Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدشمس الدین‌حسینی نماینده تنکابن و رامسر و کاندیدای ریاست کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: تعامل خوبی با اکثر نمایندگان کمیسیون‌صورت‌گرفته  و امیدوار است پس از استقرار کمیسیون، بازنگری نظام بودجه ریزی کشور به عنوان مهمترین هدف کمیسیون در نخستین سال فعالیت، به سرانجام برسد.

وی که تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت‌های نهم و دهم را برعهده داشت، نظام‌بودجه ریزی را داری ضعف‌ها و ایرادت اساسی دانست و گفت: با ظرفیت بسیار خوبی که در کمیسیون برنامه وجود دارد، نظام بودجه ریزی کشور به زودی شاهد تغییرات خوبی خواهدبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسینی که برای ریاست کمیسیون برنامه و بودجه کاندیداست، گفت: اکثر نمایندگان حاضر در کمیسیون به واسطه سابقه حضور در مدیریت اجرایی کشور با خلاء‌ها و تنگنا‌های بودجه ریزی آشناهستند و این فرصت بسیار خوبی برای دولت و مجلس ایجاد کرده است تا این مشکلات را رفع کند.

سید شمس الدین حسینی معتقد است که بودجه به یک سند حسابداری تنزل داده شده و برابری دخل و خرج دلیل بودجه خوب و ناترازی بودجه دلیلی بر بودجه بد شده است، در حالی که بودجه را باید به عنوان یک سند حکمرانی تعریف کرد.

وزیر اقتصاد دولت نهم و دهم تاکید دارد که  بودجه کنونی نه تخصیص منابع را بهینه کرده و نه آمایش سرزمین را به دنبال داشته است و در نتیجه بودجه به محل کشمکش و لابی نمایندگان و وزرا برای بخشی نگری شده است.

دکتر حسینی اصلاح ساختاری در بودجه نویسی کشور را مهمترین‌اولویت کمیسیون‌دانست و تصریح کرد با این اقدام نمایندگان چشم انداز بودجه کشور برای سال‌های آینده دوشن و دقیق می‌شود.

وی گفت: اداره کمیسیون جز بر مبنای همدلی و هم‌افزایی و استقرار نمایندگان در حوزه‌های کارشناسی تخصصی خود، ممکن نیست و هدف اصلی کمیسیون رعایت این مهم است.

حسینی نظارت را مهمترین اصل و وظیفه نمایندگان‌کمیسیون دانست و تصریح کرد حضور نمایندگان مسلط ومجرب و  کارآزموده در مناصب کمیسیون و شورا‌های اقتصادی و برنامه ریزی، به اعمال وظیفه نظارتی مجلس کمک بسیاری خواهد کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سید شمس الدین حسینی نماینده مجلس یازدهم کمیسیون برنامه و بودجه پارسی خبر نظام بودجه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۴۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور، داوود منظور در «نشست مدیریت نوآورانه برای مقابله با حوادث و سوانح برای دستیابی به توسعه پایدار» که در حاشیه هشتادمین نشست سالیانه اسکاپ در بانکوک انجام شد، اظهار کرد: تعداد و شدت سوانح طبیعی در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و این نشانگر ضرورت استفاده از ابزاری برای سازگاری با این شرایط جدید است.

وی با بیان اینکه گنجاندن مسائل مربوط به کاهش خطر بلایا در برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی توسعه کشورها و ارتقای مدیریت اطلاعات بلایا صرفاً یک تلاش فنی نیست، افزود: این در درجه اول یک موضوع سیاستی و فرآیند حاکمیتی است. دولت‌ها نقشی محوری به عنوان تصمیم‌گیرندگان کلیدی ایفا می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که طرح‌ها و برنامه‌های توسعه ملی، محلی و بخشی نه تنها آسیب‌پذیری و خطر جدیدی ایجاد نمی‌کند، بلکه به طور مهمی به کاهش خطرات موجود و افزایش انعطاف‌پذیری افراد و سیستم‌ها کمک می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: من به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه جمهوری اسلامی ایران، بر این باورم که گنجاندن بحث کاهش خطر بلایا و مقاوم‌سازی در تمام ابعاد برنامه‌های توسعه ملی، بخشی و محلی و ارتقای مدیریت اطلاعات و داده‌ها مربوط به خطرات بلایا، برای دستیابی به جامعه‌ای امن‌تر و توسعه تاب‌آور، فراگیر و پایدار ضروری است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای دستیابی به اهدافمان، چند اقدام حیاتی باید انجام شود. ما باید توانایی‌های خود را برای درک بهتر، ارزیابی و نظارت بر خطرات بلایا به شیوه‌ای سازگار با خطرات متعدد بهبود بخشیم. این امر امکان پیش‌بینی مؤثرتر و هشدار زودهنگام خطرات و بلایا را فراهم می‌کند.

منظور بیان کرد: مایلم ابتکار مهم دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد «هشدار اولیه برای همه» و چهار مؤلفه حیاتی آن را برجسته کنم، اما همچنان نیاز به «پیش‌بینی و هشدار اولیه بر اساس تأثیر بلایا» وجود دارد تا ما را قادر سازد که نه‌تنها وقوع خطرات را به‌موقع و دقیق‌تر پیش‌بینی نموده و هشدار دهیم، بلکه اثرات منفی احتمالی و تلفات و خسارات خطرات را نیز پیش‌بینی کنیم.

وی تصریح کرد: انجام اقدامات لازم از قبل برای کاهش تلفات و خسارات احتمالی، مستلزم تعهد و مشارکت همه بخش‌ها و بازیگران توسعه اقتصادی- اجتماعی برای ارائه داده‌ها و اطلاعات لازم در مورد انواع آسیب‌پذیری‌های فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی برای اندازه‌گیری خطرات، زیان‌ها و آسیب‌های احتمالی است.

معاون رئیس‌جمهور گفت: برای دستیابی به چنین دستاوردی، ما باید رویکرد توسعه مبتنی بر ریسک را اتخاذ و به کار ببریم و اطمینان حاصل کنیم که همه ابتکارات توسعه از طریق بررسی دقیق خطرات بالقوه برای محافظت از جوامع، زیرساخت‌های حیاتی و دستاوردهای محیطی طراحی شده‌اند. به‌علاوه، تلاش‌ها باید در جهت برطرف کردن عوامل زیربنایی عامل بلایا باشد. از جمله شهرنشینی سریع و بدون برنامه، تخریب محیط زیست و نابرابری‌های اجتماعی، برای ایجاد جامعه‌ای انعطاف‌پذیرتر.

منظور ادامه داد: در نهایت، گنجاندن مباحث مربوط به خطر بلایا در سیاست‌گذاری کاربری زمین ضروری است تا با ارزیابی ریسک وقوع فاجعه، تدوین و اجرای سیاست‌هایی برای کاهش خطر در مناطق شهری و روستایی ممکن شود.

وی بیان کرد: از طریق این اقدامات هماهنگ، می‌توانیم زمینه توسعه پایدار و مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی را فراهم کنیم و از ایمنی و رفاه جوامع خود برای نسل‌های آینده محافظت کنیم.

معاون رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران گام‌های مهمی برای اطمینان از کاهش مؤثر خطر بلایا و گنجاندن موضوع‌های مرتبط در مباحث مدیریت برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی ملی، محلی و بخشی برداشته است.

منظور تاکید کرد: بدین منظور باید یک گروه کاری دائمی در زمینه علم، سیاست‌گذاری، پیوند اقدام برای مدیریت و کاهش خطر بلایا تحت نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان عالی‌ترین نهاد برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی در کشور ایجاد شود.

کد خبر 6088876 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع ۵۷ سال است
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • برنامه‌ریزی برای گازرسانی به ۵۰ روستای کرمانشاه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی