Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روستای پوشیده از انواع گیاهان دارویی با جمعیتی دست کم ۵۰۰ نفر در فاصله حدود ۷۰ کیلومتری ضلع جنوبی شهر نوشهر واقع است که از شمال به روستای صالحان ، جنوب منطقه ورازان و شرق به رشته کوههای البرز مرکزی مشرف است.

بخش تاریخی و کوهستانی کجور نوشهر با برخورداری از ۲ نقطه شهری و ۶۴ نقطه روستایی به علت دارا بودن آب و هوایی خنک ، قلل و کوه های به هم تنیده البرز مرکزی ، روستاهای آن پوشیده از انواع درختان میوه و علفزارها و آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری و مهم تر از همه محل رویش گیاهان دارویی در تمامی فصول بویژه نیمه نخست سال پذیرای هزاران گردشگر و مسافر است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی های علمی نشان داده در این بخش گونه های گیاهی در حوزه جنگلی و کویری مانند بومادران ، ترسیاوش ، ترتجبین ، سیر ،‌ آویش ، گل محمدی ، بابونه ، بابا آدم ، گزخوانسار ، ناخونک ، کتیرا ، جوی دو سر، زرشک ، گل گاوزبان ، زیره ، دم گیلاس ، گل گندم ، به ، تخم ریحان‌ ، نه نا ، پنیرک ، سیاه دانه و نیز برگ زیتون رشد می کنند.

علاوه بر طبیعت این منطقه ، تولید گلاب و انواع عرقیات حدود  ۲۰ گونه گیاه دارویی به سبک کاملا طبیعی و سنتی در روستای شاه ناجر باعث جلب توجه مسافران و گردشگران به این منطقه شده است.

کارشناسان و متخصصان رشته گیاه شناسی نیز از رویش گیاهان دارویی در این منطقه به عنوان گنجی پنهان توصیف می کنند و معتقدند که فعالسازی این ظرفیت های نهفته گامی در جهت  استفاده از توان رویشگاه اصلی گیاهان دارویی به شمار می رود.

سودآوری سرمایه گذاری در بخش گیاهان دارویی

یک سرمایه گذار و تولید کننده گلاب و انواع عرقیات گیاهی این روستا در این باره می گوید : با سرمایه گذاری حدود ۶۰۰ میلیون تومان و خریداری تجهیزات صنایع وابسته در بخش فرآوری انواع محصولات گیاهان دارویی فعالیت خود را در این روستا آغاز کرده ام.

محمد مشایخ حسینی که خود نیز اهل این روستا است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  افزود : علاوه بر سرمایه گذاری در این بخش ، حدود یک هکتار از زمین های منطقه را به کشت گل محمدی اختصاص دادم به طوری که هرسال با آغاز فصل بهار بویژه در ماه خرداد زمان گل دهی این درختان است با بکارگیری تعدادی از نیروی انسانی نسبت به برداشت گل محمدی برای گلاب گیری در این روستا اقدام می کنم.

به گفته این تولید کننده ، بر اساس بررسی های انجام شده میزان برداشت گل محمدی در روز های اول از ۱۲ کیلوگرم شروع و در زمان های دیگر به ۷۰ کیلوگرم گل بسیار عالی افزایش می یابد.

مشایخ حسینی با بیان آن که تجهیزاتی که در قالب صنایع وابسته در این روستا فراهم شده فقط مختص گلاب گیری نیست ، گفت که به غیر از گلاب ، عرقیات حدود ۲۰ گونه دیگر از گیاه دارویی از جمله آویشن ، زیره ، نسترن ، نعناع فلفلی ، شاهتره ، رازیانه ، بیدمشک ، آرتیشو و  بومادران که اغلب دراین روستا و طبیعت پیرامون آن رویش دارند، پس از چیدن در کوه های اطراف و خریداری توسط حداقل ۳۰ نفر از اهالی این روستا به این کارگاه انتقال داده می شود و بخشی از آنان به عرقیات و بخشی دیگر به صورت خشک بسته بندی و وارد بازار می شود.

وی گفت که طی یکسال گذشته  مقدار ۲ تن گلاب و انواع عرقیات گونه های گیاهی یاد شده در این کارگاه استحصال شده و با توجه به استقبال چشمیگر برای خرید این نوع محصولات پیش بینی می شود این رقم تا پایان پائیز که زمان برداشت گیاهان دارویی به اتمام می رسد میزان استحصال این محصول افزایش چشم گیری داشته باشد.

این تولید کننده ، ایجاد اشتغال ، معرفی ظرفیت های بخش کجور ، تحقق شعار اقتصاد مقاومتی و جهش تولید ، مهاجرت معکوس جوانان جویای کار در مشاغل کاذب از شهر به روستا ، توجه به باورهای بیشتر مردم این دیار به خواص گیاهان دارویی و نقش آن در درمان بیشتر بیماری ها را از اهدافش در راه اندازی صنعت فرآوری محصولات گیاهان دارویی در این روستا معرفی کرد.

مشایخ حسینی ابراز امیدواری کرد که با خریداری قطعه زمینی در ابتدای این روستا بتواند با همکاری مسئولان دست اندرکار ضمن رونق بخشیدن به تولید بیشتر گل های محمدی و گلابگیری آن  همچنین امکاناتی مانند ایجاد فروشگاه عرضه انواع محصولات گیاهان دارویی ، فضاهای رفاهی و اقامتی هم برای گردشگران و مسافران به این منطقه مهیا سازد.       

وی همچنین از همکاری همه جانبه مسئولان دست اندرکار در شتاب بخشی روند بروکراسی اداری صدور مجوزها برای راه اندازی این صنعت در این روستا قدردانی کرد.

اشتغال ۳۰ نفری اهالی روستای شاه ناجر

رئیس شورای اسلامی روستای شاه ناجر نیز در این باره گفت : اشتغال دست کم ۳۰ نفر از اهالی به خاطر راه اندازی و پویایی این صنعت از سال گذشته تاکنون و نیز تغییر الگوی کشت و اختصاص گستره زیادی از اراضی روستا به کشت گیاهان دارویی از جمله گل های محمدی و گل گاوزبان شد.

نورعلی مشایخ بخشی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : امروز در کمتر حیاطی دیده می شود که رویش گیاهان دارویی دیده نشود و از طرفی خاک اراضی این روستا نیز به خاطر شیب تند و حاصلخیزی فراوان مستعد رویش انواع گیاهان دارویی است.

وی ، کمبود آب را یکی از دغدغه های کشاورزان این روستا ذکر کرد و ادامه داد : موضوع مستعد بودن خاک و کمبود آب را به شکل مکتوب به سازمان جهاد کشاورزی استان نیز اطلاع داده شده و حتی به مسئولان این سازمان توصیه و تاکید شده که در گذشته حدود ۲۲ اببندان و چشمه در این روستا جاری بوده است که متاسفانه به دلیل مختلف از بین رفته اند.

یک گیاه شناس سنتی اهل تهران که در راه اندازی صنعت فرآوری گیاهان دارویی بنا به ادعای سرمایه گذار آن در روستای شاه ناجر همکاری لازم را داشته است ، نیز گفت: بخش کجور به علت شرائط آب وهوایی برای کشت و برداشت انواع گیاهان دارویی مناسب است و بررسی ها نشان می دهد که در این روستا این گیاهان به صورت کاملا طبیعی رشد و نمو می کنند.

علی اصغری اظهار داشت :‌ توجه به کشت گیاهان دارویی درحقیقت گامی در جهت تداوم فعالیت افرادی است که درطب سنتی فعالیت دارند و امروز خیلی از کشورهای دنیا نیز به اثر بخشی و درمان گیاهان دارویی پی برده اند و این موضوع درآن کشور ها کاملا فرهنگ سازی و نهادینه شده است.

اصغری با این ادعا که هرسال در نیمه اول سال تمامی کوه های البرز مرکزی شمال کشور را سیر می کند ، گفت که شمال کشور از نظر تنوع گیاهان دارویی بی نظیر است و بنابراین اگر از سرمایه گذاران حمایت بیشتری شود تا بتوانند چنین صنایعی را راه اندازی کنند و همچنین برداشت گیاهان دارویی در طبیعت شمال سرو سامان یابد به نظرم چنین اتفاقی می تواند معضل بیکاری را در این خطه کشور را رفع کند.      

تولید گیاهان دارویی با هدف صادرات 

دکتر نوبهار شاهرخی دانش آموخته رشته داروسازی با اشاره به خواص درمانی و مزیت های فراوان تولید گیاهان دارویی در اقتصاد کشور گفت : هرگونه گیاه دارویی خاصیت درمانی دارد و نکته مهم تر آنکه با صادر کردن این محصول ارز آوری خوبی هم برای کشور به همراه دارد .
وی که مدعی شد حدود ۳۸ سال در حوزه شناخت گیاهان دارویی فعالیت دارد ، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :‌ گیاهان دارویی از دیرباز مورد توجه انسان است و این گیاهان قرن های متمادی تنها وسیله درمان بیماری ها بوده و از حداقل ضرر و زیان برخوردار است.

وی ادامه داد : نکته مهم تر آنکه علاوه بر مزایای فراوان گیاهان دارویی، ضرور و زیان آن نسبت به داروهای شیمیایی کمتر بوده و به همین خاطر میزان مصرف آن در دیگر کشورها بیشتر است و بنابراین باید این ظرفیت خدادادی مورد توجه قرار گیرد و در گسترش آن نیز تلاش های بیشتری کرد.

وی ، صرفه جویی در ارز کشور از لحاظ تامین دارو ، کسب های درآمد های ارزی از طریق صادرات این داروها ، خود کفایی کشور از لحاظ دارو و مواد خوراکی ، کاهش وابستگی به واردات ، اشتغال سودمند ، استفاده بهینه از زمین های کشاورزی ، کسب ارتقای دانش علمی و فنی کشور در زمینه های نو (در دنیا ) تربیت نیروهای متخصص و ماهر را از ویژگی های این طرح معرفی کرد.

دکتر شاهرخی افزود : هم اکنون تولید یک کیلو اسانس از گونه گیاهی گل محمدی ارزش حدود ۱۰۰ هزار دلار را دارد و امیدوارم با فرهنگ سازی بیشتر و آگاهی بخشی کشاورزان استقبال خوبی برای تولید این محصول دراین منطقه داشته باشند.

کشت گیاهان دارویی در ۱۰ هکتار 

کارشناس مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی نوشهر در این باره گفت : حدود ۱۰ هکتار از اراضی روستا های بخش تاریخی کجور بیشتر شاه ناجر به کشت گیاهان دارویی بویژه گل محمدی اختصاص دارد دولت هم حمایت های خوبی در قالب صدور مجوزها و نیز ارائه امتیازاتی مانند آب ، برق  و دیگر موارد دارد.

مراد تیر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : به عنوان نمونه دولت سال گذشته اعتبارات نامحدودی برای حمایت از افراد متقاضی کشت گیاهان دارویی در این شهرستان پیش بینی کرده بود و خوشبختانه نزدیک به چهارصد میلیون تومان با سود حدود ۷ درصد و  ۱۲ درصد یارانه ای و مدت زمان پرداخت دراز مدت از این اعتبار جذب به متقاضیان پرداخت شد.

وی معتقد است که در صورت احداث مراکز خرید تضمینی محصولات گیاهی - همانند خرید تضمینی گندم - در این منطقه ایجاد شود و افرادی که در این زمینه فعالیت دارند دغدغه ای برای فروش محصولاتشان نداشته باشند طبیعتا با شرائط موجود که اغلب مردم کشور گرایش بیشتری نسبت به مصرف گیاهان دارویی پیدا کرده اند می توان مدعی شد سطح درآمدی مردم این شهرستان بویژه بخش کجور پررونق خواهد شد و مشکلی در این زمینه نخواهند داشت.

این کارشناس گفت که بارها این موضوع  در نشست های مختلف در جمع مسئولان ذیربط مطرح و تاکید شده که عده ای از افرادی که در زمینه برداشت و عرضه گیاهان دارویی فعالیت دارند به علت عدم بازار پسندی مناسب ناگزیرند محصولاتشان را با نازلترین قیمت به خریداران بفروشند که این رویه برای آنان صرفه اقتصادی ندارد.

تیر ابراز امیدواری کرد که دولت با توجه به حمایت های خوبی که از این قشر از جامعه داشته بتواند برای ایجاد مرکز خرید این محصولات راهکارهای مناسبی ارائه دهد تا دغدغه همیشگی فعالان این بخش پایان یابد.             

وزارت جهاد کشاورزی در گزارشی اعلام کرده که سال گذشته حدود ۳۵ هزار هکتار از سطح خاک کشور به کشت تولید و توسعه گیاهان دارویی اختصاص داده شده است .

نوشهر با جمعیتی دست کم ۱۳۸ هزار نفر ، حدود ۱۳ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی ، سه شهر ، ۲ بخش و۶ دهستان در غرب مازندران قرار دارد و حدود ۲ هزار باغدار در این شهرستان فعالیت دارند.

برچسب‌ها نوشهر گیاهان دارویی مازندران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نوشهر گیاهان دارویی مازندران نوشهر گیاهان دارویی مازندران گفت و گو با خبرنگار ایرنا کشت گیاهان دارویی گیاهان دارویی فعالیت دارند راه اندازی سال گذشته گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۲۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،استاندار فارس در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳گفت: عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی در شهرستان ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه های کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک بصورت مستمر پایش شوند.
استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولین ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.
ایمانیه با اشاره به اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه های برتر را دارد، گفت: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولید کنندگان و مشارکت کنندگان سودمند خواهد بود.
نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.
وی با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده ایم؛ امحا کشت هایی که از آب های غیرسالم استفاده می کند برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.
ایمانیه با تصریح بر اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه  در نظر گرفته شده ، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب برای جایگزینی زمین های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت های غیر مثمر و احداث جنگل کاری و ایجاد صنایع چوبی است.

دیگر خبرها

  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری