Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- روابط آمریکا و چین در مسیر جنگ سردی حرکت می کند که گزینه درگیری نظامی را نیز می تواند به دنبال داشته باشد. تاریخ انتشار: 14:57 - 31 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۳۰۴۲۵ خبرگزاری میزان – تنش‌ها میان آمریکا و چین در ماه‌های اخیر به شکل روزافزونی در حال افزایش است.   تنش‌ها و رقابت‌هایی که اکنون وارد مرحله جنگ سرد بین دو قدرت شده و حتی احتمال ورود به درگیری نظامی را نیز در خود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تنش‌ها میان آمریکا و چین که با موضوع تجارت آغاز و به جنگ تعرفه‌ای منجر شد و در ادامه با شیوع بیماری «کرونا» به سایر حوزه‌ها تسری یافت، لفاظی‌های سران دو کشور را وارد فاز جدی کرده که تهدید به قطع رابطه از سوی «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا یکی از نمود‌های آن است.
این سیر سبب شد تا از رقابت اخیر میان دو کشور به عنوان جنگ سردی یاد شود که برخلاف تعریف معمول فاقد درگیری کوتاه مدت مسلحانه بود و تنها در پی یک دوره رقابت شدید، خصومت، تهدید به تحریم، اجرای تحریم و درگیری پراکنده در سرزمین ثالث رخ داد.
باید این نکته را درنظر داشت که حضور نظامی آمریکا در آب‌های نزدیک به چین و تصمیم به تقویت حضورش می‌تواند، جنگ سرد فعلی را برخلاف نمونه پیشین آن در مسیر درگیری نظامی قرار داده و زمینه را برای یک جنگ در مقیاسی بزرگ فراهم کند.
افزایش قدرت چین در دهه‌های اخیر که توانسته برتری آمریکا را به چالش بکشد، مهم‌ترین دلیل خصومت واشنگتن با پکن است؛ چراکه دیگر پکن از قامت رقیب واشنگتن خارج شده و اکنون تهدیدی جدی برای این کشور محسوب می‌شود.
ضمن اینکه دوقطبی شدن جامعه آمریکا و افزایش شکاف‌ها در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی لزوم وجود دشمنی قوی برای ایجاد یکپارچگی را دوچندان کرده است.
پیامد‌های جنگ سرد برای آمریکا چیست؟ نخستین پیامد بالا گرفتن جنگ سرد مذکور می‌تواند، دشوارتر شدن قرار گرفتن اقتصاد آسیب دیده از شیوع کرونا در ریل فعالیت معمول خود باشد؛ چرا که درهم تنیدگی اقتصادی دو کشور گستره وسیعی از ارتباطات از واردات تا نیروی کار را در بر می‌گیرد که تغییر در هر یک از این وجوه، هزینه زمانی و مالی قابل توجهی برای واشنگتن در میانه بحران اقتصادی گریبانگیر آمریکا دارد؛ افزایش نرخ بیکاری و شمار بیکاران به بیش از ۴۵ میلیون نفر از نمود‌های بارز بحران اقتصادی است که از زمان رکود بزرگ بی سابقه بوده است.
ضمن اینکه جنگ سرد اخیر برخلاف نمونه پیشین که طرفین اساسا ارتباطی در هیچ عرصه‌ای باهم نداشتند، در حالی رخ می‌دهد که اقتصاد آمریکا و چین به شکلی گسترده درهم تنیده شده است و عامل مهمی در جریان اقتصاد دو کشور محسوب می‌شود.
افزایش مخارج نظامی، دومین پیامدی است که می‌تواند بر بحران اقتصادی اضافه شود.
سومین پیامد را باید در افزایش نارضایتی‌ها و ناآرامی‌های مبتلابه آمریکا دانست؛ این کشور که در یک ماه گذشته، با موجی از اعتراض‌های بی سابقه به تبعیض نژادی مواجه شده، با پایان محدودیت‌های کرونایی و افزایش فشار‌های ناشی از این بحران از جهت اقتصادی که به صورت ناتوانی مردم در پرداخت اجاره بها و سایر هزینه‌های اساسی نمود می‌یابد، شاهد اعتراض‌های بیشتری خواهد بود.
از این نکته نباید غفلت کرد که وابستگی کشور‌های آسیایی به چین و مطرح بودن این کشور به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری غالب کشور‌های منطقه مانند ژاپن، کره جنوبی و هند و البته اخیرا اتحادیه اروپا، می‌تواند جبهه متحدی را در برابر آمریکا ایجاد کند.  بیشتر بخوانید: واکنش چین به تهدید ترامپ مبنی بر قطع کامل روابط با پکن  حرکت آمریکا و چین در مسیر جنگ سرد دوم واکنش چین به اقدام‌های خصمانه آمریکا چه بود؟ چین در جنگ تجاری که از سال ۲۰۱۸ به شکلی جدی در روابط دو کشور ظاهر شد، تلاش کرد از رویکرد چندجانبه گرایی برای مقابله با فشار‌ها استفاده کند؛ این درست در جهت مقابل اقدام‌های یکجانبه آمریکاست که با هدف انزوای چین آغاز شد، اما در نهایت به نتیجه‌ای منجر نشد.
روند تحولات اخیر نشان دهنده چیست؟ نگاهی به تحولات اخیر در روابط دو کشور آمریکا و چین، به خوبی می‌تواند تلاش شکست خورده آمریکا برای تغییر سیاست‌های تجاری چین را نشان داده و توضیح دهد.   به نظر می‌رسد دونالد ترامپ که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری با چالش‌های متعددی مانند مشکلات اقتصادی، بحران بهداشتی، ورشکستگی بخش‌هایی از کشاورزی و تولید به دلیل جنگ اقتصادی و نیز شیوع کرونا مواجه شده، به سیاست پشت پرده روی بیاورد تا ضمن کاهش فشار‌ها بتواند از خود چهره‌ای مطلوب و موفق در زمینه اقتصادی ارائه کند.
پیشنهاد خرید بیشتر محصولات کشاورزی به چین برای موفقیت در انتخابات ۲۰۲۰ در این مورد قابل توجه است؛ پیش بینی می‌شود ترامپ در چند ماه باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری در شکل علنی بر آتش اختلاف‌ها با چین بدمد تا عزم خود را برای مهار این کشور به نمایش بگذارد و همزمان اقدام‌های پشت پرده‌ای را پیش ببرد.
با این حال باید توجه داشت جنگ سرد جاری می‌تواند با رقم زدن درگیری‌های نظامی در آسیا و اقیانوس آرام میان پکن و واشنگتن، ثبات ژئوپلتیکی را دچار تزلزل کند و خطری امنیتی به ویژه برای کشور‌های منطقه به وجود بیاورد؛ ضمن اینکه با اختلال در زنجیره عرضه جهانی، هزینه‌های سنگینی برای کشور‌های مختلف در پی داشته باشد.
جنگ سرد علیه چین تنها با هدف افزایش شانس انتخاب مجدد خود یا تصاحب جایگاه این کشور در عرصه اقتصاد جهانی، گنگ‌ترین تصمیم است که ترامپ تاکنون گرفته است.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا آمریکا دونالد ترامپ آمریکا و چین دو کشور جنگ سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۰۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به اقدامات اسرائیل علیه غزه/ رییس مجلس نمایندگان آمریکا رییس دانشگاه کلمبیا را تهدید کرد

به گزارش جماران از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دایره اعتراضات دانشجویی به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در چند دانشگاه آمریکا توسعه یافته و این در حالی است که این رژیم از این اعتراضات خشمگین بوده و ضمن یهود ستیزانه توصیف کردن آنها خواستار برخورد با چنین اقداماتی شده است.

در دانشگاه کلمبیای نیویورک دانشجویان همچنان به تحصن نامحدود خود در چادرهایی که از 8 روز گذشته برپا کرده‌اند ادامه می‌دهند، آنها این اقدام را در اعتراض به نسل کشی علیه ملت فلسطین انجام می‌دهند. البته مدیریت این دانشگاه به دانشجویان متحصن تنها 48 ساعت برای پایان دادن به تحصن خود در داخل حیاط دانشگاه مهلت داده است.

پلیس نیویورک روز جمعه در اقدامی غیر عادی بیش از 100 نفر از تظاهرات کنندگان در این تحصن را بازداشت کرد که خشم هیات علمی این دانشگاه را در پی داشت. این دانشجویان از تحصیل معلق شده و چادر آنها برچیده شد اما دانشجویان دیگری اقدام آنها را ادامه داده و تاکنون بیش از 100 چادر در حیاط این دانشگاه برپا شده است.

نعمت مینوش شفیق رئیس این دانشگاه دو روز قبل اعلام کرد: چادرها نگرانی‌هایی به وجود آورده و عبور و مرور در حیاط دانشگاه را مختل و فضایی متشنج ایجاد کرده است ... باید برای برچیدن چادرها اقدام شود.

معترضین تاکید دارند به اعتراضات خود تا کسب موافقت دانشگاه برای شفاف سازی سرمایه‌گذاری‌های مالی خود در حمایت از جنگ غزه و پایان دادن به این روند و بازگشت دانشجویان محروم از حضور در دانشگاه به دلیل مشارکت در این اعتراضات به تحصن خود ادامه می‌دهند.

در ایالت تگزاس نیز پلیس بیش از 10 دانشجوی معترض را در حیاط دانشگاه اوستن بازداشت کرد و نیروهای ضد شورش نیز برای متفرق کردن دیگر معترضان از باتوم و ضرب و شتم استفاده کردند. معترضان تهدید شده‌اند در صورت ادامه اعتراضات با اتهامات تجاوز به املاک غیر مواجه خواهند شد.

دانشجویان دانشگاه جنوب کالیفورنیا در لوس آنجلس نیز در جریان تلاش نیروهای پلیس برای برچیدن چادرهای اعتراضی در حیاط دانشگاه با آنها درگیر شده و تعدادی از آنها بازداشت شدند.

شبکه «ABC» آمریکا اعلام کرد دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه هاروارد چادرهایی برای نشان دادن اعتراض خود در حیاط این دانشگاه برپا کرده‌اند و مسئولان دانشگاه نیز به دنبال ساکت کردن آنها هستند چرا که علناً علیه اقدامات رژیم صهیونیستی سخنرانی می‌کنند.

همچنین روز گذشته نیز دانشگاه‌های براون در شهر پراویدنس، میشیگان در شهر آن آربور، موسسه فناوری ماساچوست در کمبریج و دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا در هومبولت، دانشگاه ییل، دانشگاه برکلی، دانشگاه نیویورک، دانشگاه واشنگتن، دانشگاه مریلند، دانشگاه نورث کالیفرنیا، دانشگاه تافتس، دانشگاه مینه‌سوتا، دانشگاه استنفورد، دانشگاه هیسوتن، دانشگاه رایس و دانشگاه پنسیلوانیا نیز شاهد برگزاری چنین اعتراضاتی بوده‌اند.

لازم به ذکر است نعمت شفیق رئیس دانشگاه کلمبیا در معرض انتقادات شدیدی قرار گرفته به طوری که مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و برخی از اعضای این مجلس تاکید کرده‌اند در صورتی که توانایی پایان دادن به این اعتراضات را ندارد باید از سمت خود کناره گیری کند.

جانسون تاکید کرد کنگره آمریکا در برابر تهدیداتی که دانشجویان یهودی را هدف قرار داده هرگز ساکت خواهند ماند.

دیگر خبرها

  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • روسیه واشنگتن را به کاهش سطح روابط تهدید کرد
  • کاخ سفید: هنوز در خصوص دیدار بایدن و اردوغان برنامه‌ریزی نشده است
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است
  • افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به اقدامات اسرائیل علیه غزه/ رییس مجلس نمایندگان آمریکا رییس دانشگاه کلمبیا را تهدید کرد
  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم‌گیران اقتصادی قرار گرفت
  • گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم گیران اقتصادی کشور قرار گرفت