Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، حداکثر میزان ورودی صندوق توسعه ملی در سال ۹۸ حدود ۱ میلیارد دلار بوده و عملا سهم این صندوق از درآمد‌های صادراتی نفت و گاز در سال گذشته که قرار بود ۲۰ درصد باشد به حداکثر ۸.۱ درصد رسیده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یکی از سوالات مهمی که درباره عملکرد قانون بودجه 98 مطرح بوده و تاکنون صراحتا توسط مسئولان دولتی پاسخ داده نشده، میزان ورودی صندوق توسعه ملی در سال گذشته بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این وجود، اخیرا محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در صحن علنی مجلس، صراحتا میزان درآمدهای نفتی کشور در سال گذشته را اعلام کرده اند و با توجه به همین موضوع، می توان رقم مذکور را محاسبه کرد. در این گزارش به بررسی این موضوع می پردازیم:
*سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی و گازی در سال 98
نوبخت درباره وضعیت صادرات نفت و میعانات گازی در صحن علنی مجلس در تاریخ 13 خردادماه گفت: «این موضوع همواره با نشیب و فرازهایی مواجه بوده است چنانچه از 119 میلیارد دلار میزان صادرات در سال 90، به 8.9 میلیارد دلار در سال گذشته رسیده ایم».

با توجه به ارقام فوق، میزان درآمد نفتی کشور (و نه صرفا دولت) در سال 98، بالغ بر 8.9 میلیارد دلار بوده است. بنابراین با توجه به بند «الف» تبصره 1 قانون بودجه 98 که سهم صندوق توسعه ملی را 20 درصد از درآمدهای حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی درنظر گرفته بود، 1.78 میلیارد دلار از این محل به صندوق توسعه ملی واریز شده است.

از طرف دیگر، با توجه به همین بند از قانون بودجه، 20 درصد از درآمدهای حاصل از صادرات گاز در سال گذشته هم باید به صندوق توسعه ملی واریز می شد. براساس فرضیات دولت در هنگام تدوین بودجه پارسال، قرار بود میزان کل درآمدهای ناشی از صادرات گاز در سال 98 حدود 3.45 میلیارد دلار باشد که درباره میزان تحقق آن، اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. حال اگر فرض کنیم پیش بینی دولت کاملا صحیح بوده باشد (این فرض با توجه به تشدید تحریم‌ها در سال گذشته، فرضی نسبتا خوشبینانه است)، 690 میلیون دلار از این محل به صندوق توسعه ملی واریز شده است.

در مجموع و با توجه به آنچه گفته شد، حداکثر میزان ورودی به صندوق توسعه ملی در سال گذشته، بالغ بر 2.47 میلیارد دلار بوده است.
*میزان برداشت از منابع ورودی سال 98 صندوق توسعه ملی
اما رقم فوق، رقم خالص ورودی صندوق توسعه ملی در سال 98 نیست زیرا دولت در قالب بند «ه» تبصره 4 قانون بودجه 98، مجوز داشت براساس بند «ه» تبصره 4 قانون بودجه 98، دولت مجوز داشت 2.375 میلیارد یورو از منابع ورودی سال 98 صندوق توسعه ملی را با نرخ ارز نیمایی به مصارف مشخص شده در این بند برساند. با توجه به همین موضوع و با فرض اینکه نسبت تبدیل دلار به یورو را 1.1 درنظر بگیریم، دولت مجوز داشت 2.61 میلیارد دلار (معادل 34.8 هزار میلیارد تومان) از منابع ورودی سال 98 صندوق توسعه ملی را برداشت نماید. با توجه به اینکه دولت «حداقل» 20 هزار میلیارد تومان از منابع بودجه پارسال را از این محل تامین کرده است (میزان برداشت از صندوق توسعه ملی در سال گذشته 65 هزار میلیارد تومان بوده و دولت مطابق مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، مجوز برداشت 45 هزار میلیارد تومانی از این صندوق را داشته است)، «کمترین» میزان برداشت دولت از محل صندوق توسعه ملی در سال گذشته 57 درصد مجوز داده شده یعنی حدود 1.48 میلیارد دلار بوده است.

در مجموع و با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، میزان ورودی به صندوق توسعه ملی در سال 98، «حداکثر» حدود 1 میلیارد دلار بوده است. به عبارت دیگر، سهم صندوق توسعه ملی در سال گذشته با توجه به میزان تحقق درآمدهای نفتی و همچنین مجوز داده شده در قالب بند «ه» تبصره 4 قانون بودجه 98، «حداکثر» معادل 8.1 درصد از کل درآمدهای نفتی (نفت خام و میعانات گازی) و گازی کشور بوده است. این اتفاق در حالی رخ داده است که یکی از مهمترین محورهای مورد تاکید مقام معظم رهبری به دولت در هنگام تدوین لایحه بودجه 98، این بود که سهم صندوق توسعه ملی کمتر از 20 درصد نشود.

گفتنی است صندوق توسعه ملی با هدف کاهش وابستگی بودجه عمومی به درآمدهای نفتی ایجاد شد تا بدینوسیله درآمدهای نفتی به جای هزینه در مخارج جاری کشور به ثروتهای ماندگار و بین نسلی تبدیل شود. با این وجود، دولت روحانی برخلاف اسناد بالادستی و تاکیدات مقام معظم رهبری، صندوق توسعه ملی را عملا به «ضربه گیر بودجه دولت» تبدیل کرده است. انتظار می رود با پیگیری نمایندگان مجلس یازدهم بخصوص اعضای کمیسیون برنامه و بودجه، وضعیت فعلی تغییر یابد و صندوق توسعه ملی به جایگاه اصلی خود بازگردد. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ورودی صندوق توسعه ملی صادرات نفت سهم صندوق توسعه ملی صندوق توسعه ملی در سال گذشته میلیارد دلار بوده ورودی صندوق توسعه ملی سهم صندوق توسعه ملی صندوق توسعه ملی صندوق توسعه ملی درآمدهای نفتی قانون بودجه 98 هزار میلیارد میزان ورودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۴۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور

معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید امور ایثارگران کشور با اشاره به کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری فرزندان در جامعه ایثارگری از استخدام همه فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد با هر مدرک تحصیلی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، شامگاه _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در مراسم گرامیداشت و پاسداشت روز معلم در جمع خانواده‌های شهدا و اساتید و نخبگان شهرستان بابل، شهید مطهری را الگوی تعلیم و تربیت عنوان و اظهار کرد: ایشان غیر از لباس تعلیم و تربیت بر تن، میدان‌دار مبارزه و رفع شبهات هم بودند.

وی افزود: پاداش این الگو بودن شهید مطهری شهادت بود که خداوند به او بخشید.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه کمال و قله معلمی شهادت است، غایتی که همه ما برای آن می‌دویم و شهید مطهری با شهادت به آن رسید، تصریح کرد: کار معلم تربیت نفس است و انسان‌های جاهل را عالم می‌کند؛ شهید انسان‌های جاهل را بصیر می‌کند و به او زندگی کردن درست و مرگ درست را می‌آموزد.

قاضی‌زاده هاشمی با تاکید بر اینکه علم ابزار زندگی کردن است، اظهار داشت: ما تحصیل می‌کنیم و مدارک تحصیلی را در دوره‌های مختلف آموزشی اخذ می‌کنیم برای اینکه شغلی داشته باشیم و کسب درآمد داشته باشیم، شخصیت ما حول محور شغل و درسی که خواندیم شکل می‌گیرد اما شهدا هم زندگی کردن و هم چگونه ابدی شدن را به ما می‌آموزند پس آن‌ها معلمان بلند مرتبه تری هستند.

وی ادامه داد: همه شهدا و والدین و خانواده‌های شهدا و جانبازان و آزادگان معلم هستند چون در حال تربیت اطرافیان خود هستند و ایثارگران هم اصالت معلمی بر دوش دارند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به آخرین وضعیت فرزندان شهید و جانبازان عنوان کرد: با اهتمام دولت همه فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد با هر مدرک تحصیلی استخدام می‌شوند مگر در موارد خاص که مشکل گزینشی داشته باشند.

وی با اعلام اینکه نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری قبل از این دولت ۲۰ درصد بود که در شرایط فعلی با همکاری دولت و مجلس به ۹ درصد کاهش یافته است، گفت: همه تلاش‌ها در این دولت سیزدهم این است تا قبل از پایان دولت نرخ بیکاری در خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران به زیر پنج درصد برسد.

قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: مشکلات بهبود اقتصادی و معیشتی هم دغدغه مردم است، البته در این دو سال یک همت جدی برای اینکه بخشی از این آلام مردم کم شود وجود دارد؛ وضعیت معیشت و درمان خانواده‌های شهدا و جانبازان نیز در سال‌جاری بهبود می‌یابد.

کد خبر 749876

دیگر خبرها

  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • ۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی