Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت:‌ حذف ارز دولتی به نفع تولید کشاورزی است اما درباره قیمت بازار باید سایر مؤلفه‌های اقتصادی را در نظر گرفت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز جواد وفابخش معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که دلیل وابستگی بیش از 90 درصدی کشور به واردات روغن چه بوده و چرا طی سال‌های گذشته برنامه‌های خود اتکایی تحقق نیافته است، گفت: دلیل اصلی وابستگی به روغن در کشور واردات است، زمانی که واردات ارزان صورت می‌گیرد رقابت را از تولید کنندگان داخل می گیرد بنابراین کشاورزان تمایلی به تولید این محصولات ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ارزهای ترجیحی باعث می‌شود که محصول ارزان‌تر وارد کشور بشود و کارخانه‌ها و تولید کنندگان هم از آن استقبال بیشتری می‌کنند. 

*حذف ارز دولتی به نفع تولید کشاورزی است

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه حذف ارز دولتی به نفع بخش تولید است، گفت: اگر قیمت بازار هم افزایش یابد باید تمام مؤلفه‌های اقتصادی را در نظر گرفت و قیمت را متعادل کرد.

*تولید 3 میلیون تن علوفه را روش های جدید

وفابخش در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس که با وجود وابستگی بیش از 70 درصدی در تامین خوراک دام و بیش از 90 درصدی در ذرت، ضمن اینکه 70 درصد قیمت محصولات پروتئینی هم وابسته به این خوراک است چه برنامه‌هایی برای افزایش تولید دارید، گفت: برنامه‌ریزی کردیم تا در استان‌هایی مثل خوزستان که تخصیص آب بیشتری دارد محصولاتی مانند ذرت دانه‌ای، سورگوم، ارزن و سویا بکاریم.ضمن اینکه امکان ضایعات برخی محصولات کشاورزی را می‌توان با اضافه کردن آنزیم به خوراک تبدیل کرد. حتی از سرشاخه‌های نیشکر هم بخشی از خوراک دام کشور را تامین کرد.

وی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته در دیم کاری غفلت صورت گرفته است، گفت: بخشی از نیاز علوفه کشور را می‌توان از طریق دیم کاری به عمل آورد و 3 میلیون تن علوفه را به این روش ها جایگزین کرد.

*غفلت در دیمکاری کشور

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی به برنامه استفاده از آب سبز اشاره کرد و گفت: در این برنامه به دیم کاری اهمیت بیشتری داده می‌شود و برنامه‌‌های کشت حفاظتی تامین بذر مناسب دیم کاری و دیگر عملیات کشاورزی و بکارگیری تحقیقات داخلی و بین‌المللی برنامه افزایش دو میلیون تنی گندم از طریق دیم کاری را داریم.

*فاز یک الگوی کشت از پایان شهریور ماه اجرا می شود

در این نشست معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی از اجرای فاز یک تولید در پایان شهریور امسال خبر داد و گفت: استفاده بهینه از منابع شاکله این طرح است. برای انجام آن نقشه خاک کشور در 11 میلیون هکتار آماده شد. اقلیم‌ها و شرایط آب و هوایی بررسی و گیاهانی را که می‌توان در این مناطق کشت کرد تحقیق شد. 

وفابخش با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته جانمایی گیاهان مشکل داشته،‌گفت: متاسفانه کشاورزان هر چیزی را هر جایی دوست داشته‌اند کاشته‌اند و این درست نیست چرا که بازار خرده پا ایجاد می‌کند و مدیریت آن بسیار سخت است.

وی  گفت:‌برای اجرای الگوی تولید شرایط آب هر منطقه را در نظر گرفته‌ایم و قطب‌های تولید محصولات در کشور نیز مشخص شد و در نهایت با در نظر گرفتن اقتصاد تولید، طرح آماده اجرا شده است.

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به صحبت‌های دیروز وزیر جهاد کشاورزی که اعلام کرد که قوانین مربوط به الگوی کشت با ید در دولت تصویب شود، آن در دولت باید طی شود، گفت: قانون زیادی وجود  دارد اما این قوانین حالت بازدارندگی ندارند. بنابراین ما در اجرای این طرح نیازمند قانون نیستیم بلکه باید موارد قانونی موجود حالت بازدارندگی داشته باشد. 

*الگوی کشت تضمین اجرا دارد؟

وفابخش در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که چه تضمینی برای اجرای این طرح وجود دارد، گفت: تلاش می‌کنیم که از تعرفه‌های ترجیحی انرژی در استان‌‌های مختلف به عنوان ابزار حمایتی استفاده کنیم. یعنی با تفاوت قیمت حامل‌های انرژی در استان‌های مختلف طوری تنظیم کنیم که کشت آنها مطابق با الگویی که تعریف کرده‌ایم باشد. مثلا  با تغییر دادن قمیت حامل‌های انرژی قیمت تمام شده در استان‌ها متفاوت خواهد بود و به این ترتیب آنها در مسیر اجرای الگوی تولید قرار خواهند گرفت. 

*الگوی کشت چرا در 10 سال گذشته اجرا نشد

خبرنگار فارس پرسید دلیل اجرای نشدن 10 ساله این طرح چیست که سالانه مشکلات زیادی برای کشاورزان وارد کرده و دور ریختن محصولات گوجه و پیاز و متضرر شدن آنها در سال‌های  متوالی که یک سال تولید کننده و سال دیگر مصرف کننده ضرر کرده از تبعات منفی اجرای آن بوده است، گفت: مشکل این بود که مطالعات یکپارچه انجام نشده بود و الزامات اجرای این طرح صرفا در قوانین بودجه خلاصه می‌شد.

وی افزود:‌اجرای صنایع تبدیلی و تکمیلی و آماده سازی بستر مناسب صادرات هم می‌تواند به متعادل ساختن مازاد تولید کشاورزان کمک کند. 

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید زیاد بد نیست اما باید با ایجاد کارخانه‌های تبدیلی و صادرات مانع از ضرر کشاورزان بشویم.

*در بسته پیشنهادی وزارت جهاد به دولت: افزایش تولید محصولات استراتژیک میخواهید قیمت مناسب تعیین کنید

وفابخش در بخش دیگری از صحبت‌های خود تعیین قیمت مناسب برای محصولات کشاورزی را از الزامات اجرای الگوی کشت و همچنین تولید محصولات استراتژیک و اساسی خواند و گفت: بسته پیشنهادی به دولت ارائه کرده‌ایم که در آن قیمت گذاری مناسب محصولات اساسی تاکید شده است. یعنی دولت اگر می‌خواهد الگوی کشت به سمت تولید محصولات اساسی پیش برود باید قیمت‌های متناسب با آن را در نظر بگیرد تا کشاورزان به جای محصولات کم تاثیر در امنیت غذایی به سمت کشت محصولات اساسی بروند.

وی در ادامه به مشکلات انحصاری بودن بذرهای هیبریدی اشاره کرد و گفت:‌ متاسفانه شرکت‌‌های خارجی بذر والد را به ما تحویل نمی‌دهند و ما باید به هر طریقی این بذرها را در داخل تولید کنیم و بخشی از دلایل واردات بذر به این مسئله مربوط می‌شود. 

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی به وضعیت تولید مناسب بذر در کشور مطرح کرد اما به وابستگی بیش  90 درصدی بذور سبزی و صیفی اشاره نکرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی الگوی کشت تولید کشاورزان کشاورزی الگوی کشت تولید کشاورزان وزارت جهاد کشاورزی ارز بازار معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی تولید محصولات خبرنگار فارس الگوی کشت دیم کاری حذف ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۴۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس

رسیدگی به گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی ر دستروکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دقایقی پیش جلسه علنی امروز (یکشنبه نهم اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد. دستورکار این جلسه به شرح زیر است:

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (ایرادات شورای نگهبان)
گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس. تی. سی) به داوری
گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آن‌ها
گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار
گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه ماده 48 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی به مقررات مالی دولت (1)
گزارش کمیسیون کشاورزی درباره طرح استفساریه جز یک بند الف ماده 9 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400
گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • قیمت گذاری 15 پرونده امور زمین در عباس آباد