Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@03:47:49 GMT

مصرف گاز در ایران پس از ۶ سال نزولی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۳۹۲۳۳

به گزارش تسنیم، شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم در گزارشی موسوم به مرور آماری انرژی جهان از سهم 9 درصدی ایران در کل ذخایر اثبات شده نفت خام و سهم 16.1 درصدی ایران از کل ذخایر اثبات شده گاز جهان خبر داد.

بر اساس این گزارش ذخایر اثبات شده نفت ایران در پایان سال 2019 بالغ بر 155.6 میلیارد بشکه تخمین زده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رقم نسبت به سال قبل تغییری نداشته است. ذخایر اثبات شده گاز ایران نیز در پایان سال 2019 بالغ بر 32 تریلیون مترمکعب بوده که این رقم نسبت به سال قبل افزایش یا کاهشی نداشته است.

* افت 30 درصدی تولید نفت ایران در 2019

بریتیش پترولیوم تولید نفت خام و میعانات گازی ایران در سال 2019 را 2 میلیون و 980 هزار بشکه در روز برآورد کرده است. تولید نفت خام و میعانات ایران در این سال نسبت به رقم 4 میلیون 260 هزار بشکه ای سال قبل 30 درصد افت داشته است. ایران در سال 2019 بالغ بر 3.6 درصد کل تولید نفت جهان را به خود اختصاص داده است.

* پالایش نفت 9.2 درصد رشد کرد

پالایش نفت خام در داخل ایران با رشد 9.2 درصدی در سال 2019 مواجه شده و به 2 میلیون و 208 هزار بشکه در روز رسیده است. در سال پیش از آن این رقم 2 میلیون و 22 هزار بشکه در روز اعلام شده بود. سهم ایران از کل پالایش نفت جهان در سال میلادی گذشته 2.7 درصد بوده است.

* رشد 2.4 درصدی تولید گاز ایران در سال 2019

بر اساس این گزارش ایران در سال 2019 بالغ بر 244.2 میلیارد مترمکعب گاز تولید کرد که این رقم معادل 6.1 درصد از کل تولید گاز جهان بوده است. ایران در سال پیش از آن 238.3 میلیارد مترمکعب گاز تولید کرده بود که بر این اساس تولید گاز ایران در سال 2019 نسبت به سال قبل از آن رشد 2.4 درصدی داشته است.

* مصرف گاز ایران برای نخستین بار طی 6 سال گذشته نزولی شد

میزان مصرف گاز ایران در سال 2019 برای نخستین بار طی 6 سال گذشته کاهش یافته است. در حالی که از سال 2012 مصرف گاز در کشور روندی صعودی را طی می کرد در سال 2019 این روند متوقف شد و مصرف گاز کشور با افت 0.2 درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شد. ایران در سال 2018 بالغ بر 224.1 میلیارد مترمکعب گاز مصرف کرده بود که این رقم در سال 2019 به 223.6 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

میزان مصرف گاز کشور در سال های 2012 تا 2019 به ترتیب برابر است با: 152.5 میلیارد مترمکعب، 153.8 میلیارد مترمکعب، 173.4 میلیارد مترمکعب، 184 میلیارد مترمکعب، 196.3 میلیارد مترمکعب، 209.1 میلیارد مترمکعب، 224.1 میلیارد مترمکعب و 223.6 میلیارد مترمکعب.

* صادرات خالص 16.9 میلیارد مترمکعبی گاز در سال 2019

بریتیش پترولیوم کل صادرات گاز ایران در سال 2019 را نیز 16.9 میلیارد مترمکعب اعلام کرده است که 7.4 میلیارد مترمکعب از این رقم به ترکیه صادر شده است. واردات گاز ایران در این سال صفر بوده است.

منبع: الف

کلیدواژه: گاز ایران در سال 2019 میلیارد مترمکعب ذخایر اثبات شده نسبت به سال قبل سال 2019 بالغ هزار بشکه تولید نفت مصرف گاز نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۹۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود

ناصر اسکندری با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود، گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است، از این رو آمادگی کامل این واحد‌ها برای تولید برق پایدار در فصول گرم سال از اهمیت بسیار مضاعفی برخوردار است.

وی فصول گرم سال را به عنوان روز‌های اوج مصرف برق کشور معرفی کرد و گفت: همه ساله پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهرماه فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی آغاز شده و بایستی تا قبل از خردادماه سال بعد به پایان برسد. چرا که از خردادماه با افزایش مصرف برق کشور بایستی نیروگاه‌ها آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.

اسکندری تاکید کرد: در همین راستا از ابتدای مهرماه سال گذشته به منظور آماده‌سازی این واحد‌ها برای تولید انرژی پایدار در فصول گرم سال، بالغ بر ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۹۳ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده تا نیمه اردیبهشت‌ماه بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تامین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی یادآور شد: سال گذشته برای نخستین بار حدود ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی را پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رساندیم.

وی در پایان گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته در تلاشیم تا نیمه اردیبهشت نیز با انجام ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی بتوانیم رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی به ثبت برسانیم و برق مطمئن و پایداری را برای مشترکان سراسر کشور فراهم کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟
  • رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود
  • گل انفرادی دیدنی گابریل مارتینلی در خانه چلسی (لیگ برتر انگلیس - ۲۰۱۹/۲۰) / فیلم
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • هشدار جدی/ اگر این 7 غذا را دوباره گرم کنید و مصرف کنید مرگ آور خواهد بود
  • نرخ سکه در مدار نزولی قرار گرفت
  • صرفه جویی ۱۲۰۰ مترمکعبی مصرف آب در دانشگاه بیرجند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر پرافتخار گاز ایران