Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@13:30:51 GMT

۷۰۰ هکتار از اراضی بیابانی قزوین نهال کاری می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۲۱۴۴۶

۷۰۰ هکتار از اراضی بیابانی قزوین نهال کاری می‌شود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی اظهار داشت: این نهال از گونه های مقاوم به خشکی و کم آب بر هستند.

علی اکبر اسدالهی افزود: این مقدار نهال کاری عمدتا در مناطق بیابانی شرق استان قزوین شامل جنوب آبیک و شمال بوئین زهرا انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: کنترل و هدایت روان آب ها در سطح ۵۰۰ هکتار از دیگر اقدامات بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین در سال جاری به شمار می رود به این شکل که با ایجاد هلالی هایی روان آب هدایت و در یک مکان ذخیره می شوند و در آن نقطه با بذر کاری، پوشش گیاهی مقاوم به خشکی کشت می شود.

این مسوول گفت: در سال جاری همچنین عملیات قرق در سطح پنج هزار هکتار از اراضی بیابانی انجام است و برای چرای دام در این نقاط ممنوعیت یا محدودیت شدید در حال اعمال می شود.

وی با بیان اینکه بارندگی ها وضعیت اراضی بیابانی قزوین را طی ۲ سال گذشته بهتر کرده است اما همچنان وضعیت این نقاط شکننده است،اظهار داشت: به دنبال تثبیت و توسعه پوشش گیاهی در این مناطق هستیم.

اسدالهی اظهار داشت: در سالیان گذشته ۱۰۰ هزار هکتار از ارضی شرق و جنوب شرق استان قزوین در معرض بیابانی شدن قرار گرفته بود که به واسطه نزولات جوی، تشدید برخورد با برداشت غیرمجاز آب و کاهش افت سفره های آب زیرزمینی و مدیریت چرا این خطر تا حدودی رفع شده است اما تدوام این روند منوط به ادامه بارندگی ها و تشدید حفاظت از منابع آبی و همچنین رعایت الگوی کشت است.

این مسوول خاطرنشان کرد: رعایت الگوی کشت نیز نقش موثر و کلیدی در کنترل و پیشگیری از بیابانی شدن اراضی دارد چرا که اگر به دلیل بهره برداری مناسب اراضی کشاورزی غیرکاربردی و رها شدند به سرعت رو به بیابانی شدن پیش می روند.

وی یادآور شد: جلوگیری از بیابانی شدن اراضی یک اقدام فرابخشی است و به همکاری دستگاه های مختلف از جمله منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، آب منطقه ای، حفاظت محیط زیست و کشاورزان و جوامع محلی به یکدیگر بستگی دارد.

استان قزوین دارای ۲۹ هزار هکتار اراضی بیابانی است.

برچسب‌ها کاشت نهال بیابان زدایی استان قزوین منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کاشت نهال بیابان زدایی استان قزوین منابع طبیعی کاشت نهال بیابان زدایی استان قزوین منابع طبیعی اراضی بیابانی منابع طبیعی بیابانی شدن استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۱۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان

صالح محمدی گفت: زمان خزانه‌گیری برنج در شالیزارهای داخل شبکه آبرسانی، فومنات و اراضی خارج از شبکه از طریق تقویم زراعی اطلاع‌رسانی شد که برنجکاران باید با توجه به آن کشت و کار را انجام دهند.

وی عنوان کرد: نشاء برنج نیز در ۲۰ هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری استان انجام شد.


شخم اولیه ۱۷۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه شخم اولیه ۱۷۲ هزار هکتار از شالیزارهای استان معادل ۷۲.۲۶ درصد انجام شده‌است، اضافه کرد: با توجه به اهمیت شخم اولیه، شالیکاران برخودار از منابع آب سنتی و آب‌های سطحی با استفاده از این فرصت حتما نسبت به انجام شخم و آماده‌سازی شالیزار اقدام کنند.

وی عنوان کرد: سال گذشته ۱۸۹ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان معادل ۷۹.۴ درصد به روش نشاء مکانیزه و مابقی سنتی کشت شد و ۲۰۱ هزار هکتار معادل ۸۴.۴۵ درصد به شیوه مکانیزه برداشت شد.

وی اضافه کرد: پیش بینی می‌شود که امسال نیز ۲۰۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان به شیوه مکانیزه کشت شود و برداشت ۲۱۰ هزار هکتار از شالیزارها هم به همین روش انجام شود.

به گفته محمدی، انجام کار وجین مکانیزه نیز برای ۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان پیش‌بینی شده‌ است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران خواست تا برنج را برپایه تقویم زراعی کشت کنند.

به ازای هر هکتار شالیزار حدود ۵۰ تا ۶۰ کیلو بذر برای خزانه‌گیری توصیه می‌شود، شالیکاران قبل از جوانه‌دار کردن بذر، آزمون خاک را در محل خزانه انجام دهند و بذر برنج را ضدعفونی کنند.

شالیکاران برای جدا کردن بذرهای کاملا پُر و سنگین از بذرهای پوک و نیمه پر باید بذر مورد نظر را در محلول آب و نمک قرار دهند، برای این کار باید به آب، نمک اضافه شود تا غلظت آب افزایش یابد، بطوری که یک تخم مرغ به اندازه یک سکه بالای آب قرار گیرد در اینصورت غلظت آب نمک برای بوجاری مناسب است.

بذرها در داخل محلول آب نمک ریخته و هم زده شود بذری‌هایی که در بالای آب قرار گیرند یا در وسط آب غوطه‌ور شدند غالبا ناسالم و غیر بذری هستند و باید توسط یک آبکش از بذرهای سالم جدا و برای مصرف غیربذری استفاده شود.

بذری‌هایی که کاملا ته نشین می‌شوند، بذرهای مناسب برای کاشت بوده که باید سریع از آب نمک خارج و چند مرتبه با آب معمولی شسته شود بطوری که نمک از بذرها کاملا جدا تا هیچگونه اثر سوء بر روی جوانه زنی بذر ایجاد نکند.

منبع : ایرنا

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • ضرورت به‌روزسانی تجهیزات اطفای حریق در کرمانشاه
  • کاشت ۵۲ هزار نهال در بخش کدکن