Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالله احراری روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: استفاده از پشم های آغشته به گازوییل در درازمدت به کیفیت و بازار دستبافته های نفیس صدمه وارد می کند،  گازوییل سبب می شود رنگ پذیری الیاف با مشکل روبه رو شود و در فرایند رنگ رزی مشکل ایجاد شود.

وی افزود:یک مشکل در تولید گلیم سفره کردی این است که کانال توزیع مواد اولیه مطمئنی در استان وجود ندارد، به بافنده آموزش داده نشده از ماده اولیه با کیفیت متوسط به بالا استفاده کند، و بعضا در بازار بجنورد و سایر شهرها از پشمی استفاده می شود که آغشته به گازوییل است، در تولید این ماده اولیه،  به جای روغن آنتی هیستاتیک، از گازوییل استفاده می شود که این پشم، به پشم گازوییل معروف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: پشم گازوییل به قیمت کمتری عرضه می شود و بافندگان بدون توجه به عواقب، آن را مصرف می کنند.

وی استفاده از رنگ های مصنوعی را از دیگر آسیب های صنعت گلیم بافی عنوان کرد و گفت: رنگرزی هم باید با مواد طبیعی انجام شود،  اما در خیلی از کارگاه های تولید دستبافته سفره کردی، رنگ طبیعی فراموش شده و این ضربه ای اساسی به بازار این دست بافته است.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته نه چندان دور، در تهیه سفره کردی از رنگ طبیعی استفاده می شد و اکنون هم در تولید گلیم هایی که به صورت کارفرمایی تولید می شود، از رنگ طبیعی استفاده می شود اما بافندگان تک بافت، بعضا توجهی به این مهم ندارند.

احراری اظهار داشت: خراسان شمالی یکی از مهدهای گلیم بافی در کشور است، گلیم هایی که در این استان بافته می شود در کشور و در دنیا، به گلیم سفره کردی مشهور است،  میزان تولید گلیم سفره کردی در خراسان شمالی، قابل توجه است.

وی با بیان اینکه گلیم، دست بافته ۱۰۰ درصد پشمی است و تار و پود آن از پشم است گفت: پشم به دست آمده از دام های استان، بسیار مناسب تولید گلیم است اما بعضا در استان، شاهد دورریز پشم بودیم که البته امسال، این مشکل کمتر از پارسال است.

عامل توسعه شبکه ملی دستبافته‌های داری و دستگاهی خراسان شمالی اظهار داشت: امسال قیمت فرش و سایر دست بافته های داری، افزایش نسبی داشته و دورریز پشم هم کمتر شده است.

احراری با بیان اینکه پتانسیل خراسان شمالی برای توسعه گلیم بافی مناسب است، اظهار داشت: گلیم این منطقه از نوع گلیم پیچ است و با گلیم قشقایی که ساده است، متفاوت است. نقوش گلیم سفره کردی خراسان شمالی ریشه در فرهنگ و آیین منطقه دارد و هرکدام از نقوش بار معنایی خاصی دارد،  سفره کردی آیینه ای از آداب و رسوم را به تصویر می کشد.  

وی گفت: اقداماتی که تاکنون برای توسعه تولید گلیم سفره کردی انجام شده قابل توجه است اما کافی نیست، مهم ترین مشکل تولید گلیم سفره کردی، کمبود تبلیغ است،  در بازار داخل و خارج به اندازه کافی تبلیغ نشده است،  باید تریبون تبلیغات گسترده شود.

احرای با اشاره به اینکه مشکل دیگر در تولید گلیم سفره کردی، ابعاد و اندازه این دستبافته داری است اظهار داشت: خیلی از بافندگان تمایل ندارند این دست بافته را در اندازه های بزرگ تولید کنند و این در حالی است که اگر گلیم سفره کردی در ابعاد ۶ متری تولید شود هیچگاه روی دست بافنده نمی ماند.  

عامل توسعه شبکه ملی دستبافته‌های داری و دستگاهی خراسان شمالی گفت: با وجود اینکه مشتری در بازار خواستار گلیم سفره کردی با اندازه های بزرگ است اما از آنجا که بافنده با محدودیت فضا و یا سرمایه گذاری روبه رو است، یا نمی تواند دار جدیدی خریداری کند، عمدتا گلیم را در اندازه های کوچک تولید می کند.   

در خراسان شمالی ۲۱ هزار بافنده در زمینه تولید دست بافته های داری فعالیت می کنند.

برچسب‌ها بجنورد اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد خراسان شمالی بجنورد خراسان شمالی بافته های داری خراسان شمالی دست بافته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۳۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده یک قلاده پلنگ در پارک ملی گلستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ پرتراکم‌ترین نقطه در دنیا از نظر نسبت جمعیت پلنگ ایرانی به سطح واحد در خراسان شمالی قرار دارد.
پلنگ ایرانی دارای بزرگترین جسه بین زیر گونه‌های پلنگ در جهان است و در راس هرم گوشتخواران قرار دارد.
حضور پلنگ در طبیعت سبب کنترل جمعیت گراز و گرگ خواهد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نماینده خراسان شمالی در رقابت‌های امیدهای کشور مشخص شد
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • جابه‌جایی ۲۳۵ هزار تن کالا با ناوگان حمل‌ونقل در خراسان شمالی
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • مشاهده یک قلاده پلنگ در پارک ملی گلستان
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی