخانه‌ها حمایت می‌شود.

آزادپور افزود: به ازای هر متر مربع ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان تسهیلات برای احداث گلخانه در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت می‌شود.

وی تاکید کرد: هم‌اکنون ۴ هکتار گلخانه در استان در دست احداث است که ۲ هکتار آن گل است.

آزادپور مساحت گلخانه‌های استان را۴۳  هکتار برآورد کرد و افزود: در این گلخانه‌ها محصولاتی مانند گل، سبزی و صیفی تولید می‌شود.

وی گفت: با توجه به اینکه افزایش تولید در واحد سطح زیر کشت به میزان چند برابر فضای باز، برداشت دائمی محصول در طول سال، صرفه‌جویی در مصرف آب، استفاده از زمین‌های غیر قابل کشت با استفاده از روش‌های کشت بدون خاک (هیدروپونیک)، عدم وابستگی تولید محصول با فصل و امکان تطبیق زمان تولید با تقاضای بازار مهم‌ترین مزایای توسعه گلخانه‌هاست، توسعه این نوع کشت می‌تواند به جهش تولید منجر شود.

آزادپور افزود: توسعه گلخانه‌های انفرادی و فعال کردن مجتمع‌های گلخانه‌ای در شهرستان‌ها از عمده برنامه‌های جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این بخش است.

وی آموزش‌های تخصصی رایگان را از دیگر برنامه‌های حمایتی دولت برای افزایش تولید گل رز در این استان ذکر کرد.

کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۳ هزار نفر جمعیت و اقلیمی چهارفصل نقش مهمی در تأمین نیازهای ضروری بازار استان‌های جنوبی کشور دارد. سالانه ۹۱۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی در ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی این استان تولید می‌شود.

کد خبر 522428 برچسب‌ها استان کهگیلویه كرونا در ايران کشاورزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کهگیلویه كرونا در ايران کشاورزی سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد توسعه گلخانه ها صنعت پرورش گل بهره برداران ویروس کرونا پرورش گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۲۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جاودان سیرت هر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: این دستگاه از معتبرترین برندهای روز دنیا بوده و نصب این دستگاه در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج به زودی راه اندازی می‌شود.

وی بیان داشت: این دستگاه با اعتباری یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی خریداری شده است.

کد خبر 6091229

دیگر خبرها

  • بی بهره بودن استان از ظرفیت سدها را به رهبر انقلاب گزارش می دهیم
  • با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت
  • سد «آبریز» مطالبه مهم مردم کهگیلویه و بویراحمد است/ راه آهن یاسوج مورد توجه قرار گیرد
  • رقابت قرآنی ۱۲۰۰ دانش‌آموز و معلم در کهگیلویه و بویراحمد
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • روند کاهشی دمای هوای کهگیلویه و بویراحمد در شبانه روز آینده
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است