Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@03:33:33 GMT

رونق به بازار کار باز می‌گردد؟

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۵۶۱۲۰

رونق به بازار کار باز می‌گردد؟

متاسفانه این بحران هنوز هم به پایان نرسیده و در خیلی از کشورها، محدودیت‌ها برای فعالیت‌های بازار کار همچنان ادامه دارد، بنابراین کاهش رشد اقتصادی کشورهای توسعه‌یافته، افزایش نرخ بیکاری و در عین حال کاهش جهانی قیمت نفت، از علایم کاملا آشکار تاثیرگذاری کرونا بر اقتصاد جهانی است. کشور ما هم به مانند دیگر کشورها متاثر از شیوع کرونا بوده و خیلی از مشاغل با تعطیلی و محدودیت‌های جدی روبه‌رو شدند و چند ماهی تقریبا کسب‌وکارها در ایران تعطیل بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال این واقعه، افزایش بیکاری را در کشور شاهد بودیم.

با وجود این‌که تقریبا از اواسط خرداد شرایط فعالیت کسب‌وکارها در کشور عادی شده و پیش‌بینی می‌شود از تیرماه همه کسب‌وکارها برای فعالیت در کشور آزاد باشند، اما اتفاق جدیدی که حاکی از رونق در بازار کار باشد، در ایران هنوز مشاهده نمی‌شود. واقعیت این است که کشور و اقتصاد بیش از آن‌که تحت‌تاثیر کرونا باشد، متاثر از تحریم‌های شدید آمریکا بر بازار و اقتصاد کشور است. تصور می‌کنم تا مادامی که مساله تحریم‌ها ادامه دارد، امکان بهبودی و ایجاد شرایط عادی برای رونق بازار کار به شدت با تردید روبه‌رو است.

دولت هنوز اشراف و تسلط کامل بر بازار کار را به‌دست نیاورده است. بی‌ثباتی در بازار ارز و افزایش قیمت‌ها، نشان‌دهنده نابسامانی در بازار کار کشور است. رشد مثبت اقتصادی سال گذشته به مقدار ۱.۱ درصدی تاثیر مثبتی بر بازار کار نداشته و مردم همچنان درگیر مشکلات متعددی هستند. در حال حاضر تورم محاسباتی دولت در اقتصاد کلان با تورم محسوس مردم در اقتصاد خرد تفاوت دارند و دولت درک درستی از مشکلات ندارد.

کشور ما بیش از مساله کرونا، درگیر ضعف‌های زیرساختی و ساختاری در اقتصاد هست. تا مادامی که آنها اصلاح نشوند، امکان بهبود شرایط در کشور کاملا با مشکل جدی روبه‌رو است. بنابراین برداشت من این است که کرونا در حال حاضر بهانه‌ای برای پوشش ضعف‌های ساختاری در حوزه اقتصاد است و دولت باید همراه با توجه به سلامتی مردم، مسایل و مشکلات اقتصادی را به صورت کاملا فنی، تخصصی و کارشناسی حل و فصل کند.

یکی از جدی‌ترین این موضوعات، تنش‌های سیاسی است که باعث ادامه و استمرار بحران تحریم‌ها در کشور شده و اگر گشایشی در بخش‌های سیاسی ایجاد شود، به‌طور قطع در حوزه اقتصاد و مسایل اجتماعی هم تاثیرگذار خواهد بود.

* کارشناس بازار کار

۲۲۳۲۲۵

کد خبر 1401383

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بازار کار بیکاری رشد اقتصادی تورم اشتغال بازار کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۶۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟

رمضان بهرامی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان در گفت‌وگو با ایلنا گفت: تا یک دهه پیش ترکمنستان بازار بکری برای مرغ ایرانی بود زیرا این کشور مرغ تولید نمی‌کرد و کل تقاضای جمعیت شش میلیون نفری آن را صنعت مرغداری ایران تامین می‌کرد.

وی افزود: البته در آن زمان از فرانسه و ترکیه هم مرغ به ترکمنستان وارد می‌شد اما ایران به دلیل نزدیکی جغرافیایی گزینه مطلوب‌تری برای ترکمنستانی‌ها بود، با این حال ابلاغ بخش‌نامه‌های ناگهانی و پیش‌بینی نشده از سوی مسئولان ایرانی صادرات مرغ را از ایران به این کشور با توقف‌های گاه و بیگاه روبه‌رو می‌کرد و سبب می‌شد بازرگانان ایرانی نتوانند به تعهدات خود در بازار مصرف این کشور عمل کنند؛ این خطای ایران در صادرات با ترکمنستان آنها را به تکاپو انداخت تا خود تولید مرغ را آغاز کنند و امروز نه تنها خودکفا شده‌اند بلکه ظرفیت‌های صادراتی هم دارند.

بهرامی خاطرنشان کرد: دولت ترکمنستان حمایت ویژه‌ای از صنعت مرغداری دارد تا جایی که امروز قیمت مرغ در ترکمنستان برابر با ۴۰۰۰۰ تومان ایران است، بنابراین امکان ورود دوباره به این بازار وجود ندارد.  

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان تصریح کرد: اگر خطای مسئولان دولتی در تنظیم مقررات صادراتی نبود امروز بازار ترکمنستان را از دست نمی‌دادیم البته که منظور دولت خاصی نیست به طور کلی دولت‌ها سیاست ‌توقف صادرات را باید کنار بگذارند و برای تنظیم بازار داخل بر صادرات تعرفه تعیین کنند تا دروازه‌های صادراتی به کل به روی صادرکنندگان بسته نشود، برای صادرکنندگان حفظ بازار در اولویت است و حتی نسبت به کسب سود هم اهمیت بیشتری دارد.

وی یادآور شد: در خرداد ماه پیش رو رئیس جمهور برای بار دوم در طول ریاست جمهوری خود به ترکمنستان سفر می‌کند و این نشان‌دهنده اینست که رویکرد دولت بر توسعه روابط با همسایگان است، در پی همین رویکرد است که اکسپو۲۰۲۴ شکل گرفت و حدود ۱۵۰ نفر ترکمنستانی در این رویداد حضور پیدا کردند.  

بهرامی از محصولات صنایع فلزی، سلولوزی، معدنی، مواد غذایی، خدمات فنی مهندسی و مصالح ساختمانی به عنوان کالاهایی یاد کرد که صادرات ۴۵۰ میلیون دلاری ایران به ترکمنستان را در حال حاضر تشکیل می‌دهند. 

به گفته او این رقم تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی جهش چشمگیری خواهد یافت. 

وی گفت: ایران مواد اولیه صنایع پتروشیمی و نساجی و مواد معدنی از ترکمنستان وارد می‌کند. 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان دو برابر شدن صادرات ایران به ترکمنستان را تا پایان سال جاری میلادی رد کرد و توضیح داد: صادرات نیاز به منابع دارد؛ در شرایطی که قیمت دلار در بازار آزاد از ۶۰۰۰۰ تومان فراتر رفته دولت در حمایت از صادرکنندگان چه راهکاری اتخاذ کرده است؟ 

بهرامی بیان کرد: امروز بانک‌های توسعه‌ای کشور فعالیت خود را به دادن وام‌های ازدواج و فرزندآوری تغییر داده‌اند و یا به بنگاه‌داری روی آورده‌اند در حالی که این بانک‌ها با هدف توسعه فعالیت‌های اقتصادی از جمله صادرات راه‌اندازی شده بودند. 

وی همچنین اظهار کرد: اکنون بیشتر صادرات کشور با اتکا بر درآمد داخلی خود شرکت‌ها انجام می‌شود و این شرکت‌ها با پذیرش ریسک‌های صادراتی این امر را پیش می‌برند. 

دیگر خبرها

  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه با ابلاغ و اجرای طرح جامع
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است