Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-29@15:52:29 GMT

یادداشت| شهید مصطفی چمران؛ الگوی مورد نیاز امروز ما

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۵۴۴۳۰

یادداشت| شهید مصطفی چمران؛ الگوی مورد نیاز امروز ما

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در یادداشتی با عنوان «شهید مصطفی چمران الگوی مورد نیاز امروز ما» نوشت: ۳۱ خرداد ماه، سالروز شهادت مصطفی چمران و مناسبت زیبا و الهام بخشی برای نام‌گذاری این روز به نام بسیج استادان در تقویم ملی ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بی‌گمان شهید چمران صاحب ویژگی‌های متعدد والایی است که هر کدام در جای خود در خور توجه و دقت بسیارند. اما آنچه در این مختصر مورد نظر و توجه نگارنده است، خصلت‌ها و ویژگی‌های ارزشمند و مثال زدنی آن شهید در مشی و حرکت اجتماعی و انقلابی اوست.

امروز توجه و مرور بر چنین ویژگی‌هایی از آن جهت مهم و لازم شمرده می‌شوند که نظام اسلامی در مقطع سرنوشت سازی از مواجهه و رویارویی همه جانبه با استکبار جهانی و در راس آن آمریکایی قرار دارد. از آنجا که بخش بزرگی از این مواجهه و رویارویی سرنوشت ساز، علمی، فکری، فرهنگی و معرفتی است، به همین سبب نقش نخبگان و فرهیختگان به خصوص استادان بسیجی در این مواجهه و رویارویی بسیار برجسته و بی نظیر خواهد بود.

بدون شک ایفای این نقش آنگاه ممکن می‌گردد که یک نمونه و الگوی عینی در منظر و افق دید ما قرار داشته باشد. این الگوی عینی افزون بر آنکه شیوه و روش اقدام صحیح را به ما می‌آموزد، کمک می‌کند تا در گرد و غبار بمباران‌های تبلیغاتی و فتنه‌های شوم دشمن راه را گم نکنیم و آنچه را تکلیف الهی است به درستی به انجام برسانیم.

شهید مصطفی چمران با خصلت‌ها و ویژگی‌های ارزشمندش در مشی انقلابی و حرکت اجتماعی خود الگوی ارزنده عینی برای عموم نخبگان و فرهیختگان حوزه و دانشگاه به ویژه استادان بسیجی است. در واکاوی خصلت های انقلابی و اجتماعی گرانسنگ آن شهید والامقام این خصلت‌ها و ویژگی ها بسیار نمایان و آموزنده است.

دانشمند و نخبه علمی: گرچه به این بعد از شخصیت شهید چمران کمتر پرداخته شده، اما مروری بر زندگی او نشان می‌دهد که بعد علمی و دانشی او بسیار برجسته بوده است. به تعبیر مقام معظم رهبری: «چمران را همه به عنوان یک سرباز و سردار و جنگ اور می شناسند، اما چمران یک نخبه علمی درجه یک بود. در مراکزی که در آمریکا تحصیل می کرد، جزء بالاترین درجات دانشجویانی بود که آنجا تحصیل می‌کردند» (۳۰ مهرماه ۱۳۹۳) آنچه در الگوگیری از این ویژگی شهید چمران از اهمیت برخوردار است این است که استاد حوزه و دانشگاه آنگاه که به وصف «بسیجی» مفتخر می‌گردد، باید این وصف ارزنده را با وصف نخبگی علمی و فرهیختگی معرفتی خود بیاراید و این جز با تلاش خستگی‌ناپذیر علمی ممکن نمی‌شود. از این رو تلاش بی وقفه در حوزه تخصص علمی برای تک تک استادان بسیجی ضرورت می‌یابد.

سخت کوش و جهادگر: این خصلت از گمشده‌های نایاب عصر ماست، به ویژه در میان آنان که در موقعیت و مشاغلى قرار می‌گیرند و صاحب نام و نشانی می‌شوند. موقعیت‌هایی همچون نمایندگی مجلس و یا پست وزارت هرگز نتوانستند شهید چمران را از جهاد و سخت‌کوشی در راه ایمان و وطن باز دارند. حضور در جبهه‌های کردستان و جنوب کشور و مجاهدت تا نیل به شهادت، همگی از وجود عمیق این خصلت در آن شهید حکایت دارد. امروز همین سخت‌کوشی و جهادگری از نیازهای اصلی کشور در میدان‌های مختلف و از جمله میدان فرهنگ، علم و اقتصاد است.

گذشته از نام و نشان: دنیاگرایی به دلیل آنکه مرزی نمی شناسد اگر در وجود کسی عمق یابد باعث خسارت‌های بسیاری می‌گردد. گذشتن از نام و نشان حکایت از ریشه کن کردن خصلت دنیاگرایی در وجود انسان دارد. این خصلت و ویژگی در شهید چمران بسیار برجسته بود. او با عبور از نام ها و نشان های به ظاهر بزرگ، راهی را در پیش گرفت که بزرگی در دنیا و آخرت را برای او رقم زد. به تعبیر مقام معظم رهبری «دنیا و مقام برایش مهم نبود، نان و نام برایش مهم نبود؛ به نام کی تمام بشود برایش اهمیتی نداشت» (۲ تیر۱۳۹۹).

وظیفه شناس و تکلیف گرا: شناخت تکلیف و التزام عملی به آن از نشانه های اصلی مؤمنان ناب است. آنگاه که این ویژگی به تمام و کمال در انسان پدید آید، تلاش او بر این متمرکز می شود که آنچه وظیفه الهی اوست به درستی انجام گیرد و موانع متعدد او را از عمل به تکلیف الهی باز ندارد. مشی و سلوک اجتماعی شهید چمران نشان می دهد که این خصلت ارزنده در وجود او بسیار عمیق و استوار بوده است. به تعبیر مقام معظم رهبری «چمران یک نخبه علمی به تمام معنا بود، اما احساس کرد نیاز است که بیاید در این میدان جنگ کار کند؛ از همان استعداد، از همان توانایی، از همان هم استفاده کرد وارد این میدان شد و کارهای کارستانی انجام داد؛ این یک نخبه است» (۳۰ مهرماه ۱۳۹۳)

مؤمن به مرام و راه خود: اگر پیامبران الهی توانسته‌اند جهانی را متأثر و متحول کنند، این موفقیت بیش و پیش از هر چیز برخاسته از ایمان آنان به سخن و راه خود بوده است. مؤمنان ناب نیز این خصلت را از پیامبران الهی که اسوه انسانیت بوده‌اند فرا گرفته‌اند. شهید چمران با عبور از نام و نشان و شهرت و گذاشتن همه هستی خود در طبق اخلاص و نثار جان در راه خدا، نشان داد که از عمق جان به سخن و مرام و راه خود مزمن بوده است.

همه این ویژگی‌ها و خصلت‌های ارزنده در کنار ده‌ها ویژگی دیگر، از شهید مصطفی چمران، الگویی ساخته که امروز جامعه اسلامی به شدت خود را نیازمند آن می‌داند. قرار گرفتن استادان فرهیخته کشور در سایه سار بسیج استادان زمینه مساعدی است برای الگو برداشتن جمع بزرگی از فرهیختگان حوزه و دانشگاه از آن الگوی زنده عصر ما و برداشتن گام‌های استوار و سازنده در جبهه علمی و جهاد خستگی ناپذیر فکری و فرهنگی کشور. انشاء الله»

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: شهید مصطفی چمران شهید چمران نام و نشان ویژگی ها خصلت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۴۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تسلیت مجمع روحانیون مبارز به مناسبت درگذشت همسر آیت الله شهید سید مصطفی خمینی

مجمع روحانیون مبارز به مناسبت درگذشت همسر آیت الله شهید سید مصطفی خمینی پیامی منتشر کرد.

به گزارش جماران، متن پیام مذکور به شرح زیر است:

بسم‌الله الرّحمن الرّحیم

انا لله و انا الیه راجعون

درگذشت بانوی با فضیلت سرکار خانم معصومه حائری همسر مکرمه آیت الله شهید سید مصطفی خمینی و فرزند آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری موجب تآسف و تآثر فراوان گردید.

آن بانوی با فضیلت در مراحل دشوار زندگی همسر بزرگوارشان و در مسیر انقلاب اسلامی و مبارزه با رژیم ستمشاهی همواره یاری مهربان و همسری فداکار بود و صبورانه مصائب و سختی‌های فراوان همراهی و همگامی با امام و نهضت اسلامی را تحمل نمود.

مجمع روحانیون مبارز ضایعه فقدان این بانوی پرهیزکار را به فرزند فاضل و دانشمند ایشان حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای حاج سید حسین خمینی و دختر گرامیشان و بیت رفیع و خاندان شریف امام خمینی (س) و آیت‌الله حائری یزدی (ره) و به سایر مصیبت دیدگان ارجمند تسلیت می‌گوید و از خداوند کریم می‌خواهد آن بانوی وارسته را با حضرت زهرا سلام الله علی‌ها محشور و به بازماندگان محترم سلامتی و صبر و اجر مرحمت فرماید.

مجمع روحانیون مبارز

هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳

دیگر خبرها

  • محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز کشف شد
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • سلسله کارگاه راه‌اندازی کسب و کار در دانشگاه شهید چمران اهواز
  • حل مشکل تردد دانشجویان بزرگترین دانشگاه اهواز با ساخت پل عابر پیاده
  • عکسی از سیدحسین خمینی در هنگام نماز بر پیکر مادرش
  • همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • تسلیت حسین علایی در پی درگذشت همسر شهید آیت الله مصطفی خمینی
  • پیام تسلیت مجمع روحانیون مبارز به مناسبت درگذشت همسر آیت الله شهید سید مصطفی خمینی