Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:02:56 GMT

مشارکت دوستداران میراث فرهنگی در مرمت آثار اردکان

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۶۳۲۴

مشارکت دوستداران میراث فرهنگی در مرمت آثار اردکان

داوطلبان جهادگر میراث  در سال ۱۳۹۹ خورشیدی  برای سومین بار اقدام به مرمت یک بنای تاریخی اردکان کردند، پیشتر این گروه به مرمت اضطراری کاروانسرای قلعه خرگوشی بخش عقدا ، به منظور رعایت عدالت جغرافیایی، این کار را در بخش دیگری از این شهرستان در منطقه خرانق انجام دادند.

این گروه که متشکل از علاقه مندان به میراث فرهنگی هستند، در سومین اردوی جهادی خود  مرمت پل تاریخی روستای خرانق را که دستخوش تغییراتی در طول تاریخ شده و آسیب‌‎های فراوانی در اثر عبور آب دیده است را آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از انتخاب این پل برای بازسازی، معرفی و انجام عملیات اضطراری ،نجات این اثر برای جلوگیری از تخریب این سازه آبی که یکی از ارزشمندترین آثار تاریخی استان یزد است، عنوان شد.

نیاز مرمت اضطراری آثار باستانی یزد 

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی یزد در این مورد به گزارشگر ایرنا گفت: کار داوطلبانه و جهادی در استان سابقه طولاتی دارد ، طوریکه سازمان  آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد( یونسکو) در دوره های مختلف بناهای مختلفی را برای مرمت و بازسازی معرفی کرد که دوستداران میراث فرهنگی در این زمینه مشارکت و حضور پیدا می کنند.

سید مصطفی فاطمی با بیان اینکه آثاری زیادی نیاز به مرمت اضطراری در یزد وجود دارد که از چند سال پیش فعالیت های مربوط به آن توسط گروه های داوطلب جهادی شروع شده است ،تصریح کرد: اولین گام در استان مرمت باغ پهلوان پور مهریز در سال ۹۸ بود که با همراهی افراد مختلف،  کمپین( پویش) بین المللی و همکاری یونسکو برگزار شد و سپس این کار در منطقه « مرور» میبد ادامه یافت .

مشارکت خودجوش میراث دوستان در مرمت آثار باستانی 

وی اظهار داشت:  اما کار متفاوتی که در اردکان انجام گرفت استفاده از فعالان گردشگری و میراث فرهنگی که علاقه مند به حفظ هویت و تاریخ منطقه هستند، مشارکت کردند و به مرمت تعدادی از آثار باستانی آن هم در شرایطی که با کاهش اعتبار روبرو هستیم و هزینه های مرمت افزایش پیدا کرده ، پرداختند .

این مسوول یادآور شد: تعداد آثار تاریخی استان بسیار زیاد است و شاید رسیدگی به همه آنها خارج از توان وزارتخانه به عنوان متولی اصلی میراث فرهنگی در کشور نباشد .

فاطمی در ادامه تاکید کرد: اولین فراخوان در مورد کاروانسرای قلعه خرگوشی عقدا در اردکان بود ،  نگرانی های زیادی در مورد این بنا وجود داشت، کتیبه های تاریخی کنده شده بود و نیاز به مرمت اضطراری داشت که با مشارکت فعالان میراث فرهنگی گردشگری در قالب اردوهای جهادی شروع  به بازسازی آن  شد.

به گفته وی حرکت سوم چهارشنبه هفته گذشته در روستای تاریخی خرانق آغاز شد که  یکی از زیباترین و تاریخی ترین روستاهای استان یزد است و شاید بتوان گفت، از بناهای متعددی برخوردار است که مهمترین  آن قلعه ، کاروانسرا ،  پل آبرو و خانه های تاریخی است که متاسفانه همه این بنا نیاز به مرمت اضطراری دارد .

وی اظهار کرد: پل آبرو وضعیت خوبی نداشت، آجرهای زیرین بنا ریخته بود و احتمال تخریب آن می رفت ، قسمت هایی از قلعه کاملا شکسته شد و هر لحظه با تخریب بخشی از آن  روبرو می شدیم برای همین منظور  اردوی جهادی دیگری برای خرانق پیشنهاد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی یزد بیان کرد: یک ماه قبل بازدید و عکاسی از مجموعه ،تعیین اولویت های مرمت با حضور کارشناسان و استادان شروع شد تا شیوه مرمت آن دقیقا مشخص و بازسازی شود .

فاطمی افزود: با توجه به فراخوان ،تعدادی ضمن اعلام آمادگی برای مشارکت در مرمت پروژه را ابراز کردند ، با افراد زیاد نمی توانستیم به اهدافمان برسیم، بنابراین ۴۰ نفر از داوطلبان به منطقه خرانق اعزام شدند .

به گفته وی تقسیم کار میان پیمانکاران ، استادکاران حوزه بناهای تاریخی و کارکنان میراث، جمعی از مدیران و کارکنان صنعت بومگردی و فعالان گردشگری، علاقه مندان و مردم محلی صورت گرفت.

فاطمی یادآور شد:  در این حرکت جهادی  پل آبرو ، قلعه خرانق و قسمت های اضطراری  در سه روز مرمت شد .

کاهش هزینه ها با حرکت جهادی میراث دوستان 

وی تصریح کرد: مزیت کار جهادی این است ،هزینه های  مرمت را بسیار کاهش داد و احساس تعلقی را  در بین جامعه محلی و میراث فرهنگی برقرار کرد ، جامعه محلی به این باور رسید، اگر برای آثار تاریخی و ابنیه منطقه آنها اتفاق بیفتد حساس شدند و بیشتر از زمان های دیگر توجه و مراقبت می کنند .

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد در ادامه به مدیریت خوب و روحیه قوی  « محسن میرجانی» رییس اداره میراث فرهنگی اردکان در جذب همکاری سازمان های مردم نهاد اشاره کرد و گفت: این مدیر شهرستان به خوبی توانست همه میراث دوستان را در این ارتباط دوره هم جمع کند و افراد بسیاری برای مرمت مجموعه گردهم آمدند.

فاطمی با اشاره به اینکه این کار نمادین نبود بلکه به صورت جدی کار وسیعی بود افزود:  اگر میراث فرهنگی  می خواست این کار را انجام دهد نیاز به ۲۰۰ میلیون تومان بودجه داشتیم ولی با این حرکت ، مصالح تهیه شد و با کمک نیروی آشنا به کار و علاقه مند در مدت سه روز ۲ بنا مهم را مرمت کردند .

وی اظهار کرد:  این کار جهادی است که بتواند در این شرایط سخت از لحاظ اعتبار به حفظ بناهای تاریخی و میراث کمک کند.

 فاطمی در خاتمه گفت: دوستان واقعی کسانی هستند که به صورت عملی ، حفاظت از بناهای تاریخی را نشان دهند .

هزینه ۳۰ میلیون تومانی در مرمت ۲ بنای تاریخی اردکان 

فرماندار اردکان نیز ضمن بازدید از عملیات مرمت پل آبرو و قلعه تاریخی خرانق، از تلاش دست‌اندرکاران امر تجلیل کرد.
‌بهروز شهابی زاد با بیان اینکه عملیات مرمت این ۲ بنای تاریخی با مدیریت اداره میراث فرهنگی و با همکاری گروه داوطلبان دوستدار میراث‌ اردکان و جامعه محلی خرانق انجام ‌شد، افزود: برای این عملیات، ۳۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافت.

پیامد سه روز تلاش جهاد گران میراث ، مرمت ۲ بنای ارزشمند در خرانق  

بخشدار خرانق اظهار کرد: پروژه های نجات پل آبرو و مرمت نمای تخریب شده یکی از ارزشمندترین بناهای واقع در ارگ خرانق، ظرف مدت سه روز به همت جهادگران گروه دوستداران میراث ارزشمند ایران (داما) متشکل از جوانان شهرستان اردکان، یزد و خرانق با مدیریت اداره میراث فرهنگی شهرستان، حمایت اداره کل میراث فرهنگی یزد و پشتیبانی فرمانداری اردکان، در واقع ۲ کار ماندگاری بود که گذشته از حجم بالا، سرعت عمل و استادی و تجربه  فعالیت، زنده کننده فرهنگ همیاری و مشارکت جمعی بود.

جاوید عیدانی افزود:  این حرکت، همراه با وفاق و همدلی و با تلفیق نام زیبای اردکان و خرانق بار دیگر ظرفیت شهرستان را به رخ کشید و ثابت کرد ، اگر دست نوازش جوانان این دیار با حمایت مسوولان همواره بر سر بناهای تاریخی باشد اردکان شایستگی تبدیل به شهر جهانی را دارد.

 خرانق از توابع اردکان  یکی از غنی‌ترین روستاهای یزد با داشتن مجموعه‌ای از میراث‌های طبیعی و فرهنگی است که می‌تواند به یکی از از قطب‌های مهم گردشگری تبدیل شود.

این روستای تاریخی در مسیر ارتباطی شهر یزد به  طبس از توابع خراسان جنوبی قرار دارد.

این روستا با قدمت تاریخی خود و داشتن آثاری چون قلعه ، حمام، کاروانسرا، آب انبار ، پل ، منارجنبان ، و بقعه «مشهدک» ظرفیت بالایی برای ثبت در میراث یونسکو دارد.

امیدواریم با مرمت آثار باستانی این منطقه و اقدام برای شناخته شدن آن اقداماتی برای ثبت جهانی 

 خرانق انجام شود و ایران روزی از نظر گردشگری به جایگاه خوبی در جهان برسد .

همچنین اثر قلعه خرگوشی یکی از شاخص‌ترین کاروانسراهای بین‌راهی و از ظرفیت های مهم گردشگری اردکان است که به دستور شاه ‌عباس صفوی در سال ۱۰۲۳ هجری قمری ساخته شد.

قرارگیری قلعه‌خرگوشی در مسیر گردشگری ورزنه و باتلاق گاوخونی اصفهان  و قرار داشتن در مسیر شهرهای عقدا و  اردکان، زیارتگاه چک‌چک زرتشتیان و روستای خرانق، اهمیت آن را دوچندان کرد.

آسیب‌های وارده به این بنای ارزشمند به همت اداره میراث فرهنگی اردکان و با همکاری انجمن‌های فعال و دل‌سوزان میراث مرمت شد.

تاکنون یک هزار اثر تاریخی و فرهنگی در شهرستان اردکان شناسایی شد که ۲۴۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مرکز ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها خراسان جنوبی اردکان مرمت اصفهان میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خراسان جنوبی اردکان مرمت اصفهان میراث فرهنگی خراسان جنوبی اردکان مرمت اصفهان میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی مرمت اضطراری بناهای تاریخی آثار باستانی قلعه خرگوشی پل آبرو سه روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۶۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!

خبرآنلاین اصفهان- فاطمه کازرونی: کارخانه تاریخی «ریسباف» حدود ۱۰ سال است که میان نهادهای مختلف دست به دست می شود، هر بار خبر از واگذاری این کارخانه به یک ارگان برای تبدیل شدن به موزه به گوش می رسد و خبر در خبرگزاری‌ها تا سال بعد منجمد می شود؛ با این رویه سالهاست فقط خبر تبدیل این کارخانه را به موزه می شنویم، ساختمان کارخانه هر روز فرسوده تر می‌شود؛ اطراف آن ساختمانهای تجاری بالا می‌رود و هر کلنگِ بر زمین، زخمه‌ای بر دل این کارخانه کهنه می شود که همچون خرابه ای اما هنوز پابرجاست.

تاریخ پر فراز و نشیب کارخانه ریسباف

نخستین باری که برای تهیه گزارش درارتباط با کارخانه ریسباف، تا این بنای تاریخی، پیاده راه پیمودم را به خوبی به یاد می آورم؛ ظهر یک روز گرم تابستان بود و من فاصله خانه تا این کارخانه تاریخی را زیرسایه سار درختان چناری که تنه آنها ترمیم شده اما هرگز تبر بر پیکر آنها رد نابودی بر جای نگذاشته بود گام برمی داشتم اما امروز که در «هفته فرهنگی اصفهان» تا کنار این کارخانه از خیابانهای «نصف جهان» گذر می‌کنم، چشمانم چیزی از «فرهنگ و تاریخ» نمی‌بیند به جز جای خالی بیش از ۳۰۰ درخت در منطقه یک اصفهان که به عنوان میراث «شیخ بهایی» دیگر اثری از آنها موجود نیست و خستگی تمام ناشدنی که از تن کارخانه تاریخی ریسباف در زیباترین و قدیمی ترین خیابان جهان،‌ شره می‌کند!

سال ۹۳ بود که طی مراسمی که با دعوت معدودی از خبرنگاران برای بازدید از این کارخانه‌ی در تملک بانک ملی برگزار شد، از «ریسباف» خسته عیادت کردیم و مسئولان از استاندار و شهردار وقت اصفهان تا رئیس و غیره سخن‌ها از پروژه پرافتخار تبدیل این کارخانه به موزه گفتند، ما دیدیم، شنیدیم، نوشتیم و امیدوارانه منتظر ماندیم تا سال ۹۶، یعنی سالی که نام کارخانه ریسباف اصلا از دهن مسئولان در سخنرانی های مختلف نمی افتاد، آن سالها گویی انتظار اصلا سخت نبود و شور ابتدای جوانی رویای موزه دار شدن اصفهان را این همه دور از دسترس نمی پنداشت.

زنجیره ای تمام نشدنی از ادعای دلسوزی برای ریسباف

۱۱ اردیبهشت ماه سال ۹۶ که رسید ابوالفضل قربانی عضو شورای اسلامی شهر اصفهان پس از مدتها بار دیگر سخن از «ریسباف» به زبان آورد و در ارتباط با حوزه تفکیک زمین‌های مربوط به پشم ریس، ریسباف و شهرضای جدید به عنوان مرغوب‌ترین زمین‌های شهر اصفهان صحبت کرد و تذکر داد که باید مشخص شود این زمین‌های در تصدی چگونه و به چه کسانی واگذار شده است.

وی تصریح کرد: ضروری است که مشخص شود که شایعاتی که این روزها در خصوص واگذاری تعدادی از پلاک‌های این زمین‌های تفکیک شده به برخی از شهرداران مناطق و مسئولان صحت دارد یا خیر.

۲۳ آذرماه همان سال، قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان در هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری خواستار واگذاری این کارخانه به شهرداری شد و عنوان کرد: در صورت واگذاری این مکان به شهرداری می توان طرح های خدماتی برای استفاده از فضای موجود در آن را اجرایی کرد.

وی افزود: فضاهایی مانند کارخانه ریسباف اصفهان ظرفیت به کارگیری برای همه اقشار از شهروندان تا دوستداران هنر و میراث فرهنگی را دارد.

خرید کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان به قیمت ۲۰۷ میلیارد تومان

نکته جالب اینکه ۲۸ آذرماه همان سال به فاصله یک هفته از صحبتهای شهردار اصفهان، سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران از خریداری کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان به قیمت ۲۰۷ میلیارد تومان آن هم به عنوان بنای غیر تاریخی خبر داد!

هوشنگ عشایری در ادعایی عجیب عنوان کرد که ریسباف اصلا کارخانه تاریخی نیست! و تملک این کارخانه قدیمی با موضوع احیای بافت تاریخی متفاوت است و آن را در راستای اجرای یکی دیگر از وظایف شرکت عمران و بهسازی مبنی بر «اصلاح نقاط ناهمگون شهری» و با هدف تغییر جریان مدیریت شهری خریداری کرده اند چرا که ریسباف بنای تاریخی نیست!

ریسباف به جای موزه، کاربری کارخانه نوآوری گرفت!

خرید این کارخانه توسط شرکت عمران و بهسازی شهری ایران نیز پایان این ماجرا نبود و سال ۹۸، اتفاق عجیب دیگری افتاد، کارخانه ای که سالها توسط استانداران مختلف اصفهان کاربری‌ها مختلف برای آن ذکر شده بود، در نهایت به دلیل عدم توافق مناسب با بخش خصوصی و به دلیل واقع شدن در یکی از تجاری‌ترین نقاط اصفهان سالهاست خاک بی تدبیری می‌خورد به جای کاربری موزه نام کارخانه نوآوری گرفت.

سیدحسن قاضی عسگر سرپرست هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان، بهمن ماه سال ۹۸ این خبر را عنوان کرد و گفت: پس از سالها بحث بر سر احیای کارخانه ریسباف، در نهایت تصمیمات لازم برای احیا این کارخانه به عنوان کارخانه نوآوری اتخاذ شد.

وی ادامه داد: توجه به اینکه «ریسباف» یکی از بقایای باقیمانده از صنعت نساجی اصفهان است تصمیم گرفتیم این کارخانه را به مرکز نوآوری در شهر تبدیل کنیم تا به رشد کارآفرینی و صنایع خلاق کمک شود.

و اما.....

«ریسباف» و زمانی که در تقویم مسئولان جایگاهی ندارد

بازهم عقربه های ساعت از سال ۹۸ چرخیدند و زمانی دراز گذشت، زمانی که انگار در تقویم برخی مسئولان هیچ معنایی ندارد، میراث فرهنگی اصفهان چندین مسئول عوض کرد، استانداران و شهرداران اصفهان تغییر کردند و فرجی حاصل نشد، سال ۱۴۰۰ یک بار دیگر دوستداران اصفهان و دغدغه‌مندان طی نامه‌ای به وزیر میراث فرهنگی کشور و استاندار اصفهان خواستار حفظ و احیای ساختمان تاریخی ریسباف اصفهان شدند و این سرنوشت عجیب همچنان ادامه داشت!!

گویی قصه ریسباف ادامه داشته و دارد؛ داستان تکراری واگذاری کارخانه از سال ۱۴۰۰ تاکنون نیز تغییر اساسی را تجربه نکرد تا اینکه خردادماه سال ۱۴۰۲ یک تیتر تکراری از نور صالحی رئیس شورای شهر اصفهان، دوباره به یادمان آورد که «کارخانه ریسباف همچنان بلاتکلیف است»!

جالب اینکه با چند روز فاصله از آخرین یادآوری رئیس شورای شهر یعنی ۲۵ خردادماه ۱۴۰۲، رضا مرتضوی استاندار اصفهان باز هم خبر از واگذاری مجدد این کارخانه به وزارت میرث فرهنگی برای احداث موزه ملی اصفهان داد و گفت: موضوع تبدیل کارخانه ریسباف به موزه اصفهان در کمیسیون حقوقی و قضائی هیئت دولت مطرح و مورد پیگیری قرار گرفت و طبق این مصوبه حق بهره‌برداری زمین کارخانه، از وزارت اقتصاد به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جهت احداث موزه بزرگ اصفهان واگذار شد.

انتظار به سر رسید؛ کارخانه دوباره به دست شهرداری رسید!

بدین ترتیب کارخانه آذرماه همان سال به میرث فرهنگی واگذار شد اما اکنون و پس از گذشت حدود یک سال از وعده استاندار اصفهان برای گشوده شدن درب این کارخانه به روی مردم و پس از تنها ۵ ماه از تحویل کارخانه به میراث فرهنگی بار دیگر خبر رسیده که مالکیت ریسباف به شهرداری اصفهان رسیده است، خبری که استاندار اصفهان در نخستین نشست خبری سال جدید با خبرنگاران مطرح کرد.

قرار است با توجه به توافق بعمل‌آمده میان معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، شهرداری اصفهان و اداره کل میراث فرهنگی، از فروردین‌ امسال، این مجموعه تاریخی و صنعتی بزرگ اصفهان پس از برآوردهای اولیه و تهیه شرح خدمات، برای انجام عملیات نجات بخشی و ایجاد نمایشگاه فرهنگی و گردشگری در آن در اختیار شهرداری قرار گیرد تا به موزه تبدیل شود!

شاید طبیعی است کارخانه ریسباف اصفهان در یکی از گران ترین مناطق اصفهان قرار دارد، چنین سرنوشت عجیبی داشته باشد، فراموش نمی کنیم که حتی در برهه هایی از زمان بخش هایی از این کارخانه به عمد تخریب می شد، فرقی نمی کند کارخانه باشد، بنای تاریخی و قدیمی یا سینما، دراین دنیای پربلای پرمنفعت سودجویی برخی آدمها تمامی ندارد.

همان طور که سالیان پیش یکی از اعضای شورای شهر اصفهان بیان کرد که در راه مدرنیته شهری باید بلندنظر بوده و از «عالی قاپو» و «چهلستون» نیز بگذریم، مدرنیته ای ظاهری که در حقیقت منفعت طلبی برخی افرادی است که سالها شاهد تلاش آنها برای ورود به نهادهای شهری به نفع خود و تغییر قوانین، مانند بلندمرتبه سازی های غیرقانونی در اصفهان بودیم؛ درست همانند بلایی که بر سر «سینما ایران» نیز آمد و به جرم قرار داشتن در بهترین منطقه اصفهان یعنی چهارباغ عباسی و باتوجه به وسعت بنا قبل از تعیین تکلیف به شکل شبانه تخریب شد!

روزشمار تاریخی، بار دیگر از سال ۱۴۰۳

حالا این ماییم و بار دیگر شهادت روزگار و این قلم که خواهد نوشت آیا شهرداری و علی قاسم زاده شهردار اصفهان می تواند سرنوشت این کارخانه را تغییر دهد؟! «ریسبافی» که تنها کارخانه باقی‌مانده از مجموع ۹ کارخانه تاریخی پارچه‌بافی در اصفهان است و در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۰۱۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، از امروز بار دیگر در انتظار وعده های تکراری مسئولان عمر می گذارند.

و این «نصف جهانی» است که پس از گذشت ۱۰ سال از سال ۹۳ و با وجود این همه آثار تاریخی و عتیقه که برخی در انبارهای موزه‌داران و یا در زیر باران و آفتاب از میان می رود، هنوز که هنوز است «موزه ملی» ندارد! شاید این بار با پیگیری استاندار اصفهان درسال ۱۴۰۳ و قول جدی وی به مردم، گره از سرنوشت یکی از کهن ترین پروژه‌های برزمین مانده اصفهان باز شود و ریسباف اصفهان نیز بتواند هوای بهاری این روزهای نصف جهان را بدون دغدغه نفس بکشد.

توضیح: عکسهای درون گزارش مربوط به وضعیت کارخانه در سال های مختلف است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903136

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد