Web Analytics Made Easy - Statcounter

با دستیابی محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به پروتکل تکثیر و بلوغ پداژه دو رقم تجاری گلایول، زمینه بی نیازی کشور از واردات پداژه‌های این گیاه زینتی محبوب فراهم شد.

به گزارش ایسنا، دکتر پریسا کوباز، عضو هیات علمی بخش تحقیقاتی فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری پروژه اظهار کرد: گلایول، بزرگترین جنس از تیره زنبق‌ها است که دارای گونه‌های متعددی است که برخی در درمان بیماری و اغلب به صورت زینتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیاز کم گیاه، مشکلات کمتر نسبت به سایر گیاهان شاخه بریده و پیازی بودن از دلایل محبوبیت گلایول در بازار ایران است که آن را جزو اولین گیاهان پیازی مورد استفاده زینتی قرار داده است. به دلیل تقاضای زیاد برای این گل و زمان طولانی برای ایجاد پداژه‌های جدید (سه سال) دارای تولید تجاری، هر ساله از کشورهای اروپایی (به خصوص هلند) پداژه گلایول به کشور وارد می‌شود.

وی با بیان این‌که بر اساس آمارنامه منتشر شده در سال ۱۳۹۶، کل سطح زیرکشت گل و گیاهان زینتی ۳۶۶ هزار و ۹۷۹ هکتار و میزان تولید گل شاخه بریده در این سال، دو میلیارد و ۵۶۱ میلیون و ۹۷۵ هزار و ۱۴۰  شاخه بوده است، افزود: در سال ۹۶ بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان پداژه گلایول به کشور وارد شده که علاوه بر خروج مقادیر متنابهی ارز، موجب ورود بسیاری از عوامل بیمارگر قارچی خاکزاد به خاک​های استان مرکزی شده است.

کوباز در خصوص طرح تحقیقاتی اجرا شده در بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: هدف نهایی در ریز ازدیادی گلایول، ایجاد پداژه به طور مستقیم از قطعات مختلف جداکشت در محیط کنترل شده است. تولید این پداژه‌ها و ذخیره آنها مانند بذر می‌تواند مشکلات جابجایی و سازگاری آنها را کمتر کند. بدین منظور اثر تنظیم‌کننده‌های رشد، غلظت ساکاروز و استفاده از قطعات مختلف پداژه برای تکثیر و تیمار سرمایی بر ریز ازدیادی و رفع خواب دو رقم گلایول تجاری مورد بررسی قرار گرفته است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: بر اساس پروتکل بهینه شده برای تولید، در یک دوره چهار ماهه می‌توان ۲۰ تا ۳۰ پداژک با قطر یک‌سانتی‌متری در شیشه تولید کرد. با گذراندن یک دوره دیگر در شرایط درون شیشه، افزایش سایز بیشتر شده و با استفاده از هورمون‌های گیاهی می‌توان زمان رفع خواب در پداژک‌ها را کوتاه کرد. سازگاری این پداژک‌ها با استفاده از ترکیب خاک مزرعه، ماسه و پیت موجب شد بیشتر از ۹۰ درصد آنها در فیتوترون و سپس در گلخانه زنده‌مانی خوبی داشته و سایز پداژه پس از دوره سه ماهه و اتمام دوره رشد رویشی اولیه گیاه به خوبی افزایش یابد.

بر اساس اعلام پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، وی تصریح کرد: به منظور بلوغ، پداژک‌​های دارای سایز مناسب با گذراندن دو دوره رشد می‌​توانند گل‌هایی با سایز تجاری تولید کنند و در نهایت در زمان ۲۴ تا ۲۶ ماه می‌​توان پداژه‌های عاری از آلودگی با سایز مناسب تجاری تولید کرد. با بررسی و استفاده از این پروتکل روی پداژک‌های ارقام جدید تولید شده از طریق روش دورگ​‌گیری و پرتوتابی (انجام شده در پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات) می​‌توان ارقام جدیدی را به باغدار ارائه داد که می‌تواند جایگاه مناسبی در حوزه داخلی و صادرات داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گلایول تکثیر گل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۸۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است

حجت الاسلام والمسلمین  حمیدی گفت: نامگذاری سال به نام جهش تولید با مشارکت مردم اقدام هوشمندانه‌ای از سوی رهبر معظم انقلاب بود که مردم را در فعالیت‌های تولیدی دخیل کردند.

رییس شورای قضایی استان کرمان افزود:مسئولان باید درخصوص مشارکت مردم در تحقق شعار سال اعتماد سازی کنند تاسرمایه‌های خرد و کلان مردم به سمت تولید سوق داده شود در صورتی که زمینه سرمایه گذاری مردم در تولید فراهم نشود، این سرمایه‌ها به سمت بازار‌های دلالی (از جمله طلا و سکه) می‌رود.

وی گفت: هرکجا که مردم پای کار اقتصاد آمدند و سرمایه گذاری کردند شاهد بهبود وضعیت اقتصاد کشور و معیشت مردم هستیم.

وی اظهار داشت: سرمایه گذاران بخش خصوصی گلایه مندند که مسئولان همکاری نمی‌کنند و برخی قوانین و مقررات دست و پاگیر است و مانع از صادرات یا جهش تولید می‌ شود. 

حجت الاسلام حمیدی افزود: بایستی مسئولان تدابیری بیاندیشند و آسیب شناسی کنند تا سرمایه مردم به سمت تولید و اشتغال سوق داده شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه تشکیل دادگاه‌های تجاری، مهم و ضروری است و بایستی هرچه سریعتر راه اندازی شود، گفت: آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس است و هنوز تصویب نشده در حالی که لایحه کارشناسی و خوبی است و خیلی از مسائل قضایی و حقوقی بنگاه‌های تولیدی در ان لحاظ شده است.

وی با اشاره به اینکه این لایحه تشکیلات خوبی برای دادگاه‌های تجاری در نظر گرفته، افزود: امیدواریم هر چه سریع‌تر به صحن علنی مجلس برود و تصویب شود تا بشود از فعالان اقتصادی حمایت‌های قانونی شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • رئیس قوه قضاییه بدون پروتکل‌های تشریفاتی وارد «بندرعباس» شد
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور+فیلم
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • مصیبت جدید مستاجران!