Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@03:08:00 GMT

طرح فاضلاب شهری، منارجنبان ندوشن را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۳۱۱۳۵

طرح فاضلاب شهری، منارجنبان ندوشن را تهدید می‌کند

رسول مشتاقان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ترکیدگی لوله آب پس از حفر کانال و حوضچه فاضلاب و در نتیجه گرفتگی کانال باعث شد این اثر با ارزش مورد تهدید قرار گیرد. 

وی اظهار داشت: پس از این حادثه به محض اطلاع، یگان میراث فرهنگی شهرستان به محل اعزام شد و نسبت به توقف کار اقدام کرد. 

مشتاقیان با بیان اینکه کارشناسان میراث فرهنگی موضوع را مورد بررسی قرار دادند بدون اشاره به اعلام نظر کارشناس مربوطه گفت: همچنین علیه پیمانکار در محاکم قضایی طرح شکایت شده است و با توجه به اینکه پیشتر نیز در اجرای طرح فاضلاب بنای دیگری نیز آسیب دیده به شدت با پیمانکار برخورد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با انتقاد از عملکرد پیمانکار طرح فاضلاب ندوشن افزود: مجری، اصول فنی کار در بافت قدیمی و تاریخی را رعایت نمی کند و بدون توجه به مسائل ایمنی فعالیت می کند در حالیکه میراث فرهنگی نسبت به توجیه کار در بافت تاریخی اقدام و مسائل را گوشزد کرده است. 

ندوشن یکی از ۲۱ شهر استان یزد است که دارای آثار باستانی و جاذبه های گردشگری متعددی است و هر کدام در نوع خود کم نظیر و منحصر به فرد است و در این میان می‌توان از منارجنبان به عنوان یکی از آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی این منطقه نام برد.

منارجنبان ندوشن بر فراز مسجد جامع شهر، استوار و محکم بر بافت تاریخی خودنمایی می کند و جلوه ای زیبا به شهر و بافت تاریخی می دهد.

این منارجنبان دارای پلانه مدور است و بخش فوقانی آن دارای ماذنه است و داخل منارجنبان از چوب شورونه و طناب‌هایی از جنس لیف خرماست.

این بنای ارزشمند که در مرکز بافت قدیم شهر واقع است از آجر و ملاتی به نام ساروج ساخته شده است، ارتفاع آن ۲۵ متر ، قطر آن سه متر و دارای ۳۴ پله چوبی است .

با وزش باد منار جنبان تکان می خورد که از فاصله ۵۰ متری جنبیدن آن کاملاً قابل رؤیت است و سال های اخیر بخش فوقانی و ماذنه آن که بر اثر گذشت زمان و عوامل طبیعی تخریب شده بود به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد مرمت و بازسازی شده است.

منارجنبان ندوشن از بناهای دوره ایلخانی تا تیموری است که قبل از منارجنبان اصفهان ساخته شد و در حال حاضر سالم و تکان‌های آن به راحتی قابل لمس است اما رمز متحرک بودن آن هنوز مشخص نیست.ا

ین بنا، یکی از جاذبه‌های گردشگری ندوشن است که همواره مورد توجه گردشگرانی است که از جاذبه‌های تاریخی این شهر بازدید می‌کنند.

این مناره ۶۰ پله ای با نمایی آجری و گلدسته آجر لعابدار، با منارجنبان اصفهان هنرنمایی می کند که در اذان سه وقت و مراسم وداع آخرین جمعه ماه رمضان از آن استفاده می شود.

ندوشن بیش از ۲۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی دارد و بافت تاریخی شهر شامل خانه ها، دربندها، بادگیرها، حسینیه ها، مساجد، تکایا، حمام های قدیمی و غیره است در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

تعداد گردشگران داخلی و خارجی که برای بازدید از آثار و بناهای تاریخی ندوشن به این منطقه سفر می کنند، در سال های اخیر رو به افزایش است. 

طرح فاضلاب حدود دو سال است که در ندوشن اجرا می شود و اجرای غیراصولی آن طی این مدت نارضایتی مردم و شهروندان را برانگیخته است. 

برچسب‌ها ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری یزد ندوشن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری یزد ندوشن ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری یزد ندوشن میراث فرهنگی بافت تاریخی طرح فاضلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۱۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: ۲۵۰ برنامه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی بهترین فرصت برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان گیلان به منظور حفاظت بهتر و گسترده‌تر از آن‌ها است.

وی با بیان اینکه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها ۲۵۰ برنامه طراحی و برنامه‌ریزی شده است، افزود: افتتاح و بهره‌برداری از بناهای تاریخی که طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مورد مرمت قرار گرفته از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان خاطرنشان کرد: بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی استان، افتتاح پروژه‌های مرمت و احیای بناهای تاریخی در سطح استان، تقدیر از میراث‌بانان و برگزاری رویداد تخصصی افتتاح موزه مردم‌شناسی رودبار بخشی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته میراث فرهنگی است.

جهانی اضافه کرد: افتتاح دفاتر خدمات مسافرتی، نمایشگاه باستان‌شناسی و نمایش اشیای شاخص و کمتر دیده شده، برگزاری جشنواره بهار نارنج ثبت ملی استان و دیدار با چهره‌های شاخص فرهنگی و مذهبی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.‌

وی تصریح کرد: برنامه‌هایی ویژه این هفته از جمله پاکسازی آثار و محوطه‌های تاریخی سطح استان، برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آنلاین و حضوری آموزشی، نمایشگاه‌ها، تجلیل از مفاخر و میراث‌بانان حوزه میراث فرهنگی، تورهای آشناسازی برای دانش‌آموزان، دانشجویان، مدیران و سازمان‌های مردم نهاد انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با قدردانی از مقام عالی دولت در گیلان گفت: استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان تعامل خوبی با حوزه میراث فرهنگی دارند و اعتبار خوبی برای سه حوزه تخصصی تخصیص داده شده که بخش عمده این تخصیص مربوط به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی است.

کد خبر 748691

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود