Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@03:35:06 GMT

تاثیر " اسطوخودوس" در کاهش اضطراب

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۲۰۵۵۳

تاثیر ' اسطوخودوس' در کاهش اضطراب

نتایج مطالعات نشان می‌دهد رایحه درمانی با اسانس اسطوخودوس، اضطراب را کاهش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، اضطراب، اغلب از بزرگترین مشکلات زندگی انسان‌ها محسوب می‌شود و عوارض ناشی از آن در زندگی فردی و اجتماعی فرد کاملا محسوس است. رایحه درمانی نوعی اقدام تکمیلی است که طی آن از عصاره‌های فرار مشتق شده از گیاهان به نام روغن‌های اساسی که ترکیبات شیمیایی طبیعی هستند، جهت ارتقای سلامتی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پژوهشی که توسط آذر جعفری کولایی از کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و احترام‌السادات ایلایی، استادیار دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شده، آمده است:« مطالعه حاضر، یک مطالعه مروری نظام‌مند است که با هدف تعیین تاثیر رایحه درمانی استنشاقی با اسانس اسطوخودوس بر اضطراب بیماران انجام شد.

برای این پژوهش، پایگاه‌های داده داخلی ‌SID، Magiran، Irandoc و پایگاه‌های بین‌المللی Google Scholar، Pubmed، ProQuest، Springer و web of science با استفاده از کلیدواژه‌های تعیین شده و به کارگیری عملگرهای OR و AND از سال 2000 میلادی تا پایان ژوئن سال 2019 میلادی جست‌وجو شدند.

طبق نتایج، پس از غربالگری اولیه و ثانویه از 218 مطالعه حاصل شده، در نهایت 20 مطالعه وارد فرآیند مرور نظام‌مند شدند. تمامی مطالعات مداخله‌ای از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی بودند که در محدوده زمانی سال 2019-2008 انجام شده بودند.

در این مقاله آمده است:« نتایج حاصل از اکثر مطالعات مورد بررسی حاکی از تاثیر رایحه‌درمانی با اسانس اسطوخودوس بر کاهش اضطراب بودند اما به دلیل کیفیت پایین مطالعات و کم بودن تعداد مطالعات کار شده در خارج از ایران و عدم توافق برخی مطالعات در رابطه با تاثیر مثبت اسانس اسطوخودوس بر کاهش اضطراب پیشنهاد می‌شود مطالعات دقیق‌تری در این زمینه جهت دستیابی به شواهد اختصاصی‌تر صورت گیرد.»

این پژوهش در اولین شماره‌ی دهمین دوره‌ی مجله علمی پژوهشی تعالی بالینی منتشر شده است.

لینک کوتاه: asriran.com/0034rP

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اضطراب آرامش اسطوخودوس اسانس اسطوخودوس رایحه درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۰۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، شما می‌توانید نیاز بدن به تیامین را از طریق خوردن غذاها به اندازه کافی برطرف کنید. بهترین منابع غذایی حاوی تیامین عبارتند از غلات غنی شده، برنج سفید، ماهی قزل آلا و لوبیای سیاه. همچنین تیامین در بسیاری از مولتی ویتامین‌ها نیز موجود است. مردان روزانه به ۱.۲ میلی گرم و زنان به ۱.۱ میلی گرم تیامین نیاز دارند. اگر باردار باشید، این میزان به ۱.۴ میلی گرم می‌رسد.

به گزارش ایسنا، واضح‌ترین علائم کمبود تیامین شامل موارد زیر است:

خستگی و مشکلات حافظه: تیامین برای تولید انرژی از مواد غذایی ضروری است. برای همین است که خستگی مداوم می‌تواند یکی از نشانه‌های کمبود تیامین باشد.

ضعف ماهیچه‌ها و کمبود وزن: هنگامی که به اندازه کافی تیامین دریافت نمی‌کنیم، متابولیسم گلوکز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و ممکن است در نتیجه آن ضعف عضلانی، خستگی، کاهش حافظه، کاهش وزن و کاهش اشتها را تجربه کنید. بری‌بری، یکی از علل کمبود تیامین است و اگر تشدید شود می‌تواند باعث نارسایی احتقانی قلب شود.

از دست دادن اشتها: تیامین بر هیپوتالاموس مغز، غده‌ای که مسئول اشتها و گرسنگی است، تاثیر دارد. با کمبود تیامین، شما دچار کمبود اشتها و احساس سیری می‌شوید.

ابتلا به دیابت: افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ احتمالا دچار کمبود تیامین هستند. این امکان وجود دارد که کلیه مبتلایان به این بیماری، تیامین بیشتری دفع کند.

مختل شدن رفلکس‌های بدن: از دیگر علائم و نشانه‌های کمبود تیامین می‌توان به تحت تاثیر قرار گرفتن عصب‌های حرکتی اشاره کرد. کمبود این ویتامین، اگر به حال خود رها شود، باعث آسیب دیدن دستگاه عصبی خواهد شد. یکی از نتایج این آسیب، مختل شدن واکنش‌های غیرارادی معمول بدن است. اختلال ناشی از این کمبود بیشتر در زانو، مچ پا و عضله‌های سه‌سر مشاهده می‌شود. طولانی شدن مدت زمان کمبود این ویتامین می‌تواند منجر به از بین رفتن هماهنگی و تناسب میان قسمت‌های مختلف بدن شود و فعالیت‌هایی، چون راه رفتن تحت تاثیر قرار بگیرند.

تغییر در ضربان قلب: ضربان قلب، با مشخص کردن تعداد دفعات تپیدن قلب در طول یک دقیقه مشخص می‌شود و میزان تیامین موجود در بدن می‌تواند باعث تغییر آن شود. کمبود تیامین موجب پایین آمدن سرعت ضربان قلب می‌شود. خارج شدن سرعت ضربان قلب از حالت معمول و پایین آمدن آن می‌تواند باعث خستگی مفرط، گیجی و افزایش احتمال بیهوشی شود.

بنابر اعلام دفتر ارتقای آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، بسیاری از غلات کامل، منابع خوب تیامین هستند. ماست نیز تیامین دارد. غذاهای پروتئینی شامل گوشت مرغ، غذاهای دریایی، حبوباتی مانند لوبیا و نخود فرنگی و همچنین تخم مرغ، آجیل، دانه‌ها و سویا منابع خوب و پرمصرف تیامین هستند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902657

دیگر خبرها

  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • راهکارهای کاهش استرس
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن (اینفوگرافی)
  • تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد