Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سی امین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

30 خرداد 1301، مجلس شوراي ملي تغييراتي در قانون واگذاري امتياز نفت به شركت آمريكايي استاندارد اويل داد. در اين تغيير، كلمه استاندارد اويل تبديل به عبارت هر يك از كمپاني هاي آمريكايي كه مورد قبول واقع شود، شده بود. همچنین در این روز "لستر تامسون" نماينده كمپاني آمريكايي نفت سينكلر امروز لايحه امتيازنامه كمپاني Sinclair Exploration  و دولت ايران را به قوام السلطنه رئيس الوزرا داد.

30 خرداد 1307، اساسنامه بانك ملي ايران در 27 ماده تنظيم شد.

30 خرداد 1311، جلسه هیات وزیران در این روز در عمارت بادگیر برگزار شد. برای حضور در این جلسه علاوه بر وزیر دربار، از اعضای اتاق تجارت تهران و همچنین چند از نفر از متخصصان مالی و بانکی نیز دعوت شده بود. به قرار معلوم یکی از موضوعات مطرح شده درباره نرخ ارز بود و گفت ‌وگو در این خصوص که باید از افزایش نرخ ارز جلوگیری شود.

همچنین در روزنامه اطلاعات این روز آمده است: چندی است مهندسین راه‌آهن شمال مشغول مطالعه و بازدید راه‌آهن تهران و مازندان از طریق عباس ‌آباد از طریق احداث تونل هستند.

30 خرداد 1326، يك موافقتنامه نظامي ميان ايران و امريكا به امضأ رسيد. به موجب اين موافقتنامه ايران 10 ميليون دلار تجهيزات نظامي از امريكا خريداري خواهد كرد. همچنین در این روز وزارت پیشه و هنر و هیات ‌عالی برنامه هفت ساله و موسسات اقتصادی در هم ادغام شدند و به جای آنها وزارت اقتصاد ملی تشکیل شد.

30 خرداد 1329، معاون وزیر دادگستری برای تعقیب احمد قوام چندین پرونده تقدیم مجلس کرد که ربودن اسناد دولتی از وزارت امور خارجه یکی از آنان بود. همچنین در این روز كميته مشترك روابط خارجي سناي امريكا لايحه كمك 5/11ميليون دلاري آن كشور به ايران را تصويب كرد.

30 خرداد 1330، محمد مصدق در جلسه امروز مجلس طی نطقی ختم کار خلع ید و قطع گفت ‌وگو با نمایندگان انگلستان را به مجلس داد و تقاضای رای اعتماد کرد که از 91 نماینده حاضر در جلسه دو نفر رای مثبت دادند. همچنین در این روز دولت انگليس به شركت نفت انگليس و ايران دستور داد به علت برافراشته شدن پرچم ايران بر فراز پالايشگاه آبادان هيچگونه وجهي به ايران بابت نفتي كه به تانكرهاي شركت تحويل مي شود نپردازد و تانكرها را از آبادان خارج سازد.

30 خرداد 1331، ترومن لايحة امنيت مشترك را كه به تصويب كنگره آمريكا رسيده بود، امضا كرد. به موجب اين لايحه مبلغ 500، 430، 741 دلار اعتبار براي كشورهاي خاورميانه از جمله ايران در نظر گرفته شده بود. چهار پنجم اعتباري كه براي كشورهاي خاورميانه منظور شده بود به امور نظامي اختصاص يافت.

30 خرداد 1333، 22 نفر از اعضاي هيأت نمايندگي كنسرسيوم نفتي غرب از لندن وارد تهران شدند.

30 خرداد 1336، مهندس اهری رئیس شعبه تهران سازمان بیمه‌ های اجتماعی به جراید اعلام کرد که نخستین گروه از رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران بیمه شدند.

30 خرداد 1340، جهانگیر آموزگار به سمت وزیر بازرگانی منصوب شد.

30 خرداد 1349، دانشکده مدیریت بازرگانی آغاز به کار کرد.

30 خرداد 1352، هیات عمومی دیوان عالی کشور پس از یک نشست طولانی نظر داد که قولنامه در معاملات غیرمنقول معتبر است.

30 خرداد 1357، روزنامه «زود دويچه زايتونگ» چاپ مونيخ با اشاره به تحولات مربوط به توليد و بهاي جهاني نفت تصريح كرد «ايران و عربستان مدافع منافع غرب در منطقه هستند.»

30 خرداد 1380، يك ميدان جديد گازي كه 103 ميليارد متر مكعب ذخاير گازي دارد در 140 كيلومتري جنوب شيراز كشف شد.

30 خرداد 1395، یک نشریه آلمانی در گزارشی با اشاره به توسعه روابط تهران و برلین پس از اجرای توافق هسته ‌ای نوشت: آنگلا مرکل رئیس ‌جمهوری ایران را برای یک سفر رسمی به آلمان دعوت می‌کند. همچنین در این روز علی ماجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در برلین از احیای مجدد بیمه صادراتی هرمس آلمان به ایران خبر داد و گفت: ایران تمام بدهی‌های خود را (حدود ۵۰۰ میلیون یورو) به بیمه صادراتی هرمس پرداخت کرد. 

30 خرداد 1397، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، در سومین نشست دادستانی تهران با مسوولان رسانه‌ها، به موضوع گرانی سکه در ماه‌های اخیر اشاره کرد و گفت: دولت سکه فروخته است و خریدار اول ۳۸ هزار عدد سکه، نفر دوم ۲۳ هزار عدد و نفر سوم نیز ۴ هزار و اندی سکه خریداری کرده است.

30 خرداد 1398، بر اساس آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، ۱۲۱ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودروی سواری در فروردین و اردیبهشت ماه 1398 تولید شد که از افت ۴۱.۹ درصدی تولید در مقایسه با مدت مشابه سال 1397برخوردار بود؛ به نحوی که در دو ماه نخست سال 1397، ۲۰۸ هزار و ۸۰۰ دستگاه انواع خودروی سواری در خودروسازی‌های کشور تولید شد.

 

منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمدعلی کشاورز جلیل سبحانی اکبر طبری پرونده اکبر طبری قتل ناموسی تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران خودرو سکه نفت محمدعلی کشاورز جلیل سبحانی اکبر طبری پرونده اکبر طبری قتل ناموسی همچنین در این روز ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۶۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی

ایتنا - یک استارت‌آپ آمریکایی قصد دارد آینه‌های در حال چرخش را در اطراف زمین مستقر کند که قادرند نور خورشید را به نیروگاه‌های خورشیدی بفرستند تا بتوان به کمک آن‌ها انرژی تجدیدپذیر را شب‌هنگام پس از غروب خورشید نیز تولید کرد.
یک استارت‌آپ، که در کالیفرنیا قرار دارد، قصد دارد آینه‌های در حال چرخش را در اطراف زمین مستقر کند که قادرند نور خورشید را به نیروگاه‌های خورشیدی بفرستند تا بتوان به کمک آن‌ها انرژی تجدیدپذیر را شب‌هنگام پس از غروب خورشید نیز تولید کرد. پژوهشگران می‌گویند یک نمونه طرح اولیه ماهواره بازتاب‌دهنده نور ممکن است سال آینده راهی مدار زمین شود.

بن نواک، پایه‌گذار و مدیرعامل «شرکت رفلکت اوربیتال» (Reflet Orbital Company)، اخیرا طرح‌های این شرکت را در نشست بین‌المللی انرژی از فضا معرفی کرده است.

رفلکت اوربیتال، صورتی فلکی متشکل از ۵۷ ماهواره کوچک است که در مدار قطبی هم‌گام با خورشید و در ارتفاع ۶۰۰ کیلومتری به دور زمین می‌چرخند.

مدار قطبی مداری است که ماهواره‌ها در آن از قطبی به قطب دیگر به گرد سیاره ما می‌چرخند. براساس این طرح، ماهواره‌ها همزمان و در زمانی مشخص از روز، بر فراز هر نقطه‌ای از زمین پرواز می‌کنند. این ماهواره‌ها در هر ۲۴ ساعت از هر نقطه ۲ بار می‌گذرند. این ماهواره‌ها ،درمجموع، وقتی انرژی بیشتری نیاز است، ۳۰ دقیقه اضافی نور خورشید را برای نیروگاه‌های برق فراهم می‌کنند.

 
نواک در نشست معرفی این فناوری گفت: «مشکل این است که انرژی خورشیدی زمانی که ما واقعا به آن نیاز داریم در دسترس نیست.»

به گفته او، اگر بتوانیم پیش از طلوع خورشید و پس از غروب آن، مقداری انرژی خورشیدی دریافت کنیم، واقعا عالی خواهد شد، زیرا در این صورت می‌توان با فناوری مبتنی بر بازتابنده این مشکل را حل کرد.

به گفته سازمان بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر، هزینه پنل‌های خورشیدی طی ۱۵ سال گذشته ۹۰ درصد کاهش یافته است و کارایی آنها، به کمک پیشرفت‌های فناوری فتوولتائیک، همچنان در حال افزایش است. برخی از گزارش‌ها نشان می‌دهند که انرژی خورشیدی در حال حاضر ارزان‌ترین انرژی است که تا به حال در دسترس انسان بوده است.

اما ماهیت ناپایدار تولید انرژی خورشیدی مشکلی است که کارشناسان می‌کوشند راهی برای آن بیابند. نیروگاه‌های خورشیدی در روزهای ابری نسبت به زمانی که آسمان صاف است، بهره‌وری کمتری دارند. شب‌هنگام تولید انرژی خورشیدی کاملا متوقف می‌شود. اگرچه سیستم‌های باتری و سایر انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند بخشی از این کمبود را جبران کنند، اما در حال حاضر به نیروگاه‌های هسته‌ای و زغال‌سنگ و گاز به‌منزله منبع پشتیبان نیاز است.

به گفته نواک، «تعویض یک درصد اول شبکه انرژی با انرژی‌های تجدیدپذیر بسیار آسان است، اما جایگزین کردن یک درصد آخر بسیار دشوار است، این همان انرژی است که در روزی که باد نیست و بارانی است به آن نیاز دارید.»

جرم ماهواره‌های رفلکت‌اوربیتال تنها ۱۶ کیلوگرم خواهد بود و آینه‌های مایلاری آن اندازه‌ای حدود ۱۰ متر در ۱۰ متر خواهند داشت. مایلار همان چیزی است که در پتوهای فضایی، عایق‌ها و بسته‌بندی‌ها از آن استفاده می‌شود. آینه‌های این ماهواره‌‌ها به‌شکلی طراحی شده‌اند که نور را در قالب یک پرتو متمرکز می‌کنند. این پرتو بر مبنای تقاضای اپراتورهای مزارع خورشیدی هدایت و متمرکز می‌شود.

 
نواک می‌گوید: «ما می‌خواهیم این کار را تا حد امکان آسان کنیم – مثلا شما وارد یک وب‌سایت شوید، مختصات جی‌پی‌اس خودتان را به ما بگویید. ما بعد از تاریکی، نور خورشید را به شما می‌رسانیم.» به گفته او، این آینه‌ها آلودگی نوری ایجاد نمی‌کنند و اگر شما فرضا حدود ۱۰ کیلومتر از لبه یک مزرعه خورشیدی فاصله داشته باشید، اگر مستقیما به آسمان نگاه کنید، اصلا نوری نخواهید دید، اما اگر به مزرعه خورشیدی نگاه کنید، ممکن است نوعی نور درخشان، شبیه به نور ساختمان‌ را مشاهده کنید.

این شرکت تابستان گذشته، آینه‌ای را روی یک بالون هوای گرم در ارتفاع ۳ کیلومتری بر فراز یک مزرعه خورشیدی آزمایش کرد، که به گفته نواک، توانست «۵۰۰ وات انرژی در هر متر مربع» از پنل خورشیدی تولید کند.

به گفته او، این شرکت نوپا، بودجه پرواز نخستین ماهواره فضایی آزمایشی‌اش در سال آینده را تامین کرده است. برنامه این شرکت، تنها طرح  استقرار آینه در فضا برای تامین انرژی خورشیدی و افزایش کارایی آن نیست، بلکه پیش از این نیز در این زمینه تلاش‌های دیگری کرده است و طرح‌های مختلفی نیز ارائه داده است.

برخی از دانشمندان می‌گویند که بازتابنده‌های در حال گردش ممکن است در آسمان شب آلودگی نوری ایجاد کنند.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۸ درصدی تولید پتروشیمی ارومیه در ۱۴۰۲
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما / ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما/ ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو در واحد صنعتی دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • تحقق ۶۶ درصدی سهمیه بانک دی در قانون جهش تولید مسکن
  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در کشور
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی