Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@19:08:09 GMT

بحران‌های اقتصادی؛ افزایش نابرابری

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۵۶۸۶

بحران‌های اقتصادی؛ افزایش نابرابری

ایسنا/خراسان رضوی در حال حاضر باوجود بیماری کووید-19 در اوضاع بی‌سابقه آسیب‌های اقتصادی قرار داریم. البته بیماری کووید-19، نخستین بیماری همه‌گیر بشر نیست، اما حادترین آن در تاریخ مدرن است. علاوه بر بحران سلامتی، بحران اقتصادی و اجتماعی نیز ایجاد کرده است و هیچ‌ فردی نمی‌داند آینده بشر چه خواهد بود. اما شاید، نتایج رویدادهای اقتصادی گذشته راهنمای ما برای آینده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ساینس، پس از جنگ جهانی دوم، زندگی به‌تدریج در بسیاری از نقاط جهان بهبود یافت. برای آمریکایی‌ها دوره اواخر دهه 1940 تا 1970 یک دوره اقتصادی پررونق بود، اما این رونق دوام نداشت.

دهه 1970 نه‌تنها با دو بحران‌های نفتی آغاز شد، بلکه رشد اقتصادی رو به وخامت بود و مشخص شد رشد سریع همیشه پایدار نیست. در این زمان برخی از صنایع سنتی روبه‌زوال بود و بسیاری هرگز بهبود پیدا نکردند.

دولت آمریکا واکنش نشان داد و قابل‌توجه‌ترین تغییر توسط رونالد ریگان ایجاد شد. ریگان مجموعه‌ای از اصلاحات اجرا کرد و باعث شد ایالات‌متحده برای دهه‌ها در یک مسیر تعیین‌کننده قرار بگیرد. نوعی رویکرد تجارت آزاد به سیاست اقتصادی که متضمن کاهش نرخ مالیات بر درآمد، هزینه برنامه‌های اجتماعی و مقررات زدایی از بازارهای محلی بود. هدف آن، تهییج انگیزه‌های فردی در بازار به‌منظور پیشرفت و گسترش عرضه در اقتصاد و ایجاد ارتباطات قوی بین این انگیزه‌های فردی و اقتصاد در عرضه بود.

ریگان برای خلاص شدن از شرکت‌های دولتی و رهایی از کاهش مالیات برای درآمدهای بالاتر اقدام به تغییر مقررات کرد. این تصمیم مبتنی بر این عقیده بود که پول دوباره سرمایه‌گذاری شود و سپس برای همه سودمند باشد.

تا به امروز تاثیرات این روش به‌صورت گسترده مشاهده می‌شود و موجب موفقیت در فرهنگ کارآفرینی شده و به‌طورکلی، تولید ناخالص داخلی این کشور در کنار آمار بیکاری و تورم به طور پیوسته افزایش یافته است.

مشکل این روش چیست؟ بخش اعظم این رشد به جیب افراد معدودی رسید. در حقیقت، اگر به فقیرترین گروه توجه شود، درآمد تجمعی در مقایسه با دهه 1980  کاهش و درآمد ثروتمندترین افراد افزایش‌یافته است.

روش‌های زیادی برای بررسی چگونگی نابرابری اقتصادی وجود دارد، اما میرکو لورنز، بنیان‌گذار مرکز  Datawrapper تصویری از این مورد ارائه‌ و اظهار کرده که بهره‌وری مردم در حال افزایش، اما درآمد آنان پایدار است.

البته نقش عوامل دیگری مانند اتوماسیون نیز مشاهده می‌شود. اما اتوماسیون و تغییرات صنعت به تنهایی نمی‌توانند این موضوع را توضیح دهند به خصوص که این روند در کشورهای دیگر تقریبا شدید نبود.

حتی قبل از همه‌گیری، دولت فعلی ایالات‌متحده برای ثروتمندترین بخش‌ها کاهش مالیات صادر کرده بود، بنابراین انتظار می‌رود این مورد روند پیشین را تشدید کند. اگر به دنبال برنامه‌های کمکی هستید تا به بالای هرم اقتصادی کمک کند، بایدانتظار داشته باشید که نابرابری افزایش یابد.


 

بر اساس نتایج مشاهده‌شده قبلی، در مورد صنایعی که به‌طور سنتی پایدار و قابل‌اعتماد تلقی می‌شوند، این روش تضمینی نیست. برای اولین بار در تاریخ، قیمت نفت منفی شد و پیش‌بینی‌های اقتصادی بیان می‌کنند این اولین تغییراتی است که صنعت نفت با آن روبرو شده است. پیش‌بینی می‌شود که افزایش انرژی‌های تجدید پذیر روند نزولی شرکت‌های نفتی را تسریع کند. صنعت اصلی دیگر که به‌شدت تحت تاثیر این بیماری همه‌گیر قرارگرفته است، صنعت گوشت است که هزاران عفونت در دام تشخیص داده‌شده است.

با اقدامات دورکاری که احتمالا در آینده فعال خواهند بود، سخت است که بگوییم کدام صنعت بیشترین آسیب را متحمل می‌شود و بیشترین پشتیبانی را می‌خواهد.

کارگران بیشتر، بدهی بیشتر

هنگامی‌که دستمزدها راکد شود (بر اساس اقتصاد ریگانی)، تعداد بیشتری از خانم‌ها( به‌ویژه مادران) به نیروی کار می‌پیوندند. این روش ازیک‌ جهت خوب و به نفع برابری و استقلال است، اما از طرف دیگر، ایالات‌متحده تنها کشور عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OCED) است که دارای حقوق زایمان نیست و بسیاری از مادران شاغل فرزندان کوچک دارند و بدون اینکه کسی از آنان مراقبت کنند به فعالیت شغلی می پردازند.

مسأله دیگری که باید در نظر گرفت این است که باوجوداینکه افراد بیشتری وارد نیروی کار می‌شوند، بدهی خانواده به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت.


 

آنفلوانزای اسپانیایی؛ باصرفه جویی در زندگی، اقتصاد را نجات ‌دهید

در تاریخ اخیر فقط آنفلوانزای اسپانیایی رخ‌داده است که شباهتی به وضعیت فعلی دارد. یک مطالعه که اخیرا منتشرشده، اثر اقتصادی آنفلوانزا در شهرهای آمریکا را تحلیل کرده است. محققان دریافتند که این بیماری همه‌گیر باعث ایجاد خسارت اقتصادی شده و اقدامات بهداشت عمومی  درعین‌حال که مخرب است با نجات جان افراد تاثیر مثبت خالص داشته است. به‌عبارت‌دیگر، مزایایی که این اقدامات از طریق نجات جان افراد فراهم می‌کند، بیشتر از خسارت‌های ناشی از آن است.

محققان اظهار کردند: درمجموع ، شواهد ما حاکی از آن است که بیماری همه‌گیر و افزایش در مرگ‌ومیر است که شوک اقتصاد را تشکیل می‌دهد.

در دوره آتی چند مورد مسلم است، اقتصاد جهانی در معرض فشار گسترده قرار خواهد گرفت  و این فشار ممکن است باعث افزایش بیشتر نابرابری شود. ما قبلا شاهد بودیم که مناطق اصلی اقتصاد کلان با برنامه‌های محرک اقتصادی همراه هستند و این برنامه‌ها می‌تواند جهت ده‌ها سال آینده آنها را تعیین کند.

این برنامه‌ها موجب رشد اقتصادی و کنار گذاشتن برخی از گروه‌ها، به‌ویژه گروه‌های محروم می‌شود. پیش‌بینی دنیای پس از همه‌گیر با نابرابری اقتصادی دور از ذهن نیست.

بسیاری از جهان در حال حاضر با نابرابری دست‌وپنجه نرم می‌کنند و نابرابری شدید نشان داده است که مشکلات بهداشتی و اجتماعی، میزان جرم و بی‌ثباتی سیاسی را افزایش می‌دهد.

برای شروع مجدد اقتصاد، نباید فراموش کنیم که نجات جان انسان موجب صرفه‌جویی در اقتصاد نیز می‌شود و نادیده گرفتن افراد می‌تواند مشکلات بیشتری در این زمینه ایجاد کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کروناویروس بحران اقتصادی بیماری همه گیر برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۵۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، چهل و نهمین اجلاس سالانه ۲۰۲۴ گروه بانک توسعه اسلامی از امروز نهم اردیبهشت ماه مصادف با ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی و به مدت دو روز در ریاض عربستان سعودی برگزار می‌شود.

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد پس از ورود به ریاض، جلسات دوجانبه‌ای با نمایندگان کشور‌های مختلف عضو برگزار می‌کند و سپس در جشن طلایی سالگرد تأسیس بانک در سطح وزرای اقتصاد کشور‌های عضو حضور خواهد یافت.

خاندوزی سپس روز دوشنبه در جلسه مجمع عمومی (اعضای هیئت عامل) شرکت خواهد کرد که در این جلسه علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران نیز وی را همراهی خواهند کرد.

وزیر اقتصاد سپس با همراهان خود در جلسه دوجانبه با فیصل ابراهیم وزیر اقتصاد عربستان حضور می‌یابد.

این نشست همچنین با حضور رحمت اله اکرمی خزانه دار کل کشور در جلسه شتابدهی در تأمین مالی اقلیمی از طریق صکوک سبز و پایداری (شامل ارائه راهنمایی در خصوص صکوک پایدار) ادامه می‌یابد و سپس نشست میزگرد اعضای هیئت عامل (جلسه غیرعلنی) با حضور وزیر امور اقتصادی ایران و علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران برگزار خواهد شد.

در نهایت عصر روز دوم و پایانی این اجلاس، کنفرانس مطبوعاتی اجلاس سالانه با حضور  خاندوزی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کابینه نتانیاهو هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد/ طبقه متوسط در حال نابودی
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش‌های مختلف
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش های مختلف
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با ۵ پیشنهاد ایران
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود