Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، حبیب‌الله عاملی مقدم با بیان اینکه شهر گچساران از شهرهای جنوبی و گرمسیری استان کهگیلویه و بویراحمد است گفت: این شهر به بام نفتی ایران معروف است و بعد از اهواز بزرگ‌ترین معادن نفت و گاز کشور در شهر گچساران قرار دارد و این در حالی که کمترین امکانات را در حوزه حفاظت از محیط زیست دارد.

وی با اشاره به آتش‌سوزی‌های اخیر در جنگل‌های زاگرس تصریح کرد: چند سالی است که جنگل‌های شهرستان گچساران و استان کهگیلویه و بویراحمد دچار آتش‌سوزی شده و ده‌ها هکتار از این جنگل‌های ارزشمند به خاکستر تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی‌که می‌شود با استخدام نیروی انسانی و یگان حفاظت از محیط‌زیست از خسارت به این سرمایه ملی جلوگیری کرد تا هر ساله شاهد از بین رفتن درختان صدساله بلوط و جانوران وحشی نباشیم.

نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد در شورای عالی استان‌ها افزود: متاسفانه انواع گیاهان و حیوانات در این آتش‌سوزی‌ها از بین می‌روند که بسیار دردناک و زیان‌بار است. حیواناتی مانند لاک‌پشت، مار، سنجاب، کفتار، روباه و ... زنده در آتش می‌سوزند و ما کاری انجام نمی‌دهیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران در منطقه گرم و خشک قرار دارد، جنگل‌های زاگرس پس از شمال کشور رتبه دوم را از نظر وسعت در کشور دارند و حدود 20 درصد از جنگل‌های زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد. با وجود این وسعت از جنگل در استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان گچساران جمعاً 160 نفر در محیط‌زیست در استان فعالیت دارند که از این 160 نفر تنها 86 نفر محیط‌بان است و سهم شهر گچساران از این تعداد نیرو که درگیر بزرگ‌ترین آتش‌سوزی در کشور است، تنها 15 نفر است. این در حالی است که این شهرستان دارای 3 منطقه حفاظت‌شده کوه خامی، کوه دیل و کوه سرخ است.

عاملی مقدم هم‌چنین در خصوص اعتبارات محیط‌زیست استان نیز گفت: متأسفانه کل اعتبارات محیط‌زیست استان در سال 3.7 میلیارد تومان است؛ و از این مبلغ نیز 1 میلیارد تومان سهم شهر گچساران است که تنها 300 میلیون تومان تخصیص یافته است.

نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد در شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: باوجوداینکه تمام آتش‌سوزی‌های استان در شهرستان گچساران رخ داده است اما این محیط‌زیست این شهرستان تنها 25 نفر نیرو دارد که 2 نفر از آن‌ها نیز مشاور هستند.

وی بابیان اینکه تقریباً در آتش‌سوزی‌های اخیر 435 هکتار از جنگل‌ها از بین رفت ادامه داد: این در حالی است که گچساران ضعیف‌ترین امکانات در حوزه حفاظت از محیط‌زیست را دارد. برای مثال این شهرستان تنها 5 دستگاه دمنده برای خاموش کردن آتش دارد که نسبت به وسعت آتش‌سوزی اصلاً به چشم نمی‌آید. همچنین ابتدایی‌ترین وسایل مانند لباس آتش‌نشانی را ندارد و حتی توان این را ندارد که برای کسانی که برای مهار آتش تلاش می‌کنند غذا و خوراک تهیه کند.

عاملی مقدم با اشاره به اینکه مسئولان کشوری باید چاره ای اساسی برای جلوگیری از تکرار آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس کنند، افزود: پیشنهاد ما این است که برای فصل گرم که خطر آتش‌سوزی بالا است حفاظت از محیط‌زیست را به پیمانکاران خصوصی واگذار کنند تا به توانند به‌صورت جدی مراقب جنگل‌ها باشند؛ و از سوی دیگر برای 5 یا 6 ماه گرم سال چند بالگرد آتش‌نشان در استان مستقر کنند تا بدون تشریفات اداری هر چه سریع‌تر نسبت به مهار آتش اقدام شود.

وی ضمن ابراز تأسف از عملکرد ضعیف مسئولان کشوری گفت: در این حادثه تنها نیروهای مردمی پای‌کار بودند که باید تشکر ویژه از آنها شود.

وی با بیان اینکه هنوز آتش‌سوزی به‌صورت کامل مهار نشده است، بیان کرد: آتش‌سوزی در جنگل‌های شهرستان گچساران هنوز ادامه دارد و با مهار یک‌خطه در منطقه دیگری آتش‌سوزی آغاز می‌شود. متاسفانه واکنش به مهار آتش‌سوزی بسیار کند است و بعد از دو یا سه روز و پس از نابودی چند هکتار جنگل کمک‌ها تازه می‌رسد درحالی‌که اقدام اولیه می‌تواند از این فاجعه جلوگیری کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آتش سوزی جنگل کهگیلویه و بویراحمد کهگیلویه و بویر احمد شورای عالی استان ها استان کهگیلویه و بویراحمد حفاظت از محیط زیست شهرستان گچساران جنگل های زاگرس شهر گچساران آتش سوزی آتش سوزی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۸۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی ۶ جوجه جغد انبار در منطقه مارون کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد از تیمار و نگهداری شش جوجه جغد انبار خبر داد و گفت: این پرنده‌ها در دامن طبیعت مارون رهاسازی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، اسلام جاودان‌خرد، امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حدود یک ماه قبل بود گزارشی از یک طبیعت دوست مبنی بر اینکه شش جوجه تازه متولد شده جغد انبار در نزدیکی گاوداری در حاشیه منطقه حفاظت شده خائیز وجود دارند که به دلایل نامعلومی پدر و مادرشان دیگر به سراغ لانه نمی‌آید.

وی افزود: محیط‌بانان با گمان به اینکه ممکن است پدر و مادر این جوجه‌ها به دلیل تغذیه از کبوترهای محلی شکار شده باشند به محل مراجعه کنند، مجبور می‌شوند شش قطعه جوجه تازه متولد شده را جهت ادامه نگهداری با خود به پاسگاه محیط‌بانی بیاورند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه به‌دلیل شرایط خاص جوجه‌ها، نگهداری و تیمارداری از جوجه‌ای که تازه متولد می‌شود یک کار بسیار سخت، علمی و حساس بود، گفت: باید این جوجه‌ها در شرایطی بزرگ شوند که کمترین تماس و دید را به انسان داشته باشند تا در مواقع رهاسازی با مشکل عادی‌سازی ارتباط با انسان مواجهه نشویم.

وی تصریح کرد: بر همین اساس با اطلاعاتی که از رضا نیک‌فلک و گروه وی داشتیم جوجه‌ها را برای ادامه تیمارداری و نگهداری تحویل تیم وی دادیم.

جاودان‌خرد خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات مناسب تیمارداری تیم رضا نیک فلک هر شش جوجه پس از حدود یک ماه نگهداری در شرایط دور از انسان بزرگ شدند و دیروز شانزدهم اردیبهشت در مجاور پاسگاه محیط‌بانی سد مارون رهاسازی و به دامان طبیعت بازگشتند.

وی ضمن تشکر از زحمات یک ماهه تیم تخصصی رضا نیک فلک، گفت: شماره تلفن ۱۵۴۰ آماده دریافت گزارش‌های محیط زیستی است و مردم می‌توانند به‌صورت رایگان با این سامانه تماس و اتفاقات زیست محیطی را گزارش دهند.

به گزارش ایمنا، جغد انبار در نقاط مختلف جهان دیده می‌شود، آنها به خاطر ظاهر متمایز و رفتارشان در هنگام شکار معروف هستند، این پرنده گستردگی زیادی دارد و یکی از نژادهای اصلی جغد به حساب می‌آید، این پرنده به‌دلیل صورتی قلبی شکل بسیار زیبا در تمام مناطق جهان به جز قطب و بیابان‌ها زندگی می‌کند.

کد خبر 751025

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • رهاسازی ۶ جوجه جغد انبار در منطقه مارون کهگیلویه و بویراحمد
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین