Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

ملکی با اشاره به اینکه سرطان پوست در ریجستری بیماری سرطان وزارت بهداشت جز اولین سرطان ها در کشور است، بیان کرد: مهم ترین عامل سرطان پوست آفتاب است و بیشتر برای مردانی که مدت طولانی تر در معرض آفتاب هستند رخ می دهد.

وی با بیان اینکه کشاورزان، دامداران و ماهیگیران جزو دسته افرادی هستند که بیشتر از سایر مشاغل در معرض نور خورشید هستند و احتمال ابتلا به سرطان پوست در بین آنها بیشتر است، عنوان کرد: آقایانی که ساعات طولانی در معرض نور خورشید هستند باید کلاه، دستکش، چتر و یا عینک همراه خود داشته باشند و حتی الامکان از کرم های ضد آفتاب استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه به جز حضور طولانی مدت در معرض آفتاب، می تواند آبتنی کردن و شنا کردن و یا ورزش هایی که در معرض آفتاب انجام می شود نیز زمینه ابتلا به سرطان پوست را در بین اقشار مختلف فراهم کند، ادامه داد: هرگونه آفتاب سوختگی جرقه اول برای سرطان پوست محسوب می شود، بنابراین حتما نباید ساعات طولانی و مداوم در معرض آفتاب بود، بلکه حتی یک آفتاب سوختگی نیز می تواند زمینه ساز سرطان باشد.

ملکی با بیان اینکه سرطان پوست انواع مختلفی دارد که براساس نوع سرطان میزان کشندگی و متاستاز به اندام های مختلف، سلامتی فرد را به مخاطره می اندازد، عنوان کرد: سرطان‌های پوست سلولی پایه، سرطان های پوست سلولی سنگفرشی، ملانوموس از انواع سرطان های پوست هستند که هر کدام علایم مخصوص به خود را دارد.

وی افزود: سرطان بی سی سی به اشکال مختلف در قالب ضایعه برجسته پوستی به شکل جوش، زخم یا آپسه، ضایعه مسطح قرمز رنگ بروز پیدا می کند که اغلب برای بیماران عارضه دهنده نیست.

مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه افرادی بین ۴۰ تا ۵۰ سال مبتلا به این نوع از سرطان می شوند، گفت: در نژاد سفید نیز در قسمت های از سر و گردن که بیشتر در معرض آفتاب سوختگی قرار می گیرد این عارضه بروز بیشتری دارد.

وی ادامه داد: در برخی از مواقع این عارضه بر روی پوست پلک و یا روی پوست سر خودنمایی می کند که ممکن است دیواره جمجه را خراب کرده باشد، اما با جراحی و رادیو تراپی شرایط بیمار رو به بهبودی می رود.

ملکی با بیان اینکه فرم دوم سرطان با عنوان اس سی سی شیوع کمتری دارد، اما خطر متاستاز در این نوع از سرطان مشهود تر است و در عروق خونی و لنفاوی شبیه جوش، زخم، زگیل، شاخ و آپسه خودنمایی می کند که می تواند باعث درگیری ریه و کبد شود، عنوان کرد: فرم سوم بیماری در کشور ما شیوع کمی دارد، اما در آمریکا و استرالیا شیوع بالاتری دارد که با عنوان ملانوم شناخته می شود و بیشتر شبیه خال قهوه ای، در دو یا سه رنگ مشکی و قهوه ای سیر خودنمایی می کند.

وی گفت: این بیماری در بین افراد با چشم های آبی یا سبز با موهای قرمز یا بور دیده می شود و از نوع کشنده بیماری محسوب می شود که بیشتر افرادی که با مواد شیمیایی مانند آرسنیک، سروکار دارند در معرض این بیماری قرار دارند.

مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: علاوه براین اشعه ایکس، بیماران ژنتیکی مانند بیماران پروانه ای، کسانی که در کودکی به علت کچلی رادیوتراپی شدند، بیماران پیوند کلیه، سوختگی های قدیمی، افراد جوشکار، پرسنل پرواز، کشاورزان، افراد شاغل در صنایع نساجی، افراد ساکن در مناطق کوهستانی به خصوص احتمال ابتلا بیشتری نسبت به سایرین به سرطان های پوست دارند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سرطان پوست مردان سرطان های پوست معرض آفتاب آفتاب سوختگی سرطان پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۶۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!

بارداری زنان هر قدر در سنین بالاتری اتفاق بیفتد ریسک بروز اختلالات ژنتیکی را در فرزندان بالاتر می‌برد و مادران باردار بالای ۳۵ سال نیازمند مراقبت‌های ویژه‌تری هستند.

به گزارش ایسنا؛ آرمان امروز گزارش داد، کاهش آمار ازدواج در ایران، نشان از یک آسیب چند بُعدی دارد و می توان بالا رفتن سن فرزندآوری در میان زنان و مردان را یک تهدید برای آینده ایران تلقی کرد. زمانی این موضوع تایید می شود که براساس آمارها و طبق اعلام ایرانا، میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری در سال ۱۴۰۲، برابر ۳۲.۱ سال برای پدران و ۲۷.۳ سال برای مادران بوده است. البته این نوک کوه یخ و آمار رسمی است در شرایطی که آمارهای غیر رسمی و آنچه که در جامعه شهری از جمله تهران شاهد آن هستیم و در میان اطرافیان هم دیده می شود، بسیاری از زنان در سن ۳۰ سالگی و مردان در سن به طور میانگین ۳۷ تا حدود ۴۰ سالگی هم تمایلی به فرزندآوری ندارند. همان طور که در این آمار هم آمده است در این خصوص مقدار شاخص در نقاط شهری ۲۸.۱ سال و در نقاط روستایی ۲۴.۴ سال است. بیشترین میانگین سنی مادران در اولین فرزندآوری، در بین استان‌ها مربوط به استان تهران با ۳۰.۸ سال و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ۲۲.۷ سال است.

بارداری زنان هر قدر در سنین بالاتری اتفاق بیفتد ریسک بروز اختلالات ژنتیکی را در فرزندان بالاتر می‌برد و مادران باردار بالای ۳۵ سال نیازمند مراقبت‌های ویژه‌تری هستند. این، اما تنها یک روی سکه تأخیر در ازدواج و باروری است و از دست دادن امکان داشتن فرزندان بیشتر با افزایش سن نخستین بارداری زنان بعد از ازدواج موضوع دیگری است که در نهایت روی رشد جمعیت کشور تأثیری منفی بر جای خواهد گذاشت و موجب افزایش خانواده‌های تک فرزند می‌شود.

چندی پیش  در گزارشی آمد: «اصولا هر مرد ایرانی در زندگی دوست دارد پدری را تجربه کند. البته این برای هر فرهنگ، اقلیم و نظام سیاسی که مرد در آن رشد پیدا کرده است، صادق است. مثلا در آمریکا حدود ۸۷درصد از مردان آمریکایی علاقه‌مند هستند، پدری را تجربه کنند. در کشورهای اروپایی مثل آلمان حدود ۷۵درصد، در بلژیک حدود ۸۴درصد در سوئد حدود ۷۲درصد از مردان تمایل به فررزندآوری دارند. مردهای ایرانی بسیار فرزندخواه هستند و بسیار دوست دارند که پدر شدن را تجربه کنند. میزان فرزندخواهی مردان ایرانی از بسیاری از کشورها بیشتر است. درباره تعداد فرزندان نیز مردان ایرانی تمایل دارند که بیش از سه فرزند داشته باشند. این آمار بی‌نظیر است. یعنی از هر ۱۰مرد ایرانی شش مرد علاقه‌مند است که بیش از سه فرزند داشته باشند.»

گسست نسلی، مهمترین پیامد افزایش سن فرزندآوری

اما در ادامه به سراغ رسول قبادی؛ جمعیت‌شناس و جامعه شناس رفتیم. وی در این رابطه می گوید: «بس بودن فرزندان»، «نداشتن درآمد کافی»، «نبود مسکن مناسب» و «نگرانی از تأمین آینده فرزندان» چهار دلیل برجسته برای گرایش نداشتن به فرزندآوری است؛ این نتایج همسو با نتایج پیمایش کشوری زندگی خانوادگی در ایران است که بر پایه آن «نگرانی از آینده فرزندان»، «سخت بودن تربیت فرزندان» و «ناتوانی از تأمین هزینه‌های فرزندآوری» برجسته‌ترین عوامل ذکرشده به‌عنوان محدودیت‌ها و بازدارنده‌های فرزنددار شدن هستند.

وی در ادامه به عامل غیرمستقیمی در افزایش سن مادری که تأثیر چشم‌گیر داشته است، اشاره می گوید و می افزاید: افزایش سن مادری پیامدهای اجتماعی و فرهنگی نیز در پی دارد؛ به این معنا که با افزایش فاصله میان پدر و مادر و فرزند، پیوند میان‌نسلی میان آن‌ها به‌درستی برقرار نمی‌شود؛ این موضوع علاوه بر دشوار کردن مسیر تربیت، زمینه‌ساز پدیدار شدن ناسازگاری میان فرزندان و پدر و مادر می‌شود!. زمانی سخت‌تر می‌شود که بدانیم در دو دهه گذشته میانگین زمان گفتگو میان اعضای خانواده از ۲ ساعت به ۲۰ دقیقه کاهش پیدا کرده است(!) به این معنا که ظرفیت تبدیل اختلافات خانوادگی با برخورد مناسب به عامل رشد افراد خانواده، دچار سستی شده است.

وی در پایان می افزاید: دو گونه راه‌حل را در این زمینه پیشنهاد کرد؛ گونه نخست راه‌کارها بر پایه‌ از میان بردن موانع و کاهش فاصله نسلی میان پدرومادر و فرزندان است؛ در سوی دیگر و بر پایه گونه دوم، راه‌کارها باید در راستای تقویت آموزش زوجین و توانمندسازی آن‌ها در فرزندآوری و تقویت گفتگو میان اعضای خانواده باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تقویت کننده موی مردانه
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!