Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنچه امروز در بازار مسکن اتفاق افتاده است نتیجه اقداماتی است که در سال های قبل انجام نشده و به قولی رفوزه شدن تیم اقتصادی دولت در این زمینه است چرا که بیشترین راهکارهای پیش رو دولت برای مدیریت بازار مسکن کوتاه مدت و یک یا دو ماهه است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صاحب نیوز؛ قیمت مسکن یکی از چالش ها در بسیاری از نقاط کشور است که خرید و اجاره هر دو متاثر از افزایش قیمت، کارد را برای مردم به استخوان رسانده و اثرات آن به این افزایش سرسام آور به وضوح در جامعه دیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی است در ادبیات برخی مسئولان اجرایی در قبال هر افزایش قیمت قابل توجه کلمه حباب بیان می شود و قیمت ها غیرواقعی و شکننده ترسیم می شود اما در اکثر مواقع ما در بازار مشاهده می کنیم که هیچ وقت این حباب شکسته نمی شود و حتی گاهی سیر صعودی نیز ادامه می یابد که بر خلاف انتظار شکستن حباب است.

قیمت مسکن از یکسال گذشته تا کنون افزایش قابل توجه داشته است و البته دست خریدارانی که در یک قدمی خرید بودند بسیار از خرید دور شده و شیشه امید برای آن ها برای خانه دار شدن ترک برداشته است.

از سال گذشته تا کنون قیمت احداث ساختمان حداقل 70 درصد افزایش یافته است

در همین خصوص سید کریم داوودی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز اظهار کرد: قیمت احداث ساختمان از سال گذشته تا کنون با 70 درصد افزایش روبرو بوده است.

فعال بازار مسکن بیان کرد: فکر می کنم در حال حاضر حتی مسکن با قیمتی که فروخته می شود نیز دوباره نمی توان با همین قیمت این مسکن را ساخت.

عضو سابق شورای شهر اصفهان گفت: قیمت مسکن در حال حاضر حباب نیست و قیمت واقعیت تمام شده در بازار است.

وی افزود: برخی از مصالح ساختمانی که با دلار و بازار جهانی رابطه مستقیم دارند و برخی دیگر نیز مانند دست مزد کارگر با تصویب دولت افزایش پیدا کرد.

داوودی بیان کرد: این قیمت در بازار بهای تمام شده است و اینکه گفته می شود این قیمت کاذب و یا شکسته می شود به نظر صحت ندارد.

آنچه مسلم است در بازار بهای تمام شده در مسکن با افزایش قابل توجه رو به رو بوده است و در حالی که در فرایند اقتصادی افزایش چشمگیر قیمت مسکن امری مسلم بوده است، تلاشی برای کاهش بهای تمام شده صورت نگرفته تا به نقطه امروز برسیم.

در قبال این افزایش قیمت اولین برخورد این است که رویارویی با این اتفاق را ناگزیر بدانیم و قبول کنیم جمعیت زیادی از کشور در این باره سالیان سال با مشکل رو به رو باشند اما در نگاه دوم به این فکر کنیم که آیا وقتی فلش تمام زیرشاخه های مواد اولیه در مسکن رو به بالاست، برایند افزایش قیمت را می توان کنترل کرد و قیمت نهایی حاصل جمع مجموع آن ها در ویترین عرضه نباشد؟

در چارچوب های اقتصادی و سودخواهی بدون شک نمی شود محصولی را با قیمت بالا تولید کرد اما با قیمت پایین فروخت، بنابرین برای مدیریت این بازار نقشی برای دولت در نظر گرفته شده تا توازنی نسبت به قدرت خرید مردم و قیمت کف بازار ایجاد کند.

قبل از اینکه بخواهیم نقش دولت در مدیریت بازار مسکن را بررسی کنیم باید از نقش دولت در ورود سرمایه های سرگردان به این بازار با انگیزه سود؛ وام های به ظاهر تولیدی که گاهی وارد این بازار می شود، خانه های خالی، بالا رفتن نقدینگی و آشفته بازار نرخ گذاری سخن به میان بیاوریم، که در همه این ها دولت ها می تونند با نظارت و قانون گذاری پیش زمینه افزایش قیمت مسکن را حذف کنند که متاسفانه آنچه لازم است در این زمینه ها انجام نشده است.

از این اتفاقات که بگذریم و روی قیمت تمام شده مسکن که تمرکز کنیم یکی از عوامل تاثیر گذار در قیمت مسکن زمین است که به طور مستقیم دولت امکان نفوذ در آن را دارد و می تواند به شکل های زمین رایگان، نیم بها و ... ورود کند؛ این ورود در هر شهر و روستا تاثیرگذار خواهد بود هر چند که میزان تاثیر در شهرهای بزرگ بیشتر و در شهرهای کوچک با توجه به بهای زمین کمتر خواهد بود.

یکی دیگر از راهکارهای پیش رو دولت اعطای وام های با سود بانکی کم است که البته با پشتوانه باید باشد و به این وسیله می تواند درصدی بر  قیمت تمام شده در مسکن تاثیر گذار باشد.

علاوه بر این انبوه سازی نیز یکی از راهکارهایی است که با توجه به اینکه بهای تمام شده پایین تری در بر دارد می تواند در بهای تمام شده تاثیر گذار باشد و البته به طور کلی ایجاد رابطه معقول بین عرضه و تقاضا و پیش بینی تقاضا در آینده نیز به منظور برنامه ریزی یکی دیگر از نقش های دولت است.

بنابرین آنچه امروز در بازار مسکن اتفاق افتاده است نتیجه اقداماتی است که در سال های قبل انجام نشده و به قولی رفوزه شدن تیم اقتصادی دولت در این زمینه است چرا که بیشترین راهکارهای پیش رو دولت برای مدیریت بازار مسکن کوتاه مدت و یک یا دو ماهه است، هر چند که می تواند مصوبه ها عوامل روانی در بازار ایجاد کند.

*در بازار مسکن حبابی وجود ندارد و یا بسیار اندک است

مهدی سلطان محمدی نیز در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز اظهار کرد: در مورد کلمه حباب جای بحث وجود دارد که در چه مفهومی مورد استفاده قرار می گیرد اما به طور کلی و در معنای عام حباب زمانی به کار می رود که انتظار وجود دارد که به زود قیمت بترکد و سقوط کند.

کارشناس اقتصادی حوزه مسکن تصریح کرد: اگر حبابی که در مورد مسکن برخی به زبان می آورند به این مفهوم است، در بازار مسکن چنین حبابی وجود ندارد و بسیار اندک است

وی با بیان اینکه قیمت ها از حداکثرهای تاریخی خود چندان فاصله ندارد، خاطرنشان کرد: سال های که در انتهای دوره رونق قرار داریم، کم و بیش این شرایط را دیده ایم؛ مادامی که تورم وجود دارد قیمت مسکن نیز افزایشی خواهد بود چرا که نه قیمت زمین و نه قیمت مصالح کاهشی است

*چرا مسئولان دولتی اصرار دارند که بازار مسکن حباب زیاد دارد؟

اینکه قیمت ها در بازار مسکن دارای حباب است موضوعی است که برخی اقتصاددانان نیز بر این باورند اما درصد حبابی بازار مورد اختلاف برخی از مسئولان و کارشناسان است و به نظر نمی رسد که حباب در قیمت ها را بتوان در کل کشور و در تمام نقاط شهرها بسط داد.

اینکه برخی مسئولان از حباب زیاد به عنوان عامل وضعیت کنونی صحبت می کنند در واقع به منزله ماله کشی  بر آنچه که در این چندین سال باید انجام می شده و نشده است، چرا که حباب می تواند انگشت های سرزنش و انتقاد را کمی از آن ها دورتر کند و یا نگاه ها را به بخش های دیگر و یا در این سهل انگاری شریک برای خود ایجاد کنند.

اما شاید دولت دیگر رقبتی برای درمان این چالش نداشته باشد چرا که اولاً اراده ای برای تغییراین شرایط به نظر می رسد وجود ندارد و در گام بعدی سال پایانی دولت فرصتی برای بهره برداری در این موضوع نمی دهد، بنابارین بیشتر سعی می شود با ایجاد شرایط روانی بازار مسکن مدیریت شود و با مصاحبه ها راهکارهایی ترسیم شود که باید دید این مُسکن تا چه زمانی سرعت این افزایش را کنترل می کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بهای تمام شده بازار مسکن افزایش قیمت قیمت مسکن قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۷۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

ثبات نسبی بازار مسکن و کاهش انتظارات تورمی باعث کساد شدن بازار بخر و بفروش‌ها شده و به گفته واسطه‌های ملکی، برای آپارتمان‌هایی که با قیمت‌های اعلامی جدید عرضه می‌شوند مشتری چندانی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است.  قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه، ۴۰ میلیون واریز کنند!
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ، ۴۰ میلیون واریز کنند
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ۴۰ میلیون واریز کنند
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد