Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@00:20:08 GMT

دیدگاه زنگنه درباره توسعه خودرو‌های LPG سوز چه بود؟

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۱۲۶۵۰

دیدگاه زنگنه درباره توسعه خودرو‌های LPG سوز چه بود؟

خبرگزاری فارس: LPG (گازمایع) و CNG (گاز طبیعی فشرده شده) دو جایگزین عمده بنزین و گازوییل در خودرو‌ها در دنیا هستند. امروزه در بسیاری از کشور‌های دنیا از جمله ترکیه، ایتالیا، کره جنوبی، لهستان، روسیه و ... به طور عمده از LPG (اتوگاز) و کشور‌هایی همچون ایران، چین و پاکستان و ... از CNG به عنوان جایگزین بنزین و گازوییل در خودرو‌ها استفاده می­کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته کشور‌هایی نیز وجود دارند که هم­زمان استفاده همزمان از LPG و CNG را در سبد سوخت حمل و نقل خود گسترش می­دهند. از جمله این کشور‌ها می­توان روسیه، ایتالیا، چین و... را نام برد. در نتیجه این تجربه نشان می­دهد که استفاده همزمان از این دو سوخت، علاوه بر ایجاد امنیت سبد سوخت، باعث کاهش آلودگی هوا نیز می­شود.

مقدار تولید گازمایع کشور اکنون سالانه حدود ۱۸ میلیون تن است که طبق گفته مسئولین از این مقدار حدود ۲ میلیون تن برای مصارف داخلی کشور مصرف شده و ۶ میلیون تن به کشور‌های مختلف صادر می‌شود. در نتیجه بنابر اسناد منتشر شده در گزارش «هدر رفت ۳ میلیون تن LPG به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان در خطوط لوله + سند» مبنی بر سوزاندن بخشی از LPG تولیدی در خطوط لوله و فلرها، احتمال تزریق چراغ خاموش مابقی ۱۰ میلیون تن LPG مازاد تولیدی به خطوط لوله و فلر‌ها نیز وجود دارد.

* هزینه ساخت جایگاه سوختگیری LPG بسیار پایین‌تر از CNG و بنزین است

کارشناسان معتقدند آسان­ترین و سریع­ترین راهکار برای جلوگیری از هدررفت LPG در خطوط لوله و مصرف این سوخت با ارزش استفاده آن به عنوان سوخت خودرو‌ها است. با این اقدام در ازای مصرف LPG می­توان بنزین یا گازوییل معادل آزاد شده را با قیمت بالاتر نسبت به LPG صادر نمود و در نتیجه ارزآوری بیشتری را برای دولت به ارمغان آورد.

با این اوصاف، اما مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در مصاحبه‌ای در تاریخ ۲۰ خرداد ۹۹ مناسب بودن استفاده از اتوگاز در ایران را رد کرده و با مورد مقایسه قرار دادن آن با CNG، مزیت­های CNG نسبت به LPG را بیش­تر دانسته است. در حالی که مطالعه تجربه کشور‌ها و ویژگی­های این دو سوخت نشان می­دهد استفاده از این دو سوخت مزیت­های اقتصادی و زیست محیطی فراوانی نسبت به بنزین و گازوییل دارند و حتی بر خلاف اظهارات آرمان مقدم تحقیقات نشان می­دهد ایمنی LPG از CNG نیز بیش­تر است.

این اظهارات مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش در حالی است که شهاب الدین متاجی مدیر سابق برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و مشاور وزیر نفت، در مصاحبه ­ای با شانا در شهریور ماه ۹۴ با اشاره ضرورت تنوع‌سازی سبد سوخت کشور گفته بود: «طبیعی است که اگر به جای بنزین، ال. پی. جی استفاده شود سودآوری بالاتری به دلیل پایین بودن قیمت و آلایندگی کمتر نسبت به بنزین ایجاد می‌کند».

وی ادامه داد: «هزینه ساخت جایگاه سوختگیری ال. پی. جی بسیار پایین‌تر از سی. ان. جی و بنزین است و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران قصد دارد به کمک بخش خصوصی اقدام به ساخت جایگاه ال. پی. جی کند».

* بازخوانی نظرات زنگنه درباره لزوم توسعه خودرو‌های LPG سوز

همچنین بیژن زنگنه وزیر نفت در بهمن ماه ۹۴ در گفتگو با شانا با اشاره به آمادگی وزارت نفت برای بازگشت LPG به سبد سوخت گفته بود: «از ٢ سال آینده LPG تولیدی پالایشگاهی داخلی مصرف کننده ندارد، زیرا با گازرسانی‌های صورت گرفته دیگر نیازی برای انتقال ال. پی. جی به نقاط دور افتاده برای مصرف نیست. اگر برای LPG تولیدی برای پالایشگاه‌ها مصارفی در بخش‌های صنعتی، پتروشیمی و حمل و نقل پیدا نکنیم باید آن‌ها را از طریق تانکر‌های مخصوص حمل ال. پی. جی با طی مسافتی بیش از هزار کیلومتر به بنادر برای صادرات منتقل کنیم».

وزیر نفت در ادامه با بیان این که استفاده از سوخت ال. پی. جی در خودرو‌ها کاملا اقتصادی است، گفت: «براین اساس تقاضا داریم تا موتور‌هایی با پایه سوخت ال. پی. جی عرضه شوند که این موضوع نیز برای این نوع مصارف بازار تقاضا ایجاد می‌کند، از این رو باید بتوانیم موتور‌هایی با مصرف درست و بهینه ال. پی. جی تولید کنیم».

در مجموع، به نظر می‌رسد مقایسه CNG و LPG نسبت به هم برای جایگزینی بنزین در سبد سوخت خودرو‌ها اصلا مقایسه درستی نیست، بلکه باید این هر یک از این دو سوخت به صورت مجزا با بنزین مقایسه شوند و به نسبت مزیت‌شان بر بنزین در سبد سوختی کشور سهم داشته باشند. به طور قطع CNG و LPG هر یک برتری‌هایی در مقایسه به یکدیگر دارند، اما برتری این دو سوخت نسبت به بنزین به صورت مطلق برقرار است. در نتیجه، استفاده همزمان این دو سوخت در سبد حمل و نقل کشور می‌تواند در دستور کار وزارت نفت قرار بگیرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: خودرو های LPG سوز زنگنه وزارت نفت شرکت ملی پالایش و پخش دو سوخت میلیون تن خطوط لوله خودرو ها سبد سوخت کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۲۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصادف خودرو سوخت‌بر در خراسان جنوبی ۲ کشته داشت

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس پلیس راه خراسان جنوبی گفت: بر اثر برخورد یک دستگاه اتوبوس با وانت حامل سوخت قاچاق در محور نهبندان - زاهدان ۲ نفر جان خود را از دست دادند.

سرهنگ علیرضا رضایی روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت در این خصوص به رسانه‌ها اظهار کرد: ساعت پنج و ۱۰ دقیقه صبح امروز با اعلام مرکز فوریت های پلیسی مبنی بر وقوع حادثه رانندگی در کیلومتر ۱۴ محور نهبندان - زاهدان، بلافاصله ماموران و نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود: ماموران با حضور در محل حادثه مشاهده کردند یک دستگاه اتوبوس با یک وانت تویوتا حامل سوخت قاچاق برخورد کرده است که بر اثر این حادثه رانندگی خودرو تویوتا حامل سوخت دچار حریق شده و ۲ نفر به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست دادند.

رئیس پلیس راه خراسان جنوبی بیان کرد: علت تصادف برابر نظریه کارشناسان پلیس راه، تغییر مسیر ناگهانی از سوی راننده اتوبوس تشخیص داده شده است.

وی گفت: رانندگان با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از هرگونه عجله و شتاب بی مورد پرهیز کنند تا شاهد اینگونه حوادث تلخ و ناگوار نباشیم.

تردد خودروهای شوتی حامل سوخت قاچاق با سرعت‌های بالا از معضلات جاده‌های شرق کشور و خراسان جنوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معمای بنزین در ایران
  • همه چیز درباره رمز کارت سوخت
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • کشف ۲۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق طی ۴۸ ساعت گذشته در قم
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • تصادف خودرو سوخت‌بر در خراسان جنوبی ۲ کشته داشت
  • مکمل‌های بهبود کیفیت سوخت، به خودرو‌ها آسیب می‌زند
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست