Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-04@10:08:06 GMT

مشکل آب کشاورزی ‌روستا به اندازه آب شرب آن جدی است

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۳۸۷۱۱

به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، عضو شورای روستای حسین آباد جنگل در جمع خبرنگارانی که در این روستا حضور یافتند گفت: همیشه در تابستان آب شرب این روستا قطع می‌شود و الان حدود ۴۰ روز است که آب این روستا قطع شده است. یک‌ چاه عمیق لوله کشی وجود دارد که آب آن به زمین‌های کشاورزی می‌رود و با توجه به شیوع کرونا مشکل بی‌آبی باعث ایجاد وضعیت بسیار نامطلوبی در این روستا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اکبر سالاری با بیان اینکه مشکل دیگر ما آب کشاورزی است، افزود: آستان قدس چاه آبی را که در این روستا دارد به شخص دیگری اجاره داده و با اینکه گفته‌ایم حق اجاره آن را حتی جلوتر پرداخت می‌کنیم ولی متاسفانه از اجاره دادن آن به ما امتناع می‌کند.

وی اظهار داشت: اراضی این روستا موقوفه آستان قدس است و حدود ۴۰۰ هکتار از اراضی آن در اختیار ۱۳۶ نفر از اهالی قرار دارد ولی از ۲حلقه چاه آب متعلق به آستان قدس در این منطقه هیچکدام را به ما اجاره نداده و آب کافی برای کشاورزی نداریم.

محمد قدسی نسب یکی از اهالی روستا نیز گفت: طی چند سال گذشته عده زیادی از اهالی روستا به خاطر مشکل کم‌آبی و عدم امکان کشاورزی به شهر مهاجرت کرده‌اند.

وی افزود: تعدادی از جوانان این روستا که به خاطر بیکاری به شهر رفته و در مشاغل ساختمانی به کار گرفته شده بودند دچار سانحه و کشته شده‌اند در حالی که اگر مشکل کم‌آبی برای کشاورزی نداشتیم حالا خانواده‌های ما داغدار این‌جوانان نبودند و این حق روستایی که تعداد زیادی شهید تقدیم انقلاب کرده نیست.

وی ادامه داد: همیشه زمان انتخابات نمایندگان قول می‌دهند که مشکل این روستا را حل کنند ولی پس از انتخابات هیچ کدامشان پاسخ‌گو نیستند و همین امسال که این مشکل پیش آمد طی تماسی که با دفتر نمایندگان نیشابور گرفتیم هیچ‌کس جوابگو نبود.

بخشدار بخش میان‌جلگه شهرستان نیشابور با اشاره به اینکه در این‌منطقه ۲حلقه چاه وجود دارد که متعلق به آستان‌ قدس رضوی است که ظاهرا پیش از این در اختیار اهالی روستا بوده ، گفت: در حال حاضر این چاه‌ های آب کشاورزی در اختیار اشخاص دیگری است و برای حل این‌ مشکل مکاتباتی با آستان قدس انجام شده که هنوز به نتیجه نرسیده و برای حل آن نیازمند پیگیری نمایندگان هستیم.

عزت الله سلیمانی با بیان اینکه در زمان رئیسی تولیت سابق آستان قدس رایزنی‌هایی انجام شده بود و پس از رفتن ایشان با نتیجه نرسید، افزود: همه زمین‌های منطقه روستای حسین آباد جنگل و حتی خود این روستا موقوفه آستان قدس است و با توجه به اینکه بیش از ۲۰ شهید در این روستا داریم باید برای حل این‌ مشکل پیگیری‌های بیشتری انجام شود. 

معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب نیشابور در روستای حسین آباد جنگل در جمع خبرنگاران گفت: روستای حسین آباد جنگل به دلیل اینکه در انتهای خط آبرسانی مجتمع وحدت قرار دارد در قطعی‌های آبی که اتفاق می‌افتد با مشکلات بیشتری مواجه می‌شود و با حرف چاه جدیدی که در دست اجراست به زودی از این‌ مشکلات کاسته خواهد شد.

جعفر تمیز افزود: طی ۲۰ روز آینده عملیات حفر و تجهیز این چاه به پایان می‌رسد تا مشکلات این روستا به خاطر قطعی‌هایی که در مجتمع آب‌رسانی وحدت اتفاق می‌افتد کم شود.

وی با اشاره به اینکه این مجتمع با ۱۵۰ کیلومتر خط انتقال ۲۵ روستا را تحت پوشش دارد، اظهار داشت: طی ۲۵ روز گذشته پنج حلقه چاه آب با اعتبار ۲۱ میلیارد ریال حفر، تجهیز و آماده بهره‌برداری شد و از این تعداد ۲حلقه در شهر و مابقی در مناطق روستایی قرار دارد.

وی تصریح کرد: با قرار گرفتن این چاه‌ها در مدار ۵۰ لیتر بر ثانیه در شهر و ۲۸ لیتر بر ثانیه در روستاها قدرت آب‌رسانی شبکه آب افزایش یافت.

تمیز خاطرنشان کرد: طی این‌مدت یک حلقه چاه با اعتبار یک میلیارد ریال بهسازی، یک حلقه چاه با اعتبار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال جهت افزایش توان آب دهی مهندسی مجدد و پنج حلقه چاه با تغییر ترانس برق و تاسیسات با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال توان تولید آب شهری و روستایی را در نیشابور ۷۰ لیتر بر ثانیه افزایش داد.

وی اذعان داشت: در حال حاضر ۵۲ حلقه چاه آب شهری و ۱۳۵ حلقه چاه آب روستایی در نیشابور وجود دارد که ۵ حلقه چاه نیز در منطقه فوشنجان به زودی اضافه می‌شود و نیاز آب شرب نیشابور در زمان اوج مصرف یک هزار و ۱۰۰ لیتر بر ثانیه بوده و در این بخش میزان کسری ۳۱۰ لیتر بر ثانیه است.

وی یادآور شد: از زمان شیوع کرونا میزان مصرف آب شهری نیشابور ۲۹ درصد افزایش یافته و به ازای هر یک ساعت قطعی برق به اندازه یک هفته مخازن آب شرب تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

وی اعلام کرد: در سال جاری از ۵۵۰ میلیارد ریال اعتبارات عمرانی شرکت آب و فاضلاب نیشابور هیچ مبلغی اختصاص پیدا نکرده و از ۱۲ میلیارد ریال اعتبارات بخش آب ۵۰ درصد و از ۴۰ میلیارد ریال اعتبارات حوزه تنش آبی کل آن اختصاص یافت.

 طی مشاهدات میدانی خبرنگاران درحالی که اهالی روستای حسین آباد جنگل از مشکل کم‌آبی رنج می‌برند در فاصله کمتر از یک کیلومتری این روستا زمین‌‌های کشاورزی به روش سنتی غرق‌آبی آبیاری می‌شود که نشان‌دهنده لزوم توجه و مدیریت ویژه مسئولان است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جنگل کشاورزی روستا قطع برق کمبود آب شرب روستای حسین آباد جنگل لیتر بر ثانیه میلیارد ریال اهالی روستا حلقه چاه آب آستان قدس آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۸۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند

محمدعلی نیکبخت در پایان جلسه هیئت در پاسخ به سؤال مبنی بر کنترل قیمت بازار گوشت و مرغ گفت: «برای تنظیم بازار بسترسازی تولید را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم از طریق یکنواختی تولید، نوسانات بازار را از نظر کمی و قیمتی به حداقل برسانیم. عید نوروز امسال همزمان با ماه مبارک رمضان فشار زیادی برای تامین کالا وجود داشت که با برنامه‌ریزی صورت گرفته و تامین کالای مورد نیاز نسبت به سنوات گذشته کمتر دچار نوسان قیمت کالا بودیم و تثبیت در بازار اتفاق افتاد.

به گزارش ایلنا، وزیر کشاورزی با بیان اینکه برخی کار‌های بر زمین مانده مانند تامین مواد اولیه و مشکل کمبود شکر را حل کردیم، گفت: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه مربوطه نیازشان به شکر را تامین کنند.

وی با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز کالا‌های اساسی در سال گذشته، گفت: سال ۱۴۰۲ بهترین سال برای تامین ارز کالا‌های اساسی بود و ۱۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی به نهاده‌های دامی و خوراکی‌های بخش کشاورزی تخصیص یافت.

نیکبخت با اشاره به اینکه تا امروز توسط کارخانه‌های تولید روغن و بازرگانان ۷۰ هزار تن دانه‌های روغنی از کشاورزان خریداری شده است، یادآورشد: در هیچ میوه فروشی کمبود کالا مشاهده نمی‌شود، کالا‌ها تامین شده و گرانی برخی کالا‌ها ناشی از کمبود کالا نیست.

وی بیان داشت: وقتی حداکثر سازی تولید اتفاق می‌افتد قطعا بر اساس قانون عرضه و تقاضا، قیمت به تعادل می‌رسد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تک به تک محصولات را رصد می‌کنیم، گفت: برنامه تولید و تنظیم را بررسی می‌کنیم و بر اساس پیش بینی‌های که صورت می‌گیرد اگر مازاد بر نیاز داشته باشیم ما بدون هیچ گونه محدودیتی صادرات محصولات کشاورزی را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

نیکبخت در مورد خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: تمام تلاش ما این است که محصولات کشاورزی را به سمت صنعت، بازرگانی و تجارت گره بزنیم این موضوع در سال ۱۴۰۲ در دستور این وزارتخانه بود و امسال هم با جدیت دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به تجربه‌ای که در سال ۱۴۰۲ به دست آوردیم در سنوات آینده با حداقل خطا این پروژه را اجرا می‌کنیم، اضافه کرد: صنایع غذایی هم به عنوان بخشی از زنجیره تولید که مسئولیت فرآوری خام محصولات کشاورزی را برعهده دارد مورد توجه ما است و باید در خدمت تولید کننده باشد.

وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: با هماهنگی که با صاحبان صنایع به صورت مرتب انجام می‌شود به دنبال آن هستیم که آن‌ها به سمتی بروند که محصولات مازاد کشاورزان را بخرند.

نیکبخت افزود: در مورد برخی از محصولات کشاورزی از جمله برنج، چای و دانه‌های روغنی سیاست ما بر این است که تا می‌توانیم دولت به عنوان خرید تضمینی ورود پیدا نکند تا بازرگانانی که کار واردات این محصولات را انجام می‌دهند و یا کارخانجاتی که محصولات در این حوزه تولید می‌کنند، محصولات کشاورزان را خریداری و فرآوری کنند.

دیگر خبرها

  • خط انتقال مخزن و ایستگاه روستا‌های پمپاز مجتمع ارسی متصل شد
  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور
  • رفع مشکل کمبود آب شرب روستای میرآباد مازول نیشابور
  • آبرسانی به روستای محروم و صعب العبور دره دول
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • حکایت تسنیم از دانش‌آموزانی که رنج علم دارند + فیلم
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند